Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3681 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 September 2010 - 07:50 PM

Vezi postareaLivia, la 15 September 2010 - 09:08 PM, a spus:

Buna seara, in sfarsit am recuperat si eu, va felicit pe toate pt munca si pt ca imi incantati privirea de cate ori intru aici! Va multumesc pt asta

Asta e munca mea in ultimile 2 saptamani:

livia- ai facut ceva , nu ai stat ! brava !

Vezi postareagloxinia, la 16 September 2010 - 12:36 PM, a spus:

Daniela fain ca ai asa multe fane pe la echipa de gim!

Vrabiuta ce tare e! Faina ideea.

Livia ce finute sunt. In ultima vreme asa groaza mi de trandafiri. Mereu le spun ca sunt demodati ca nu am eu chef sa ii fac

Acum am terminat si eu un tortulet, mi-am mai zis ca nu mai fac modelul asta, ca pare simplu si e, dar e asa de migalos! Cred ca am tot decupat vreo 2 ceasuri la floricele...

Negressa cu fructe de padure

deci , eu inca sunt indragostita de modelul asta . deci presimt ca il voi repeta si eu :rolleyes: super arata ! si macii cu ce forma i-ai facut ? arata foarte bine !

Vezi postareamonicagurea, la 16 September 2010 - 04:09 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 13 September 2010 - 08:52 PM, a spus:

am nevoie de idei - trebuie sa fac un tort pt un electrician . vor neaparat un omulet pe el si ceva reprezentativ pt un electrician . in afara de un bec, chiar nu stiu ce as putea face; si o surubelnita...dar cum sa fac ceva sa se lege? :scratch: . ma ajutati va rog????

servus, nu stiu cat te-ar ajuta, eu am facut ptr sotul meu si un coleg al lui un aparat de masurat.. las aici o poza.

sper sa-ti fie de ajutor, spor

monica- multumesc , fata draga ! azi am facut deja decorurile, tortul - sambata . :floare:

Vezi postareagloxinia, la 16 September 2010 - 05:48 PM, a spus:

Fetelor multu de aprecieri. Am nevoie de idei pt un tort vanatoresc. Care aveti ceva salvat?

eu am facut o pusca ;) . la vremea aia am fost tare mandra de ea ! =)) acu` ma rusinez de cat e de nashpa :lol: vrei sa o veeeezi? :wacko:

#3682 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 16 September 2010 - 11:40 PM

Da vreau. :lol:

Macii sau ce o fi i-am facut cu florile roz din setul pentru trandafiri.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3683 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 September 2010 - 07:49 PM

si eu care speram ca nu vrei s-o vezi ;) ca e naaashpa.hai ca ti-o arat numa` tie, ca sa zici : asa ,nu-nu ;)
iote ce fain ii pe masa...numa lamai si compoate :-h

Imagine postata

mi-o zis vanatorul pt care am facut-o , ca trebuia teava mai lunga :pupic: i-am zis ca nu incapea pe tava , nu ca habar n-am avut io :D

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 17 September 2010 - 07:51 PM

#3684 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 12:22 AM

Daniela ma faci sa rad. Eu nu ma bag la creatii, tortul va fi dreptunghiular cu o pusca deasupra :hug: Merci de poza. :biggrin:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3685 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 18 September 2010 - 09:42 AM

Un tort cu muuulte peripetii...sa speram ca si cu multe satisfactii =)) :biggrin:
Interiorul are blat de cocos si nutella, blat lichior, mousse nutella, bavareza cu alune pralinate si salsa de visine

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-17-128479552352.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-17-12847955397.jpg

Si cum tot a fost ziua mea ...va servesc cu niste prajiturici... :hug:
Tortul?...in curand =((

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-17-128479568341.jpg

#3686 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 09:52 AM

Dora, am ramas masca! :biggrin: Aproape ca nici nu mai conteaza ce are inauntru. Dar curiozitatea ma roade. Deci... ce ascunde dedesubt? :hug:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3687 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 September 2010 - 12:49 PM

Dora minunat tort ai facut.

Mergi urgent la topicul de blaturi deschis de Ortansa si la topicul de Mousse-uri deschis cred de Mona si scrie retetele si pasii ca suna mult prea bine compozitia. Vezi ca suntem deja 2 ce asteptam detailarea fiecarei retete de crema si de blaturi si de e nevoie facem petitie numai sa ni le spui si noua :drool:.

Daca pana faceam referire la tor acum voi zice de prajituri care arataaaaaa :unsure: astfel poate ai chef sa ne spui si detalii si despre prajiturile imbietoare =)) .

#3688 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 September 2010 - 08:04 PM

dora- inca o data la multi ani !. foarte fain tortul tau ! e o comanda?
am terminat si eu tortul pt electrician.

Imagine postata

Imagine postata

are blat alb si ganache de cioco amaruie cu afine si cateva mure.

#3689 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 19 September 2010 - 09:06 PM

Buna seara fetelor.Eu ca de obicei sunt in urma cu toate.Am avut o perioada foarte grea ,scumpa mea bunica a plecat in cele din urma dupa o grea suferinta ,intr-un loc unde cred eu ca si-a gasit linistea de care avea atata nevoie.E greu si mi-e tare dor de ea. Voi ca de obicei nu stati degeaba.Otilia sa-ti traiasca Andrei sa creasca mare si frumos.Tortul este superb si copilul tau are o imaginatie foarte bogata de a vrut atatea detalii.Ma bucur ca ai reusit sa-i indeplinesti dorinta.Si celelalte sunt foarte frumoase ,cat te invidiez ca ai mulaj de bebe si poti face niste torturi superbe cu el.Dora la multi ani sa fii sanatoasa si sa ne incanti in continuare cu capodoperele ce ies din mainile tale.Imi place foarte mult tortul, am facut si eu unul cu aceeasi tema dar nu se compara nici pe departe cu al tau .Daniela pana la urma ai reusit sa faci tortul cu electricianul.A iesit foarte frumos.Mi-au placut si celelalte in special cel cu numarul 1 si printesa pe el.Vrabiuta foarte frumos .Cand vine vorba de facut tort pentru barbati nu prea am inspiratie iar acesta merge foarte bine.Am sa-l iau ca model cand o sa am ocazia .Ramona cuvintele sunt de prisos.Toate imi plac in egala masura .As vrea sa fac si eu candva asa ceva ,sau macar jumatate din ce faci tu dar mai e cale lunga pana atunci.Am facut si eu cateva torturi.Sectia mea si inca trei din cadrul spitalului vechi au fost renovate complet de la a-z plus curtea si calea de acces.Acum pot spune ca sunt la standarde europene e foarte frumos si curat si-ti face placere sa lucrezi in asa conditii .Totul este nou de la mobilier ,paturi etc.Cu aceasta ocazie am facut 2 torturi ,amandoua diplomat.Unul pentru domnul manager :pupic: si unul pentru noiImagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128492101812.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128492107774.jpgUn tort cu 3 cioco pentru o doamna doctor.Imagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128492110956.jpgImagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128492113506.jpgSi iar un diplomat pentru o fetita care a vrut musai Hannah Montana.Habar nu aveam cum sa o fac ,noroc ca a primit fiica mea o carte de colorat cu ea si am incercat sa copiez modelul pe pasta de zahar si apoi sa colorez cu carioci .Asa ca nu da-ti cu pietre ca e prima data cand fac asa ceva si am avut niste emotii.Imagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128492118893.jpg[left]Imagine atasata: monthly_09_2010/post-370-128492123205.jpg

#3690 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 September 2010 - 11:31 PM

Daniela foarte tare tortul cu electricianul. Ce de detalii ai facut! Ia zi cum ai reusit sa modelezi in miniatura clestii si alea, alea? :pupic:

Oana, Dumnezeu sa ne odihneasca toti bunicii. Abia dupa ce au plecat si ai mei am inteles sensul vorbelor "Cine nu are batrani sa isi cumpere" :( Doamne cat sunt de adevarate! B) O sa treaca mult timp pana ai sa te vindeci. Muuult. :( Te pup si iti doresc tarie multa, concentreaza-te pe familie, copii si ai sa treci si prin asta. :pupic:

Foarte frumoase torturile tale, salivez aici cand iti privesc straturile perfect egale :pupic: Felicitari, esti tare!

Eu am terminat pt maine un tort pentru un mare amator de vanatoare. Sper sa le placa, mai mult de atat nu am putut. =)) Multumesc fetelor pentru ajutor chiar am fost intr-o lipsa acuta de idei, nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul vostru B) B)

Negressa si crema de iaurt cu afine:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-20-128493185002.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3691 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 20 September 2010 - 07:39 AM

oof, iar nu am timp sa citesc toate paginile din urma.
Gloxinia, la multi ani pentru Andrei, sa creasca mare si sanatos.
Dora, nu stiu cum reusesti sa faci torturi perfecte.
Dani_ela, tare dragur tortul cu electricianul..
Oana Cristina, ma bucur sa aud ca se mai face cate ceva prin spitalele noastre, ca nu e totul asa rau cum se aude :pupic:. Toate torturile sunt frumoase, dar cel mai mult imi place cel cu 3 cioco, imi place la tortul asta ca nu trebuie sa fie acoperit complet, se vad tare frumos straturile de cioco. Cum ai reusit sa le faci sa arate asa uniform?
Gloxinia, mie imi place mult tortul, avem si noi un prieten padurar, asa ca e de retinut ideea. :pupic:
Am mai facut si eu cateva tortulete in ultimul timp, sa vad cum reusesc sa-mi fac timp sa micsorez pozele.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#3692 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 September 2010 - 08:06 AM

Ultimele 2 torturi facute, amandoua pentru duminica. Nu stiu cum se nimereste dar ori nu fac nimic ori fac cate doua in acelasi timp.
tortul pentru o matusa cu crema da iaurt cu visine si ganache de cioco neagra.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-12849624592.jpg

Tort pentru un baietel de 2 ani cu crema de iaurt simplu cu fructe din compot si crema de cioco cu lapte. Modelul este de inspiratie Lissa, :pupic: adica copie cat mai exacta, asa mi s-a cerut. :pupic: Sper ca am reusit sa ma apropii cat mai mult de modelul initial.
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128496247118.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128496248189.jpg

Pasta de zahar a fost cam putina pentru amandoua torturile asa ca cel cu funda a iesit cam peticit dar lumea a fost multumita.

Si nu pot sa ma abtin sa va arat si o poza cu fetita mea care degusta o bucatica de tort. Se pare ca a fost buun
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-494-128496306778.jpg

#3693 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 September 2010 - 11:35 AM

Vezi postareagloxinia, la 18 September 2010 - 09:52 AM, a spus:

Dora, am ramas masca! Aproape ca nici nu mai conteaza ce are inauntru. Dar curiozitatea ma roade. Deci... ce ascunde dedesubt?

Fataaa mersic :P...vezi c-am dat edit la mesaj si-am scris ce si cum

Vezi postareayoyo, la 18 September 2010 - 12:49 PM, a spus:

Dora minunat tort ai facut.

Mergi urgent la topicul de blaturi deschis de Ortansa si la topicul de Mousse-uri deschis cred de Mona si scrie retetele si pasii ca suna mult prea bine compozitia. Vezi ca suntem deja 2 ce asteptam detailarea fiecarei retete de crema si de blaturi si de e nevoie facem petitie numai sa ni le spui si noua :).

Daca pana faceam referire la tor acum voi zice de prajituri care arataaaaaa :( astfel poate ai chef sa ne spui si detalii si despre prajiturile imbietoare :( .

Ioana tzuuuc :P...voi da curs doleantelor tale imediat ce-mi va permite timpul :P

Vezi postareadani_ela, la 18 September 2010 - 08:04 PM, a spus:

dora- inca o data la multi ani !. foarte fain tortul tau ! e o comanda?

Multumesc Dany :P...da a fost o comanda...
Ce dragut ti-a iesit tortul...vad c-ai avut o tendinta de stalpi de inalta tensiune pe marginea lui(in urma sugestiilor mele)...eu in locul tau i-as fi facut in pasta...un fel de basorelief...insa ori n-ai avut timp?...ori ti s-a finit carioca? ori a fost lenea mare...ori... :P :(

#3694 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 20 September 2010 - 11:45 AM

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 September 2010 - 09:06 PM, a spus:

Dora la multi ani sa fii sanatoasa si sa ne incanti in continuare cu capodoperele ce ies din mainile tale.Imi place foarte mult tortul, am facut si eu unul cu aceeasi tema dar nu se compara nici pe departe cu al tau .
Am facut si eu cateva torturi.

Multumesc mult pt urari si aprecieri draga Oana...
Primeste sincerele mele condoleante pt pierderea bunicii!!! :P
Cat despre torturi numai cuvinte de lauda...as avea numai o singura intrebare...
Vad ca folosesti mult reteta cu trei feluri de cioco...ai devenit de fapt si superrenumita datorita straturilor perfect egale :)...ai incercat vreodata sa imbraci un astfel de tort cu pdz?...nu iese prea dulce?

Vezi postareagloxinia, la 19 September 2010 - 11:31 PM, a spus:

Eu am terminat pt maine un tort pentru un mare amator de vanatoare. Sper sa le placa, mai mult de atat nu am putut. Multumesc fetelor pentru ajutor chiar am fost intr-o lipsa acuta de idei, nu stiu ce m-as fi facut fara ajutorul vostru

Oti fataaa...e de belea tortul!!! :P spune-mi te rog ai imbracat tortul dintr-o singura bucata si apoi ai aplicat petele si frunzele separat?..sau l-ai acoperit pe bucati? ca asa pare :P

Vezi postareatango, la 20 September 2010 - 07:39 AM, a spus:

Dora, nu stiu cum reusesti sa faci torturi perfecte.

Cu dragoste?!!? :( :P

#3695 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 20 September 2010 - 02:03 PM

..waaw cate torturi superbe de cand nu am mai dat pe-aici,fetelor =)) =)) :unsure: pentru voi.

In ultimul timp fac doar crema de ciocolata ,vin la mine doar ciocolatosi =)) degeaba le spun ca e buna si in combinatie cu altceva...nu ,nu si nu ..ciocolata si gata!!
Un tort de nunta pentru 150 de persoane ,pare mare in poza dar nu e chiar asa,baza e 40/40 ,apoi 28/28 si cel mic 17/17 ,mireasa nu a vrut flori deloc si mirele a zis ca macar cativa fluturasi.

-cel mic e pentru nasa.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-322-128498416895.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-322-128498418681.jpg

#3696 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 20 September 2010 - 02:08 PM

tot de ciocolata pentru un baietel de 5 ani ,a vrut lacuste,furnici ,broscute ...ganganii de-astea :unsure: si pe el cum pescuieste...asa se juca in vara cand a fost la bunici.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-322-128498445786.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-322-128498449747.jpg

#3697 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 September 2010 - 04:59 PM

Bine v-am regasit !Mi-a fost dor de voi!Imi cer scuze ca nu am mai aparut de ceva vreme dar am fost plecati la mare,apoi cand am venit acasa eram printre muraturi si alte cele pt. iarna,iar saptamana trecuta am inceput gradinita.Dar ,v-am urmarit indeaproape creatiile dulci si am ramas placut impresionata!Pt. fiecare am cate un =)) si cate o :unsure: .
Am sa va prezint si eu 3 torturi ,cu care m-am delectat in ultima perioada!
Scuzee iar mi-i s-a dereglat aparatul foto!Nu stiu de ce mi-i se tot schimba data!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_09_2010/post-181-128499464567.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-181-128499465611.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-181-128499467311.jpg
  • Imagine atasata: monthly_09_2010/post-181-12849951991.jpg

Aceasta postare a fost editata de Anca_B: 20 September 2010 - 05:06 PM

#3698 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 21 September 2010 - 06:08 AM

Vezi postareadora, la 18 September 2010 - 09:42 AM, a spus:

Marca Dora, inconfundabila ! Felicitari! =))

Vezi postareadani_ela, la 18 September 2010 - 08:04 PM, a spus:

Reusit tortul ! Pina la urma te-ai descurcat cu "amanuntele" ! Felicitari!

Vezi postareaOana-Cristina, la 19 September 2010 - 09:06 PM, a spus:

Foarte frumoase torturile tale ! Sper ca atit problemele voastre, cit si ale noastre ale tuturor sa ia odata sfirsit, ca-i deja prea mult!

Vezi postareagloxinia, la 19 September 2010 - 11:31 PM, a spus:

Mamaaaa, da ce reusit e! Perfect!

Vezi postareatango, la 20 September 2010 - 08:06 AM, a spus:

Torturile ca torturile, foarte frumoase nimic de zis, da aia mica a-do-ra-bi-laaaaaaa! Pupici pe obrajori! :pupic:

Vezi postareaLissa, la 20 September 2010 - 02:03 PM, a spus:

..

Wouuuuuuuuuu! Am ramas fara cuvinte! Felicitari ! :rolleyes: Presupun ca nici nu mai are rost sa intreb, blaturile suprapuse se sprijina pe betigase,nu ?

Vezi postareaAnca_B, la 20 September 2010 - 04:59 PM, a spus:

Foarte elegante torturile tale, felicitari! =))

#3699 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 07:10 AM

:P Fetelor merci de aprecieri. =))
Dora tortul e imbracat intr-o singura bucata. Dupa ce am intins pasta de jumatate am aplicat petele si le-am mai intins cu sucitorul. Fireste ca nu le-am pus suficient de dese si atunci am mai aplicat frunze si ghinzi si betze, ca sa nu se vada ca m-am fastacit =))

Tango ce imi place funda aia rosie.... :pupic: Si papusica ce scumpa e! Degustatoare ce mai :D

Lissa torturile tale sunt inconfundabile :rolleyes: Superbe ca de obicei! Cel de nunta m-a doborat! E ... mirific!

Anca draga esti deja profi! =)) Fata draga ai talent cu carul. Eu recunosc ca nu am. Am reusit sa fac ceea ce fac prin multa, multa munca. Pai eu cu 200 de torturi ornate nu reusesc sa fac ce faci tu. (poate ai si tu 200 dar nu ni le-ai aratat :P ) Oricum primeste din partea mea cele mai sincere felicitari =)) Le meriti din plin. :P
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3700 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 September 2010 - 08:00 AM

Dora, dragoste am si eu destula, dar tu ai si partea aia de talent care mie imi cam lipseste, iar la tine se vede din plin. Dar nu ma las nici eu. :pupic:
Fetelor, vad ca ati trecut toate pe torturi pentru pescari, unul mai frumos ca altul.

Lissa, tortul de nunta este superb. Si acum dupa ce m-am apucat de facut torturi vad si eu ca este cu atat mai greu de facut cu cat e mai simplu. Cu o floricica mai acopar un defect, un colt rupt, dar asa..

Anca_B, imi place mult trenuletul. Este pictat, sau pasta colorata?

Gloxinia, funda aia mi-a dat batai de cap. Am uscat separat fiecare bucla si cand sa le prind am constatat ca sunt prea tari si nu prea se lipesc una de alta, asa ca am pozat-o si eu dintr-un unghi favorabil =)). Si cu toate ca erau uscate tot s-a cam pleostit funda mea. Bine, e adevarat ca a si stat afara din frigider cateva ore pana a fost taiat tortul si era si vreme umeda, asa ca nu a fost vina mea :rolleyes:

Multumesc de complimentele pentru fetita, adevarul e ca cea mai mare multumire o am cand ea vede cate un tort si incepe sa cante "aaa muuut ani" (La multi ani in traducere) =))

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic