Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#3981
Postat 18 October 2010 - 10:33 AM
#3982
Postat 18 October 2010 - 10:37 AM
#3983
Postat 18 October 2010 - 10:40 AM
#3984
Postat 18 October 2010 - 11:00 AM
natasha, la 17 October 2010 - 01:23 PM, a spus:
Dana stai linistita nu ai de ce sa-ti ceri scuze.
Frisca folosesc in functie de cerinta clientului in mare parte frisca artificiala praf ca astia cu asta sint obisnuiti dar si frisca naturala lichida mai rar ca nu o vor multi.
Am inteles, ma gandeam eu ca nu poti face minuni cu frisca naturala si ca tot cea vegetala/praf se preteaza cel mai bine la impletitura!
Multumesc Natasha!
#3985
Postat 18 October 2010 - 11:57 AM
Dana(divina) bun venit printre noi , frumoase torturi .
Poate detaliezi putin glazurile alea colorate , ce ai pus , cat ai pus , cum ai facut ...

/quote]
Multumesc frumos Doriana!

Pentru ca mi-a placut glazura oglinda a Adrianei (300 g zahăr, 100 g cacao, 200 ml smântână lichidă,
235 ml apă, 10 g gelatină) am zis sa incerc o glazura alba pornind de la aceasta reteta.Si am pus pe foc 200 ml frisca lichida, 235 ml apa impreuna cu 3 ciocolate albe Primola amestecand continuu cam 10 min. Am strecurat glazura (cu toate ca in cazul asta nu prea trebuie, mai mult atunci cand se foloseste cacao pentru ca atunci mai raman bobite nedizolvate), apoi dupa ce s-a mai racit (cum zice Adriana sa ajunga la 50 grade) am adaugat gelatina hidratata. Culoarea obtinuta nu a fost un alb cum imi doream, ci un galbui mai ciudat, motiv pentru care am colorat cu roz. Pe langa culoare nici consistenta nu-mi placea, mi se parea destul de lichida, ciocolata alba nu mai aveam ca sa completez...si mi-am adus aminte de niste borcane cu serbet de fructe padure/coacaze cu tenta rozie care m-au scos din impas...si am adaugat 4-5 linguri de serbet! Dimensiunile tortului au fost 20*20 cm si parca a mai ramas putina glazura!Sper ca te-am lamurit cat de cat cu glazura!
Torturile facute, cele "fara inspiratie" , mie personal imi plac foarte mult ... baietelul de 11 ani nu a vrut ceva vreun personaj preferat? Si imi place la nebunie efectul cu stelutele/inimoarele acelea sparte! Acum sper sa nu fac vreo gafa


Referitor la crema de vanilie si eu dau rateuri de multe ori...exact cand mi-e lumea mai draga

Numai bine!

#3986
Postat 18 October 2010 - 12:12 PM
dani_ela, la 17 October 2010 - 07:12 PM, a spus:
astea sunt torturile din we asta . cum a cam dat boala peste mine , ma multumesc ca am putut sa le termin

glazura de cioco este a adrianei (nu cea oglinda ) pe care am folosit-o prima oara , dar categoric nu si ultima , iar soricutii au fost facuti din pasta de zahar , si colorati cu RI .
Daniela, cum te simti, sper ca ti-ai mai revenit cu sanatatea! Din cate vad, merge treaba bine la noi acolo!


Cum ai facut fundita aia asa lucioasa ca mi-a luat ochii


PS: La multi ani cu sanatate mamei tale!

#3987
Postat 18 October 2010 - 12:27 PM

I-am facut tort,nu a fost cel mai reusit,fiind facut in miez de noapte,dupa alte 2 torturi(cu care o sa revin mai tarziu)si 3 kg de minieclere,dar am pus in el multa,multa dragoste

A avut blat alb,foarte insiropat si crema de lamaie

#3988
Postat 18 October 2010 - 12:33 PM
Livia, la 17 October 2010 - 08:02 PM, a spus:

Divina bine ai venit, ma bucur mult si iti multumesc pt ca ma aflu si eu in listuta ta, cu toate ca sunt mai incepatoare!
Monica n-am putut sa ma abtin si sa nu te felicit pt minunatia de fetita, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa! Tortul e superb, ai toata admiratia mea avand in vedere ca ai nascut doar de 2 saptamani si faci torturi!
Livia, chiar nu ai de sa-mi multumesti, si nu esti o incepatoare...ai avut profesoare bune!


#3989
Postat 18 October 2010 - 12:38 PM
[quote name='MIMI' date='11 October 2010 - 10:43 AM' timestamp='1286783021' post='59379']
Divina bine ai venit, frumoase torturi si ff atent lucrate, felicitari
[/quote]
Multumesc Cec, asemenea si tie pentru "puzzle-urile" din desene care ti-au iesit extrem de bine si care au nevoie de o rabdare de fier!


#3990
Postat 18 October 2010 - 12:52 PM
MIMI, la 18 October 2010 - 12:27 PM, a spus:

I-am facut tort,nu a fost cel mai reusit,fiind facut in miez de noapte,dupa alte 2 torturi(cu care o sa revin mai tarziu)si 3 kg de minieclere,dar am pus in el multa,multa dragoste

A avut blat alb,foarte insiropat si crema de lamaie

Mimi, felicitari, la multi ani cu sanatate!


Astept cu nerabdare si pe celelalte doua!

#3991
Postat 18 October 2010 - 12:56 PM
am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)

ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii

#3992
Postat 18 October 2010 - 01:15 PM
Ortansa pe zi ce trece devii tot mai profi!!! Brava!!!

Nu divulgi un pic si interiorul?

#3993
Postat 18 October 2010 - 01:24 PM
MIMI, la 18 October 2010 - 12:27 PM, a spus:

I-am facut tort,nu a fost cel mai reusit,fiind facut in miez de noapte,dupa alte 2 torturi(cu care o sa revin mai tarziu)si 3 kg de minieclere,dar am pus in el multa,multa dragoste

A avut blat alb,foarte insiropat si crema de lamaie
mie nu mi se pare a fi nereusit, a iesit chiar f fain mai ales dupa atata munca
divina, la 18 October 2010 - 12:38 PM, a spus:
Multumesc Cec, asemenea si tie pentru "puzzle-urile" din desene care ti-au iesit extrem de bine si care au nevoie de o rabdare de fier!


Multumesc, intr-adevar mi-a luat ceva timp, dar fiind concentrata la ceea ce fac nu mi s-a parut, abia apoi am vazut uitandu-ma la ceas
ortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:
am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)
ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii

wow ce fain a iesit
esti experta in figurine, nu stiu cat stai sa le faci dar iti ies f fain
cum ai facut aripile? Gelatina cumva?
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#3994
Postat 18 October 2010 - 01:40 PM
ortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:
am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)

ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii

Mai fetelor, stau conectata la forum cu atatea minunatii!
Ortansa...cu mare, mare drag ai facut acest tort! Nu cunosc personajul cu pricina dar e atat de finut lucrat ...doamne! Poti sa ma bati si nu-mi dau seama cum e facuta rochitica aceea diafana!



#3995
Postat 18 October 2010 - 02:08 PM
- alte 230 de briose, de data asta le-am imbracat in pasta de zahar (mi se par mai finute sau ma impac mai bine cu ea decat cu RI), am scris numele lor si data si apoi am lipit florile, poate m-am complicat mai mult dar au fost fff apreciate

-doar ornarea acestui tort facut de vecina (cam in criza de timp si cu ceva stres in jur, doar asta am putut scoate). A fost bine ca mi-au ramas cateva floricele de la briose

Pun si tortul de la nunta pt care facusem ornamentele si trandafirii(binenteles ca nu a fost deloc ceea ce ma gandisem eu sa fie, iar cutiuta a fost cam marisoara pt blatul facut de ei si s-a cam rupt, dar a mers si asa), iar fondantul sau martipan cum ii zic ei avea numai creturi la baza, in cateva cuvinte cred ca aveam pretentii mai mari de la o cofetarie

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#3996
Postat 18 October 2010 - 02:10 PM
zana este Bloom din Winx-nu seamana chiar 100%,sper sa mai am ocazia sa-mi imbunatatesc figurinele de genul asta.aripile sunt intr-adevar facute cu sarma de flori de la LB si gelatina,caut linkul cu reteta si tutorialul putin mai tarziu si-l pun.se pot face si flori dupa aceeasi tehnica.mie mi-a dat ceva batai de cap.pt. ca nu mi se prindea gelatina deloc de sarma,pana mi-am dat seama ca trebuie sa o las putin sa se raceasca.pana nu i-am dat de cap nu m-am lasat:-)/papusa am lucrat-o in aproape 3 ore-fara par si aripi.
#3997
Postat 18 October 2010 - 02:10 PM
divina, la 18 October 2010 - 12:52 PM, a spus:
Mimi, felicitari, la multi ani cu sanatate!


Astept cu nerabdare si pe celelalte doua!

Multumesc mult!
ortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:
am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)
ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii

multu!
deci,imi place combinatia de culori de mor;faci niste figurine superbe.
dora, la 18 October 2010 - 01:15 PM, a spus:

Dora,saru'mana!
cec, la 18 October 2010 - 01:24 PM, a spus:
Cecilia,multumesc!
Nu e nereusit,dar nu-i nici ceea ce am vrut

Si,haideti la un ecler
#3998
Postat 18 October 2010 - 05:45 PM
MIMI, la 18 October 2010 - 12:27 PM, a spus:

Wou ce frumos e si mai spui ca-i facut pe graba ! Felicitari si La multi ani jumatatii tale!
ortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:
am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)
Cine-i, cine-i ?
Imi place tortul si printesa de deasupra ! Daca e vre-un personaj de desene animate, scuze... dar sunt pe dinafara!
cec, la 18 October 2010 - 02:08 PM, a spus:
- alte 230 de briose, de data asta le-am imbracat in pasta de zahar (mi se par mai finute sau ma impac mai bine cu ea decat cu RI), am scris numele lor si data si apoi am lipit florile, poate m-am complicat mai mult dar au fost fff apreciate
Cred si eu c-au fost ff apreciate ! Arata foarte bine ! Ai muncit o gramada pe ele, dar cu folos!Felicitari !
#3999
Postat 18 October 2010 - 06:07 PM
cec, la 18 October 2010 - 02:08 PM, a spus:
- alte 230 de briose, de data asta le-am imbracat in pasta de zahar (mi se par mai finute sau ma impac mai bine cu ea decat cu RI), am scris numele lor si data si apoi am lipit florile, poate m-am complicat mai mult dar au fost fff apreciate
Bravo Cec ...230 briose si sa le coci si dureaza ceva dar sa mai iei si pe fiecare in parte sa o aranjezi! Sau ai tava speciala cu 40 bucati?!


#4000
Postat 18 October 2010 - 07:49 PM
divina, la 18 October 2010 - 12:12 PM, a spus:
Daniela, cum te simti, sper ca ti-ai mai revenit cu sanatatea! Din cate vad, merge treaba bine la noi acolo!


Cum ai facut fundita aia asa lucioasa ca mi-a luat ochii


PS: La multi ani cu sanatate mamei tale!

sa zicem ca azi e mai bine

mimi- imi place tir-ul tau . sa-ti traiasca jumatea

ortansa- ce fain e tortul ! dar si printesica aia (nici eu nu stiu de existenta ei )
cec- fata harnica ! eu nu am facut niciodata briose

monica-uitam sa iti spun ca tre` sa fac si eu modelul tau de botez.

