Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 29 December 2010 - 11:10 PM
Postat 29 December 2010 - 11:40 PM
MIMI, la 29 December 2010 - 11:03 AM, a spus:
Waaa, ce fain iti ies toate. Dar frisca aia perfect aranjata ma da pe spate.
tango, la 29 December 2010 - 03:19 PM, a spus:
Sper ca ati avut un Craciun plin de liniste pentru cei mari si muuulte cadouri pentru cei mici. Cat m-am chinuit si nu am reusit sa va las un mesaj in ziua de Ajun. Am tot intrat atunci pe bucatele pe site sa mai caut cate un sfat, o idee dar timp de postat nu am avut. Si apoi mi-am mutat domiciliul la parinti pentru cateva zile, fara net, fara televizor, numai noi si piticul nostru. A fost tare bine.
Cat despre torturi, am facut si eu cateva, sunt departe de ce-am vazut pe aici, dar asta e.
Mi-au placut mult omuletii de zapada postati la decoratii si i-am incercat si eu
Oau ce de torturi. Omuletii sunt superbi, musai sa ii incerc si eu. Si clopoteii imi plac foarte mult.

si

Postat 30 December 2010 - 12:06 AM

Vrabiuta, si eu am uitat sa spun ca tare frumoase ti-au iesit inimioarele, si imi inchipui ca au fost greu de pozitionat. Si eu trebuie sa fac un tort pentru 2 surori gemene la inceputul lui ianuarie si sunt in cautare de idei, poate tot ceva cu inimioare sau tortul pe care l-am mai vazut pe aici, in 2 culori si cu floricele la imbinarea intre ele. Daca aveti ceva sugestii, va astept cu drag, as vrea sa iasa ceva foarte reusit ca e vorbe de o prietena tare draga familiei noastre.
Vrabiuta, si eu ma mir de cum lucreaza Mimi cu frisca. A spus ea acum ceva timp ca foloseste frisca Vian si la ornare, ca o bate cu ceva zahar pudra sau vara cand e cald pune si o lingura doua de frisca vegetala, asa retin. Si ca o netezeste acolo unde este cazul cu un cutit cu lama inmuiata in apa fierbinte. Oricum pe langa astea, sigur mai face ea o magie, ca prea bine arata.
Cristinel, super tortul, super poezia si super povestea cu doctorul. Intr-un cuvant, esti tare. Si acum spune-ne si noua cum ai facut piesele alea de sah asa perfecte, si ce pasta ai folosit, cum ai colorat-o asa negru?
Gloxinia, clopoteii i-am decupat cu forma de fursecuri si i-am pictat cu spray-ul galben Wilton. Iar omuletii mi-au placut si mie mult, sunt tare veseli.
Va multumesc la toate pentru complimente, dar, fetelor, nu ma mai joc cu voi

Asa ca mai postez cate ceva cu ce am ramas in urma
Ben 10 pentru un baietel. Desi mi s-a parut initial simplu ca nu trebuie sa modelez, m-am trezit ca nu stiu cum sa copii imaginea pe tort si m-am chinuit o gramada. Voi cum faceti toate imaginile alea desenate pe tort? Care e tehnica? Cum le copiati?

Pentru colegii de munca, in mijlocul carora voi reveni si eu intr-o luna

Si acum, un tort pentru o persoana care lucreaza la bursa, foarte interesant dar si destul de putin ofertant domeniul pentru un decor de tort. Atat am putut sa fac: un grafic cu actiuni, o pagina din Wall Street Journal si taurul de pe Wall Street (Da, animalul ala ciudat e taur

Acum sa va vad, sa nu spuneti ca nu e nimic de criticat la aratarea asta

Si cu ocazia asta, vad ca-mi puteti admira si aragazul, sper sa ma invat minte si sa-mi fac si eu un fundal pe care sa pozez torturile
Postat 30 December 2010 - 12:26 AM
asta fu productia mea,lipsesc 2 torturi,framase foc si alea

bai frate,nu poate omu' sa micsoreze 2 poze

Cristinel,Vrabiuta,Miny,Tango(heheh,eu pe ala cu oamenii de zapada nu-l pozai

Otilia-mie-mi place tare fluturele tau.
Dora-nu zisei nica mai devreme,dar tu stii ca io-s forever ever fana ta si admiratoare pe deasupra

same Lisa

thank u fetele pt sugestii,am editat pana la urma

Imagini atasate
Postat 30 December 2010 - 12:49 AM

Postat 30 December 2010 - 01:03 AM
Mimi, draga mea, excat asa cum mai obisnuit de dincolo, finute elegante si curat lucrate, dar pscarul ma dat gata. E tare simpatic.
Tango, ce bine imi pare sa te regasesc aici si pe tine alaturi de muulte alte fete. Asa mult ma bucur, imi sunteti tare dragi. Felicitari pentru torturi, sunt foarte frumoase, e tare simpatic mosu ce coboara pe horn.

Cristinel ma bucur ca suntem de o varsta. Felicitari pentru tortul realizar. Piese de sah arata tare bine, prin ianuarie trebuie sa fac si eu o un tort sub forma de tabla de sah , doar ca tre' sa fac toate piesele.

ortansa, foarte bine ca ai micsorat pozele ca arata tare bine buturuga aia din primul tort. Foarte frumos realizat. Felicitari si spor sa mai faci si altele. Cozonacii nu tre sa il postezio nicaierea ci sa ii trimiti direct la mine.

Felicitari in ca o data pentru toti.
Postat 30 December 2010 - 09:09 AM
tango, la 30 December 2010 - 12:06 AM, a spus:

Vrabiuta, si eu am uitat
Multumesc frumos de aprecieri ! Si torturile tale sunt foarte frumoase! C e bine ti-a iesit ben!
ortansa, la 30 December 2010 - 12:26 AM, a spus:
Multumesc frumos !
Felicitari pentru frumoasele torturi realizate ! Sunt superbe,globurile, Mosu,craciunita atit de rosie (

Postat 30 December 2010 - 09:21 AM
Postat 30 December 2010 - 10:20 AM
livia, imi place trenuletul, dar si cel cu flori!
dora, fursecurile impecabile, iar tortul de iarna....ulgii atat de finuti, zici ca sunt adevarati!
cristinel, imi plac toate, tabla de sah e super...dar scrisul este atat de frumos...
gloxinia, nu mi se pare deloc a fi stridenta culoarea la fluturas, care este perfect

bbenyci, frumoase torturile cu tematica!
oana cristina...sunte perfecte, atat de simetrice si grilajele...

gabrenia, m-ai cucerit cu irisii si marginea dantelata!
lissa...super mosul cu sanie si renii...
Miny, un aranjement de vis...iar capsuna e...de expozitie!

irenke , imi plac buchetele de flori!
vrabiuta, ai muncit ceva la inimi, sunt frumos decupate!

elena, felicitari, pt primele torturi, la cat mai multe!
mimi, ca de oicei, foarte frumoase!
tango, felicitari pt torturi
ortansa, sunt fan

Postat 30 December 2010 - 10:28 AM

Postat 30 December 2010 - 10:38 AM
tango, la 30 December 2010 - 12:06 AM, a spus:

Toate imi plac, felicitari. La ben te-ai fastacit putin la nas, in rest e super. Si ceasul sclipitor

La taur am o remarca

si

Postat 30 December 2010 - 12:29 PM
Vrabiuto,da,torturile sunt ornate cu frisca din smantana.Folosesc acum,cum am mai spus-o,smantana lichida VIAN,de la Kaufland.Este important sa nu o bati fff tare ca devine unt.
Tango,felicitari!
Ortansa,mosul tau e superb!
Postat 30 December 2010 - 01:30 PM
Irenke, la 30 December 2010 - 01:03 AM, a spus:
Si eu m-am bucurat mult cand am gasit aici toate fetele pe care le stiam si despre care nu stiam unde au disparut

Mosu ce coboara pe horn e o palida copie a celui facut de Ortansa, si coboara pe horn ca nu am avut timp sa-i fac si picioarele. Fundalul verde a fost ca sa ma patrez in tema, ca si asa stiam prea putine despre Ben 10: ca e cu nuante de verde si are un ceas magic
gabrenia, la 30 December 2010 - 10:28 AM, a spus:
Daca ai sti ce compliment mi-ai facut, Gabrenia. Din pacate nu am habar de pictura si meserie am furat doar de la voi.

Cum as putea sa ma supar, ma asteptam sa-mi ziceti mai rau. Da, e adevarat ca nu ar fi trebuit sa pictez si postamentul, dar eram in febra creatiei si nu m-am mai oprit

gloxinia, la 30 December 2010 - 10:38 AM, a spus:

La taur am o remarca

Ceasul sclipitor l-am facut cu niste zahar tos colorat cu putin colorant verde (Eataly pusese o tehnica de colorat zaharul asa, bineinteles ca eu am facut cum mi-am amintit pe moment).
Iar la taur ai dreptate, am intrat la poza originala si abia acum am vazut ca avea si urechi. Saracul taur, dupa ce ca l-am facut costeliv, l-am lasat si fara urechi.

La grafic, am tras axele cu linia iar graficul in sine cu mana libera, ca am incercat pe o foaie inainte sa-l trasez dupa niste linii predefinite si mi-a iesit tremurat tare.
MIMI, la 30 December 2010 - 12:29 PM, a spus:
Mimi, multumesc. Si iar o intrebare pentru tine si frisca ta: cat timp bati frisca pana se intareste? Ca eu cu Vian ma chinui o gramada si abia se intareste. Si daca nu o bati foarte tare, cum de are asa tinuta pe tort? Nu se lasa modelul?
Postat 30 December 2010 - 02:58 PM
tango, la 30 December 2010 - 01:30 PM, a spus:
Ca si timp,nu stiu sa-ti spun.Intr-adevar nu se bate asa usor ca cea vegetala!O bat pana face paleta mixerului urme,apoi o las putin(nu stiu,vreo 5 minute)si apoi o bat iar atat cat,atunci cand opresc mixerul si scutur paletele,frisca ce cade nu-si pierde forma.(sper sa intelegi ce spun)
In posh pun cantitate mica de frisca pt ca de la caldura mainilor se moaie.
Daca am mult de ornat cu frisca,ca aceasta sa-si mentina "prestanta",mai dau de 2-3 ori cu mixerul prin ea.
Postat 30 December 2010 - 03:24 PM

Gloxi foarte frumos fluturele si nu e tipator deloc, e asa cum trebuie!
Vrabiuta foarte reusite inimile, imi plac mult, simple si elegante!
Cristinel foarte tare tabla de sah, te felicit pt rabdare!
Mimi toate imi plac, tu esti maiestra in frisca!
Nu mai stiu cine a intrebat, parca Cec de ce se crapa frisca, am patit-o si eu cu frisca vedetala, din greseli am invatat s-o stabilizez cu putina gelatina hidratata in apa, pe care o amestec in frisca cand e aproape batuta, o mai bat putin si gata, tine mult mai bine asa.
Tango foarte reusite, cel mai mult imi place Ben, te-ai descurcat de minune!
Ortansa superbe toate, nici nu stiu care imi place mai mult…si buturuga e apetisanta, mosul haios, floarea craciunului superba…Te felicit ai muncit nu gluma!
Eu va pup te toate si va doresc un an nou linistit si cu multe impliniri!

Postat 31 December 2010 - 10:40 AM
Am zis ca nu poate sa treaca anul fara sa va salut! Iar cand am auzit-o pe Gloxi cu galeria pt lenese....immm...zic hai ca nu se mai poate!

Bun venit fetelor Irenke si Elena!

Tango...am ramas datoare cu un raspuns!N-am uitat!

Atasez si eu torturile care le-am facut in saptamana de Craciun...ca sa nu iasa din tema!

Va pup pe toate, un an nou cu sanatate cat incape, bucurii, si va doresc ca tot ce va doriti sa vi se indeplineasca!!!

Acuma fug ca mai am de terminat niste papa si de asamblat tortu'!
- Torturi cu foi cu miere, frisca si nuca, glazura ciocolata!

- Tort cu blat alb, crema Gloxi cu fructe, glazura ciocolata!

Postat 31 December 2010 - 02:17 PM

divina- ce faine sunt torturile tale ! fata harnica !
oti- cum a iesit glazura ta? hai ca-s curioasa

iaca si ultimile torturi din acest an

creme de fructe ( caise+visine )

acesta este tortul cu doua creme de nuca : una pe baza de unt , si una cu frisca . si dumnealui este trandafirul cu pricina

LA MULTI ANI dragele mele ! sa ne auzim la anu` cu bine ! (adica maine

Postat 31 December 2010 - 04:51 PM
La multi ani, tuturor!

Postat 31 December 2010 - 05:01 PM

Ultimele mele creatii din 2010( tot cu mousse de cioco): Alba ca Zapada si cei 7 pitici- foarte migalos, mai frumos de atat nu am putut, pt nepotica mea nascuta chiar pe 31 decembrie.

si unul pt revelion cu un salut original pt noul an

Gata!!! Libertate!!!