Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2541 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 May 2010 - 06:22 PM

Vezi postareagloxinia, la 24 May 2010 - 09:41 PM, a spus:

Am facut si eu de Rusalii 2 torturi (de fapt 3, dar unul stiti voi povestea cizmarului, fiind pentru casa nu l-am ornat cine stie :lol: )
Asa, unul pentru matusa mea Rozalia cadou : (negresa crema de iaurt cu fructe de padure)

Si unul facut tot cadou pentru mama unei prietene dragi (negressa alba :D crema diplomat cu ananas), imbracat in plastelina de cioco:


oau ce faine suuuunt! si eu vreau sa stiu cu ce ai facut florile astea asa sidefate? la prima vedere am zis ca-s flori de nunta :violent6:


Vezi postareaRamo, la 25 May 2010 - 02:01 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 21 May 2010 - 01:05 PM, a spus:

da matale ce coci? nu te-am mai vazut pe aici de un car de ani!!! :)

Eu as coace un laptop sau computer care sa-mi apartina sa pot intra in voie nu doar cand nu are scumpul meu sot de lucru. Sunt pe vine si eu, incetul cu incetul.


te inteleg , si eu am fost in situatia asta, pana domnu` sot mi-a facut cadou un laptop =)) de atunci sunt stapana pe calcu meu :)

Vezi postareadelioara, la 25 May 2010 - 02:50 PM, a spus:

Daca tot era vorba de torturi grabite, am avut si eu parte de ele din plin week-end-ul asta.
Primul, cel cu maci, e comandat din timp, si bibilit pe indelete. Blat chocolate mud cake, trei feluri de cioco.
Urmatoarele, comandate de pe o zi pe alta, parca s-au vorbit, au avut aceeasi compozitie: blat alb pufos, crema de lamaie si coaja de lamaie confiata, crema de ciocolata cu lapte.
La ultimul am avut mari probleme cu condensul, asemenea Stefanei, cred ca era atmosfera ff umeda (afara a plouat cu spume toata ziua) si mi-a distrus farfuriuta cestii de cafea, care s-a inmuiat si s-a lipit de tort.
Asta e, cand le fac din scurt n-am timp sa repar eventualele neajunsuri.


eu nu pot sa nu te felicit inca o data pt prestatii! sunt foarte reusite toate.

#2542 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 26 May 2010 - 02:50 PM

Stefana merci ca mi-ai arata cu ce faci...am vazut modelul ala la multe torturi si pe net si daca nu ma insel am si eu palmuta aceea in setul miny pe care il am.

Oti iti mananc urechile cu frisca inca :P. Ma nervezi ca ai atatea decoruri diferite :) si ma nerveaza ca la cel pt matusa ai pozat tortu ornat cu frisca si cu flori albe pe fundal alb.Treaba-i asta?Ma leg si eu da cine pot adica la cine am acceptu :)). Biblia e bestialaaaaaaaaaaaa, desi am auriu si eu never nu voi sti da aerul acela de invechit si de utilizat la maxim :).Nu dai ore in particular :P???.Daca nu puneai poza de aproape garantam ca panglica e din material...asa spune tu la copchila de io cum ai facut tu panglica: pictat
sau lipit bucata cu bucata?

Ramo ....io astept oricum :P

Delioara bafta la noul job.
:) ma bucur ca zici ca exista diferentasi multumesc pentru ceea ce ai afirmat!
Cescuta sincer mie mi sa parut simpla de facut. Am ales o farfurie mai adanca putin unde e locul la cana si astfel am uns cu ulei farfurioara pe spate astfel eu am pus pasta si am apasat si am luat forma farfuriei exact ma interesa pasta sa fie frumos intinsa insa am facut-o cred cu 4 zile inainte de a finisa tortul astfel 24 ore am lasat pasta sa se usuce pe farfurie si apoi cu varful de la un cutit am lasat aer sa intre intre pasta si farfuria originala. Eu am avut probleme cu manerul canei care numai nu statea lipit.
Cladirea este o bucata de pasta taiata putin mai gros si introduse 2 bete sau cred ca 3 totusi pe o dunga si apoi am introdus betele...a fost facuta cu max 24 ore inainte, daca bine imi aduc aminte max 6 ore:.

Imi place foarte mult tortul tau cu maci insa imi place mai mult acel mov suav...cum ai obtinut culoarea?Cel cu taste si cu mouse e bestial iar cel cu cafea mie sincer mi se pare deosebit adica chiar e foarte reusita si faina si culorile scot in evidenta cana. Felicitari pentru ceea ce ai facut!Imi place albastru acela in degrade la nebunie poate imi zici si cum l-ai obtinut:).

#2543 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 26 May 2010 - 07:20 PM

Buna seara fetelor! Bine v-am regasit pe toate!Felicitari tuturor pentru minunatele torturi:Stefana, Delioara,Dora,Mimi,Anka,Yoyo,Dani_ela,bbenyci,MINI07,Doriana,Gloxinia!Sper sa nu fi uitat pe cineva. Acum vin si eu cu doua torturi ,unul pentru soacra mea si unul pentru sefa mea,amandoua ELENE.Ambele sunt facute cu crema de ciocolatasi cu crema de fructe,cea a Gloxiniei pentru care ii multumesc mult.Eu nu am facut-o cu fructe de padure ci cu capsuni si a iesit minunata!Blat pandispan insiropat cu sirop din zahar ars,glazura din ciocolata si crinii pe care deja ii stiti,din lapte praf.Va pup pe toate si stati asa ca mai vin cu o surpriza mai tarziu!Un tort cu Shrek(cred ca am scris bine!)Scuze pentru cel din ultima poza,cu folie dar am gresit si l-am insiropat prea mult si l-am lasat" bandajat"asa pana in ultimul moment cand l-am dus.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-127489433462.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-127489435976.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-127489438192.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-127489439952.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-127489441034.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2544 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 26 May 2010 - 07:34 PM

Vai,Gabrenia,ce crini frumosi!! Trebuie neaparat sa ma ambitionez si eu! Poza de aproape cu crinii e...wow!

Tortuletul meu de azi e foarte simplu si mai mult decit...foarte grabit! adica aseara la 7 am facut blatul,intre timp am facut crema de lamiie,l-am taiat cind inca era caldut si si evident ca nu s-a taiat perfect,si azi dimineata l-am imbracat si ornat,a ajuns la Vaslui la o mamica-prietena.Tortul a fost programat de multa vreme insa depindea de drumul sotului meu prin Vaslui,iar el de obicei afla seara ca a doua zi va pleca in cursa :occasion14: deci a fost foarte,foarte pe graba.important e ca a emotionat-o si a impresionat-o foarte tare pe sarbatorita, tortuletul a fost ideea altei prietene si a fost o mare bucurie pentru ele,si pentru mine ca le-am putut ajuta.

Are deci blat pufos de amandina alba,insiropat cu sirop simplu+vanilie, crema de lamiie a Lissei cu aschii de cioco neagra.

Imagine postata
Imagine postata


editez,am uitat ca am primit ulterior si poza cu sectiunea :sleepy3:

Imagine postata

#2545 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 26 May 2010 - 08:22 PM

hai ca am revenit.Tortul acesta este pentru un pusti super simpatic,Edi, care astazi implineste 7 ani,baiatul unei prietene bune.este fan absolut Shrek si ne-am gandit impreuna cu mamaica lui sa-i facem o surpriza frumoasa si gustoasa.Tortul este unul ciocolatos asa cum ii place lui,crema de ciocolata cu stefide si nuci,glazurat cu ciocolata si flori din pasta de zahar.Shrek este facut gen cupola invelit in pasta marshmallows.A fost facut in timp record pentru mine cam intr-o zi si jumatate dar sunt multumita.sectiune inca nu am dar vin si cu ea curand.Pupici tuturor!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-12748981074.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-404-127489849215.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2546 Useril este offline   Stefana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 26 May 2010 - 08:27 PM

Gabrenia,nu cred ca te superi,dar sa stii ca am salvat poza,poate m-o ajuta vreodata si pe mine! Shrek e bestial!!! Doamne,ce mindra as fi,sa fiu in locul tau! felicitari maxime,de la o mamica de fan Shrek!!!!

#2547 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 26 May 2010 - 08:33 PM

Vezi postareaStefana, la 26 May 2010 - 08:27 PM, a spus:

Gabrenia,nu cred ca te superi,dar sa stii ca am salvat poza,poate m-o ajuta vreodata si pe mine! Shrek e bestial!!! Doamne,ce mindra as fi,sa fiu in locul tau! felicitari maxime,de la o mamica de fan Shrek!!!!

Doamne dar cum sa ma supar!?Sunt chiar foarte onorata!Si eu am salvat alte poze cu torturi ale fetelor care mi-au placut in mod deosebit,vorba ta,cine stie cand imi va trebui.Te pup si bafta sa-ti iasa si mai frumos decat al meu!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2548 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 26 May 2010 - 09:15 PM

Gabrenia, super torturi ! Crinii reali pur-si-simplu, iar shrek e ... frumos de urit ! :biggrin:
M-am straduit sa fac si eu crini, nu mi-au iesit, asa ca, ramine pe alta data !
Pun si eu tortul facut in graba, dar cu mare drag ! Miine este ziua mamei mele si atit am putut... Era musai sa-i scriu La multi ani, altfel nu-i valabil!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-366-127490134482.jpg


#2549 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 26 May 2010 - 10:06 PM

salut,
]nu stiu la voi cum e,dar la mine e groaznic noul format.scriu practic intr-o fasiutza pe partea dreapta,la fel si cand citesc forumul,noah,sper sa-mi treaca:-)

vazut torturi frumoase(in dreapta:-))-Dora,sunt superbe torturile,imi place cel pt comuniune,nici nu ma asteptam la altceva din partea ta.

felicitari tuturor fetelor,daca se vindeca si la mine forumul ,o sa va iau la puricat.laudat pe fiecare in parte.

azi am facut si eu un tort de ciocolata(m-am plictisit de atata ciocolata),fara mari decoratii pt ca e tot din cat. "cat ai bate din palme":pandispan cu ciocolata,mouse de ciocolata,imbrcata in crema de ciocolata cu unt si oua(cea a dnei C. Spantu).decoratii handmade pdz si cioco.sper ca s-a incarcat.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-301-12749042399.jpg

pup

#2550 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 26 May 2010 - 10:11 PM

Vezi postareaortansa, la 26 May 2010 - 10:06 PM, a spus:

salut,
]nu stiu la voi cum e,dar la mine e groaznic noul format.scriu practic intr-o fasiutza pe partea dreapta,la fel si cand citesc forumul,noah,sper sa-mi treaca:-)


Ortansa, poti schimba skin-ul singurica.
In partea dreapta, jos, selectezi in loc de Blue Steel - IP.Board. Atentie, NU IP.Board Lo-Fi!!!!

Tortuletul e foarte reusit. Imi place tare mult cum te-ai jucat cu ciocolata! :biggrin:

#2551 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 26 May 2010 - 10:45 PM

Dar nu mai poate tine omu' pasu cu voi!Aveti o viteza la"tortalit"....!Am inceput de ieri sa iau niste Vitamax,psper sa ma ajute .In primul rand vreau sa va felicit pe toate,sa aveti sanatate si putere de munca !
Delioara a rasarit soarele si pe strada ta!Felicitari pt. noul job!
In ultima vreme am mai tortalit ceva,dar toate pe "moca" si de aia is tare suparata ,nu prea mai am chef!Am inteles pana la un moment dat...dar,chiar nu cresc la mine in curte nici oua ,sau ciocolata,la robinet nu curge frisca,nici coloranti sau alte accesorii de cofetarie nu mi-a aterizat prin curte!Si,de fapt au fost 3 torturi in 2 zile!
Acesta e un tort pt. mama finei mele,un tort blat amandina,mousee de cioco,ormat cu frisca si orhidee,da, intradevar orhideiele is din ghivecele mele.
Al doile tort a fost pt. tatal meu;el e sofer de meserie,de o viata intreaga,si cum nepotii au vrut un tort haios, ast a am facut.Tortul e blat pufos cu crema diplomat,ornat cu frisca,nuca de cocos colorata si ciocolata rasa.Masinutele sunt de plastic.Incepe sa nu-mi mai placa ,orantul cu frisca!Nu stiu ce fac ,dar ori imi iese prea moale frisca ori o bat prea "teapan",nu stiu cum sa o dreg!
Al treile tort, pt. o d-na judecatoare , blat "amandina" si mousee de cioco',ornat cu pdz ,ornamente din pdz si ri.Am lucrat cu mult drag la el,si am insisitat pe "bibilit" pt ca cei mici erau la ora de somn ,.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-181-127490655963.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-181-127490704752.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-181-127490725537.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 26 May 2010 - 10:57 PM


#2552 Useril este offline   Anka 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 26 May 2010 - 11:32 PM

Fetelor, sinteti fantastice, faceti torturi pe banda.Nu va mai iau pe toate la rind ca sint pe fuga,toate torturile sint superbe, nu o sa reusesc nici in o suta de vieti sa fac ce faceti voi.Va mai arat si io 2 torturi banale sint de anul trecut , n-am nimic recent.

Tort de Revelion (tiramisul cu lamiie al Dorei) l-am decorat pe fuga ca eram in criza de timp
Imagine postata

Tort de ziua unei prietene( tortul sultanului KikenHana)

Imagine postata

Imagine postata

#2553 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 May 2010 - 07:58 AM

Gabrenia bine ai revenit. Ai facut minunatii de torturi dar mai ales de decoruri......cel cu Shrek ma dat gata zici ca e ceva jucarie.Felicitari pentru ceea ce ai minunatiile facute.

Stefana
imi place tare mult tortul tau vioi si simplu si finutz.

Vrabiuta foarte frumos tortul tau.Imi plac florile din royal pensulate (se numeste cumva procedeul dar lipsa inspiratie la aceasta ora :biggrin:).La multi ani mamei tale si multa sanatate!

Ortansa nu stiu cum apare si cum e noul skin pentru ca pe mine sincer ma dor ochii de la albastru acela inchis astfel la debutul noului skin 2 zile nu am vizitat site-ul pana nu l-am schimbat insa vezi daca la tine e setat pe standard vizualizare astfel mergi la My Settings - Your Options - (Langa Settings)este Forums - VIew/Posting/Email...(chiar in josul paginii) gasesti Topic Display Mode si setezi Standard si apoi Save.

E tare dragut ciocolatosul tau. Spune-mi pls reteta ta de pandispan de cioco desi cred ca ar fi mai bine publicata la topicul cu retete de blat.

Anca_B cred ca o sa discut asta si la coltul de barfa pentru ca sincer orice ruda, neam ar fi (ok mama, soacra) dar tot alaiu mi se pare mutl sa tot faci de la tine.Macar ingredientele sau o taxa pt apropiati nu stiu.......Felcitari pentru prestatii.Imi plac mult cele trei bobitze dela tortul pt judecatoare ,presupun ca e royal icing.

Anka felicitari pentru torturi.Uite ce spune Chiu Georgeta: "nu faceti "Pistil" la mijlocul trandafirului!!!! Trandafirul nu are pistil!!!Pistilul este acel CON din mijlocul trandafirului!!! Conul nu trebuie sa se vada de fel... Uitati-va la un trandafir real!!!! vedeti un pistil la el? nu cred!! deci atunci, nu faceti nici voi pistil. Conul trebuie sa fie complet acoperit de prima petala care se infasoara in jurul conului!!!daca vreti ca trandafirul sa fie COMPLECT DESCHIS atunci in mijloc puneti cateva zeci de STAMINE, dar nici intr-un caz nu puneti PISTIL!!!!!!"


Pentru fetele cu umezeala in bucatarie incercati cu un cub de sare.Exista veioze de sare in magazine gen King Art si e ieftina cam 10 ron sau la farmacii veterinare (aici cred ca se vinde bucata mare numai)o puneti intr-o farfurioara mai adanca putin si veti vedea ca sub ea se face apa pentru ca trage umezeala. Stiu asta tot de la fete pentru partea de uscat a hainelor ...nu am balcon astfel metoda aceasta grabeste putin timpul de uscare a hainelor pusul in camera a unei bucati de sare.Lasati cubul de sare in bucatarie tot timpul...si vedeti rezultatul.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127494162757.jpg


#2554 Useril este offline   delioara 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2010 - 08:56 AM

Stefana, multumesc, esti f draguta. :tongue3:. In ceea ce priveste linkul blogului, nu l-am pus aici, sincer eu l-am facut pentru ca cine ma intreaba de tort sa aiba unde se uita, si pana mai zilele trecute era ceva ff simplu. Acum ca deja l-am 'popularizat' printre voi, poate o sa-l pun si aici, inca ma mai gandesc.
F eleganta inimioara ta grabita, imi inchipui ca ai reusit sa-i faci destinatarei o mare bucurie cu ea.

Gloxi, multumesc pentru apreciere :hug: , daca ai sti cat am muncit pana am ajuns la macii aia trei.. trei serii am facut, prima am pastrat-o, aduce vag cu ce vroiam eu, o sa-i pun pe vreun tort pentru noi, iar a doua a sfarsit destul de tragic la gunoi, si muncisem pana noaptea tarziu la ei.. Dar nu ma supar absolut deloc, asa se invata.
Imi place medalia karatistului tau, si mai ales snurul ala, banuiesc ca nu a fost prea simplu sa-l faci.

Daniela, sarumana inca odata!

Ioana, multumesc, sa fie (noul job cu noroc) :P. Multam de explicatiile pentru farfurioara, eu oricum n-as fi avut timp sa o las la uscat, imi trecuse si mie prin minte faza cu farfuria pe dos, problema e ca eu nu am farfurii mici prin casa, iar una mare nu m-ar fi coafat.
Pentru movul de pe fluturi, banuiesc ca la ala te referi, am facut zahar colorat dupa tehnica explicata de Eataly (careia ii multumesc aici :biggrin:), adica zahar plus o picatura- doua de colorant, amestecat bine cu degetele, lasat sa se zvante si amestecat iar. Am facut doua culori, roz si bleu, pe care le-am amestecat apoi intre ele, asa am obtinut mov. Fluturii sunt pasta alba, umeziti si dati prin zahar dintr-asta, iar cei galbeni sunt din pasta galbena si dati prin zahar necolorat, normal.
Pentru mozaicul bleu am intins pasta alba, am pus deasupra bucati de pasta bleu, am mai intins putin, nu prea mi-a placut rezultatul, asa ca am strans pasta cu totul si am mai framantat-o ff putin, cat sa o adun cat de cat intr-o bucata si am intins-o iar. Si aici am dat gres prima oara, am aruncat prima pasta intinsa deja pe tort, si am luat-o de la 0, am facut alta pasta, etc.

Gabrenia, multumiri :P . F faini ciocolatosii, iar florile sunt ca si reale. Felicitari! Iar Shrek e super, super, ti-a reusit perfect!

Vrabiuta, f fin tortul mamei, sa-ti traiasca multi ani fericiti si cu sanatate!

Ortansa, bestial arata tortul, imi place tare mult combinatia de cioco si stelute colorate!

Anca, multumesc; sper sa fie intr-un ceas bun!
F reusite toate trei torturile, fiecare in felul lui. Preferatul meu ar fi ultimul, dar si celelalte doua sunt tare frumoase. Si nu dispera, o sa vina si vremea torturilor comandate si platite.

Anka, nu spune niciodata 'niciodata', asa gandeam si eu cand eram la inceput de tortalit, ca n-o sa reusesc in veci si pururi sa fac ceva decent, nu frumos; dar uite ca nu am nici un an de cand m-am apucat mai serios de treaba si deja se vad progresele (spuse modesta din mine). Acum fara gluma, nimeni nu s-a nascut invatat, si doar exersand o sa ajungi departe. Inceputurile tale sunt mai mult decat promitatoare. :P

Edit; Ioana, multumesc pentru tip-ul cu sarea! O sa-l incerc cat de curand. :-*
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2555 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 May 2010 - 10:27 AM

Vezi postareaAnka, la 26 May 2010 - 11:32 PM, a spus:

Fetelor, sinteti fantastice, faceti torturi pe banda.Nu va mai iau pe toate la rind ca sint pe fuga,toate torturile sint superbe, nu o sa reusesc nici in o suta de vieti sa fac ce faceti voi.Va mai arat si io 2 torturi banale sint de anul trecut , n-am nimic recent.



Anka, nu mai spune asa ca nu ai dreptate!uite ,eu te contrazic in primul rand pentru ca tu faci torturi foarte frumoase ;eu nu faceam nici pe jumatate cat tine acum un an!Pot sa spun ca am cam luat-o de la zero.Stiam un blat,o crema si gata tortul.Acum am invatat cu adevarat ce inseamna sa faci un tort.Pupici !

Vezi postareayoyo, la 27 May 2010 - 07:58 AM, a spus:

Gabrenia bine ai revenit. Ai facut minunatii de torturi dar mai ales de decoruri......cel cu Shrek ma dat gata zici ca e ceva jucarie.Felicitari pentru ceea ce ai minunatiile facute.






MultumescYoyo esti o draguta.Bucuria e maxima cand vezi pe fata copilului bucuria si surprinderea,emotia si faptul ca recunoaste personajul.L-am facut cu mult drag pentru ca merita.Aveam de ales intre Fulger Mcqeen si Shrek dar am ales in final capcaunul pentru ca ni s-a parut mai deosebit.Te pup si spor la treaba!

Vezi postareadelioara, la 27 May 2010 - 08:56 AM, a spus:



Gabrenia, multumiri :angryfire: . F faini ciocolatosii, iar florile sunt ca si reale. Felicitari! Iar Shrek e super, super, ti-a reusit perfect!





Delioara multumesc mult.Voua tuturor va datorez tot ceea ce stiu si voi spune asta mereu de cate ori am ocazia.Pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2556 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 27 May 2010 - 01:57 PM

Wauuuuuuuu, super torturi, sa va arat si eu ultimele creatii , doua tortulete pentru ziua pustiului meu care a facut 5 ani. Primul este cel de acasa, iar cel de-al doilea, cel de la gradinita.
Amandoua au aceas compozitie blat ce cacao crema de ciocolata amestecata cu frisca si crema de mascarpone cu bucatele caise.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-418-127496080012.jpg
sectiunea celui de acasa
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-418-127496081797.jpg
si cel de la gradi
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-418-127496093562.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-418-127496085485.jpg
Vreau sa multumesc Lisei pentru reteta de blat, lui Carmen Spantu pentru crema de cioco, Dorei pentru cea de mascarpone ,Gloxinei pentru inspiratie cu ciocolata curgatoare si... tuturor pentru ca va impartasiti retetele si experienta cu noi .:whip2:

#2557 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 27 May 2010 - 04:40 PM

Fetelor va multumesc pt aprecieri...sunteti niste dragute!!!
Va felicit si eu pt torturile care mai de care mai frumoase si mai apetisante...sunteti ca niste furnicute...toata ziua numai tortalit scrie pe voi...de nu mai poate omu' sa tina pasul cu voi!!!!=))


Tin in mod special sa felicit pe Gabrenia...fata draga , nu stiu daca ti-am mai spus-o....decoratia de torturi ti-a deschis o noua poarta pt a-ti exercita pasiunea si talentul in arta picturii...esti grozava...ce mai deja scrie profi pe tine!!!:whip2:

Detaliile tehnice pe care mi le-ati cerut le voi scrie la ...."torturate":)
Numai sa ma trageti de maneca...ca eu cam uit...dehhhh batranetile :-*


#2558 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 27 May 2010 - 06:59 PM

Miny foarte frumoase si haioase torturi ai facut.Imi place cel carte tare mult.La multi ani fiului!

Vin si eu cu un tort tip motocicleta care a fost cu blat negresa si crema de iaurt cu mere:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127497937394.jpg

#2559 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 May 2010 - 07:45 PM

Vezi postareadora, la 27 May 2010 - 04:40 PM, a spus:

Fetelor va multumesc pt aprecieri...sunteti niste dragute!!!
Va felicit si eu pt torturile care mai de care mai frumoase si mai apetisante...sunteti ca niste furnicute...toata ziua numai tortalit scrie pe voi...de nu mai poate omu' sa tina pasul cu voi!!!!:-*


Tin in mod special sa felicit pe Gabrenia...fata draga , nu stiu daca ti-am mai spus-o....decoratia de torturi ti-a deschis o noua poarta pt a-ti exercita pasiunea si talentul in arta picturii...esti grozava...ce mai deja scrie profi pe tine!!!:)

Detaliile tehnice pe care mi le-ati cerut le voi scrie la ...."torturate"=))

Dora iti multumesc din suflet pentru aprecieri,ma onoreaza in mod deosebit! :whip2: Intradevar imi place sa pictez si sa fac decoratii pentru torturi,ma bucur cand ajung la partea asta.Uite,chiar am implinit un an de cand sunt in familia asta mare a tortareselor si privesc cu o usoara amuzare la primul meu tort...Am invatat multe de la voi si va multumesc. :) Sper ca si pe viitor sa ma depasesc.Pupici tuturor si numai bine!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2560 Useril este offline   Anka 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 27 May 2010 - 11:10 PM

Yoyo, am citit toate sfaturile legate de trandafiri, dar nu imi ies inca, o sa mai incerc, deocamdata nu am timp sa ma joc.Multumesc de sfat. :D

Delioara si Gabrenia, va multumesc de aprecieri, poate cindva o sa ajung si eu ca voi. :D

Ma bate gindul sa fac un tort bust de ziua unui prieten(face 40 de ani), insa mi se pare tare complicat, plus ca trebe imbracat in pdz care nu place nimanui si mi-e nu stiu cum sa vad munca mea lasata in farfurie, am io "bibilicile" mele cu chestia asta.

Pupici tuturor si spor la tortalit.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi