Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5061 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 06 January 2011 - 11:43 PM

Vezi postareaortansa, la 06 January 2011 - 10:39 PM, a spus:

dragelor,sporovaiti fara mine vaz =)) ,nu-i nica,eu oricum sunt racita cobza si mai bine tac chitic,sa nu imprastii virusi :)
felicitari tuturor pt prestatii,sunteti toate minunate si voi stiti asta :)

vreau doar sa ma laud cu ce-mi aduse azi o Craciunitza frumoasa foc:o chestie de taiat funde de la wilton(http://www.pastryche...front_large.jpg),niste cutters pt cifre si litere mari tot de la wilton(http://www.cakescook...utter-set-3.jpg) si niste stamine pt crini-o sa fac si poze maine.chestia aia de taiat funde pare tare promitatoare si sunt happy,happy.

multumesc draga Elena :)

Ortansa sa folosesti cu placere noile achizitii. Literele nu sunt cam mari? Taietorul e super, il am si eu.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5062 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 January 2011 - 12:46 AM

Vezi postareagloxinia, la 06 January 2011 - 11:42 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 06 January 2011 - 10:32 PM, a spus:

Super faine torturile! La ultimul ce ai folosit pentru marginile cutiei? Si e colorat cu...ce fel de auriu?
Gloxi sper sa nu te superi pe mine, dar la primul vad ca e imprimat cu sucitoarele alea smechere de la LB care costa o caruta de bani, nu? Parerea mea e ca nu prea merita banii!

Marginile cutiei sunt din pasta. Nu inteleg la ce te referei. Daca la modelul imprimat atunci e scobitoarea :)
Auriul e aur radiant de la LB
Primul nu e cu sucitoarea e cu folia aia si mai smechera care e si mai scumpa, e vreun mil doua sute la LB, dar mi-a luat-o sor-mea din SUA cu vreo 15 dolari :D Si sa mai pun paie pe foc va zic ca am 3 din 4 folii cate are wiltonu :D Amu mi-am pus okii pe sucitoru cela mov de la wilton sa vedem cum fac sa pun si mana pe el nu numa okii :D

Ma refeream la faptul ca marginile cutiei (partea care se vede sus) sunt subtiri si imita foarte bine marginile unei cutii. In ceea ce priveste sucitorul pai la banii astia vreau si eu o sora in State :P . Eu credeam ca e cel de la LB si doar mi-am dat cu parerea ca mi se pare ca nu iese atat de bine in evidenta modelul pe pasta, avand in vedere ca e o caruta de bani (cel putin pentru mine).

#5063 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 07 January 2011 - 01:19 AM

Vezi postareapunticu, la 07 January 2011 - 12:46 AM, a spus:

Ma refeream la faptul ca marginile cutiei (partea care se vede sus) sunt subtiri si imita foarte bine marginile unei cutii.

E pasta de zahar :)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5064 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 07 January 2011 - 09:00 AM

Anca_b, multa bafta la comisie si multa sanatate. Si la multi ani pentru puiul tau, avem copii de aceeasi varsta, fetita mea face 2 ani pe 6 februarie. Si pe 7 la muuunca :D

Gloxinia, ai inceput anul cu dreptul vad, 3 torturi dintr-un foc, bravo. Cat despre preturi, ai mare noroc de sora ta din SUA. mor de ciuda cand vad ce diferente sunt. Si fratiorul meu mi-a adus cateva lucruri de acolo, ca altfel nu ma incumetam sa dau atatia bani aici. Dar la el a fost o vizita unica :D

Ortansa, felicitari pentru achizitii, sa ne uimesti cu ce ai lucrat cu sculele cumparate. :)

Imi place ca discutati despre RI, faceti sa para asa simplu, poate capatam si noi curaj, astea care ne tinem departe de el.

In alta ordine de idei, vroiam sa va intreb, voi ce fel de miere folositi la pasta de zahar? Eu eram aprovizionata de soacra mea, dar acum am cumparat Stilla de la Kaufland si nu-mi place deloc. Se intareste pasta foarte repede si abia intra vreo 300 de grame de zahar, abia am un pumn de pasta tare ca piatra.
Am mai vazut ca unele dintre voi folosesc energizant Panda, eu nu am gasit de-ala si am luat Arovit. Pe asta scrie la ingrediente: sirop de zahar, glucoza. Asa e si la Panda sau trebuia sa fie doar glucoza? Ca nu mai am curaj sa ma apuc si sa nu-mi iasa :D

Si vroiam si eu sa ma laud cu torturile pe anul asta, dar nu stiu cum le-a salvat sotul meu, ca nu le deschide :P, asa ca va arat doar ultimele 2 de aseara, ca pe astea le-am pozat eu.
Inauntru au crema de cioco cu lapte si crema de cioco alba cu visine, nu prea am fost inspirata la alegere, mi s-a parut ca au iesit cam dulci, sper sa placa cat de cat.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12943844869909.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12943844977124.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5065 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 07 January 2011 - 09:30 AM

Vreau sa va zic ce am mesterit eu.

Si pentru fetele veterane in executia torturilor stiu ca cu ceva timp in urma faceam si eu torturi (asa din cand cand in cand pentru a nu-mi iesi din mana, de ceva timp si mai bine zis cam jumate de an nu am prestat nimic.

De ziua sotului planuri marete.....astfel dau cautare la blaturi ca doar vroiam sa fac ceva deosebit pentru sotul si unde credeti ca ajung la blatul....negresa..... off course :P (cunoscatoarele stiu). Ca si crema a fost ceruta cea de iaurt cu capsuni (desi iarna nu-mi palce sa folosesc capsuni congelate ca se balegesc dupa dezghetare, dar asta a fost cerut asta facem).

Am facut tortul...am terminat tortul .... si peste vre-o 6 ore in timp ce spalam ceva vase in cap mi se derulase tot procesul de executie a tortului si la un moment dat mi se aprind alarmele si zic "fataaaaaaaaa ai uitat sa dai cu unt frecat inainte de a pune pasta"............... :) :D .

Am ras de mine o perioada cat de houca pouca sunt...sa uit untul......oricum si la pasta am uitat reteta :D doar ca mi-a fost reimprospatata in memorie de o draga prietena.

Cred ca batranetile isi spun deja cuvantul desi de curand am schimbat numai prefixul :D .

#5066 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 07 January 2011 - 09:31 AM

saru-mana:-)
gloxi-literele sunt mari,asta a fost si ideea,am vazut niste torturi cu litere de-astea mari si mi-au placut tare mult.am si literele mici metalice de la wilton.astea mari pot fi folosite si pt cookies,in caz de nevoie.

sucitorul mov il am si eu,ii bun nu zic nu,da' nu esential-la fel ca 50% din ce am de altfel:-).tot mana dibace ii mai buna decat multe dintre ustensilele astea :) .

#5067 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 January 2011 - 10:14 AM

Multumesc Dana36262 pentru raspunsul cu fluturasii! M-am luminat! ;)

Anca, multumesc si tie si sa auzim de bine! :P

Gloxi...bravo...3 dintr-o lovitura...si frumoase pe deasupra! :D Ce noroc ai cu sora ta in state...eu toate "jucariile" care le am ( foarte putine :( ) sunt tot din state aduse (prin colegi de-ai sotului, le faceam si eu bagajul mai greu/voluminos)...de aici inca nu am luat nimic, sunt unele preturi strigatoare la cer! :)

Ortansa, ce mai faaaci? :P Te cred ca esti incantata de ce ti-a adus craciunita :D ...tot astea le vroiam si eu acum o luna, dar am renuntat! :( Fata de cifrele de la tortul Ancai cu ceasul ...astea de la wilton cu cat sunt mai mari, oare?

Tango...ce de-a buburuze...dragalase! :D Eu am folosit la pasta de zahar , miere de salcam de la Apimond, se gaseste in Kaufland, metro, selgros, mega image (asa scrie pe site-ul lor). Ce-i drept ca eu n-am mai invelit un tort in pasta....ohohoh...doar am folosit-o pt ornamente si a iesit bine! :P

#5068 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 07 January 2011 - 12:04 PM

Dana 32 foarte reusite torturi!
Marinaemy sa-ti traiasca fetita!
Vrabiuta foarte tare bluza, ti-a iesit perfect!
Anca B ce torturi frumoase, multa sanatate puiutului si multa bafla la comisie sa fie cum vreti voi!
Amorasa foarte frumoase torturi, cel de revelion e superb!
Gloxi ai inceput in forta, toate imi plac!
Tango faine buburuze :P
Si eu mi-a dori multe ustensile de la LB, deocamdata doar visez la ele :rolleyes:
:lol:

#5069 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 07 January 2011 - 12:20 PM

Oti frumoase torturile ! Mie mi-a placut cel mai mult primul;imi place tehnica aceea cu taieturile intoarse,poate ca voi incerca si eu sa o fac,de asemenea imi plac nuantele de mov-lila de numa!felicitari!Tango gargarita e frumoasa tare si potrivita pentru un copilas ,felicitari!Am de facut pentru saptamana viitoare un tort pentru un prieten de famile,baiatul lor e la scoala de subofiteri si vor sa-i fac o cascheta de politist ,nu ca si decor ci intreg tortul.Sa te tii! Sa-mi tineti pumnii,da?va pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5070 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 07 January 2011 - 12:53 PM

Vezi postareagloxinia, la 06 January 2011 - 09:35 PM, a spus:

Vezi postareasnej, la 06 January 2011 - 04:13 PM, a spus:

Cam asta e compozitia, eu nu pun zeama de lamaie ca de multe ori nu am in casa sau cand am, uit. Si o fac de la inceput pana la sfarsit asa cum explica Dana, cu furculita.

De ce tii un robot in casa atunci? :rolleyes:

Pentru acelasi motiv cred pentru care eu imi bat albusele pentru blaturi cu telul :lol:

Fata, pentru blaturi tin robotul! :P

Zau daca am chef sa car 15 kile in spate ca sa bat 1 albus :P .

#5071 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 January 2011 - 01:55 PM

Tango, tare dragalase buburuzele tale!!!
Snej, cum adica sa cari in spate robotul de 15 kg? Va inteleg perfect cu roboturile si eu am, dar tot mai usor e cu mana. :toothy9;

#5072 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 02:13 PM

Yoyo, bine ai revenit. Nu sunt eu veterana dar bineinteles ca te stiu si chiar ma intrebam unde ai disparut, ca imi placeau torturile tale. Cat despre unt, se poate si mai rau, eu nu am socotit bine cantitatea la ganasche de ciocolata alba si nu stiam de ce nu se mai intareste. Bineinteles ca pusesem deja crema pe tort, ca m-am gandit ca se intareste acolo =))

Vezi postareaortansa, la 07 January 2011 - 09:31 AM, a spus:

sucitorul mov il am si eu,ii bun nu zic nu,da' nu esential-la fel ca 50% din ce am de altfel:-).tot mana dibace ii mai buna decat multe dintre ustensilele astea =)) .

Ortansa, mare dreptate ai, sunt pe aici multe fete, inclusiv tu, care se descurca de minune fara prea multe "jucarii". Dar parca tot imi doresc sa-mi cumpar multe, ca de exemplu acum, imi tot gasesc scuze ca nu fac flori frumoase ca nu am ustensile :P

Vezi postareadivina, la 07 January 2011 - 10:14 AM, a spus:

Tango...ce de-a buburuze...dragalase! :) Eu am folosit la pasta de zahar , miere de salcam de la Apimond, se gaseste in Kaufland, metro, selgros, mega image (asa scrie pe site-ul lor). Ce-i drept ca eu n-am mai invelit un tort in pasta....ohohoh...doar am folosit-o pt ornamente si a iesit bine! :lol:

O sa o caut si o sa o incerc si pe asta. Dar sper ca nu e prea scumpa, ca atunci cand invelesc torturile cu pasta se duce ceva miere.

Vezi postareagabrenia, la 07 January 2011 - 12:20 PM, a spus:

b]Tango[/b] gargarita e frumoasa tare si potrivita pentru un copilas ,felicitari![/left]Am de facut pentru saptamana viitoare un tort pentru un prieten de famile,baiatul lor e la scoala de subofiteri si vor sa-i fac o cascheta de politist ,nu ca si decor ci intreg tortul.Sa te tii! Sa-mi tineti pumnii,da?va pup!

Multumesc, Gabrenia. Da, ai dreptate, e potrivita pentru un copil, dar a fost facuta pentru o colega de munca :D . Insa e adevarat, cand m-am uitat dupa modele de inspiratie, toate torturile cu buburuze le aveam salvate la torturi pentru copii :).
Multa bafta la cascheta, sa vii cu rezultatul :toothy9;
Si, am reusit sa descarc si restul pozelor.
Deci, vin si eu cu tortul meu de Revelion. Inarmata cu sfaturile de la Mimi, pe care le-am citit de zeci de ori, m-am apucat de ornat cu frisca. Totul a fost bine, s-a batut cum trebuie, pana la ornat.In afara de faptul ca nu ma pricep la ornat cu frisca, mai si aluneca de pe tort cand am vrut sa fac o margine in partea de sus. Deci dupa multe incercari, cam asta a iesit. Declar oficial ca ma dau batuta in lupta cu frisca, sau mai incerc numai pe torturi pentru casa.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12944022008135.jpg

Iar torturile astea au fost pentru cele 2 surori dragi noua, unul pentru casa si unul mai mic pentru colegii uneia dintre ele. Interiorul tot 3 feluri de cioco, si au fost primele mele torturi plimbate pana la Bucuresti. Din fericire mi s-a spus ca au ajuns intregi
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12944023453804.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12944023641038.jpg

#5073 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • LocationMelbourne

Postat 07 January 2011 - 02:28 PM

Vezi postareapunticu, la 07 January 2011 - 01:55 PM, a spus:

Snej, cum adica sa cari in spate robotul de 15 kg? Va inteleg perfect cu roboturile si eu am, dar tot mai usor e cu mana. :lol:

:toothy9; bucataria mea e mica si nu am unde sa mai indes si KA in ea. Asa ca il tin in debara care e pe hol...si am loc pt el pe un raft mai sus. Am facut muschi tot luandu-l si punandu-l inapoi. Pentru chestii asa marunte ca RI nu-l mai car in spate.

#5074 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 January 2011 - 02:35 PM

Vezi postareasnej, la 07 January 2011 - 02:28 PM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 07 January 2011 - 01:55 PM, a spus:

Snej, cum adica sa cari in spate robotul de 15 kg? Va inteleg perfect cu roboturile si eu am, dar tot mai usor e cu mana. =))

:toothy9; bucataria mea e mica si nu am unde sa mai indes si KA in ea. Asa ca il tin in debara care e pe hol...si am loc pt el pe un raft mai sus. Am facut muschi tot luandu-l si punandu-l inapoi. Pentru chestii asa marunte ca RI nu-l mai car in spate.

Aha! Esti tare! :lol:

#5075 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 January 2011 - 03:10 PM

Vezi postareatango, la 07 January 2011 - 02:13 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 07 January 2011 - 10:14 AM, a spus:

Tango...ce de-a buburuze...dragalase! :lol: Eu am folosit la pasta de zahar , miere de salcam de la Apimond, se gaseste in Kaufland, metro, selgros, mega image (asa scrie pe site-ul lor). Ce-i drept ca eu n-am mai invelit un tort in pasta....ohohoh...doar am folosit-o pt ornamente si a iesit bine! :toothy9;

O sa o caut si o sa o incerc si pe asta. Dar sper ca nu e prea scumpa, ca atunci cand invelesc torturile cu pasta se duce ceva miere.

Am dat pe un borcan mare de 900g cam 20 ron...mi s-a parut mai avantajos asa! Folosesc destul de multa miere avand in vedere ca fac torturile cu foi (cu miere) si de asta mi-am luat mai mult!
La frisca pt tort ai folosit ca si Mimi smanatana Vian din Kaufland? Eu am luat o galetusa, mi-a placut la gust f mult, intentionam sa fac si frisca din ea, dar s-a mancat...si gata! N-o sa mai ajung prea curand in kaufland!

#5076 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 07 January 2011 - 03:13 PM

Tango, nu stiu daca ce ai luat tu e frisca. Eu nu am gasit decat ambalat TetraPak la 250 ml. Sigur nu a fost smantana sau iaurt?

#5077 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 07 January 2011 - 03:24 PM

Oti, cum sa-ti incepi anu asa in forta??? La voi nu e satula lumea de dulce dupa sarbatori? Foarte faine tortanele tale, cutia ta ma termina ...

Tango, ce dragi mi-s mamarutele tale, dar vad ca ai muncit si tu ceva ...
Eu folosesc Arovit si imi place tare mult, mult mai mult decat Panda. E mai elastica pasta si nu se usuca asa repede, cu panda parca e mai sfaramicioasa, eu asta am sesizat, normal ca difera de la mana la mana :rolleyes:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#5078 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 January 2011 - 05:42 PM

tango- ai facut ceva torturi ! mi-ai dat o buna ideee pt un tort de nasi pt maine : tortul bicolor !ala de l-am facut si eu o data , si gloxi , si doriana :rolleyes: imi place teribil :tongue3:
gloxinia- uitai bre sa te felicit pt cele trei torturi ! primul este fain taaaare !

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 07 January 2011 - 05:43 PM

#5079 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 07 January 2011 - 05:45 PM

Vezi postareatango, la 07 January 2011 - 02:13 PM, a spus:

Vezi postareaortansa, la 07 January 2011 - 09:31 AM, a spus:

sucitorul mov il am si eu,ii bun nu zic nu,da' nu esential-la fel ca 50% din ce am de altfel:-).tot mana dibace ii mai buna decat multe dintre ustensilele astea :rolleyes: .

Ortansa, mare dreptate ai, sunt pe aici multe fete, inclusiv tu, care se descurca de minune fara prea multe "jucarii". Dar parca tot imi doresc sa-mi cumpar multe, ca de exemplu acum, imi tot gasesc scuze ca nu fac flori frumoase ca nu am ustensile =))

evident ca si eu imi doresc tot mai multe "jucarele" si evident ca nu ma refeream la mainile mele :blush: =)) .

ma duc sa ma holbez mai bine la minunatiile voastre,sa le savurez pe indelete :tongue3:

#5080 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 January 2011 - 06:05 PM

Divina, ai dreptate se merita cantitate mai mare, dar asta atunci cand stiu sigur ca e buna, sa nu ma pacalasc cum am facut-o de data asta. DA, smantana Vian am folosit si mi-a placut si mie la gust, pacat ca nu a arata asa bine pe tort cum as fi vrut eu.Dar tu ai gasit la galetusa? ca eu nu gasesc decat ambalaje mici de 250, desfac cutii de ma plictisesc.

Vezi postareapunticu, la 07 January 2011 - 03:13 PM, a spus:

Tango, nu stiu daca ce ai luat tu e frisca. Eu nu am gasit decat ambalat TetraPak la 250 ml. Sigur nu a fost smantana sau iaurt?

Da, sigur a fost frisca. La cat de mult imi place mie frisca sigur asta era =)). De batut s-a batut bine, doar ca nu statea asa teapana cum as fi vrut.\\

Vezi postareaRamo, la 07 January 2011 - 03:24 PM, a spus:

Oti, cum sa-ti incepi anu asa in forta??? La voi nu e satula lumea de dulce dupa sarbatori? Foarte faine tortanele tale, cutia ta ma termina ...

Tango, ce dragi mi-s mamarutele tale, dar vad ca ai muncit si tu ceva ...
Eu folosesc Arovit si imi place tare mult, mult mai mult decat Panda. E mai elastica pasta si nu se usuca asa repede, cu panda parca e mai sfaramicioasa, eu asta am sesizat, normal ca difera de la mana la mana =))

Vai, ce veste buna mi-ai dat, ca ma uitam la borcan si nu-mi mai venea sa-l incerc. Merg pe mana ta, ca pana acum numai sfaturi bune ai dat :rolleyes: . Trebuie sa astept insa urmatorul tort ca week-end-ul asta sunt libera.

Vezi postareadani_ela, la 07 January 2011 - 05:42 PM, a spus:

tango- ai facut ceva torturi ! mi-ai dat o buna ideee pt un tort de nasi pt maine : tortul bicolor !ala de l-am facut si eu o data , si gloxi , si doriana :tongue3: imi place teribil :blush:
gloxinia- uitai bre sa te felicit pt cele trei torturi ! primul este fain taaaare !

Ma bucur ca te-am inspirat. De cand asteptam si eu ocazia sa-l fac, ca il tot vazusem la voi.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic