Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3241 Useril este offline   rozi 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 29-June 10

Postat 04 August 2010 - 04:15 PM

Vezi postareagloxinia, la 04 August 2010 - 01:35 PM, a spus:

Oau Mimi, torturi tot unul si unul! Felicitari! :angryfire:

Eu mi-am mai implinit o fantezie :violent6: Mi-au dat mana libera sa fac un tort pentru o gravidutza. Va dati seama ce i-am facut :boohoo:
negressa si 3 cioco. Asta a ales mamica. =))

Ce fain e tortul!! felicitari, cam cate kg a avut daca nu te superi. Mersi

#3242 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 04 August 2010 - 04:30 PM

[quote name='gloxinia' date='04 August 2010 - 02:35 PM' t

Eu mi-am mai implinit o fantezie :violent6: Mi-au dat mana libera sa fac un tort pentru o gravidutza. Va dati seama ce i-am facut :boohoo:

negressa si 3 cioco. Asta a ales mamica. =))
[/quote]

Fain de tot ! Da, de ce luceste ? Nu-i pasta de zahar ? Sau a transpirat..... :angryfire:

#3243 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 04 August 2010 - 09:21 PM

Vezi postarearozi, la 04 August 2010 - 04:15 PM, a spus:


Ce fain e tortul!! felicitari, cam cate kg a avut daca nu te superi. Mersi


Merci frumos, a avut 3 kg.

Vezi postareavrabiuta, la 04 August 2010 - 04:30 PM, a spus:


Fain de tot ! Da, de ce luceste ? Nu-i pasta de zahar ? Sau a transpirat..... :)


Ha, ha! Condensullllllll!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3244 Useril este offline   Oana-Cristina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 04 August 2010 - 11:02 PM

Otilia superb tort.Cand m-am uitat prima oara am crezut ca ti-a luat-o buricul la vale dar apoi m-am dumirit ca e un piciorus de bebe mic (asa e nu, sau ma insel ?) oricum foarte ingenios ,cat despre fantezii am si eu cateva dar sper cu timpul sa le fac.

#3245 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 August 2010 - 07:14 AM

Mimi imi plac torturile tare ingrijite.CUm reusesti sa faci sa nu-ti transpire pasta?

Oti...frumoasa burtica,arata tare bine ceea ce ai facut. Cum ai facut piciorusul? Masoara rapid diametru oalei in care ai facut burta ca sincer al tau arata de vre-o 6 kg.

#3246 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 August 2010 - 07:44 AM

Oana, asa e un piciorus de bb. Am eu niste mulaje de picior de papusa de cand am facut tortul de botez al finutului nostru. Uite ca le-a venit vremea reutilizarii :)


Vezi postareayoyo, la 05 August 2010 - 07:14 AM, a spus:

Oti...frumoasa burtica,arata tare bine ceea ce ai facut. Cum ai facut piciorusul? Masoara rapid diametru oalei in care ai facut burta ca sincer al tau arata de vre-o 6 kg.



Ioana, am copt un blat negressa in tava de 26 si am facut cremele din 2 ciocolati fiecare. De montat am montat intr-un bol de ala de sticla ce se vinde la set, unul mare si 6 mici, cica de salate, compot si alte cele. Zau ca e mic, nu stiu daca are 20 diametru la baza. Iar sanii i-am montat unul intr-un bol de ala insa mai mic, iar ceclalat deoarece nu am decat un bol de dimensiunea asta, l-am montat intr-un capac de shaker :hungry: Asa ca am obtinut 2 sani inegali insa asa e si in realitate, nu? :unsure:
De picior am scris mai sus :)
Nu stiu de ce pare mare ca zau ca abia a trecut cu vreo cateva sute de grame de 3 kg :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3247 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 05 August 2010 - 08:19 AM

[quote name='gloxinia' date='04 August 2010 - 10:21 PM'
Merci frumos, a avut 3 kg.

[/quote]


II dadeam macar 4-5 !!!!!! Cum poti sa faci torturi atit de mici ????????? Si sa para mari??????? :hungry:

#3248 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 05 August 2010 - 10:22 AM

Cred ca face poza de aproape :unsure: . Pe mine ma dispera ca nu stiu sa fac poze. Torturile mici par mari si cele mari par mici... :hungry:

#3249 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 August 2010 - 12:41 PM

Vrabiuto asa cum zice snej folosesc zoomul. Daca nu il folosesc si fac poze de aproape sa prind tortul si nu ce e in jurul lui imi bate blitzul si ies pozele albe. Asa ca stau la 2-3 metri de el folosesc zoomul si bineinteles setarea inteligenta :lol:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3250 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 05 August 2010 - 01:35 PM

Vezi postareagloxinia, la 05 August 2010 - 12:41 PM, a spus:

Vrabiuto asa cum zice snej folosesc zoomul. Daca nu il folosesc si fac poze de aproape sa prind tortul si nu ce e in jurul lui imi bate blitzul si ies pozele albe. Asa ca stau la 2-3 metri de el folosesc zoomul si bineinteles setarea inteligenta :P


:P :P :P eu mai scot si limba cand ma chinui sa stau cat de cat nemiscata :D .

Ti-ai mai facut o dambla cu burtica, mortalaaa de altfel cu tot cu luciul de la condens :P :P Piciorusul acela ii da tot farmecul :P .

#3251 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 August 2010 - 01:56 PM

Vezi postareasnej, la 05 August 2010 - 01:35 PM, a spus:


:P :P :P eu mai scot si limba cand ma chinui sa stau cat de cat nemiscata :D .

Ti-ai mai facut o dambla cu burtica, mortalaaa de altfel cu tot cu luciul de la condens :P :P Piciorusul acela ii da tot farmecul :P .


Pai vezi daca nu ti-ai luat aparat cu stabilizator de imagine :P Nu ma tare chinui sa stau nemiscata ca face el treaba asta in locul meu. Amu nici nu dansez prin casa :P
Dupa ce a stat la frigider s-a matuit si tortul insa nu am mai avut chef de sedinte foto :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3252 Useril este offline   MINI07 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 05 August 2010 - 06:17 PM

Fetelor , dragilor , nu stati deloc , nu poate omu' sa plece in concediu putin ca voi postati tot felul de minunatii ...E prea mult sa va iau pe fiecare la rand , va felicit pe toate in grup :)

Vad ca si voi aveti de furca cu condensul ...referitor la treaba asta am si eu o intrebare la fetele care ati mai vopsit torturi , in rosu , de exemplu : de uscat se usuca numai in frigider , sau afara ar fi mai potrivit ? Eu incerc sa fac o masina rosie , deci clar am vopsit fondantul cu care am acoperit-o in rosu ( gel Wilton + putin alcool). Acum as fi vrut sa aplic detalii , gen geamuri , faruri , etc . Am vazut ca dupa ce am scos masina din frigi arata dupa cateva minute ca si cum nu s-ar fi uscat deloc vopseaua , chiar daca initial parea uscata . Aplicand detaliile respective , am vazut ca incep sa mi se topeasca pe la margini , deci am bagat masina repejor din nou in frigi. Acum astept sa se usuce iar , dar va intreb pe voi : cum si cand se usuca minunata vopsea ? Am vreo sansa ? :)

#3253 Useril este offline   MINI07 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 05 August 2010 - 07:06 PM

Postez si doua torturi :
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-460-12810277884.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-460-128102782173.jpg

Acesta a fost cu blat pandispan cu cacao , crema ganache de cioco amaruie si crema caramel Lissa

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-460-128102790221.jpg

Iar acesta , blat pandispan cu cacao , crema ganache cioco amaruie si cioco cu lapte , crema de piersici cu frisca , iar sanii din salam de biscuiti

#3254 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 August 2010 - 10:20 PM

Mini, ma tem ca masina ta va arata mereu uda. Asa am patit si eu cu rechinul care a fost pictat de 2 ori. Doar ca ala a dat bine sa fie ud, ca doar era proaspat scos sin apa, nu? :)
Super torturile! Nici nu stiu care imi place mai mult! :)

edit: am eu niste pitici muuulti si mari cu privire la sanii din salam de biscuiti. De ce sa va chinuiti sa faceti salamul si poate sa nici nu placa sarbatoritului? De ce nu montati sanii intr-un bol de sticla, sau in orice care are o forma cat de cat rotunda? Intreb doar.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3255 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 06 August 2010 - 09:31 AM

Vezi postareayoyo, la 05 August 2010 - 07:14 AM, a spus:

Mimi imi plac torturile tare ingrijite.CUm reusesti sa faci sa nu-ti transpire pasta?


Yoyo,multumesc!Zilele astea,cand umiditatea si-a facut de cap,am lucrat cu AC-ul pornit.

Vezi postareaMINI07, la 05 August 2010 - 07:06 PM, a spus:

Postez si doua torturi :


superbe!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3256 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 06 August 2010 - 09:32 AM

Vezi postareagloxinia, la 04 August 2010 - 01:35 PM, a spus:

Oau Mimi, torturi tot unul si unul! Felicitari! :rolleyes:

Eu mi-am mai implinit o fantezie :D Mi-au dat mana libera sa fac un tort pentru o gravidutza. Va dati seama ce i-am facut :D
negressa si 3 cioco. Asta a ales mamica. :D

Otiiiii........ti-ai mai implinit o fantezie!Piciorusul ala,are un efect super!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3257 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 August 2010 - 09:33 AM

Vezi postareagloxinia, la 05 August 2010 - 10:20 PM, a spus:


edit:.....De ce sa va chinuiti sa faceti salamul si poate sa nici nu placa sarbatoritului? De ce nu montati sanii intr-un bol de sticla, sau in orice care are o forma cat de cat rotunda? Intreb doar.


Apoi oare tu de ce faci blat si apoi il tai si il pliezi, culci tu in bol...si nu-l coci direct in bolul mic de sticla si rotund?

Ca uite asa nu ai pierde vreme de facut puzzle din blaturi ci numai ai taia cu cutzitu putin si l-ai umple cu crema si uite cum e gata rapid...ca sincer si io am un pitic cu cupola aia si ca nu inteleg (si nu cred ca va fi vre-o sansa odata sa inteleg) cum tie ti se poate parea simplu de facut cupola ca pe mine ma iau transpiratiunile numai gandindu-ma ca acum tre sa fac puzzle si daca nu gasesc piesele "bucatile de blat" necesare pentru intregire :rolleyes: stau si fluier langa tort ca poate l-oi termina :D.


Mini07 dupa experienta mea minora daca vrei sa faci o masina fara ca sa transpire foarte important e sa nu o introduci in frigider deloc asta insemnand ca tu tre sa faci decorul cu cateva zile inainte de livrare ca sa ii dai timp sa se usuce in forma dorita si apoi tot afara sa lasi la uscat vopseaua...in frigi e umed aerul nu are de la ce sa se usuce .E normal sa transpire pasta si decorurile pt ca inauntru e foarte rece si afara in bucatarie e foarte cald astfel rezultand condensul.

Poti incerca eventual sa tamponezi vopseaua acum cu un servetel si sa o lasi afara la uscat insa asta inseamna ca dupa uscarea primului strat si lipirea celorlate detalii tu sa vii cu un strat de vopsea si iar lasi la uscat insa sa nu lasi pe soare decorul ca nu se intepeneste.

Imi place ideea inimioarelor sucite la varf...foarte faine torturi...felicitari.

#3258 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 August 2010 - 09:40 AM

Vezi postareayoyo, la 06 August 2010 - 09:33 AM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 05 August 2010 - 10:20 PM, a spus:


edit:.....De ce sa va chinuiti sa faceti salamul si poate sa nici nu placa sarbatoritului? De ce nu montati sanii intr-un bol de sticla, sau in orice care are o forma cat de cat rotunda? Intreb doar.


Apoi oare tu de ce faci blat si apoi il tai si il pliezi, culci tu in bol...si nu-l coci direct in bolul mic de sticla si rotund?

Ca uite asa nu ai pierde vreme de facut puzzle din blaturi ci numai ai taia cu cutzitu putin si l-ai umple cu crema si uite cum e gata rapid...ca sincer si io am un pitic cu cupola aia si ca nu inteleg (si nu cred ca va fi vre-o sansa odata sa inteleg) cum tie ti se poate parea simplu de facut cupola ca pe mine ma iau transpiratiunile numai gandindu-ma ca acum tre sa fac puzzle si daca nu gasesc piesele "bucatile de blat" necesare pentru intregire :rolleyes: stau si fluier langa tort ca poate l-oi termina :P.


Mini07 dupa experienta mea minora daca vrei sa faci o masina fara ca sa transpire foarte important e sa nu o introduci in frigider deloc asta insemnand ca tu tre sa faci decorul cu cateva zile inainte de livrare ca sa ii dai timp sa se usuce in forma dorita si apoi tot afara sa lasi la uscat vopseaua...in frigi e umed aerul nu are de la ce sa se usuce .E normal sa transpire pasta si decorurile pt ca inauntru e foarte rece si afara in bucatarie e foarte cald astfel rezultand condensul.

Poti incerca eventual sa tamponezi vopseaua acum cu un servetel si sa o lasi afara la uscat insa asta inseamna ca dupa uscarea primului strat si lipirea celorlate detalii tu sa vii cu un strat de vopsea si iar lasi la uscat insa sa nu lasi pe soare decorul ca nu se intepeneste.

Imi place ideea inimioarelor sucite la varf...foarte faine torturi...felicitari.



Waaa amu chiar ma nervez :D Cum pana mea sa fie mai usor sa coc in bol de sticla? Si sa le servesc in loc de tort, blat? Hai sa zicem ca la un tort cu o singura crema, tai pita rezultata si o ung. Dar la tortul cu 3 cioco cum bag inauntru bolului cele 3 ciucalate?
Eu cred ca Miny vorbea de un tort masina :D No way sa o lase afara la uscat ca pe caldura asta risca sa se altereze.
Amu abia astept sa mai am ocazia vreunul tort cu tzatze ca fac poze pas cu pas ca prea ma nevrozai de dimineata. Colac peste pupaza se termina si cafeaua si abia cand sa fac vazui :D



Mimi, merci frumos. Mamicutza cica a plans cand l-a vazut, asa s-a emotionat. Si cu greu l-au taiat :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3259 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 06 August 2010 - 09:58 AM

Vezi postareagloxinia, la 06 August 2010 - 09:40 AM, a spus:

Waaa amu chiar ma nervez :D Cum pana mea sa fie mai usor sa coc in bol de sticla? Si sa le servesc in loc de tort, blat? Hai sa zicem ca la un tort cu o singura crema, tai pita rezultata si o ung. Dar la tortul cu 3 cioco cum bag inauntru bolului cele 3 ciucalate?

Eu cred ca Miny vorbea de un tort masina :P ................ Colac peste pupaza se termina si cafeaua si abia cand sa fac vazui :D


Creca lipsa cafelei te agita...da numai gandu..ca nu ai cafei...mai bine fa un ceai de tei si pune bolul mic de sticla destinat executarii sanului(de ala de il iei intr-o palma) in fata ta si gandeste-te cum pui tu cam 1-2 linguri blat (cam un sfert din inaltimea bolului)...si introduci la cuptor si .... :D astepti sa creasca negresa ta (ca la tine iese cat casa de inalta) si poate ajunge pana la jumate...astepti frumos sa se raceasca tai tu pe din 3 si apoi umpli fata mea cu crema.... de vrei 3 ciocolati, de vrei numa una si umpli bolu pana sus daca vrei si mai sus depinde ce "inaintari" vrei sa ai :P si pui la frigi si apoi ungi tu frumos cu unturile si acoperi si draga mea manci o tzatza tata plina........de crema (te rog frumos fara ganduri neastamparate :D) ).Sa tii cont ca e explicatiune pentru cei "care nu au cafea" adica buschon ala buschon, step by step...etc (fara pics ca nu am de unde amu).

Si uite cum scap rapid fara decupari, fara reconstruiri, fara puzzle, fara ganduri...in cateva clipite si less disturb in buca pt o tzatza adevarata :P .

Io zic langa ceaiul de tei pune iute o tabla de cioco si te infrupti din ea ca dintr-un mar suculent ca la "departamentu imaginatie" azi e gol la tine...creca te agita gandu ca nu ai cafei prea tare si nu ai timp sa pornesti starea imaginatie in fonctiune :rolleyes:.

PS: Eu am inteles ca are decor masina MINI dea ceea am dat raspunsul ala.

#3260 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 06 August 2010 - 11:48 AM

La mine s-a spart sticla in cuptor...cred ca ar merge doar sticla ceva mai speciala sau yena :rolleyes:

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi