Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1741 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 21 March 2010 - 08:40 PM

Ralu mie-mi plac toate. Hai cu detalii sau link la ultimul tort. Zau ca suna tentant. :?:

Mimi fain bustul si masinuta si mai si. ;)

Nely, zi-mi iute cu ce ai pictat bustul ca eu mor cand vad visiniu. :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1742 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 21 March 2010 - 08:41 PM

Fetelor, dati-mi voie sa va spun ca sunt foarte manda de fiul meu cel mic, Edi, care azi a implinit magnifica varsta de 10 ani. Cu aceasta ocazie i-am "construit" cu multa dragoste un tort pe care il merita din plin. Nu va spun acum ca era sa ajung cu el pe la dezastre culinare, poate va zic mai tarziu, acum vreau sa va arat doar varianta finala.
Tortul cel mare este cu blat carapace (de la tortul padurea neagra, numai ca in loc de faina am folosit arahide macinate) si trei feluri de ciocolata, cel mic, acelasi blat, cu doua straturi de mouse de cioco amaruie, invelite in pasta de zahar, ornamente din pasta de zahar, copac din salam de biscuiti invelit in ciocolata plastica.

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126919632224.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126919671906.jpg Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-12691967436.jpg

Si cateva detalii:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-12691963589.jpg Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126919638328.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126919639493.jpg Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126919643538.jpg

#1743 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2010 - 08:55 PM

Vezi postareaLuminis, la 21 March 2010 - 08:41 PM, a spus:

[center]Fetelor, da-ti voie sa va spun ca sunt foarte manda de fiul meu cel mic, Edi, care azi a implinit magnifica varsta de 10 ani. Cu aceasta ocazie i-am "construit" cu multa dragoste un tort pe care il merita din plin. Nu va spun acum ca era sa ajung cu el pe la dezastre culinare, poate va zic mai tarziu, acum vreau sa va arat doar varianta finala.
Tortul cel mare este cu blat carapace (de la tortul padurea neagra, numai ca in loc de faina am folosit arahide macinate de arahide) si trei feluri de ciocolata, cel mic, acelasi blat, cu doua straturi de mouse de cioco amaruie, invelite in pasta de zahar, ornamente din pasta de zahar, copac din salam de biscuiti invelit in ciocolata plastica.

Si cateva detalii:

woooooooooooooooooooooooooooooooowwwww Lumiiiiiiiiii! Sa iti traiasca flacaul si sa va bucurati de el. Tortul eeeeeeeee... superb! Nici nu am cuvinte! E minunat! Am gasit si eu modelul asta pe net, vreau sa spun ca al tau arata mai bine decat originalul :?: Acum sa imi spui cum ai facut acea margina pe langa tort? Ti-ai luat siliconul de la lumeabasmelor, sau cum? Si fluturii... minunat! Tre sa fac si eu in curand unul, ma uit acum cum as putea distribui pe un tort de 3 kg atatea ornamente.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1744 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 21 March 2010 - 09:05 PM

Vezi postareagloxinia, la 21 March 2010 - 08:55 PM, a spus:

woooooooooooooooooooooooooooooooowwwww Lumiiiiiiiiii! Sa iti traiasca flacaul si sa va bucurati de el. Tortul eeeeeeeee... superb! Nici nu am cuvinte! E minunat! Am gasit si eu modelul asta pe net, vreau sa spun ca al tau arata mai bine decat originalul :?: Acum sa imi spui cum ai facut acea margina pe langa tort? Ti-ai luat siliconul de la lumeabasmelor, sau cum? Si fluturii... minunat! Tre sa fac si eu in curand unul, ma uit acum cum as putea distribui pe un tort de 3 kg atatea ornamente.

Multumesc, Otilia. Sa ne traiasca la toti copiii. Marginea am facut-o cu forma asta, am mai pus-o pe undeva, candva:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-598-126919817087.jpg

E cumparata de la cast decor si mi-am mai luat 2 de pe ebay, margele mai mari si unele mai mici, sunt mult mai ieftine (vreo 28 de lei) decat siliconul de la lumea basmelor, m-am speriat cand am vazut cat costa ala.
In ceea ce priveste ornamentele, nici mie nu mi-au incaput toate pe tort, de exemplu puiul de cangur, care are coada cam lunga, a ramas pe dinafara.

Edit: pentru fluturi mi-am luat cutere tot de pe ebay, si i-am vopsit cu coloranti preaf, tot de pe ebay, diluati cu esenta de migdale cu alcool ;) :floare:

#1745 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 March 2010 - 09:32 PM

Fetelor, da-ti voie sa va spun ca sunt foarte manda de fiul meu cel mic, Edi, care azi a implinit magnifica varsta de 10 ani. Cu aceasta ocazie i-am "construit" cu multa dragoste un tort pe care il merita din plin. Nu va spun acum ca era sa ajung cu el pe la dezastre culinare, poate va zic mai tarziu, acum vreau sa va arat doar varianta finala.
Tortul cel mare este cu blat carapace (de la tortul padurea neagra, numai ca in loc de faina am folosit arahide macinate) si trei feluri de ciocolata, cel mic, acelasi blat, cu doua straturi de mouse de cioco amaruie, invelite in pasta de zahar, ornamente din pasta de zahar, copac din salam de biscuiti invelit in ciocolata plastica.
Si cateva detalii:

Superb! ;) Asta-i de-acu' opera de arta! :?: Figurinele-s perfecte! :floare:

#1746 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 21 March 2010 - 10:02 PM

Nelly, iti multumesc. Te pup.
imi place tare mult culoarea de la tortu' tau, nici nu stiu cum s'o numesc:D

Oti
, astept maine impresiile de la prietena mea ca eu nu am apucat sa mananc din tort, si daca e ok, vin cu reteta:D

vai Lumi, e superb. imi place tare mult, copacu' si fluturii in mod special, dar ce mai, imi place tot!
Raluca

#1747 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2010 - 11:00 PM

Vezi postareaLuminis, la 21 March 2010 - 09:05 PM, a spus:

Multumesc, Otilia. Sa ne traiasca la toti copiii. Marginea am facut-o cu forma asta, am mai pus-o pe undeva, candva:

E cumparata de la cast decor si mi-am mai luat 2 de pe ebay, margele mai mari si unele mai mici, sunt mult mai ieftine (vreo 28 de lei) decat siliconul de la lumea basmelor, m-am speriat cand am vazut cat costa ala.
In ceea ce priveste ornamentele, nici mie nu mi-au incaput toate pe tort, de exemplu puiul de cangur, care are coada cam lunga, a ramas pe dinafara.

Edit: pentru fluturi mi-am luat cutere tot de pe ebay, si i-am vopsit cu coloranti preaf, tot de pe ebay, diluati cu esenta de migdale cu alcool =)) :notworthy:

Ahhha, am inteles. Amu ia zi cum e treaba cu ebayul? E complicat? Ce card special trebuie sa imi fac si cum procedez? Vaaai ma mananca degetele deja =))

Vezi postareaYours4ever, la 21 March 2010 - 10:02 PM, a spus:

Oti
, astept maine impresiile de la prietena mea ca eu nu am apucat sa mananc din tort, si daca e ok, vin cu reteta:D

Ok, io astept cuminte :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1748 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 March 2010 - 08:09 AM

Luminiiiiis e absolut superb tortul!!! Felicitari din suflet, tare,tare mindru cred ca e baietelul tau!!!Sa-ti fie sanatos,iar tie,din nou,felicitari!!Minunat!!! :) :)

#1749 Useril este offline   mona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 417

Postat 22 March 2010 - 08:45 AM

Lumi,sa-ti traiasca flacaul si sa va bucure toata viata ! :)
I-ai facut un tort perfect !!!

Revin..

#1750 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 22 March 2010 - 09:06 AM

Vezi postareaYours4ever, la 21 March 2010 - 03:48 PM, a spus:

chitara si halba sunt din pandispan si clasicele mousse'uri de care m'am saturat, sunt tremurate pt ca untul a fost de calitate proasta,nu am putut sa'l intind si nu aveam timp sa merg sa cumpar altu'.
cu tortul asta mi'am mai ridicar moralu', l'am facut azi noapte, a fost o comanda pe ultima suta de metri, pt prietena mea, cadou din partea sotului care a uitat sa ma sune sa'mi spuna de tort, dar se baza pe el :) nu e perfect, dar e mai ok decat celelalte. si e altceva!!! e Madeira Cake cu crema de shampanie a Laurei Laurentiu.

toate sunt frumoase,al treilea e intr-adevar ceva nou.

Vezi postareanelly_th2001, la 21 March 2010 - 05:29 PM, a spus:

pana nu mai vine MIMIcu un bust,vin eu repede cu al meu ,blat normal si crema de ciocolata ,corsetul este vopsit de aia se vad urme mai inchise (oare cand o sa va ajung din urma

bustul tau e perfect,lasa vorbaria! :)

[center]Fetelor, dati-mi voie sa va spun ca sunt foarte manda de fiul meu cel mic, Edi, care azi a implinit magnifica varsta de 10 ani. Cu aceasta ocazie i-am "construit" cu multa dragoste un tort pe care il merita din plin. Nu va spun acum ca era sa ajung cu el pe la dezastre culinare, poate va zic mai tarziu, acum vreau sa va arat doar varianta finala.

Lumi,sa-ti traiasca flacaul,sa fie sanatos!
Tortul e desprins dintr-o poveste,e o bucatica de poveste,e divin!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1751 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 22 March 2010 - 09:38 AM

Vezi postareaMIMI, la 21 March 2010 - 01:04 PM, a spus:

Tortul de ieri-un bust-blat pandispan si crema diplomat
Mai am doua torturi facute astazi,dar revin cu ele mai pe seara.

Ce bust generos are bustu tau' :P like it

Vezi postareaYours4ever, la 21 March 2010 - 02:31 PM, a spus:

Va multumesc din suflet pentru incurajari. Si imi cer iertare ca iarasi am pierdut postarile din weekend si nu va felicit pe fiecare in parte, am vazut toate torturile, va felicit si va pup.

am facut si eu 3 torturi in weekend de care nu sunt incantata , adica stiu ca as fi putut mult mai mult si mai bine si mi'e ciuda si rusine :(

:D Ralu sincer imi cer scuze daca te-am suparat cu observatiile mele. Acuma cand ti-am citit mesaju imi dau seama ca prea "dura" am fost in sensul ca tu erai deja daramata si eu in loc sa te incurajez ti-am facut observatii, adevarul e ca si observatiile chiar daca sunt constructive trebuie spuse in momente potrivite si clar acel moment era nepotrivit total. Please forgive me!! :)
Acuma nu ca sa-ti ridic moralul dar chiar ti-au iesit bine torturile astea, imi place halba cel mai mult si chitara e faina, dar eu i-as fi facut gatu' mai lung :P Iar ultimul e ceea ce eu nu indraznesc sa fac iar tie ti-a iesit grozav :D

Vezi postareanelly_th2001, la 21 March 2010 - 05:20 PM, a spus:

toata stima si respectul ,vad ca te-ai jucat cu "penseta" (sau te-ai mai jucat si io nu am vazut ), o idee buna de tinut minte -in calculator-

Mersi Nelly, m-am mai jucat eu cu penseta, si cu cea clasica si cu astea speciale :P

Vezi postareanelly_th2001, la 21 March 2010 - 05:29 PM, a spus:

pana nu mai vine MIMIcu un bust,vin eu repede cu al meu ,blat normal si crema de ciocolata ,corsetul este vopsit de aia se vad urme mai inchise (oare cand o sa va ajung din urma ?

Poi ne-ai ajuns de aia faci asa torturi frumoase :) Imi place tare nuanta de la corset

[center]Fetelor, dati-mi voie sa va spun ca sunt foarte manda de fiul meu cel mic, Edi, care azi a implinit magnifica varsta de 10 ani. Cu aceasta ocazie i-am "construit" cu multa dragoste un tort pe care il merita din plin. Nu va spun acum ca era sa ajung cu el pe la dezastre culinare, poate va zic mai tarziu, acum vreau sa va arat doar varianta finala.
Si cateva detalii:

Oh wow, aaaaa ....... wwwwwwwwooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwww !!! crezi ca as putea zice altceva??????? Vai cat e de perfect, o adevarata capodopera, nu are nici un cusur, e ... de vis ... e ceea ce si-ar dori orice copil ... Felicitari sincere din toata inima, ai toata admiratia mea :D
La multi ani lui Edi, sa creasca mare si santos ca iubit si indragit e :D
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1752 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 March 2010 - 10:39 AM

Vezi postareaFoxyy, la 21 March 2010 - 09:32 PM, a spus:

Superb! Asta-i de-acu' opera de arta! Figurinele-s perfecte! :)

Multumesc frumos. Trimit o felie pe Dunare. Stai pe aproape. :)

Vezi postareaYours4ever, la 21 March 2010 - 10:02 PM, a spus:

vai Lumi, e superb. imi place tare mult, copacu' si fluturii in mod special, dar ce mai, imi place tot!

Multumesc frumos! :D

Vezi postareamamistef, la 22 March 2010 - 08:09 AM, a spus:

Luminiiiiis e absolut superb tortul!!! Felicitari din suflet, tare,tare mindru cred ca e baietelul tau!!!Sa-ti fie sanatos,iar tie,din nou,felicitari!!Minunat!!!

:D Intr-adevar a fost mandru, mai ales ca nu l-am lasat sa-l vada in timpul ansamblarii, am pus paza la frigider. A fost si pentru el o surpriza.

Vezi postareamona, la 22 March 2010 - 08:45 AM, a spus:

Lumi,sa-ti traiasca flacaul si sa va bucure toata viata !I-ai facut un tort perfect !!!

Revin..

Multumesc din suflet, Mona, pentru urari si pentru ca ti-a placut tortul meu. :D

Vezi postareaMIMI, la 22 March 2010 - 09:06 AM, a spus:

Lumi,sa-ti traiasca flacaul,sa fie sanatos!
Tortul e desprins dintr-o poveste,e o bucatica de poveste,e divin!

Multumesc frumos. :D M-am uitat intr-adevar la vreo cateva episoade din desenele cu winnie, altfel habar nu aveam, de exemplu, ca il supara niste albinute.

Vezi postareaRamo, la 22 March 2010 - 09:38 AM, a spus:

Oh wow, aaaaa ....... wwwwwwwwooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwww !!! crezi ca as putea zice altceva??????? Vai cat e de perfect, o adevarata capodopera, nu are nici un cusur, e ... de vis ... e ceea ce si-ar dori orice copil ... Felicitari sincere din toata inima, ai toata admiratia mea
La multi ani lui Edi, sa creasca mare si santos ca iubit si indragit e

Multumesc frumos, Ramo. Sincer m-au emotionat cuvintele tale :P ; venind de la o experta ca tine orice lauda inseamna mult pentru fiecare dintre noi.

#1753 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 22 March 2010 - 10:51 AM

Mimi,intr'adevar e ceva nou si de'abia astept impresii. O sa ma apuc si de tradus reteta si o sa o postez

Ramo, nu m'ai suparat! observatiile, criticile sunt lucrurile din care invatam cel mai mult. Mie imi e ciuda ca stiu ca pot mai mult si in ultima perioada nu am dat tot ce am putut.
Cat despre chitara... gatul a fost mai lung initial, dar nu incapea :D . nu am avut pe ce sa o pun, am improvizat 2 tavi lipite cu banda de izolat ca altceva nu aveam in casa. Mie nu imi place chitara ca e cam deformata :)
in concluzie.... nu m'ai suparat, si te rog sa imi faci observatie oridecate ori e nevoie :)
Raluca

#1754 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 March 2010 - 10:51 AM

Vezi postareagloxinia, la 21 March 2010 - 11:00 PM, a spus:

Ahhha, am inteles. Amu ia zi cum e treaba cu ebayul? E complicat? Ce card special trebuie sa imi fac si cum procedez? Vaaai ma mananca degetele deja :D

Oti, vezi ca e "periculoasa" treaba cu ebay-ul. Si asta numai pentru ca da dependenta, mai ales ca zici ca deja te mananca dejtele - si nici macar nu ai inceput :). Eu am visa card si a trebuit sa-mi fac cont pe paypal cu el, pentru ca cei mai multi vanzatori pe ebay nu accepta decat paypal ca mijloc de plata. Si asta e bine si pentru tine, pt ca paypal iti ofera protectie, in sensul ca in cazul in care nu-ti primesti marfa deschizi o disputa si paypal ii ia banii din cont vanzatorului si ti-i da inapoi. Eu am patit-o prin toamna cand am facut prima mea comanda si nu mi-a venit si mi-au dat banii inapoi (noroc ca vanzatorul meu avea feed-back bun si avea bani in cont, asa ca, atentie de la cine cumperi). De atunci m-am invatat minte si comand numai cu confirmare de primire, chiar daca ma costa cu vreo 4 euro mai mult. Intra pe paypal.com si vezi acolo cum iti faci cont.
In rest preturile pe ebay sunt super, nu-ti vine sa crezi ce adaosuri au la noi. De aia zic eu ca ebayul da dependenta :) .

#1755 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 22 March 2010 - 09:34 PM

Nelly , e perfect bustul tau(tortul) , culoarea e superba , si vad ceva sclipici pe-acolo ? Ai scris perfect , acum am inteles cu chestia de la tusul de ochi ...

Mimi , as recunoaste torturile tale dintr-o mie . Cum iti ies floricele perfecte ? Ca mie imi ies cu franjuri , adica nu perfect taiate , cu margini . :occasion15:

Raluca , :P , hai mai , ca-s frumoase torturile tale , serios o sa-ti revii , acum ca vine si primavara ... Halba imi place de numa` .

Luminis , tortul tau e perfectiunea torturilor ! Sa-ti traiasca Edi , sa fie sanatos sa ia doar note mari la scoala , sa te asculte si sa-ti aduca multe bucurii . Am ramas fara cuvinte , in fata unui tort din asta , nu poti decat sa te inclini ! :-* Felicitari .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1756 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 22 March 2010 - 09:59 PM

Oti, uite reteta de la Madeira Cake e un fel de pandispan doar ca e mai indesat si mai fin

200 g unt, 200 g zahar pudra, 4 oua, 200 g faina, praf de copt, 3 linguri lapte.

Se mixeaza untul cu zaharul pana isi deschide culoare si devine pufos (nu stiu daca asta e cuvantu' potrivit :D ). Se adauga pe rand ouale, mixand dupa fiecare adaugare. Se adauga faina cu praful de copt. Se incorporeaza laptele. Se coace aprox 1h.
Raluca

#1757 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 22 March 2010 - 10:03 PM

si crema de sampanie a Laurei Laurentiu

1 litru de smantana dulce pentru frisca + 4 linguri de zahar praf
400 ml sampanie, 2 plicuri de budinca de vanilie, 3 oua
300 de grame de zahar - sau cat de dulce va place, papila e cea mai importanta!
10 grame de gelatina, 1 varf de cutit nucsoara praf

Ouale, zaharul si budinca se amesteca, se dilueaza cu sampania cu grija, sa nu faca cocoloase, se pun pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa bine, apoi se adaug nucsoara si se alsa sa se racoreasca. Frisca se bate bat, se indulceste cu 4 linguri de zahar praf si se continua baterea inca putin (cu grija, sa nu se taie). Gelatina hidratata in putina samapanie se amesteca cu o lingura din compozitia de ou si sampanie care inca nu s-a racit, apoi cu toata crema. Se inglobeaza in frisca batuta si se lasa putin la rece.
Raluca

#1758 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 March 2010 - 10:54 PM

Ralu pt ce tava e cantitatea de blat? Sa stiu cum trebuie sa maresc proportiile in cazul in care vreau sa o incerc. :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1759 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 22 March 2010 - 10:58 PM

am trecut doar sa va felicit pt torturile minunate :floare: si :D pt fiecare
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1760 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationArad

Postat 23 March 2010 - 09:14 AM

Vezi postareagloxinia, la 22 March 2010 - 10:54 PM, a spus:

Ralu pt ce tava e cantitatea de blat? Sa stiu cum trebuie sa maresc proportiile in cazul in care vreau sa o incerc. =))

pt o tava de 20 cm, am cantitatile pt mai multe dimensiuni in carte, daca te intereseaza o dimensiune anume,spune'mi :-*
Raluca

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic