Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3221 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 02 August 2010 - 01:49 PM

Buna ziua tuturor.Asa pe fuga vin si eu din lipsa de timp :servici- casa -bunica-copii si va felicit pe toate la un loc, sper sa nu va suparati ca nu exemplific.La mine cand nu e ,nu e si cand e daca se poate si 4 odata.Am muncit la sfarsit de saptamana de mi-au sarit capacele ca nu am putut sa refuz pe nimeni plus ca am fost si la o cumatrie si am venit spre dimineata acasa.Toate sunt diplomat cu afine si ananas.Pentru nepotelul meu care a implinit 18 ani un tort simplu pentru acasa,vineri trebuie sa-i fac unul pentru marea petrecere si nu am nici cea mai vaga idee cum sa-l ornez(poate ma ajutati).Imagine atasata: monthly_08_2010/post-370-128074893346.jpgImagine atasata: monthly_08_2010/post-370-12807489748.jpgPentru fetita unei colege .Imagine atasata: monthly_08_2010/post-370-128074901624.jpgImagine atasata: monthly_08_2010/post-370-128074906043.jpgPentru sefa mea .Sper sa-mi ramana si mie o felie ca sunt de noapte :floare:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-370-128074909826.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-370-128074912961.jpg

#3222 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 02 August 2010 - 03:07 PM

Vezi postareadani_ela, la 01 August 2010 - 05:36 PM, a spus:

rozi- nu stiu cum vine tortul crant , e bun? ce are in el? de aratat arata super.

pt acest tort am incercat blatul cu nuca facut de Lissa, l-am insiropat cu cafea facuta la filtru,crema am realizat-o astfel am facut ganaj de ciocolata alba in care am adaugat nuca prajita un pic si macinata,cu aceeasi crema am imbracat tot tortul si deasupra am facut zahar caramel in care am adaugat nuca taiata marunt am amestecat bine si totul l-am rasturnat peste o tava tapetata cu folie de aluminiu unsa cu un pic de ulei dupa racire l-am zdrobit cu ciocanul de batut snitele si bucatelele obtinute le-am presarat peste crema

#3223 Useril este offline   rozi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 02 August 2010 - 03:24 PM

Vezi postareagloxinia, la 01 August 2010 - 11:06 AM, a spus:

Rozi, apetisant tortul tau. As fi curioasa sa iti vad decupatorul de flori. Arata foarte bine.

astea sunt ustensilele pe care le-am folosit+ buretele[attachment=23452:02-08-10_1616.jpg]

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-681-128075523421.jpg

#3224 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 02 August 2010 - 08:35 PM

Miny imi plac tare mult florile de pe torturile tale. Nu stiu in ce oras stai tu insa poate gasesti la targuri de haine carioci netoxice pentru copii pe baza de apa si sunt foarte ieftine adica am dat pe 21 carioci 30 ron.Arata pls cu ce decupezi fluturasul acela superb.

Dani_ela e superba inima ta eleganta,simpluta dar foarte finutza.Cel cu jonas brothers e bestial.....ai imitat atat de bine fetzele lor. Spune tehnica pls....ai pus pasta peste hartie sau cum ai reusit sa le imiti asa bine expresiile faciale.Cel cu minge sincer mie mi se poare tare fain...i-ai dat un aer aparte cu fularul. Cred ca dimensiunile peticelor nu au fost bune. Presupun ca so rupt pasta pt ca era si colorata,next time la faze de astea fa cu alb ca aia nu are de ce sa se rupa si atunci scapi de un stres...nu de alta dar stiu ce inseamna sa intinzi de minim 4 ori o pasta ca se tot rupa si sinti cum tensiunea e 400 si-ti vine si sa-l arunci pe geam :) .

Livia felicitari pentru ceea ce ai facut.

Oti vad ca te dai pe sexologenii :) mai nou faci dosuri, (.)(.)-uri tare sexuloase...chiepturile imi plac tare mult...bag sama ca iti plac cei cu culoarea ciocolatei cu lapte ;))="fantezisto":P....noroc ca mai sarbatoresc unii pe copchii si faci bascule si alte cele. Ala cu bascula e bengaaaaaa imi place tare mult cum l-ai facut in "?" (am un lapsus la cum se numeste tehnica de fotografiere de zici ca bascula vine chiar spre tine, parca esti in mijlocul pozei :) )...ce sa faci tanara da cu minte putzana :drool:.

Anca_B imi place tare mult galbiorul tau. Ai o rabdareeeee! Eu dupa 6 bilute faceam roata imprejur si pa si pu.Patul e identic cu cel din poza de inspiratie. Felicitari pentru ceea ce ai realizat. Ai un mod foarte ordonat de a lucra. Bravo!

Rozi imi place cum arata tortul tau iar decorul e la fel de frumos.

Oana-Cristina vii rar insa cand ajungi aduci minunatii cu tine. Ce-mi place cat de ingrijite, ordonate si finutze sunt toate. Spune-mi pls cum reusesti pasta sa-ti fie asa uscata...adica sa nu fie transpirata?Imi plac floricelel roz ...cele albe nici nu mai zic ca ma apuca invidia. Arata-mi macar forma cu care decupezi tu frumusete de flori si spune cumn le-ai facut cele albe ca ma apuca plansul la cat de faine sunt.Iar cel cu dolar e perfect. Aplauze la scena deschisa draga mea!

#3225 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 August 2010 - 10:23 PM

Vezi postareayoyo, la 02 August 2010 - 08:35 PM, a spus:

Dani_ela e superba inima ta eleganta,simpluta dar foarte finutza.Cel cu jonas brothers e bestial.....ai imitat atat de bine fetzele lor. Spune tehnica pls....ai pus pasta peste hartie sau cum ai reusit sa le imiti asa bine expresiile faciale.Cel cu minge sincer mie mi se poare tare fain...i-ai dat un aer aparte cu fularul. Cred ca dimensiunile peticelor nu au fost bune. Presupun ca so rupt pasta pt ca era si colorata,next time la faze de astea fa cu alb ca aia nu are de ce sa se rupa si atunci scapi de un stres...nu de alta dar stiu ce inseamna sa intinzi de minim 4 ori o pasta ca se tot rupa si sinti cum tensiunea e 400 si-ti vine si sa-l arunci pe geam :scratch: .

ioana- pe baietii jonas i-am copiat pe o hartie , am pus hartia peste placa de zahar , am trasat peste contur cu o chestie ascutita , am decupat , si cam atat. cand s-a uscat bine am trecut la colorat si vopsit . fetele le-am facut doar cu carioca si cu ochii pe calculator. cat despre minge...of-of , mai-mai, vorba cantecului :huh: musai sa mai incerc ca mi-a ramas un pitic pe creier :o

#3226 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 02 August 2010 - 10:54 PM

Vezi postareavrabiuta, la 01 August 2010 - 07:59 AM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 31 July 2010 - 10:48 PM, a spus:

Foarte reusite torturile tale felicitari ! :o

Vrabiuto
multumesc mult!Ma bucur ca iti plac!Multa sanatate iti doresc,iar daca mai dai o fuga pe la Cluj, si pot sa te ajut cu ceva...suna-ma,dar nu uita!

Vezi postareagloxinia, la 01 August 2010 - 08:13 AM, a spus:

Anca ce faine sunt! Cum ai reusit sa dai acea forma de perna pe tortul galben? E cumva pdz direct pe diplomat? :o Sunt foarte reusite ambele, felicitari! :huh: !

Si eu am facut doua torturi, unul pentru un baietel si unul pentru un domn. Va las pe voi sa ghiciti care e pt cine :o

Atasament P1070726 1600x1200.JPG

Atasament P1070733 1600x1200.JPG

Oti multumesc !Numai cu ajutorul vostru reusesc sa fac ceea ce fac!Forma de perna o fac cu "decupatorul" asta de la LB,numa' ca inca trebuie sa ma mai invat cu el,dar ies chestiii fff faine cu el.mai pun o poza cu un tort la care am aplicat tehnica asta,si acolo am pus pasta direct pe crema si mi-i s-a prea inmuiat si atunci s-au fisurat modelele!Aici,pe tortu' galben,NU am pus pdz direct pe crema ci pe blat.

Dar ce imi plac torturile tale,... :scratch: mai ales cel cu masina!Ai ceva tipar pt nori si copaci?
Iar la "sutien" ..ti-ai cumparat silicon cu relief?cat costa?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-181-128078240378.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-181-128078243421.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 02 August 2010 - 10:57 PM

#3227 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 02 August 2010 - 11:15 PM

Vezi postareadani_ela, la 01 August 2010 - 05:36 PM, a spus:

anca- a iesit foarte fain patul tau ! e perfect , felicitari ! la cel galben , nici eu nu imi dau seama cum ai facut gropitele alea? e tare deosebit.

ei , si acu` vin cu mingea dezastru . normal ca nu a iesit nik-nic, o mare aiureala , dar petecele alea nu se pupau deloc . si le-am intins , si s-au rupt , si m-am enervat si am facut din pasta de la frigider un fular stelist , si am imbrobodit bine netrebnica de minge , am zis ca asa e modelu`. nepoteii mei pt care am facut tortul, si-au dat economiile pt a cumpara porumbei , si au si o broscuta testoasta. ei se ocupa de hrana lor , si de curatenie . asa ca tortul a avut pe el doi porumbei si doua testoase.cremele au fost de visine si afine.
edit ca nu am pus pozele-na ca-s dusa rau cu capu` :scratch:

Daniela iti multumesc mult !Tehnica "galbiorului" de ..."usa capitonata" :huh: asa imi place sa-i spun,o fac cu o chestie de la LB ;cica ii spune decupator;(nu-i mare branza,dar face chestii faine).Am mai gasit o poza,in care sa-l si vezi,este cel din coltul din stanga ,si mai are inca 3 forme mici-mici cu el,picatura,trifoi si inca ceva,frunza...!

Mie imi place tortu' cu mingea!dar ce s-a intamplat cu culorile?!nu vroiai sa fie mingea alb cu negru?
Pe sambata tre' sa fac si eu un tort "minge" pt CFR-istul meu,sot!Cred ca am sa te pominesc,daca sughiti...sa stii ca-s io! :o

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-181-12807837259.jpg

#3228 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 02 August 2010 - 11:27 PM

Vezi postareaOana-Cristina, la 02 August 2010 - 01:49 PM, a spus:

Buna ziua tuturor.Asa pe fuga vin si eu din lipsa de timp :servici- casa -bunica-copii si va felicit pe toate la un loc, sper sa nu va suparati ca nu

Oana fff frumoase torturi!Felicitari!Dar vad ca ai vaut ceva de lucru' la ele!Vino repede-repede si spune-mi te rog,ce decupatoare ai pt. litere si cifre?dar pt. flori si fluturasi?dar pt dolar?! :scratch: Inca odata...fff frumos!

[quote name='yoyo' date='02 August 2010 - 09:35 PM' timestamp='1280774105' post='51541']

Anca_B imi place tare mult galbiorul tau. Ai o rabdareeeee! Eu dupa 6 bilute faceam roata imprejur si pa si pu.Patul e identic cu cel din poza de inspiratie. Felicitari pentru ceea ce ai realizat. Ai un mod foarte ordonat de a lucra. Bravo!

yoyo multumesc,ma bucur ca iti place galbiorul meu!Pai...rabdarea mi-am dobandit-o cu cei 3 prunci ai mei :o ...lor tre' sa le multumesc :huh: !M abucur ca iti place si patu',imi pare rau ca nu am cartoane de alea de prezenatre;arata mult mai bine ,decat pe tava asta.... :o .Hai sa te vedem la lucru',ca acuma ti-ai facut o vacanta frumoasa ...te asteptam!

#3229 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 03 August 2010 - 08:48 AM

Vezi postareaAnca_B, la 02 August 2010 - 10:54 PM, a spus:

Dar ce imi plac torturile tale,... mai ales cel cu masina!Ai ceva tipar pt nori si copaci?
Iar la "sutien" ..ti-ai cumparat silicon cu relief?cat costa?

Anca norii i-am facut cu o forma de floare mare :huh: doar ca am dat cu sucitorul pe ea dintr-o parte sa o tocesc putin. Sper ca intelegi ce spun.
Cat despre silicon trebuie sa ma mandresc ca am 3 :o din 4 cate sunt la wilton deocamdata. Doua mi le-a cumparat sor-mea (apropo cu 10 dolari bucata :o vedeti cat costa la LB si va cruciti) iar ultumul asta cu stelutze mi l-a adus o fosta colega de liceu tot din State ca plata pentru tortul ce i l-am facut mamei ei acu ceva timp (a costat tot 10 dolari :o) Acolo pretul e de 19,9 dolari insa au mereu cupoane cu 50% off si le cumpara atunci. :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3230 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 03 August 2010 - 10:04 AM

[quote name='yoyo' date='02 August 2010 - 09:35 PM' timestamp='1280774105' post='51541']
Miny imi plac tare mult florile de pe torturile tale. Nu stiu in ce oras stai tu insa poate gasesti la targuri de haine carioci netoxice pentru copii pe baza de apa si sunt foarte ieftine adica am dat pe 21 carioci 30 ron.Arata pls cu ce decupezi fluturasul acela superb.

Multumesc mult de apreciere pentru mine inseamna foarte mult.Eu stau in Tulcea si pot sa-ti spun ca am umblat peste tot in oras si asa ceva nu am gasit,asa ca trebue sa fac comanda la LB desi costa destul de mult. Fluturasii sunt de la LB si sunt acestia
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-418-128082246162.jpg

Pentru Oti scuze de intarziere Acestea sunt decupatoarele de frunze de margarete si sunt de la LB. Mi s-a stricat aparatul foto si ti-am atasat poza de pe site.
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-418-128082256248.jpg

#3231 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 03 August 2010 - 11:13 AM

Mama, ce de torturi frumoase, ce scule smechere ! Sunt foarte invidioasa ! :D
Si sunt invidioasa pe Otti ca rude, prieteni care se gindesc la pasiunea-hoby-ul ei si actioneaza in consecinta! :D

Fiul meu, in urma unui documentar la care m-am uitat si eu (aveam incotro ? :D ) a decis ca nu mai intra intr-un fast-food,ca trebuie sa invete sa gateasca si mi-a cerut ca pina pleaca la facultate (a intrat al patrulea pe lista la buget! )sa-l invat sa gateasca, de toate ! Ieri, tort cu fructe de padure ( mure culese de noi de pe deal, c-am putine,da a venit ploaia si-a trebuit sa gonim spre casa si niste dulceata de afine)... I s-a parut usor de executat: blat negresa si crema de iaurt cu fructe (Otti ),glazura de ciocolata. Felia nu este foarte compacta, da a stat mult prea putin la frigider ! :(

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-366-128082671872.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-366-128082673288.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2010/post-366-128082674944.jpg

#3232 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 03 August 2010 - 12:31 PM

Otiiiiii unde povestesti, in ce topic, cum faci sucul de afine, te rooooog? :D Sunt cu afinele in oala, am pus zahar peste si acu nu mai stiu ce sa fac...

#3233 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 01:06 PM

Snej, de afine nu am facut. Doar de coacaze.
http://artaculinara....rop-de-coacaze/

Oana superbe torturile tale, tot unul si unul. De unde ai decupatorul dolar? Super, super!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3234 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 03 August 2010 - 02:05 PM

Merci Oti, am scris si la topic nelamuririle mele :D

#3235 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 August 2010 - 03:18 PM

Vrabiuto vin la tine.Asteapta-ne ca minten ajungem. miami, miami! Destept baietul mai rar asa ceva. Felicitari pentru el de doua ori! :) La ce a intrat?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3236 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 03 August 2010 - 06:17 PM

Ioana multumesc mult mi-au dat lacrimile cand am citit postarea ta,asa pur si simplu :pupic: .Pentru mine conteaza foarte mult,de fapt cred ca pentru toate fetele si de cele mai multe ori cand admir anumite torturi si ma minunez de frumusetea lor din lipsa de timp,stare de spirit sau pur si simplu comoditate nu scriu si eu cateva randuri la adresa acelei persoane care sunt sigura ca iar face ziua mai frumoasa.Numai noi stim cata pasiune punem in decorarea torturilor si ce bucurie ne face uimirea de pe fata unor oameni ,de cea a copiilor nici nu mai zic ca le-as face tot timpul numai lor.Nu toti -unii pur si simplu spun un "e frumos" dar cred ca de invidie,am cateva experiente si culmea din partea unor persoane apropiate.Eu nu prea am probleme cu umezeala pastei pentru ca folosesc bomboane albe de la metro pe care le topesc la microunde cu putina apa si apoi pun zahar pana cred eu ca e suficient si atat.Cateodata cand e prea cald sau umezeala mai pun si amidon si nu am avut probleme.Pasta devine mai moale pe tort dar nu curge si nu transpira.Vreau sa zic ca am facut si tort diplomat si am pus pasta pur si simplu direct pe el fara sa-l ung cu ceva (doar baza unde era blatul)si a stat foarte bine,era mai moale dar ok.Cat despre floricele am folosit aceste decupatoare ,le-am intins putin petalele la margine si le-am pus la uscat in niste castroane mici de inghetata si le-am mai aranjat putin petalele.Imagine atasata: monthly_08_2010/post-370-128085157716.jpgImagine atasata: monthly_08_2010/post-370-12808515853.jpgAnca,Otilia celelalte decupatoare le am din italia si le-am postat la ce am cumparat pentru bucataria noastra,mai la sfarsit.Va multumesc si voua pentru felicitari.Va pup pe toate si va urez o zi buna.Vrabiut-o mi-ai facut o pofta de mure :pupic: iar felia arata asa de apetisanta.Eu nu am nici un ajutor din partea sotului in bucatarie nu stie sa faca nimic doar oua prajite si atunci e aragazul plin de ulei si de aceea as vrea si eu sa-mi invat copii sa fie utili in bucatarie si poate candva cand vor fi mari sa nu depinda de nimeni macar pentru strictul lor necesar.

#3237 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 04 August 2010 - 09:32 AM

Fetele,dragalasele,bine v-am regasit!Lipseste omul un pic si voi va faceti de cap cu frumuseti una si una.
Va felicit pe toate,in grup,de frica sa nu uit pe cineva!
Bravo fetelor,tineti-o tot asa!Multe cofetarii si-ar dori maestri ca voi!!!!!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3238 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 04 August 2010 - 09:36 AM

Chiar daca am fost putin plecata,nu am stat degeaba nici eu
-tort printesa-blat alb si crema vanilie

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128090733934.jpg

-un tort de bun venit-blat pandispan si crema iaurt cu caise

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128090740731.jpg

#3239 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 04 August 2010 - 09:38 AM

Zilele trecute a fost ziua fratelui meu,asa ca l-am sarbatorit cu tort-blat pandispan si crema iaurt cu piersici

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-139-128090752457.jpg

#3240 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 August 2010 - 01:35 PM

Oau Mimi, torturi tot unul si unul! Felicitari! :)

Eu mi-am mai implinit o fantezie :) Mi-au dat mana libera sa fac un tort pentru o gravidutza. Va dati seama ce i-am facut :)

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-20-128092172336.jpg

negressa si 3 cioco. Asta a ales mamica. :blush:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 160
  • 161
  • 162