Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5141 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 January 2011 - 08:50 AM

Vezi postareagloxinia, la 11 January 2011 - 08:15 AM, a spus:

Mimi super torturile de nunta. Simple si elegante. Bravo!

Amorasa ce fain e ceainicul! Amu mi-ai batut un cui in cap, musai sa il fac si eu :) Poate detaliezi putin cum l-ai facut (cate blaturi, in ce le-ai montat...)

Punticu, La multi ani husbandului! Sa iti traiasca! Precis vo fi pe spate toate colegele de la serviciu :D


l-am facut si eu cu muuult timp inainte -adica acu` doi ani (inaintea erei noastre :D )
am un bol mai adanc , am pus folie alimentara , l-am imbracat in blat taiat subtire , am turnat crema (una care se intareste mai tare :D )am pus capac din blat (asta-i carapace?) si gata. apoi rasturnat , bla bla bla- bla bla bla :D stii si tu ce si cum mai departe

#5142 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 11 January 2011 - 10:47 AM

Vezi postareadani_ela, la 11 January 2011 - 08:50 AM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 11 January 2011 - 08:15 AM, a spus:

Mimi super torturile de nunta. Simple si elegante. Bravo!

Amorasa ce fain e ceainicul! Amu mi-ai batut un cui in cap, musai sa il fac si eu :) Poate detaliezi putin cum l-ai facut (cate blaturi, in ce le-ai montat...)

Punticu, La multi ani husbandului! Sa iti traiasca! Precis vo fi pe spate toate colegele de la serviciu :D


l-am facut si eu cu muuult timp inainte -adica acu` doi ani (inaintea erei noastre :D )
am un bol mai adanc , am pus folie alimentara , l-am imbracat in blat taiat subtire , am turnat crema (una care se intareste mai tare :D )am pus capac din blat (asta-i carapace?) si gata. apoi rasturnat , bla bla bla- bla bla bla :D stii si tu ce si cum mai departe


Eu si mai simplu:) am copt un blat intr-un bol de mixer, sau poti folosi un bol din sticla rezistent la caldura. Mie imi place stratul de crema sa fie egal cu stratul de blat. L-am taiat , l-am insiropat, l-am umplut cu crema de ciocolata in care am pus esenta de menta. A iesit la gust o nebunie aceasta crema. Seamana la gust cu after eight-ul. Nu l-am montat in castron, ci direct pe blatul de prezentare. Crema de ciocolata nu curge, este batoasa. L-am imbracat intr-un strat subtire de unt si apoi cu pdz. Cam asta a fost. Cescuta este din pdz facuta cu o zi inainte ca sa aiba timnp de uscare, la fel si manerul si tuturoiu:)

#5143 Useril este offline   Amorasa 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 11 January 2011 - 11:07 AM

Crema cioco cu menta
500 ml frisca vegetala
700 gr cioco neagra
Se pune pe foc frisca vegetala cu ciocolata rupta bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata. Eu am redus frisca vegetala la 450, 50 ml am pus alcool de 96 de grade:) Am fost la plafar si am luat esenta de menta.( Am intrebat si un medic daca poate afecta aceasta esenta in vre-un fel consumatorul. Esenta este 100% naturala. Dar pentru linistea mea sufleteasca) Am pus cred ca in jur de 10 picaturi de esenta in crema imediat dupa ce am adaugat alcoolul ( asta pentru ca eu am cautat disperata lichior de menta si nu am gasit in ziua respectiva) Am lasat pana s-a racit si apoi am batut-o. Iese cu puternic gust de menta, am spus la fel ca si after eight/ul. Deci, bine ca nu am gasit lichior de menta :)))

P.S. Alcoolul l-am pus dupa ce s-a topit ciocolata.

#5144 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 January 2011 - 11:33 AM

Punticule minunat tortul,minunate orhideele! La multi ani sotului! Pe 15 ian. e si ziua sotului meu dar a zis ca nu vrea tort,el vrea amandine,e topit dupa ele! Luminis voi face amandine dar de aceasta data ,voi face glazura ta,aceea pe care ai postat-o tu.abia astept sa vad cum iese!Amorasa multumim de reteta de crema de cioco cu menta. mie imi place combinatia ,sa vad cand as putea sa o incerc...of...cate mai am de incercat!si cate imi fac cu ochiul!Pupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5145 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 11 January 2011 - 11:49 AM

Fetelor, dragelor, de cand n-am mai avut posibilitatea (tehnica) sa intru pe forum... au aparut o multime de torturi, care mai de care mai frumoase... nici nu stiu cu care sa incep...
Lissa, torturile tale de Craciun sunt superbe, le-am admirat si pe blog...
Otilia, tortul cu buburuze mi-a placut maxim.
Ramo, tortul de revelion m-a dat pe spate.
Daniela, fata draga, la tine s-a pornit banda serios, nu gluma... tine-o tot asa. La fel si la Mimisor, la cat mai multe.
Divina, in ultima vreme ai aparut si tu cu torturi super, felicitarile mele!
Amorasa, imi place maxim ceainicul tau.
Cu siguranta nu v-am mentionat pe toate, ca ati lucrat mult de cand nu v-am mai vazut, dar pentru toate imi exprim admiratia sincera.
Si sa nu uit, bun venit noilor forumiste!

#5146 Useril este offline   Anca_B 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 11 January 2011 - 09:57 PM

Dragele mele va citesc cu mare drag!Abia astept sa si postez cateceva,dar au inceput piticii gradinita si eu ,mi-am inceput "curatenia generala de dupa sarbatori".Spor la treaba!Va ofer cate o :-* .

#5147 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 January 2011 - 10:04 PM

Torturile mele de la sfarsitul saptamanii:

tort cu trei feluri de ciocolata 3 kg, diametrul 26 cm:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12947758947605.jpg

tort cu pandispan cacao si crema iaurt cu fructe 2,5 kg, diametrul 26 cm:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12947759879168.jpg

tort cu pandispan vanilie insiropat cu suc de portocale, crema vanilie cu portocale si ganache ciocolata neagra cu coji de portocale confiate 4 kg, diametrul 28 cm:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12947760320656.jpg

tortul egiptean 7,250 kg, jos de 28 cm si sus de 24 cm:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-184-12947762244218.jpg
dana

#5148 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 January 2011 - 10:57 PM

Dana3262 sunt asa de frumoase torturile tale!Primul si ultimul mi-au placut cel mai mult,felicitari!Primul e asa de vesel si figurinele tare nostime si bine executate iar ultimul e tare deosebit,culorile alese cu grija si frumos ,felicitari!Modelul acela ornamental de sus,cum l-ai facut ca tare bine arata;e sablon sau matrita?
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5149 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 January 2011 - 12:14 AM

Vezi postareagabrenia, la 11 January 2011 - 10:57 PM, a spus:

Dana3262 sunt asa de frumoase torturile tale!Primul si ultimul mi-au placut cel mai mult,felicitari!Primul e asa de vesel si figurinele tare nostime si bine executate iar ultimul e tare deosebit,culorile alese cu grija si frumos ,felicitari!Modelul acela ornamental de sus,cum l-ai facut ca tare bine arata;e sablon sau matrita?



Da, da, Dana super torturile. Zi cum ai decupat sus ca e super!

Tortul meu de azi de care nu sunt multumita deloc:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12947840617884.jpg

Nu stiu mi se pare cam incarcat.
Negressa crema 3 cioco.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5150 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 12 January 2011 - 07:29 AM

Dana, e suuuper ultimul tort. Ne spui si noua cu l-ai facut? :floare:
Gloxinia, mie nu mie se pare incarcat tortul, e vesel. Si cum sigur a fost pentru un copil, o sa-i placa tare mult. Dar care e piticul facul cu mulaj si care de mana ta? ca mie mi se par la fel. :lol: . Si inca o intrebare: cam cat de mari sunt piticii, cat de inalti? Ar cam trebui sa ma apuc si eu de lucrat niste pitici, si nu ma hotarasc, in parte pentru ca stiu ca lucrez la ei, dar dupa aceia nu-i mananca nimeni si mi-ar parea rau sa-i arunc dupa :D.
Cine stie oare, daca pun glazura de cioco direct peste crema alba de la tortul cu 3 feluri de ciocolata, ar fi ok? Sau topeste crema, se amesteca si fac o mare porcarie? Ca nu as ma pune blat deasupra...
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5151 Useril este offline   victoria_alba 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 12 January 2011 - 07:47 AM

Amorasa multumesc ca ai fost atat de prompta cu raspunsul, esti o draguta, am sa incerc si eu.
Dana3262 sunt minunate toate torturile, dar toate, e drept ca ultimul m-a dat gata.
Gloxi chiar nu vad ce i-ar mai lipsi tortului tau. E minunat si proportia dintre pitici si Alba ca Zapada este perfecta. Adorabil!

#5152 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 January 2011 - 08:00 AM

dana - suuuperbe torturi ! am zis eu ca numele nostru e de ajutor :D primul imi e asa de drag ! dar si celelalte; astept si eu explicatiile la ornamentele alea de la ultimul :lol:
oti- e fain tortul , e vesel , dar mi se pare mie ,sau piticii sunt cam mari in comparatie cu snejana? eu i-as fi facut mai pitici :D
tango- eu zic ca merge , ca doar nu pui glazura clocotita peste tort ; daca e doar calduta , nu cred sa se ntample ceva. asteptam si alte pareri :floare:

#5153 Useril este offline   elida-silvia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 12 January 2011 - 08:03 AM

Vezi postareagloxinia, la 12 January 2011 - 12:14 AM, a spus:

Vezi postareagabrenia, la 11 January 2011 - 10:57 PM, a spus:

Dana3262 sunt asa de frumoase torturile tale!Primul si ultimul mi-au placut cel mai mult,felicitari!Primul e asa de vesel si figurinele tare nostime si bine executate iar ultimul e tare deosebit,culorile alese cu grija si frumos ,felicitari!Modelul acela ornamental de sus,cum l-ai facut ca tare bine arata;e sablon sau matrita?



Da, da, Dana super torturile. Zi cum ai decupat sus ca e super!

Tortul meu de azi de care nu sunt multumita deloc:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12947840617884.jpg

Nu stiu mi se pare cam incarcat.
Negressa crema 3 cioco.

e foarte frumos felicitari!! :floare:

#5154 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 12 January 2011 - 12:19 PM

Multumesc fetelor pentru aprecieri si urari!
Dana, felicitari pentru torturi! Sunt spectaculoase!
Gloxi, super tortul. Ne e deloc aglomerat, e pentru copii, e vesel, asa cum ar trebui sa fie!

#5155 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 January 2011 - 12:48 PM

Fac ce fac si raman in urma. De admirat l-am admirat dar la scris sunt 'inceata rau', imi cer scuze si voi incerca sa imi revin si sa fiu mai promta in a va arata ca va admir si sunt incantata de minunatiile care va ies din maini (sincer nu cred ca am vazut vr-un tort aici care sa nu imi placa)
Anca_B, Amorasa, gloxinia, tango, vrabiuta, dani_ela, MIMI, punticu, dana3262 felicitari si :( :( :( :( :( :( si din partea mea pt minunatiile cu, care ne incantati, ce mi-ar place sa am si eu pt cine face , dar poate va veni si randul meu sa am ce face, deocamdata sper si va admir (cam din umbra, dar va admir)
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5156 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 January 2011 - 03:01 PM

Merci fetelor, de incurajari. Eu tot aglomerat il vad cine stie poate m-oi lecui si eu o data sa le incarc atat.
Piticii au vreo 3 cm, unde Daniela sa ii faci mai mici? :( Cu scule de ceasornicar poate :(
Alba ca Zapada are vreo 7 cm :( Nu am masurat exact dar cam atat pare :(
Cel cu mulaj e cel ce sta calare pe melc :(
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5157 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 12 January 2011 - 03:09 PM

dana, sunt frumoasa toate, dar cel egiptean e superb; imi place combinatia de culori ;
gloxinia, nu stiu de ce ti se pare incarcat, este vesel si foarte reusit;
tango, nu are nimic crema alba daca pui glazura calduta deasupra;

#5158 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 January 2011 - 03:18 PM

Vezi postareaanasia, la 12 January 2011 - 03:09 PM, a spus:

dana, sunt frumoasa toate, dar cel egiptean e superb; imi place combinatia de culori ;
gloxinia, nu stiu de ce ti se pare incarcat, este vesel si foarte reusit;
tango, nu are nimic crema alba daca pui glazura calduta deasupra;



Eu nu am atata experienta insa nu m-as risca. Eventual cu glazura rece m-as risca dar altfel nu. Dar ce stiu eu? Nu am facut niciodata asa ca nu pot da sfaturi. Vreau sa vad rezultatul insa :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5159 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 January 2011 - 03:25 PM

In asteptarea sotului , special pentru el , un tort "laptop" , varianta inchis , ca deschis nu ma vad in stare.
Blat "kinder pingui" , crema de ciocolata , imbracat in plastelina de ciocolata ( la care azi am aflat de ce se vad punctulete de grasime si data viitoare o fac fara ele , sper)

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-780-12948386579157.jpg

#5160 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 12 January 2011 - 04:23 PM

Multumesc de apreciere fetelor, de pe site-ul asta decupator mi-am luat mai multe!

Ma intrebati cum am facut ultimul tort, nu-mi dau seama la ce va referiti!
Se numeste tort egiptean nu datorita decorului, reteta e Torte Egyptean!
E acoperit cu pasta de zahar postata de Adriana si colorata cu gelurile de la wilton!
Pe blatul de sus am facut niste imbarligaturi cu RI (duiul nr. 3), vedeti ce "meseriasa" sunt!
De scris, am scris cu RI pe hartia de copt pusa pe o coala listata la imprimanta!
Ar mai fi ceva ce n-am spus si v-ar fi de folos?
dana

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi