Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3201 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 29 July 2010 - 04:14 PM

[quote name='gloxinia' date='28 July 2010 - 07:15 PM' timestamp='1280333704' post='50688']
Am avut de facut un tort pentru o tanara doamna
[/quote]

Imi place mult, mai ales partea de sus si funda ti-e reusita, ce nu-ti place ? :(

[quote name='dani_ela' date='29 July 2010 - 01:20 PM'
vrabiuta- super bustul cu halat ! da` ce i-ai facut bre sanii cat nucile? ii scump siliconul? :( .sau is mari dar nu vad io bine :) se poate si asta- de la `caldura ` :D
[/quote]

Iubita, sa-ti explic cum sta treaba cu sinii.... chiar m-am mirat ca toata lumea a fost asa draguta si n-a zis nimic, desi .. cind am vazut poza... sarea in ochi! Deci, sursa de inspiratie a fost tortul Snejulinei :( . Cu deoasebirea ca ea a facut tort pentru un barbat, eu pentru o femeie,lucru de care eu am devenit constienta dupa ce tortul a fost imbracat in pasta de zahar ! Am facut reverul halatului si mi-am dat seama ca nu-i bine ! Ce sa fac , ca sa fac ? :) Cum am indreptat blatul , mi-a ramas o bucata, am decupat cu paharul 2 bucati, le-am imbracat in pasta de zahar ... iar restul e istorie! Deci.... poti zice c-a fost lipsa de material , pina la urma :D
[quote name='Miny' date='29 July 2010 - 02:08 PM' timestamp='1280401701' post='50854']
Super torturi a-ti mai facut,
[/quote]

Super torturi ai facut si tu ! felicitari!

[quote name='dani_ela' date='29 July 2010 - 03:41 PM' timestamp='1280407318' post='50879']

tocmai am dat si eu o inimica cu blat alb si mouss-uri de afine si zmeura - ca tot e sezonul lor :)
[/quote]
Foarte draguta inimioara ta, felicitari ! Iar combinatia de crema de bestiala!

#3202 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 29 July 2010 - 07:19 PM

Hop si eu cu tortul meu, tocmai l-am predat. E pt cununia civila de maine a copiilor sefei mele.
Imagine postata

contine 2 blaturi negresa cu si fara cacao, mousse de ciocolata cel cu cacao, mousse de portocale cel fara.

#3203 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 29 July 2010 - 07:59 PM

Vezi postareaLivia, la 29 July 2010 - 07:19 PM, a spus:

Hop si eu cu tortul meu, tocmai l-am predat. E pt cununia civila de maine a copiilor sefei mele.

Felicitari ! Foarte frumoase ! Mult noroc tinerilor ! :)

#3204 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 29 July 2010 - 08:54 PM

Vezi postareaLivia, la 29 July 2010 - 07:19 PM, a spus:

contine 2 blaturi negresa cu si fara cacao, mousse de ciocolata cel cu cacao, mousse de portocale cel fara.

super a iesit ! si eu am facut azi doi porumbei :) pt un tort pt duminica . inima am facut-o azi ...deci la fel ca tine (minus o inimica :) )

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 29 July 2010 - 08:54 PM

#3205 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 30 July 2010 - 08:12 AM

Vezi postareagloxinia, la 29 July 2010 - 04:08 PM, a spus:

Waaaw Mini ce faine sunt! eu sunt fan margarete imi plac de mor! Si frunzele alea cum le-ai decupat? Nu ne pui o poza cu decupatorul? E cel de la LB? Cartea e si ea mirobolanta, cu siguranta tre sa mergi la ofta.

Daniela ce imi place inima ta! Cat rosu ai pus in pasta de ti-a iesit asa fain? Am incercat si eu sa fac fundele alea rosii insa oricat am pus tot un roz naspa o iesit. :love7:

Multumesc mult de aprecieri tuturor :rolleyes: , Oti decupatorul de la frunzele de margarete este de la LB am sa pun o poza deseara cand ajung acasa.

#3206 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 30 July 2010 - 12:36 PM

Livia foarte frumos lucrat. Bravo! Precis tinerii vor vi incantati. :tongue3:

Azi e ziua sotzului varei mele. Asa ca deseara ne infiintam la ei. Si cum nu putem merge cu mana goala, i-am facut tort :boohoo:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-128048614704.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-20-128048616735.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3207 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2010 - 02:42 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 July 2010 - 12:36 PM, a spus:

Azi e ziua sotzului varei mele. Asa ca deseara ne infiintam la ei. Si cum nu putem merge cu mana goala, i-am facut tort :boohoo:

Mama ce c-r misto ! Si de negresa !Si uite-asa ii implinesti o fantezie ! :tongue3:

#3208 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 30 July 2010 - 03:12 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 July 2010 - 12:36 PM, a spus:

Livia foarte frumos lucrat. Bravo! Precis tinerii vor vi incantati. :tongue3:

Azi e ziua sotzului varei mele. Asa ca deseara ne infiintam la ei. Si cum nu putem merge cu mana goala, i-am facut tort :-*

ce mishtooo eeeeee :cheers: . de cand visez sa fac si eu ceva la fel si nimic :boohoo:

#3209 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 30 July 2010 - 07:16 PM

[quote name='gloxinia' date='30 July 2010 - 01:36 PM'
Azi e ziua sotzului varei mele. Asa ca deseara ne infiintam la ei. Si cum nu putem merge cu mana goala, i-am facut tort :)
[/quote]
deci e brazilianca in toata regula ;) ,sint sigura ma abia astepta sa muste putin din posteriorul ala apetisant ;)
bravos ;)
nelly_th2001

#3210 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 30 July 2010 - 07:18 PM

deci nu stiu ce durerea mea fac se vede ca nu am ma scris demult mesaje ca am uitat cum sa le scriu scuze ,mesajul de mai sus e pentru oti
nelly_th2001

#3211 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2010 - 09:40 PM

vad ca te-ai indragostit de chelea de ciocolata :tongue3: , iar dosul de negresa e ssssseeexy :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 30 July 2010 - 09:40 PM

#3212 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 30 July 2010 - 11:30 PM

Fetelor merci frumos de aprecieri :biggrin: Chelea de ciocolata e pdz amestecat cu plastelina de cioco :lol: Si da, sarbatoritul si toti invitatii lui o fo pe spate :tongue3: Cu ocazia asta mi-am facut si eu damblaua. Amu mai tre sa fac o burtica si deocamdata nu am alte fantezii :( :(
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3213 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 31 July 2010 - 07:23 PM

azi am mai terminat (si predat ) un tort . dupa cum se vede e gri , asa a vrut sarbatoritul , si daca mama a fost de acord , eu am executat. are creme de caise si afine . daca nu stiti cine sunt cei trei (daca aveti tineigears :P pe acasa , sigur stiti ), ei bine sunt jonas brothers . nu stiu cat seamana ei , dar asta a iesit.

Imagine postata

Imagine postata

mai am unul pe `teava` :) , si il voi inscrie la dezastre . am incercat sa fac si io mingea lu` mimi , credeti ca a iesit? ei ash, desi omu` meu a stat 2 ore dimineata cu compasu` in mana , cu rigle , echere , creioane , gume de sters- a iesit o mare branza... dumnealui s-a scos : cica pentagonul si hexagonul lui sunt ok , castronul meu e de vina :) . mimiiii arata-mi si mie castronul tau , sa vad e chiar rotund??????

#3214 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 31 July 2010 - 07:40 PM

Multumesc mult :) , m-am straduit, caldura mi-a dat putin de furca, dar in final am avut si satisfactie: "oau, sooper!"
Gloxi ai facut un dos foarte reusit :) mi-ar place si mie sa fac unul, poate odata...
Daniela, foarte frumos tortul, felicitari!

Eu voi lua o pauza, maine plecam in concediu. Pana revin va rog, daca aveti prin "dosare", modele de torturi cu floare de liliac. Stiu ca Mona avea unul, trebuie sa-l caut.
Spor la tortulit!

#3215 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 31 July 2010 - 10:48 PM

Bine v-am regasit dragele mele!Ma bucur sa vad torturi frumos lucrate si ...unicate!Va felicit pe fiecare in parte,iar celor care ati plecat sau plecati in concediu,va urez un concediu placut!
Am (re)intrat si eu in "hora" si va prezint ultimele 2 torturi;cel galben ,a fost pt. o matusa tare draga mie,si i-am facut o surpriza cu acest tort;un diplomat dar cu crema de lamaie,si nu stiu de ce mi-i s-a taiat crema atunci cand am adaugat zeama de la lamaie!? am fost nevoita sa mai pun gelatina,si atunci s-a schimbat textura cremei,si a devenit un pic mai asa de aspic,dar fff buna altfel.Binenteles ca am avut de furca cu caldura asta si mi-a transpirat pdz.
Al 2-lea tort,a fost o comanda speciala,si anume este al 2-lea tort ...pe bani!uraaaa si la mai mareee sau... la mai multe :rolleyes: !
Un tort pt. un "bridal shower party"... :tongue3: ;si am avut "mana libera" la alegerea compozitiei,doar mi-i s-a cerut sa respect ,cat-de-cat poza de inspiratie,(si au vrut roz,in loc de bleu).
In acest sens doresc sa le multumesc fetelor dragi care m-au ajutat foarte mult cu sfaturile lor:Lumi,Daniela,Oti.Va multumesc.

Am uitat sa spun ca d-nele s-u decis pt. tort miercuri seara,cand mi-au si trimis poza,(nu se puteau decide intre un tort in forma de cutie de cadou cu lenjerie intima pe el si acest pat matrimonial) iar tortul s-a vrut a fi gata pe vineri la ora 17! :help: ,asa ca in graba in care l-am facut nu am remarcat ca nu am respectat niste proportii dar...s-a mancat deja =))...oricum am avut o gramada de peripetii cu el,si dupa ce am facut aceste 2 poze in graba,am vaut ca nu am sters unele pete de amidon,asa ca l-am mai bibilit un pic!

Dau edit,ca acuma vad ce setari am eu la aparatu foto,mi-i s-au dereglat ora si data ,oare de ce?!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_07_2010/post-181-128060890909.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-181-128060893353.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-181-128060894793.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-181-128060898561.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 31 July 2010 - 10:54 PM

#3216 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 07:59 AM

Vezi postareaLivia, la 31 July 2010 - 07:40 PM, a spus:

Eu voi lua o pauza, maine plecam in concediu. Pana revin va rog, daca aveti prin "dosare", modele de torturi cu floare de liliac. Stiu ca Mona avea unul, trebuie sa-l caut.
Spor la tortulit!

Eu am facut o crenguta de liliac cam pe la data de 1 iunie ( a fost ziua matusii mele !) Nu-i cea mai reusita posibila,dar...

Vezi postareaAnca_B, la 31 July 2010 - 10:48 PM, a spus:

Foarte reusite torturile tale felicitari ! :rolleyes:

#3217 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 08:13 AM

Vezi postareadani_ela, la 31 July 2010 - 07:23 PM, a spus:

azi am mai terminat (si predat ) un tort . dupa cum se vede e gri , asa a vrut sarbatoritul , si daca mama a fost de acord , eu am executat. are creme de caise si afine . daca nu stiti cine sunt cei trei (daca aveti tineigears :P pe acasa , sigur stiti ), ei bine sunt jonas brothers . nu stiu cat seamana ei , dar asta a iesit.

Daniela foarte tare tortul! Auzi, cum ai reusit sa redai asa bine expresiile fetzei? Super! Asteptam si ce mai ai pe tzeava :P ! Aaaaa sa stii ca si eu am avut aceeasi pb cu mingea. De aiai am ales varianta scrijelitului :P

Vezi postareaAnca_B, la 31 July 2010 - 10:48 PM, a spus:

Bine v-am regasit dragele mele!Ma bucur sa vad torturi frumos lucrate si ...unicate!Va felicit pe fiecare in parte,iar celor care ati plecat sau plecati in concediu,va urez un concediu placut!
Am (re)intrat si eu in "hora" si va prezint ultimele 2 torturi;cel galben ,a fost pt. o matusa tare draga mie,si i-am facut o surpriza cu acest tort;un diplomat dar cu crema de lamaie,si nu stiu de ce mi-i s-a taiat crema atunci cand am adaugat zeama de la lamaie!? am fost nevoita sa mai pun gelatina,si atunci s-a schimbat textura cremei,si a devenit un pic mai asa de aspic,dar fff buna altfel.Binenteles ca am avut de furca cu caldura asta si mi-a transpirat pdz.
Al 2-lea tort,a fost o comanda speciala,si anume este al 2-lea tort ...pe bani!uraaaa si la mai mareee sau... la mai multe !
Un tort pt. un "bridal shower party"... :rolleyes: ;si am avut "mana libera" la alegerea compozitiei,doar mi-i s-a cerut sa respect ,cat-de-cat poza de inspiratie,(si au vrut roz,in loc de bleu).
In acest sens doresc sa le multumesc fetelor dragi care m-au ajutat foarte mult cu sfaturile lor:Lumi,Daniela,Oti.Va multumesc.

Am uitat sa spun ca d-nele s-u decis pt. tort miercuri seara,cand mi-au si trimis poza,(nu se puteau decide intre un tort in forma de cutie de cadou cu lenjerie intima pe el si acest pat matrimonial) iar tortul s-a vrut a fi gata pe vineri la ora 17! :help: ,asa ca in graba in care l-am facut nu am remarcat ca nu am respectat niste proportii dar...s-a mancat deja ...oricum am avut o gramada de peripetii cu el,si dupa ce am facut aceste 2 poze in graba,am vaut ca nu am sters unele pete de amidon,asa ca l-am mai bibilit un pic!

Dau edit,ca acuma vad ce setari am eu la aparatu foto,mi-i s-au dereglat ora si data ,oare de ce?!

Anca ce faine sunt! Cum ai reusit sa dai acea forma de perna pe tortul galben? E cumva pdz direct pe diplomat? :P Sunt foarte reusite ambele, felicitari! :tongue3: !

Si eu am facut doua torturi, unul pentru un baietel si unul pentru un domn. Va las pe voi sa ghiciti care e pt cine =))

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-20-1280643045.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-20-12806430754.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3218 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 01 August 2010 - 10:38 AM

tortul pt we asta este tort kranz ornamente pasta de lapte praf
My linkImagine atasata: monthly_08_2010/post-681-128065177732.jpg[/img]

#3219 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 11:06 AM

Rozi, apetisant tortul tau. As fi curioasa sa iti vad decupatorul de flori. Arata foarte bine.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3220 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 August 2010 - 05:36 PM

anca- a iesit foarte fain patul tau ! e perfect , felicitari ! la cel galben , nici eu nu imi dau seama cum ai facut gropitele alea? e tare deosebit.
gloxi- trasaturile fetei le-am desenat pur si simplu cu carioca alimentara.hai sa vad daca ghicesc eu cum vine treaba cu torturile tale : primul e pt pusti , ca saracu viseaza la sanii maica-sii (l-o fi intarcat prea devreme) :drool: , iar al doilea e pt domn, ca astia viseaza numai masini , si daca se poate cat mai mari :(
rozi- nu stiu cum vine tortul crant , e bun? ce are in el? de aratat arata super.

ei , si acu` vin cu mingea dezastru . normal ca nu a iesit nik-nic, o mare aiureala , dar petecele alea nu se pupau deloc . si le-am intins , si s-au rupt , si m-am enervat si am facut din pasta de la frigider un fular stelist , si am imbrobodit bine netrebnica de minge , am zis ca asa e modelu`. nepoteii mei pt care am facut tortul, si-au dat economiile pt a cumpara porumbei , si au si o broscuta testoasta. ei se ocupa de hrana lor , si de curatenie . asa ca tortul a avut pe el doi porumbei si doua testoase.cremele au fost de visine si afine.
edit ca nu am pus pozele-na ca-s dusa rau cu capu` :(

Imagine postata

Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 01 August 2010 - 05:42 PM

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163