gloxinia a spus:
Vrabiuta ce fain tort ai facuuuutttt! Vaaai cat imi place. E atat de fresh! CXum ai facut mousul de portocale?
Cu ce numar de dui ai facut cornelli lace?
Ralu e super tortu fotbalist. Sa le poarte noroc!
Daca va zic ce decor am facut pt un tort va cruciti. Nu am crezut in veci ca o sa fac asa ceva. Dar never say never! O sa il vedeti maine.

iti multumesc mult de tot ! {SMILIES_PATH}/6.gif

<" title="arms" /> A fost pentru o colega , care ne povestea in birou ca ziua ei fiind in preajma sarbatorilor de iarna, mereu primeste cadouri, comasind evenimentele ! Adica ceva de genul : la multi ani ! da vezi ca-i si de Craciun !Si atunci am ales sa-i facu un tort primavaratec,care sa nu aiba nici o legatura cu sarbatorile de iarna ! Am reusit ( si ma bucur foarte mult ! :roll: ) s-o impresionez profund,ca nu mai voia sa-l taie ! Ba s-or gasit si sustinatoare care i-au zis sa-l duca acasa ,moment in care le-am spus, da acasa, ce-o face cu el, nu-l taie ?
Deci, sa-ti raspund la intrebari,mousse-ul de portocale l-am luat de pe culinar, am facut asa:pentru ca nu stiam cum suportau restul persoanelor ouale crude, am facut o ciulama din 2 oua (intregi) cu 150 g zahar,eu le pun la foc foarte mic, ca se face mai repede si mestec-mestec sa nu se prinda !Am stors 2 portocale (in prealabil am ras o parte din coaja de pe una) iar in circa 50 ml suc am dizolvat o gelatina dr. O . Dupa ce gelatina s-a hidratat, am dat-o la micro pentru 30 secunde. Apoi intr/un castron am pus 300 ml smintina, 1 iaurt mic de 100-150 g

,ciulamaua racita in prealabil, sucul de portocale ramas,coaja de portocala si am mixat bine ,dupa care am adaugat gelatina ! Am modificat putin reteta probabil, da nu-s sanatoasa altfel !

SFATUL MEU : nu este suficient doar un pliculet de dr. O de gelatina ! Puneti 2 si va iesi perfect ! A fost gustoasa crema, dar prea moale,si o sa vedeti de indata la ce ma refer si de spun asta !
Asa,cornelli lace l-am facut cu duiul nr.1 achizitionat in aceasta toamna de la Cast decor din Bucuresti ! De unde am mai luat cite ceva, da nu ma intrebati cit am lasat(bani!) ca poate citeste si jumatatea mea intimplator ..

si-apoi sa te tii !
Multumesc tuturor fetelor-dragutelor care au apreciat tortuletul meu !
Azi a fost ziua unui unchi de-al meu,care de curind si-a schimbat masina.Ce sa-i fac, ce sa-i fac , si iata ce a iesit : un inger pazitor, ca doar toti avem nevoie, nu ?
Este blat simplu, blat negresa,mousse de pere si mousse de ciocolata,imbracat in pasta de zahar , decoratii pasta de zahar si royal icing !