Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4221 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 November 2010 - 04:51 PM

Vezi postareamonicagurea, la 04 November 2010 - 03:37 PM, a spus:

Ultimul tort, pentru o fetita de 4 ani, balerina. blat pandispan crema de vanilie, cu jumatati de pirsica compot, umplute cu afine.

foarte elegant ! am facut tortul tau de botez :lol: tre` sa-ti dau `dreptul de autor` :lol:

Vezi postareaMiny, la 05 November 2010 - 10:00 AM, a spus:

Sa va arat un tort facut aseara in graba (am uitat ca astazi este ziua surori sotului :floare: ) blat de cacao si crema de iaurt cu capsuni si visine. Imbracat in piele de ciocolata (e prima oara cand o fac,sper sa iasa mai bine data viitoare)

ce floare frumoasa !!! ai facut-o petala cu petala? sau cu ceva forma? pielea asta de cioco s-a taiat? asa pare... ce fel de ciocolata ai folosit?

Vezi postareacristinel, la 05 November 2010 - 12:53 PM, a spus:

Si eu am mai facut ceva, chiar astazi.Cum vanatorii si pescarii sunt cei mai mari laudarosi,am intruchipat doi sarbatoriti capturand cel mai dorit peste (ma rog),Moby Dick.Acum vor avea ce povesti :).

e superb !!! ce imi place balena !!!!!!!

Vezi postareaMIMI, la 06 November 2010 - 12:21 PM, a spus:

Un tort pt o fetita motzata-blat alb insiropat,crema caramel si mousse de caise(super combinatia)

si un model pe care l-am mai facut,in varianta ciocolatoasa

imi place maxim matza :lol: ; si cel cu tigari este tare reusit

#4222 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 06 November 2010 - 05:44 PM

Un tort pt o fetita motzata-blat alb insiropat,crema caramel si mousse de caise(super combinatia)

super matza :floare:, si cel cu tigari le fel :lol:
nelly_th2001

#4223 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 November 2010 - 09:44 PM

sa va arat cu ce m-am luptat eu trei zile .

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

cremele sunt de ciocolata amaruie , iaurt cu visine , iaurt caise, si iaurt cu capsuni , in diferite combinatii. mai am si doua torturi de botez , dar vin maine seara cu pozele .

#4224 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2010 - 12:21 AM

Buna fetelor!
Imi place ce ati mai facut in ultimele zile! :)

Monica...superb tortul de botez! :)
Cristinel...pescari adevarati ai tu acolo...foarte fromos! :)
Miny ...daca e prima incercare cu ciocolata tot e bun...felicitari ca ai incercat-o ..floarea e foarte frumoasa...simt mirosul de crizantema! :)
Mimi...ce pisicuta frumoasa...e aristocrata? Imi plac mult amandoua torturile! :)
Daniela draga...deci mai poti...bravo...o serie foarte frumoasa de torturi...cel cu inimoareeee :) !

Ce am facut eu zilele astea nu e la fel de frumos si reusit cu ce ati facut voi...dar asta e ...le postez...si mai bine si mai putin bine...din greseli invatam, nu?

Un tort pentru un Gabriel, un blat alb pufos (chiar f pufos) si care s-a dorit a fi fff insiropat, am avut problema cu el din cauza cremelor (portocala si ciocolata) ...nu s-au intarit suficient la frigider si/sau a siropului din abundenta pentru ca blaturile incepeau sa se duca intr-o parte. Acest motiv mi-a facut dificila ornarea finala...am zis ca o scot mai bine la capat cu invelirea blatului in fasie de cioco...dar s-a rupt, sfaramat si asta! :) Sper doar ca am reusit sa intruchipez un motanel asa cum isi dorea sotia sarbatortului! :)
Si inca 3 torturi, compozitie blat cacao insiropat, crema cioco alba+neagra pentru fetita unor prieteni cu party de 6 ani la gradi. Pentru prima oara am incercat glazura Adrianei :) dar fara lichior si a fost superba la lucrat! Multumesc Danielei pentru reteta si pentru tot sprijinul acordat! :)

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-730-128908175905.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-730-128908183537.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-730-128908196449.jpg

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_11_2010/post-730-128908185376.jpg

#4225 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 07 November 2010 - 01:29 AM

Daniela,cum reusesti sa faci atatea torturi intr-un timp atat de scurt?
Cred ca faci parte din prima grupa a clasamentului realizat de un fost sef de-al meu.Dupa primul caz la care am lucrat impreuna,mi-a spus:draga mea, sa stii ca oamenii se impart in trei categorii:
1-care lucreaza si repede si bine
2-care lucreaza incet si bine
3-care lucreaza si incet si prost
tu faci parte din a doua!
:)
Atunci m-am suparat putin, dar au trecut anii si mi-am dat seama ca nimic nu ma poate scoate din ritmul meu.

#4226 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 07 November 2010 - 01:47 AM

Atasament Picture 2271.jpg

si un model pe care l-am mai facut,in varianta ciocolatoasa

Atasament Picture 2202.jpg

:) cam nervos sarbatoritul, a fumat atatea tigari si a baut si toata cafeaua :)
Cum scrieti voi,fetelor,asa subtire pe pasta de zahar?

#4227 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 07 November 2010 - 09:05 AM

Vezi postareadani_ela, la 06 November 2010 - 09:44 PM, a spus:

sa va arat cu ce m-am luptat eu trei zile .

Si dai si lupta si dai si lupta, vorba lui Caragiale, da uite ce frumos ti-a iesit! Felicitari!

Vezi postareadivina, la 07 November 2010 - 12:21 AM, a spus:

Buna fetelor!

Ce am facut eu zilele astea nu e la fel de frumos si reusit cu ce ati facut voi...dar asta e ...le postez...si mai bine si mai putin bine...din greseli invatam, nu?

Chiar daca tu nu esti pe deplin multumita de ce ti-a iesit,cita vreme stii ca este loc de mai bine si mai mult, esti pe calea ce-a buna ! Torturile tale sunt dragute,nu stiu de unde provine nemultumirea ta,dar o fi ceva ! :icescream: Eu te felicit oricum si-ti urez sa-ti iasa torturile asa cum iti doresti!

Felicitari tuturor harnicutelor care au mai postat si precis nu le-am amintit ! Sunt pe fuga dar pentru toate :cheers: :hug: :floare:

#4228 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 07 November 2010 - 10:13 AM

Felicitari tuturor pentru torturile frumoase :icescream: Eu mi-am iesit asa tare din ritm ca mi si frica sa ma apuc. :hug: Am un tort de botez pe saptamana viitoare insa nu cred ca o sa il pot onora. :cheers: Va pupacesc si va doresc spor la tortalit :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4229 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 07 November 2010 - 10:44 AM

servus, va arat tortul de dimineatza, aniversare 50 ani de casatorie, aceeasi compozitie ca cel dinainte.

va doresc tuturor o duminica minunata !

#4230 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2010 - 10:58 AM

Vrabiuta, multumesc mult de incurajari! Aveam nemultumiri in privinta stabilitatii si consistentei la tortul cu motanul! Si inca nu am primit vesti de la sarbatorit ...de asta-s asa cu emotii! Celelalte 3 torturi le-am vazut cum s-au comportat (ca le-am dus chiar eu la petrecere), am vazut copiii cum mancau, cum se certau ca toti vroiau floricele de pe tort...am primit reactii bune!
Cristinel...se folosesc la scris pe pasta carioci alimentare...eu inca nu le-am gasit in supermarket si am folosit din cariocile baiatului meu! Dar le spun oricum atunci cand dau tortul sa evite partea scrisa de pe pasta. Sper sa-mi cumpar cat mai curand ca ma streseaza ideea! :icescream:

#4231 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2010 - 11:07 AM

Vezi postareagloxinia, la 07 November 2010 - 10:13 AM, a spus:

Felicitari tuturor pentru torturile frumoase :icescream: Eu mi-am iesit asa tare din ritm ca mi si frica sa ma apuc. :( Am un tort de botez pe saptamana viitoare insa nu cred ca o sa il pot onora. :(( Va pupacesc si va doresc spor la tortalit =))

Gloxi...nici nu-mi fac griji...poate o sa fie demarajul mai greoi dar o sa recuperezi repede! Nu vreau sa ai atitudinea asta! Te mobilizezi si o sa iasa o minunatie de tort! Te pup, spor maxim! :floare: :cheers: :hug:

#4232 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 November 2010 - 06:14 PM

dana(divina)- ce risipa de ciocolata ! mie imi plac torturile ! ma bucur daca am reusit sa te ajut , macar putin :hug:
cristinel- clar ca mie imi plac lucrurile facute repede , fara timpi morti . acum daca le mai fac si bine...este discutabil :lol:
vrabiuta, oti- :hug:
monica- ce frumusete ai facut :wub:

sa va arat si torturile de botez- inspiratie 100% cellya si monica- mamicile mi-au trimis prin mail pozele , asa ca eu bucuroasa le-am executat :lol:

Imagine postata

Imagine postata

#4233 Useril este offline   biara 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 07-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 07 November 2010 - 09:49 PM

Buna seara si bine v-am gasit :wub:. In primul rand vreau sa va felicit faceti niste torturi minunate.
Vin si eu cu o mca problema sper ssa reusiti sa ma lamurit si pe mine
1. am incercat ieri sa modelez din pasta de zahar un elefantel, pentru inceput zic eu ca a iesit multumitor, dar a inceput sa crape, e oare de la colorantul lichid? sau de la ce ar putea fi, reteta folosita a fost cea a Adrianei, dar o cantitate ma mica si cu cantitatile puse ochiometric.
2.poate suna stupid dar ciocolata alba se poate colora?
TRIMT SI REVN ca mi-a sosit pitica acasa
a si incercarea mea de modelare

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_11_2010/post-762-128915938035.jpg

#4234 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 07 November 2010 - 11:01 PM

Am asteptat nerabdatoare sa se faca tarziu pt ca nu aveam dezlegare sa postez niste surprize-surprize.Am o colega cu idei.Ea a organizat in aceasta seara o petrecere pt toti cei dragi ei,care poarta numele Mihail sau Gabriel.Si cum erau multi, s-a gandit sa faca un singur tort (l-a facut singurica) si m-a rugat pe mine sa-i confectionez niste minitortulete pe care sa le aseze alaturi de portia de tort atunci cand le va servi desertul.Deci ,avem asa:
-o sirena pt un pescar;
-o secretara noua si draguta pt un sef nemultumit de actuala secretara;
-o casuta la munte ;
-botosei pt o tanara care-si mai doreste un copil;
-o racheta spatiala printre stele si o luna vesela;
-trei printese;
-un corn al abundentei din care se revarsa iubire,multa iubire

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-758-128916548392.jpg

#4235 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 07 November 2010 - 11:23 PM

Si ar mai fi ceva...o masina,prima mea masina,pe care as fi vrut-o decapotabila, dar la gradi unde va ajunge maine sunt 30 de mancaciosi,asa ca i-am pus un pavilion sa mai scoatem 10 portii:
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-758-128916489795.jpg
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-758-128916494995.jpg

#4236 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 08 November 2010 - 09:25 AM

Vezi postareacristinel, la 07 November 2010 - 11:01 PM, a spus:

Am asteptat nerabdatoare sa se faca tarziu pt ca nu aveam dezlegare sa postez niste surprize-surprize.Am o colega cu idei.Ea a organizat in aceasta seara o petrecere pt toti cei dragi ei,care poarta numele Mihail sau Gabriel.Si cum erau multi, s-a gandit sa faca un singur tort (l-a facut singurica) si m-a rugat pe mine sa-i confectionez niste minitortulete pe care sa le aseze alaturi de portia de tort atunci cand le va servi desertul.Deci ,avem asa:
-o sirena pt un pescar;
-o casuta la munte ;
-trei printese;

Atasament minitortulete specifice.JPG

#4237 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 08 November 2010 - 09:27 AM

cristine :superbe sunt toate..si parca si vad tortuletzele..imi plac la nebunie mini torturile...dar ce m-a facut sa zambesc a fost domnisoara secrtara..mi-am amintit de un banc..care zice..cum isi saluta o buna secretara seful...nu, neatza sefu..ci...s-a facut dimineatza sefu'...dar cred ca nu e cazul de fatza.. sa ai o saptamana frumoasa.

#4238 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 November 2010 - 10:10 AM

Vezi postareadani_ela, la 07 November 2010 - 06:14 PM, a spus:

dana(divina)- ce risipa de ciocolata ! mie imi plac torturile ! ma bucur daca am reusit sa te ajut , macar putin :D

Da...intr-adevar cam risipa a fost! Poate trebuia sa fac mai putina glazura...am facut 3 portii pentru toate torturile...si nu mi-a mai ramas! Si stii deja ca imi plac "botezatele" tale!
:(

#4239 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 November 2010 - 10:13 AM

Vezi postareacristinel, la 07 November 2010 - 11:01 PM, a spus:

-o sirena pt un pescar;
-o casuta la munte ;
-trei printese;

Atasament minitortulete specifice.JPG

Ce-mi plaaac! Foarte frumoase le-ai facut! Cred ca a fost o surpriza super pentru sarbatoriti! :D

#4240 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 08 November 2010 - 11:16 AM

[quote name='Yours4ever' date='05 November 2010 - 03:48 PM' timestamp='1288964933' post='63210']
Miny, cate rabdare ai avut sa faci floarea aia. felicitarile mele.
Multumesc mult.

Cristinel,
Miny,oooooooo ce crizantema frumoasa!
:D

[quote name='dani_ela' date='06 November 2010 - 04:51 PM' timestamp='1289055065' post='63355']
ce floare frumoasa !!! ai facut-o petala cu petala? sau cu ceva forma? pielea asta de cioco s-a taiat? asa pare... ce fel de ciocolata ai folosit?
Multumesc de apreciere, floarea nu este facuta petala cu petalaci cu in cutter de la LB, dar se uscase prea tare si la transfer s-au rupt petale si le-am lipit. La pielea de ciocolata am folosit retea Dorei de la pielea de ciocolata alba, iar de taiat nu s-a taiat ca arta bine cand am intins-o dar cand am pus-o pe tort a inceput sa de crape , nu stiu de ce. Am folosit primola55%.

[quote name='divina' date='07 November 2010 - 12:21
Miny ...daca e prima incercare cu ciocolata tot e bun...felicitari ca ai incercat-o ..floarea e foarte frumoasa...simt mirosul de crizantema! :(

Multumesc foarte mult de aprecieri pentru mine conteaza mult parerile voastere de bine sau chiar critice, pentru ca ma ajuta . Va multumesc tuturor :(

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul