Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#3981 Useril este offline   МарусьяЯ 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 18 October 2010 - 10:33 AM

multumesc daniela. asa a cerut clientul..sa fie copie fidela. mie nu prea imi place sa fac bis-uri dar am respectat dorinta..si mai avea si acelasi nume bebeii..rares.. iar clientii erau prieteni..

#3982 Useril este offline   МарусьяЯ 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 18 October 2010 - 10:37 AM

doriana, multumesc, tortul a avut 8 kile dezbracat si 14 imbracat, a fost pentru 60 de persoane. cu pandispan, crema caramel si crema de vanilie cu fructe asortate.

#3983 Useril este offline   МарусьяЯ 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 18 October 2010 - 10:40 AM

livia, ortansa, dora, cec, mimi..sper ca nu am uitat pe nimeni...va tare multumesc ptr urari de bine si sanatate si va doresc tuturor asemenea..va pupam si va urmarim cu mare admiratie.

#3984 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 11:00 AM

Vezi postareanatasha, la 17 October 2010 - 01:23 PM, a spus:



Dana stai linistita nu ai de ce sa-ti ceri scuze.
Frisca folosesc in functie de cerinta clientului in mare parte frisca artificiala praf ca astia cu asta sint obisnuiti dar si frisca naturala lichida mai rar ca nu o vor multi.



Am inteles, ma gandeam eu ca nu poti face minuni cu frisca naturala si ca tot cea vegetala/praf se preteaza cel mai bine la impletitura!
Multumesc Natasha!

#3985 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 11:57 AM

[quote name='Doriana' date='17 October 2010 - 07:23 PM' timestamp='1287332606' post='60428']

Dana(divina) bun venit printre noi , frumoase torturi .
Poate detaliezi putin glazurile alea colorate , ce ai pus , cat ai pus , cum ai facut ... :lol:

/quote]

Multumesc frumos Doriana! :lol:

Pentru ca mi-a placut glazura oglinda a Adrianei (300 g zahăr, 100 g cacao, 200 ml smântână lichidă,
235 ml apă, 10 g gelatină) am zis sa incerc o glazura alba pornind de la aceasta reteta.Si am pus pe foc 200 ml frisca lichida, 235 ml apa impreuna cu 3 ciocolate albe Primola amestecand continuu cam 10 min. Am strecurat glazura (cu toate ca in cazul asta nu prea trebuie, mai mult atunci cand se foloseste cacao pentru ca atunci mai raman bobite nedizolvate), apoi dupa ce s-a mai racit (cum zice Adriana sa ajunga la 50 grade) am adaugat gelatina hidratata. Culoarea obtinuta nu a fost un alb cum imi doream, ci un galbui mai ciudat, motiv pentru care am colorat cu roz. Pe langa culoare nici consistenta nu-mi placea, mi se parea destul de lichida, ciocolata alba nu mai aveam ca sa completez...si mi-am adus aminte de niste borcane cu serbet de fructe padure/coacaze cu tenta rozie care m-au scos din impas...si am adaugat 4-5 linguri de serbet! Dimensiunile tortului au fost 20*20 cm si parca a mai ramas putina glazura!Sper ca te-am lamurit cat de cat cu glazura!

Torturile facute, cele "fara inspiratie" , mie personal imi plac foarte mult ... baietelul de 11 ani nu a vrut ceva vreun personaj preferat? Si imi place la nebunie efectul cu stelutele/inimoarele acelea sparte! Acum sper sa nu fac vreo gafa :rolleyes: ...nu mai stau sa caut in paginile din urma...era mai pe la mijlocul topicului un tort bleu, cu Dumbo si stelute galbene care mi-a placut mult...si ma gandesc ca tot tu l-ai facut! Daca gresesc...scuze! :lol:
Referitor la crema de vanilie si eu dau rateuri de multe ori...exact cand mi-e lumea mai draga :) . Reteta mea e cu lapte, zahar, faina si unt...n-am incercat retetele de crema cu oua, dar cred ca o sa ma bag! Crema pasticcera (Dora) nu ai incercat?
Numai bine! ;)

#3986 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 12:12 PM

Vezi postareadani_ela, la 17 October 2010 - 07:12 PM, a spus:


astea sunt torturile din we asta . cum a cam dat boala peste mine , ma multumesc ca am putut sa le termin :)


glazura de cioco este a adrianei (nu cea oglinda ) pe care am folosit-o prima oara , dar categoric nu si ultima , iar soricutii au fost facuti din pasta de zahar , si colorati cu RI .


Daniela, cum te simti, sper ca ti-ai mai revenit cu sanatatea! Din cate vad, merge treaba bine la noi acolo! :lol: Torturile-s destul de marisoare! Sunt super amandoua, bravo, chiar daca te-au chinuit ;) !
Cum ai facut fundita aia asa lucioasa ca mi-a luat ochii :rolleyes: !!! Si glazura Adrianei, fara oglinda :lol: ...nu cred ca am dat de ea pana acum...e la fel insa fara gelatina? Saru'mana!

PS: La multi ani cu sanatate mamei tale! :lol:

#3987 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 18 October 2010 - 12:27 PM

Ieri a fost ziua barbatului din dotare :lol:
I-am facut tort,nu a fost cel mai reusit,fiind facut in miez de noapte,dupa alte 2 torturi(cu care o sa revin mai tarziu)si 3 kg de minieclere,dar am pus in el multa,multa dragoste :rolleyes:
A avut blat alb,foarte insiropat si crema de lamaie

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-139-128739752647.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3988 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 12:33 PM

Vezi postareaLivia, la 17 October 2010 - 08:02 PM, a spus:

Fetelor va felicit pe toate de frica sa nu uit pe cineva, toate torturile sunt frumoase si muncite! :rolleyes:
Divina bine ai venit, ma bucur mult si iti multumesc pt ca ma aflu si eu in listuta ta, cu toate ca sunt mai incepatoare!
Monica n-am putut sa ma abtin si sa nu te felicit pt minunatia de fetita, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa! Tortul e superb, ai toata admiratia mea avand in vedere ca ai nascut doar de 2 saptamani si faci torturi!


Livia, chiar nu ai de sa-mi multumesti, si nu esti o incepatoare...ai avut profesoare bune! :lol: :lol:

#3989 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 12:38 PM

[quote name='cec' date='18 October 2010 - 09:36 AM' timestamp='1287383762' post='60482']
[quote name='MIMI' date='11 October 2010 - 10:43 AM' timestamp='1286783021' post='59379']


Divina bine ai venit, frumoase torturi si ff atent lucrate, felicitari

[/quote]

Multumesc Cec, asemenea si tie pentru "puzzle-urile" din desene care ti-au iesit extrem de bine si care au nevoie de o rabdare de fier! :lol:
:rolleyes:

#3990 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 12:52 PM

Vezi postareaMIMI, la 18 October 2010 - 12:27 PM, a spus:

Ieri a fost ziua barbatului din dotare :lol:
I-am facut tort,nu a fost cel mai reusit,fiind facut in miez de noapte,dupa alte 2 torturi(cu care o sa revin mai tarziu)si 3 kg de minieclere,dar am pus in el multa,multa dragoste :)
A avut blat alb,foarte insiropat si crema de lamaie

Atasament Picture 2143.jpg


Mimi, felicitari, la multi ani cu sanatate! :) E foarte fromos executat camionul...cu atata dragoste nici nu se putea altfel! :love7: Sper ca ai mai avut putere de sarbatorit dupa atata munca! 3 kg de eclere? Oau...impresionant! Bravo!

Astept cu nerabdare si pe celelalte doua! :)

#3991 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 18 October 2010 - 12:56 PM

Mimi-e foarte reusit tirul,waw.bravo!n-as fi zis ca e facut dupa 2 torturi si atatea minieclere.


am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-301-128739931993.jpg


ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii :) .

#3992 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 18 October 2010 - 01:15 PM

Mimi sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti!!! La multi ani!!!
Ortansa pe zi ce trece devii tot mai profi!!! Brava!!! :)
Nu divulgi un pic si interiorul? :love7:


#3993 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 October 2010 - 01:24 PM

Vezi postareaMIMI, la 18 October 2010 - 12:27 PM, a spus:

Ieri a fost ziua barbatului din dotare :lol:
I-am facut tort,nu a fost cel mai reusit,fiind facut in miez de noapte,dupa alte 2 torturi(cu care o sa revin mai tarziu)si 3 kg de minieclere,dar am pus in el multa,multa dragoste :)
A avut blat alb,foarte insiropat si crema de lamaie




mie nu mi se pare a fi nereusit, a iesit chiar f fain mai ales dupa atata munca

Vezi postareadivina, la 18 October 2010 - 12:38 PM, a spus:



Multumesc Cec, asemenea si tie pentru "puzzle-urile" din desene care ti-au iesit extrem de bine si care au nevoie de o rabdare de fier! :love7:
:)

Multumesc, intr-adevar mi-a luat ceva timp, dar fiind concentrata la ceea ce fac nu mi s-a parut, abia apoi am vazut uitandu-ma la ceas

Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:

Mimi-e foarte reusit tirul,waw.bravo!n-as fi zis ca e facut dupa 2 torturi si atatea minieclere.


am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)


ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii :) .

wow ce fain a iesit
esti experta in figurine, nu stiu cat stai sa le faci dar iti ies f fain
cum ai facut aripile? Gelatina cumva?
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#3994 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 01:40 PM

Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:

Mimi-e foarte reusit tirul,waw.bravo!n-as fi zis ca e facut dupa 2 torturi si atatea minieclere.


am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)

Atasament 002.JPG


ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii :lol: .


Mai fetelor, stau conectata la forum cu atatea minunatii!
Ortansa...cu mare, mare drag ai facut acest tort! Nu cunosc personajul cu pricina dar e atat de finut lucrat ...doamne! Poti sa ma bati si nu-mi dau seama cum e facuta rochitica aceea diafana! :)
:) :love7:

#3995 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 October 2010 - 02:08 PM

Sa va arat si eu ce am mai lucrat in ultimul timp
- alte 230 de briose, de data asta le-am imbracat in pasta de zahar (mi se par mai finute sau ma impac mai bine cu ea decat cu RI), am scris numele lor si data si apoi am lipit florile, poate m-am complicat mai mult dar au fost fff apreciate

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-91-128740359307.jpg

-doar ornarea acestui tort facut de vecina (cam in criza de timp si cu ceva stres in jur, doar asta am putut scoate). A fost bine ca mi-au ramas cateva floricele de la briose

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-91-128740335154.jpg

Pun si tortul de la nunta pt care facusem ornamentele si trandafirii(binenteles ca nu a fost deloc ceea ce ma gandisem eu sa fie, iar cutiuta a fost cam marisoara pt blatul facut de ei si s-a cam rupt, dar a mers si asa), iar fondantul sau martipan cum ii zic ei avea numai creturi la baza, in cateva cuvinte cred ca aveam pretentii mai mari de la o cofetarie

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-91-128740360044.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#3996 Useril este offline   ortansa 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 18 October 2010 - 02:10 PM

multumesc fetelor,ma bucur ca va place tortul.in interior a avut blat pandispan insiropat cu zeama de la un compot de fructe(cocktail) si umplut cu frisca cu fructe(din compot) si banane in sirop(un fel de jeleu-facut de mine).

zana este Bloom din Winx-nu seamana chiar 100%,sper sa mai am ocazia sa-mi imbunatatesc figurinele de genul asta.aripile sunt intr-adevar facute cu sarma de flori de la LB si gelatina,caut linkul cu reteta si tutorialul putin mai tarziu si-l pun.se pot face si flori dupa aceeasi tehnica.mie mi-a dat ceva batai de cap.pt. ca nu mi se prindea gelatina deloc de sarma,pana mi-am dat seama ca trebuie sa o las putin sa se raceasca.pana nu i-am dat de cap nu m-am lasat:-)/papusa am lucrat-o in aproape 3 ore-fara par si aripi.

#3997 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 18 October 2010 - 02:10 PM

Vezi postareadivina, la 18 October 2010 - 12:52 PM, a spus:


Mimi, felicitari, la multi ani cu sanatate! :) E foarte fromos executat camionul...cu atata dragoste nici nu se putea alfel! :lol: Sper ca ai mai avut putere de sarbatorit dupa atata munca! 3 kg de eclere? Oau...impresionant! Bravo!

Astept cu nerabdare si pe celelalte doua! :)

Multumesc mult!

Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:

Mimi-e foarte reusit tirul,waw.bravo!n-as fi zis ca e facut dupa 2 torturi si atatea minieclere.


am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)
ps-scuze,tortul a fost pt. fetitza mamicii :) .


multu!
deci,imi place combinatia de culori de mor;faci niste figurine superbe.

Vezi postareadora, la 18 October 2010 - 01:15 PM, a spus:

Mimi sa-ti traiasca sotul si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti!!! La multi ani!!!
:love7:




Dora,saru'mana!

Vezi postareacec, la 18 October 2010 - 01:24 PM, a spus:

mie nu mi se pare a fi nereusit, a iesit chiar f fain mai ales dupa atata munca

Cecilia,multumesc!
Nu e nereusit,dar nu-i nici ceea ce am vrut :D

Si,haideti la un ecler
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#3998 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 18 October 2010 - 05:45 PM

Vezi postareaMIMI, la 18 October 2010 - 12:27 PM, a spus:

Ieri a fost ziua barbatului din dotare :)



Wou ce frumos e si mai spui ca-i facut pe graba ! Felicitari si La multi ani jumatatii tale!

Vezi postareaortansa, la 18 October 2010 - 12:56 PM, a spus:

[


am mai facut si eu un tort la care am muncit cu drag,pt. o tanara mamica frumoasa,frumoasa,cu 2 pui superbi si culinareasa:-) pe deasupra:-)

Cine-i, cine-i ?
Imi place tortul si printesa de deasupra ! Daca e vre-un personaj de desene animate, scuze... dar sunt pe dinafara!

Vezi postareacec, la 18 October 2010 - 02:08 PM, a spus:

Sa va arat si eu ce am mai lucrat in ultimul timp
- alte 230 de briose, de data asta le-am imbracat in pasta de zahar (mi se par mai finute sau ma impac mai bine cu ea decat cu RI), am scris numele lor si data si apoi am lipit florile, poate m-am complicat mai mult dar au fost fff apreciate



Cred si eu c-au fost ff apreciate ! Arata foarte bine ! Ai muncit o gramada pe ele, dar cu folos!Felicitari !

#3999 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 October 2010 - 06:07 PM

Vezi postareacec, la 18 October 2010 - 02:08 PM, a spus:

Sa va arat si eu ce am mai lucrat in ultimul timp
- alte 230 de briose, de data asta le-am imbracat in pasta de zahar (mi se par mai finute sau ma impac mai bine cu ea decat cu RI), am scris numele lor si data si apoi am lipit florile, poate m-am complicat mai mult dar au fost fff apreciate




Bravo Cec ...230 briose si sa le coci si dureaza ceva dar sa mai iei si pe fiecare in parte sa o aranjezi! Sau ai tava speciala cu 40 bucati?! :tongue3: Deci ...aceeasi rabdare fantastica! Felicitari! :rolleyes:

#4000 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 October 2010 - 07:49 PM

Vezi postareadivina, la 18 October 2010 - 12:12 PM, a spus:


Daniela, cum te simti, sper ca ti-ai mai revenit cu sanatatea! Din cate vad, merge treaba bine la noi acolo! :P Torturile-s destul de marisoare! Sunt super amandoua, bravo, chiar daca te-au chinuit :( !
Cum ai facut fundita aia asa lucioasa ca mi-a luat ochii :tongue3: !!! Si glazura Adrianei, fara oglinda ;) ...nu cred ca am dat de ea pana acum...e la fel insa fara gelatina? Saru'mana!

PS: La multi ani cu sanatate mamei tale! :P


sa zicem ca azi e mai bine :( . fundita este din pasta de zahar , dar am pensulat cu apa sa iau amidonul , si de asta lucea asa . glazura este prima postata de adriana , fara gelatina , doar ciocolata , smantana lichida si putin unt .
mimi- imi place tir-ul tau . sa-ti traiasca jumatea :rolleyes:
ortansa- ce fain e tortul ! dar si printesica aia (nici eu nu stiu de existenta ei )
cec- fata harnica ! eu nu am facut niciodata briose :P
monica-uitam sa iti spun ca tre` sa fac si eu modelul tau de botez. :( sunt asa happy :( abia astept.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi