Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3921 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 02:21 PM

Buna fetelor!

M-ati convins sa ma inscriu pentru prima oara pe un forum...iar acum mi-am facut curaj sa va scriu! Va vizitez de ceva vreme si pentru ca deja simteam ca fac parte din familie am zis ca neaparat trebuie sa stie si familia de mine! :)
V-am descoperit rasfoind blogurile voastre personale si mi-a placut cand v-am regasit aici pe multe dintre voi!
Tin neaparat sa multumesc pentru prima data Lissei si Dorei care mi-au incantat privirea cu creatiile lor de-a dreptul magice, pentru ca am avut impresia la inceput ca nu pot fi reale...dar iata ca sunt...si bine ca sunt (pentru noi celelalte)...aveti un har de la Doamne-Doamne de care trebuie sa fiti mandre! :P
Stefana (Mamistef)...noroc ca am avut de cautat o idee pt tort halba de bere...si atunci am dat de tine si de torturile tale vesele si colorate! Esti o ieseanca draga mie (pentru ca am locuit vreo 10 ani pe acolo) si te-am urmarit cu mare placere si interes. Bravo! :)
Snej(Alba-ca-zapada), iti admir de ceva timp galeria impresionanta de torturi, cred ca le stiu de-acuma pe de rost...sunt absolut superbe! Felicitari pentru executie! Sa stii ca iau notite! :D :floare:
Si ...de la Stefana uite-asa le-am gasit pe celelalte fete: Dani_ela cu printese,cantarete si inimioare rosii. "Fromoase" toate!
Pe Ramo cu torturile elegante si facute pe banda rulanta (nu stiu cum mai poate), Mimi cu masinute dragalase, printese si cu frisca aceea impecabila :)
Gloxinia... o harnicuta si jumatate ...m-ai innebunit cu macii aceia rosii de pe tort!
Bravo Ortansa, Gabrenia, Livia, Oana-Cristina , Anca_B, MonicaGurea, Vrabiutia, Tango, Mini07,Doriana (poate nu am reusit sa le mentionez pe toate)...va descurcati din ce in ce mai bine! ;)
Pentru ca am urmarit topicul de la inceput pot sa va zic ca la fiecare dintre voi se vede o evolutie, o imbunatatire a indemanarii, calitatii cu fiecare tort pe care l-ati facut!Felicitari pentru perseverenta si pentru disponibilitatea de care dati dovada in a impartasi idei, experienete! :P
As vrea sa mai aud de Delioara, Luminish, Ralu! :P ca mai au multe de spus!

Eu am inceput sa ma delectez cu torturile cam acum un an...dar imi mai trebuie ceva antrenament pana sa va ajung pe voi din urma! Imi place mult sa le fac, si mai mult sa le decorez ...dar sa si le mananc :) , motiv pentru care am zis sa mai indulcesc in afara de familie si prietenii cu experimentele mele dulci (cred ca nu s-au suparat prea tare pana acum) !
Va multumesc ca ati avut rabdare sa ma "ascultati"! Voi reveni cu acele cateva torturi ale mele ...in masura in care voi reusi sa le postez...ca asa e la inceput ...mai greu! Spor in toate!

#3922 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 14 October 2010 - 05:31 PM

Fetele,multumesc mult!va pup!
Daniela,imi place mult cum pictezi pe placa de pdz,e super Hanna!
Ortansa,ca si Danielei,ciubota aia imi place de mor!La multi ani lui Nicolas!
Divina,bine ai venit la noi si multumim pentru cuvintele frumoase!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3923 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 07:57 PM

Buna! Am revenit!
Ca majoritatea fetelor am inceput cu torturi ornate cu glazura de ciocolata, cea a Adrianei am folosit-o si am fost foarte multumita si frisca - dar in foarte putine cazuri (nu prea am reusit sa ne imprietenim ,asta poate si din cauza faptului ca ma incapatanam sa fac frisca din smantana proaspata)!
Iata creatiile mele din momentul in care m-am hotarat sa le mai fac si cate o poza celor care meritau cat de cat efortul sa deschid aparatul! :occasion15:
Scuze pentru acelasi decor...blatul mesei din bucatarie...voi lua in considerare ideea lui Snej de a pune un carton ca background!
Deci:
Tort de mere imbracat in frisca
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-12870760061.jpg

Tort blat cacao, insiropat cu caramel, crema ganache alba, neagra cu visine
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707626111.jpg

Trei torturi, aceeasi compozitie,blat pufos insiropat cu cafea, crema mascarpone. Recunosc ca m-a cam chinuit mingea de fotbal...in interior e compozitie salam de biscuiti!
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707644155.jpgImagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707642355.jpgImagine atasata: monthly_10_2010/post-730-12870765325.jpg

Doua torturi lucrate cu mari emotii, o comanda speciala - tort cu blat alb pufos insiropat cu vanilie, crema de branza cu visine si tort de mere imbracat in glazura caramel. Florile din decor sunt comandate de pe net! :D
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707684296.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707685901.jpg

Tort blat alb insiropat cu suc de ananas,crema de branza cu capsuni
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707703276.jpg

Tort cu blat alb insiropat cu suc ananas, crema mascarpone, branza dulce si ananas cubulete
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707716435.jpg

Doua torturi, aceeasi compozitie, blat cacao insiropat cu rom, creme ganache alba/neagra cu visine
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707733418.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707745831.jpg

Tort din foi cu miere, umplute cu frisca simpla din belsug!
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707759919.jpg

Si acum prima incercare cu pasta de zahar...mi-a fost tare teama de ea...dar imi placeau la nebunie torturile voastre si am zis ca trebuie sa o incerc! Inca mai am de lucrat cu ea, nu sunt asa multumita de ceea ce mi-a iesit...mai incercam!

Tort diplomat cu fructe
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707783811.jpg

Tort cu blat amandina, crema ganache alba si neagra cu nuci...decor facut integral de mine...se vede de altfel :D
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707823137.jpg

Tort cu blat amandina, crema ciocolata alba,coaja de portocala, crema ganache neagra cu nuci caramelizate. Mi-a placut sa o modelez pe HelloKitty ..mai ales ca era dedicatie pentru finuta mea!
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-730-128707847428.jpg

Astea sunt torturile pe care am vrut sa vi le arat! Va astept cu mare interes parerile-de orice fel!
Multumesc mult!

#3924 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 14 October 2010 - 08:13 PM

Mie mi se par super toate si foarte ingrijit lucrate :D :D :D . Sunt pe fuga si doar mi-am aruncat o privire dar tare mi-au sclipit ochii cand am vazut fondantul acela roz sau galben. Ce e, a arata asa bineeee?

merci de aprecieri :occasion15: .

#3925 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 14 October 2010 - 08:19 PM

Divina,bine ai venit.Pt. o incepatoare te descurci foarte bine.Bravo,mie imi plac toate,lucrezi foarte ingrijit si cu gust.Imi place foarte mult tortul cu 3 capsuni,cu ce este imbracat,pt.ca arata super yummy.

#3926 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 October 2010 - 09:01 PM

hei , divina :occasion15: . foarte frumoase torturile ! si mie mi-au atras atentia cel roz si cel crem . e ciocolata cumva?
te mai asteptam pe la noi , acum ca tot stim ca faci parte din trib :D

#3927 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 09:04 PM

Vezi postareasnej, la 14 October 2010 - 08:13 PM, a spus:

Mie mi se par super toate si foarte ingrijit lucrate :D :D :D . Sunt pe fuga si doar mi-am aruncat o privire dar tare mi-au sclipit ochii cand am vazut fondantul acela roz sau galben. Ce e, a arata asa bineeee?

merci de aprecieri :D .

Multumesc mult...conteaza foarte mult pentru mine avand in vedere ca aceste aprecieri vin din partea ta! :occasion15:
Fondantul acela roz, respectiv galben e o adaptare la glazura Adrianei de ciocolata...adica fara cacao, fara zahar pentru ca pun in schimb mai multa ciocolata alba in combinatie cu frisca lichida,gelatina, iar efectul acela de fondant l-am obtinut dintr-un serbet de fructe de padure (care iarasi are zahar din plin). Colorantii m-au ajutat sa obtin culoarea finala!

#3928 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 09:11 PM

Vezi postareaortansa, la 14 October 2010 - 08:19 PM, a spus:

Divina,bine ai venit.Pt. o incepatoare te descurci foarte bine.Bravo,mie imi plac toate,lucrezi foarte ingrijit si cu gust.Imi place foarte mult tortul cu 3 capsuni,cu ce este imbracat,pt.ca arata super yummy.

Multumesc mult de primire! :D
La multi ani pentru cei 8 anisori...ca uitasem ce si cum sa mai zic! :occasion15: Culoarea albastra a tortului e de-a dreptul superba!

Am copiat ce i-am scris si lui Snej...ca parca nu vrea sa mearga butonul de multiquote!

Fondantul acela roz, respectiv galben e o adaptare la glazura Adrianei de ciocolata...adica fara cacao, fara zahar pentru ca pun in schimb mai multa ciocolata alba in combinatie cu frisca lichida,gelatina, iar efectul acela de fondant l-am obtinut dintr-un serbet de fructe de padure (care iarasi are zahar din plin). Colorantii m-au ajutat sa obtin culoarea finala!

#3929 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 09:21 PM

Vezi postareadani_ela, la 14 October 2010 - 09:01 PM, a spus:

hei , divina :D . foarte frumoase torturile ! si mie mi-au atras atentia cel roz si cel crem . e ciocolata cumva?

Hei, Dani_ela, multumesc, dupa cum am zis serbetul de fructe a contribuit la acel efect de fondant! Chiar ma bucur ca v-au placut! Stiu ca si glazurile astea au farmecul lor...dar durerea mea cea mare a fost si este pasta de zahar ...vazand cate minunatii faceti cu ea de atata timp! :occasion15:

#3930 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 09:25 PM

Vezi postareadani_ela, la 14 October 2010 - 09:01 PM, a spus:

hei , divina :occasion15: . foarte frumoase torturile ! si mie mi-au atras atentia cel roz si cel crem . e ciocolata cumva?

Si daca nu mai trec pe aici ..poate trec prin Onesti..ca mai ajung pe acolo din cand in cand...la parinti/socri! :D

#3931 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 October 2010 - 09:53 PM

Fetelor un mare :D pentru toate!
Divina bine ai venit! Superbe torturile tale se vede evolutia de la unul la altul.

Fetelor sunt pe fuga mor de somn, nemancata si nedormita de o saptamana va imbratisez cu drag si va felicit pe toate in grup. Sper sa nu va suparati. Lasa ca a veni si vremea buna pe strada mea si o sa va iau pe rand atunci. :occasion15:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3932 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 October 2010 - 10:14 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 October 2010 - 09:53 PM, a spus:

Fetelor un mare :D pentru toate!
Divina bine ai venit! Superbe torturile tale se vede evolutia de la unul la altul.

Fetelor sunt pe fuga mor de somn, nemancata si nedormita de o saptamana va imbratisez cu drag si va felicit pe toate in grup. Sper sa nu va suparati. Lasa ca a veni si vremea buna pe strada mea si o sa va iau pe rand atunci. :occasion15:

Multumesc frumos! :D Torturile sunt postate chiar in ordinea in care le-am facut.
Somn usor...si vremea buna cat mai repede sa vina! :D

#3933 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 October 2010 - 07:20 AM

Ramo, Natasha, Lissa - torturile voastre sunt absolut impecabile. De ce oare nu ma mir!

Daniela
, imi plac mult ultimile tale torturi, dupa cum ti-am mai spus si pe blog.

Mimi, m-a dat pe spate tortul cu trandafiri galbeni. SI eu am vrut sa-l fac, dar n-am avut ocazia.

Vezi postareaortansa, la 12 October 2010 - 10:18 PM, a spus:

acum postez si tortul meu de azi,de ziua lu'fii-meu,Nicolas,care a implinit 8 ani:
barca modelata din rice crispies,imbracata cu piele de ciocolata(a la Dora,fara glicerina si gumtrag)-care m-a chinuit din pacate,pt ca nu mi-a iesit,nu stiu ce mi se intampla de cate ori topesc ciocolata ca mi se taie,se separa tot untul/uleiul.cu chiu cu vai am reusit sa o carpesc,ma rog,finalul a fost multumitor,noroc ccc ca nu am avut o supraf mai mare de acoperit.

Inauntru:blat pandispan de cacao,insiropat cu zeama din compot de pere,un strat de crema de orez cu nuca de cocos(am folosit pudra de orez)in care am adaugat si bucati de ciocolata alba(in afara de cea topita in crema)-deci crema tot a la Dora :occasion14: ,si inca un strat de frisca cu pere bune din compot,o bunatate per total,multam Dora :biggrin:

asta e,a fost un hit printre pustani,care l-au studiat din toate partile:-D.am muncit o groaza la el,eniuei:-D

Atasament 081.jpgA.jpg
Atasament 080.jpgA.jpg

Ortansa, la multi ani fericiti pustiului! Cred si eu ca a fost un hit, la cum arata... Chair daca ai muncit mult la el, sunt sigura ca ai facut-o cu multa placere. Si a meritat!

#3934 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 October 2010 - 07:24 AM

Vezi postareadivina, la 14 October 2010 - 02:21 PM, a spus:

Buna fetelor!

As vrea sa mai aud de Delioara, Luminish, Ralu! :occasion14: ca mai au multe de spus!

Eu am inceput sa ma delectez cu torturile cam acum un an...dar imi mai trebuie ceva antrenament pana sa va ajung pe voi din urma!

Divina, bine ai venit printre noi. Ma bucur ca m-ai inclus si pe mine in lista fetelor. Din pacate eu nu fac torturi decat oentru familie si ceva prieteni si de accea apar mai rar (ai mei s-au ingramadit toti in primavara-vara :tongue3: ).
Torturile tale promit mult, esti foarte talentata! Si mie imi place glazura colorata... :biggrin: si efectul serbetului.

#3935 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 15 October 2010 - 08:47 AM

Divina,esti fffffffff talentata!Si imi place mult ca lucrezi tare ingrijit!Bravo!

#3936 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 15 October 2010 - 08:49 AM

Vezi postareagabrenia, la 12 October 2010 - 07:04 PM, a spus:

MIMI frumoase torturile dar in mod deosebit cel cu trandafiri galbeni e deosebit,chiar daca eu nu sunt chiar prietena cu galbenul,este foarte reusit!Cel inimioara imi place la fel,pare micut,ai avut forma sau ai decupat din blat?Felicitari!

Gabi,multumesc mult!
Tortul inimioara,intr-adevar,a fost micut si,asa cum bine ai intuit,am decupat din blat.

#3937 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2010 - 11:12 AM

Vezi postareaLuminis, la 15 October 2010 - 07:24 AM, a spus:

Vezi postareadivina, la 14 October 2010 - 02:21 PM, a spus:

Divina, bine ai venit printre noi. Ma bucur ca m-ai inclus si pe mine in lista fetelor. Din pacate eu nu fac torturi decat oentru familie si ceva prieteni si de accea apar mai rar (ai mei s-au ingramadit toti in primavara-vara :(( ).
Torturile tale promit mult, esti foarte talentata! Si mie imi place glazura colorata... :lol: si efectul serbetului.

Multumesc frumos Luminis, sa stii ca situatia noastra seamana destul de mult...pentru ca in afara de trei comenzi, restul torturilor m-am oferit eu sa le fac...si in alte cazuri s-au mai trezit si cu un tort in loc de cadou! :biggrin:

#3938 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2010 - 11:23 AM

Vezi postareaMIMI, la 15 October 2010 - 08:47 AM, a spus:

Divina,esti fffffffff talentata!Si imi place mult ca lucrezi tare ingrijit!Bravo!

Mimi, multumesc mult, chiar ma faci sa ma fastacesc! :biggrin: Sincer, imi doresc sa exersez mai mult...de aceea inventez de multe ori ocazii pentru a face un tort! :lol: Daca as putea ajunge la macar un sfert din ce faceti voi ar fi minunat!

#3939 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 15 October 2010 - 12:28 PM

Un tort pe care l-am facut cu drag,pentru parintii unei prietene-blat pandispan insiropat si crema vanilie.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-139-128713847679.jpg

#3940 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 October 2010 - 12:36 PM

mimi- tu iti schimbi stilul ! superbi batraneii ! superb tort !
divina- deci esti onesteanca de-a mea ?! treci incoa sa te tzuc ! :biggrin: cand vii acasa , da un semn ! :lol:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul