Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2481 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 20 May 2010 - 08:38 AM

Ioana ce fain e tortul inflacarat! Zici ca ma arde la dejete de nu am grija. F faine masinile. Din cutzat zici? waaaw!

Anca bine ai venit, Sa stii ca ti-am admirat si dincolo masinile si chiar am zis ca uite ce faine is. Felicitari!

Ralu o sa iti copiez in curand mirii :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2482 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 May 2010 - 10:50 AM

Oti, copiaza'i ca si eu i'am copiat:D i'am vazut la un targ de nunta, erau din portelan
daca vrei, iti trimit poza originala
Raluca

#2483 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 20 May 2010 - 01:07 PM

Bine ai venit,Anca! :D

Yoyo ,super blocul in flacari,si masinutele lucrate fara scule fitzoase :P Am avut si eu de facut o masinuta pt miine,mi-a iesit pe ochi =))

Pentru azi am avut de facut un tort de botez cu trandafiri in nuanta de rosu inchis,dar nu visiniu :lol: sper ca am nimerit-o,mi-a dat mama fetitei o invitatie,ca sa incerc sa reproduc nuanta de rosu,pt ca trebuie asortat tortul cu invitatiile =)) .Zic eu ca seamana,noroc de Christmas Red pictat in mai multe straturi.
Are blat alb,pufos,si diplomat cu frisca naturala in care am pus fructe de padure.E o nebunie, e diferenta de la cer la pamint intre diplomatul cu frisca naturala si cel cu frisca vegetala.Ce naiva eram!

Am facut si un tort mititel pentru masa copiilor,m-a rugat in ultimul moment,bine ca a cerut sa fie simplu de tot,cu un trandafir si atit.Are evident aceeasi compozitie.

Mult am avut de tras cu umezeala din bucatarie, e jale.Ploua afara, in casa e cald....am pus eu dezumidificatorul din camera copiilor,dar nu m-a ajutat deloc,desi stringea apa f multa.Abia astept sa vina vara uscata,macar sa stim o treaba =))

Asta e:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#2484 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 20 May 2010 - 02:06 PM

Ce elegantaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. E Bestial. Ai o culoare si o pasta si un model si totul e perfectttttttttt! Felicitari pentru ceea ce ai facut!

Multumesc Stefana, Oti....

Acum sunt supaiata =)) am sesizat duminica ca mi-am pierdut undeva un fluture decupator dintr-un set nemtesc :lol: si am rascolit toate cutiile cu ustensile, coloranti..si tot ce am insa nu dau de el .........Tin la ele ca la ochii din cap, zic la ustensile :D si din pacate si la alte lucruri =)) care de fapt constientizez ca sunt niste lucruri care pot fi inlocuite .......ma si gandesc deja daca mai gasesc sa cumpar inca un set, insa pentru o bucata piesa sa cumpar alte 24 de piese sau stie cine cate sunt inauntru =)).

#2485 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 20 May 2010 - 02:17 PM

Yoyo,mie mi-ai scris primele cuvinte?? =)) Iti multumesc mult de tot! =)) atita m-a chinuit umezeala,ca nu mai reuseam sa-l vad intr-un mod obiectiv! Mi-a venit inima la loc acum :lol:

Sa stii ca si eu sunt foarte...cum sa zic? posesiva cu lucrurile mele,mai ales cu ustensilele pt torturi si mi se pare firesc.Poate totusi gasesti decupatorul,nu stiu,o fi amestecat printre furculite si cutite, o fi cazut dupa vreun dulapior... Nu te grabi sa cumperi alt set,poate apare de undeva decupatorul buclucas =))

#2486 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 20 May 2010 - 02:19 PM

Vezi postareayoyo, la 18 May 2010 - 06:14 PM, a spus:

Va pun tortul prestat pe duminica..am incercat o alta tehnica de decor pentru ca nu vroiam tot flori decorate din PDZ la nivelul la care stiu eu .

Caprito da sa te pupe mamma!!!!=)):lol:..nu stiam ca esti asa artista la desen =))
E super si tortul cu blocul in flacari!

Vezi postareaAnka, la 20 May 2010 - 01:15 AM, a spus:

Bine v-am gasit !
Sint noua aici, dar va stiu operele de dincolo, sinteti minunate toate.
Am si eu pasiunea voastra, dar timp foarte putin, fac torturi pentru ai mei, insa am facut si un tort pentru un baietel de 1 an cu masinute( mamica a cerut asa).Stiu ca nici nu se compara cu ale voastre dar vi-l arat.

Bun venit Anca..ce dragut e tortuletul....nu dispera...cu perseverenta ajungi departe!!!:D

Vezi postareaStefana, la 20 May 2010 - 01:07 PM, a spus:

Pentru azi am avut de facut un tort de botez cu trandafiri in nuanta de rosu inchis,dar nu visiniu sper ca am nimerit-o,mi-a dat mama fetitei o invitatie,ca sa incerc sa reproduc nuanta de rosu,pt ca trebuie asortat tortul cu invitatiile .Zic eu ca seamana,noroc de Christmas Red pictat in mai multe straturi.
Are blat alb,pufos,si diplomat cu frisca naturala in care am pus fructe de padure.E o nebunie, e diferenta de la cer la pamint intre diplomatul cu frisca naturala si cel cu frisca vegetala.Ce naiva eram!

Am facut si un tort mititel pentru masa copiilor,m-a rugat in ultimul moment,bine ca a cerut sa fie simplu de tot,cu un trandafir si atit.Are evident aceeasi compozitie.

Mult am avut de tras cu umezeala din bucatarie, e jale.Ploua afara, in casa e cald....am pus eu dezumidificatorul din camera copiilor,dar nu m-a ajutat deloc,desi stringea apa f multa.Abia astept sa vina vara uscata,macar sa stim o treaba

Foarte elegant....I just love it!!=))

#2487 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 20 May 2010 - 02:22 PM

Vezi postareadora, la 20 May 2010 - 02:19 PM, a spus:

Foarte elegant....I just love it!!=))

:lol: Multumesc mult,Dora,cintaresc greu vorbele tale !

#2488 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 May 2010 - 02:23 PM

@ Mimi ce-mi place bustul tau :lol:
@ Daniela ai facut un tort foarte dragut si elegant!=))

#2489 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 20 May 2010 - 04:17 PM

Fetelor multumesc pentru aprecieri!
YOYO e superb tortul tau!
Anka bine ai venit si felicitari!
Stefana sunt superbe torturile!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2490 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 May 2010 - 04:18 PM

[quote name='dora' date='16 May 2010 - 03:36 PM' timestamp='1274013368' post='37508']
[quote name='Stefana' date='16 May 2010 - 06:24 AM' timestamp='1274009086' post='37500']
Si pentru ca acusa iesim si noi la aer curat,pun repede aici si tortul de aseara :)

Are blat alb(amandina fara cacao), crema de lamiie si crema de ciocolata neagra cu cirese(gata,am terminat ciresele negre din congelator,trebuie sa fac provizii de la matusa la vara).A fost facut cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea clubului si scolii de dans Elegance din Iasi,a fost si un festival zilele astea,,si am avut bafta sa fiu apelata pt tortul mincat de 150 de oameni aseara,in incheierea festivalului.Sper din tot sufletul ca asta sa-mi aduca noi comenzi pe viitor,mi-a zis azi dimineata un fost coleg de liceu care a participat la eveniment si a si mincat din tort ca a fost apreciat si estetic,si papilo-gustativ( :D ) pe deplin .Asa ca sunt multumita si sper sa ma ajute pe viitor si asta.

A avut 11 kile cu totul,trebuia sa-i mai fac un etaj initial insa ar fi iesit de peste 13,iar intelegerea era de 10 kile,nu era nevoie de mai mult.Am vb cu fata care facuse comanda(fata din poza) si am cazut de acord sa ramina doua etaje.Cred ca a aratat bine si asa,poate cu 3 etaje prea ar fi semanat a tort de nunta.

oricum,m-am chinuit INGROZITOR cu fundele ,tot se dezlipeau,cadeau,au patat tortul cu rosu,am sters cu alcool,a fost teribil.Le-am fixat pina la urma cu niste frigarui pe dinauntru
[/quote]

Draga mea tortul e super elegant...si bine executat...dar asa cum zicea Blanka as fi ales un alt platou de prezentare ;)...asta pt ca tot s-a deschis canalul...sinceritatii!!!:D

Draga DORA, cu mult drag te anunt ca iar m-ai "botezat" ,eu sunt Anca_B si NU Blanka.Si,acuma sa vedem... :) :D mielul nu-mi place,deci te astept cu un :scratch: pt. ca e a 2-a "abatere" :P .Pe curaaaand! :D .

#2491 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 May 2010 - 04:20 PM

Raluca,tare simpatici mirii de pe tort!
Casa de piatra,fratiorului tau!

#2492 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 May 2010 - 04:23 PM

Vezi postareaAnca_B, la 20 May 2010 - 04:18 PM, a spus:

Draga DORA,
cu mult drag te anunt ca iar m-ai "botezat" ,eu sunt Anca_B si NU Blanka.Si,acuma sa vedem... :D :) mielul nu-mi place,deci te astept cu un :scratch: pt. ca e a 2-a "abatere" :) .Pe curaaaand! :D .

Ancuto imi cer scuze...chiar n-a fost cu intentie...cat despre tort...eu ti-l trimit...dar nu cred ca este nevoie...tu faci niste torturi f frumoase:lol::D

#2493 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 May 2010 - 04:23 PM

Am venit cu torturile cu care am ramas datoare:

-un diplomat,pentru trei prieteni care si-au serbat ziua impreuna

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-139-127436532678.jpg

-o papusa-blat insiropat,ganache de ciocolata amaruie si crema lamaie

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-139-127436539357.jpg

#2494 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 May 2010 - 04:25 PM

Si un tort pentru o doamna-jos crema ciocolata,sus crema de vanilie

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-139-127436552297.jpg

#2495 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 20 May 2010 - 06:40 PM

Girls, la cate minunatii am vazut aici nu-mi ramane decat sa va felicit si sa ma minunez in continuare, sunteti extraordinare toate. Mi-o fost maxim de dor de voi si sper sa fiu aci zilnic din nou. FELICITARI tuturor, va pup pe toate :scratch:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2496 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 20 May 2010 - 06:43 PM

Vezi postareagloxinia, la 20 May 2010 - 08:38 AM, a spus:

Ioana ce fain e tortul inflacarat! Zici ca ma arde la dejete de nu am grija. F faine masinile. Din cutzat zici? waaaw!

Anca bine ai venit, Sa stii ca ti-am admirat si dincolo masinile si chiar am zis ca uite ce faine is. Felicitari!

Ralu o sa iti copiez in curand mirii :)

Sa inteleg ca te-ai decis sa faci torturi de nunta? :scratch:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2497 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2010 - 08:50 PM

Vezi postareaRamo, la 20 May 2010 - 06:43 PM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 20 May 2010 - 08:38 AM, a spus:

Ralu o sa iti copiez in curand mirii :D

Sa inteleg ca te-ai decis sa faci torturi de nunta? :scratch:

Nuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Fata de 6 ani a nasilor mei vrea tort cu biserica, mire si mireasa! :D Apoi i-am zis ca biserica ii fac da mire si mireasa la 6 ani? Ma mai mir ca la 18 ani vor tztze, daca la 6 ani viseaza la maritis? :D :) :)
Lasand gluma la o parte mi se pare cel putin ciudata cererea. Eu sper sa iasa ceva fain insa ma rog poate se razgandeste totusi.(inca nu stiu cand vin la noi ) ;) O printesa, ceva? :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2498 Useril este offline   Anka 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 20 May 2010 - 11:24 PM

Va multumesc mult de primire si de aprecieri, inseamna mult pentru mine venind de la voi care faceti niste torturi superbe.
Yoyo, nu e chiar primul tort inafara familiei, am mai facut 2 anul trecut pentru aceiasi prieteni, unul pentru botezul baietelului care a facut 1 an luna trecuta si unul pentru ziua surioarei lui, insa nu sint spectaculoase, cererea e sa fie ornat cu frisca, nu le place pasta de zahar sau alte fondante, asa ca nu-mi pierd vremea framintind la ea.Torturile le-am postat dincolo dar le pun si aici, insa cum am zis nu sint nu stiu ce.

Yours4ever, tortul e cu blat simplu , umplut cu mousse de piersici Lissa si mousse de lamiie Dora, superbe amindoua( va multumesc fetelor :icescream: )
Dora, iti admir torturile de multa vreme, esti fantastica, ca de altfel toate fetele de aici.Am facut tiramisul tau cu lamiie , e super. :icescream:

Tort botez

Imagine postata

Tort 2 ani
Imagine postata

#2499 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 May 2010 - 06:11 AM

Stefana ce faini ti-au iesit trndafirii! Zici ca sunt albi si pictati???? Din pdz? waaaw!
Mimi, toate ca toate dar rochita papusii m-a impresionat tare.Cum ai incretit-o?
Anka superbe decoratiile sunt facute de tine? Vad ca ai ceva scule, pentru cineva care nu lucreaza in pasta e ceva, poate te apuci totusi(apropo, sunt cumva din lapte praf? ca asa par). Cui nu ii place o lasa in farfurie, insa tortul are alta tinuta. Mult succes, caci talent este. :icescream:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2500 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 21 May 2010 - 08:01 AM

Buna dimineata si la multi,multi ani fericiti Elenelor si Constantinilor!!

Vin si eu cu tortuletele de azi,toate-s cu blat alb,pufos,crema de lamiie si de ciocolata.La bust am pus si aschii de ciocolata neagra in crema de lamiie,foarte faina combinatia.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Mimi, imi place foarte,foarte tare tortul"60"! :icescream:

Anca,felicitari si spor in continuare!

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126