Stefana, multumesc, esti f draguta.

. In ceea ce priveste linkul blogului, nu l-am pus aici, sincer eu l-am facut pentru ca cine ma intreaba de tort sa aiba unde se uita, si pana mai zilele trecute era ceva ff simplu. Acum ca deja l-am 'popularizat' printre voi, poate o sa-l pun si aici, inca ma mai gandesc.
F eleganta inimioara ta grabita, imi inchipui ca ai reusit sa-i faci destinatarei o mare bucurie cu ea.
Gloxi, multumesc pentru apreciere

, daca ai sti cat am muncit pana am ajuns la macii aia trei.. trei serii am facut, prima am pastrat-o, aduce vag cu ce vroiam eu, o sa-i pun pe vreun tort pentru noi, iar a doua a sfarsit destul de tragic la gunoi, si muncisem pana noaptea tarziu la ei.. Dar nu ma supar absolut deloc, asa se invata.
Imi place medalia karatistului tau, si mai ales snurul ala, banuiesc ca nu a fost prea simplu sa-l faci.
Daniela, sarumana inca odata!
Ioana, multumesc, sa fie (noul job cu noroc)

. Multam de explicatiile pentru farfurioara, eu oricum n-as fi avut timp sa o las la uscat, imi trecuse si mie prin minte faza cu farfuria pe dos, problema e ca eu nu am farfurii mici prin casa, iar una mare nu m-ar fi coafat.
Pentru movul de pe fluturi, banuiesc ca la ala te referi, am facut zahar colorat dupa tehnica explicata de Eataly (careia ii multumesc aici

), adica zahar plus o picatura- doua de colorant, amestecat bine cu degetele, lasat sa se zvante si amestecat iar. Am facut doua culori, roz si bleu, pe care le-am amestecat apoi intre ele, asa am obtinut mov. Fluturii sunt pasta alba, umeziti si dati prin zahar dintr-asta, iar cei galbeni sunt din pasta galbena si dati prin zahar necolorat, normal.
Pentru mozaicul bleu am intins pasta alba, am pus deasupra bucati de pasta bleu, am mai intins putin, nu prea mi-a placut rezultatul, asa ca am strans pasta cu totul si am mai framantat-o ff putin, cat sa o adun cat de cat intr-o bucata si am intins-o iar. Si aici am dat gres prima oara, am aruncat prima pasta intinsa deja pe tort, si am luat-o de la 0, am facut alta pasta, etc.
Gabrenia, multumiri

. F faini ciocolatosii, iar florile sunt ca si reale. Felicitari! Iar Shrek e super, super, ti-a reusit perfect!
Vrabiuta, f fin tortul mamei, sa-ti traiasca multi ani fericiti si cu sanatate!
Ortansa, bestial arata tortul, imi place tare mult combinatia de cioco si stelute colorate!
Anca, multumesc; sper sa fie intr-un ceas bun!
F reusite toate trei torturile, fiecare in felul lui. Preferatul meu ar fi ultimul, dar si celelalte doua sunt tare frumoase. Si nu dispera, o sa vina si vremea torturilor comandate si platite.
Anka, nu spune niciodata 'niciodata', asa gandeam si eu cand eram la inceput de tortalit, ca n-o sa reusesc in veci si pururi sa fac ceva decent, nu frumos; dar uite ca nu am nici un an de cand m-am apucat mai serios de treaba si deja se vad progresele (spuse modesta din mine). Acum fara gluma, nimeni nu s-a nascut invatat, si doar exersand o sa ajungi departe. Inceputurile tale sunt mai mult decat promitatoare.
Edit;
Ioana, multumesc pentru tip-ul cu sarea! O sa-l incerc cat de curand.