Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 265
  • 266
  • 267
  • 268
  • 269
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5321 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 19 January 2011 - 09:02 PM

Vezi postareacristinel, la 19 January 2011 - 05:06 PM, a spus:

Am revenit!

foarte frumos si mesajul si tortul :drool:
nelly_th2001

#5322 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 19 January 2011 - 09:12 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 19 January 2011 - 08:50 PM, a spus:

Bine v-am regasit fetelor.Vad ca munciti,nu gluma.

super finut si dragut cel de botez,imi plac mult pantofiorii =)) ,cea ce sclipeste pe tort e vestitul "praf de zane" al marianei ,sau e ceva praf cumparat ,imi place e de efect :drool:
nelly_th2001

#5323 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 19 January 2011 - 09:30 PM

Vezi postareadani_ela, la 19 January 2011 - 12:47 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 19 January 2011 - 08:57 AM, a spus:

nuuuu, eu am o fata ! si are buletin de juma de an :biggrin:
tot dau edit pana am sa o iau la :icon_fessee:
abia acum am citit mai bine : deci cu mama ta ma confunda ?!! oh my god ! pai inseamna ca arat trecuta rau =)) . diseara fac alte poze si schimb avataru` =))

Dani_ela ai spus ca pot sa spun orice ca nu te superi; :pupic: stiam ca asta va fi reactia ta ,dar NU, nu ti-i se patriveste ceea ce ai spus;iti spun doar
ca nuantza parului si ochelarii au facut ca Rebeca sa te asemene cu maica-mea.
Sa-ti traiasaca domnisoara si sa va bucurati de ea!

Am revenit! Stiti ca eu nu pot sa va arat direct ce am mai facut, fara a spune povestea tortului.
Incredibil, dar in Romania exista si medici care nu conditioneaza actul medical si care se afla la propriu in slujba celui in suferinta. Un astfel de om este medicul sef de sectie de la noi, o domnisoara doctor care accepta in semn de multumire din partea pacientilor cel mult un buchet de flori. Maine va fi ziua dumneaei de nastere si, pentru ca nu stim cum altfel i-am putea arata ca ne este exemplu, i-am facut un tort cu un mesaj care i se potriveste perfect. Eu asa o vad, in mediul nostru atat de rece si rau, ca un crin printre maracini...nu pot sa o descriu mai bine, e un "inger" pt toti fie ei pacienti sau colegi...aproape ireal.

Iar despre tort sa spun ca au ales colegele mele sa fie cu blat cu nuca, sirop caramel, crema de ciocolata a la Pichi, imbracat in ganache de ciocolata cu lapte. Partea superioara am imbracat-o in plastilina de ciocolata alba.

cristinel ne bucura mesajul tau;sa aflam ca mai sunt si oamneni de valoare printre noi;felicitari d-nei doctor si multa sanatate si putere de la Dumnezeu.Sigur va ramne placut surprinsa de gestul vostru!
Si eu am pe lista 2 oamneni de bine, carora vreau sa le fac asa o surpriza :moasa mea si pediatra copiilor.

Iata si ultimele mele "creatii":
Tort botez,pandispan umplut cu crema de cioco alba si alune si crema caramel

CLAUDIA bine ai revenit,vad ca nu ai venit cu mana goala.Felicitari pt. torturi!Cum e crema mars?si crema caramel?suna delicios,vreau si eu retetele, te rog!

#5324 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 19 January 2011 - 10:20 PM

Vezi postareadani_ela, la 18 January 2011 - 09:28 PM, a spus:

pt ca am in lucru vreo patru torturi ,/IMG_1976-1.gif[/IMG]

Frumoase torturile tale ! Imi place mult rosu de la corset ! Si chiar.. unde-i celulita ?????? :icon_fessee:

Am revenit! Stiti ca eu nu pot sa va arat direct ce am mai facut, fara a spune povestea tortului.

Este frumos tortul,frumos lucrat,si mai frumos omul pentru care l-ai facut ! :biggrin:

Foarte frumos tortul tau! Imi plac papucei... de mor ! Si scrisul e... cool! Felicitari! :pupic:

#5325 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 20 January 2011 - 08:15 AM

Cristinel, foarte frumos tortul, la fel si mesajul. Ma bucur si eu ca mai exista astfel de medici! Sa multi ani domnisoarei doctor si sper sa molipseasca cati mai multi medici cu comportamentul de exceptie al dansei!
Claudia, foarte frumos tortul de botez!

#5326 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 January 2011 - 08:54 AM

cristinel - ai facut un tort deosebit ! felicitari
claudia- si mie imi plac papuceii tai , si tortul in general e fain . al meu de botez o fost destul de mic : a avut 3 kg (nu mi-au zis pt cate persoane , ci cate kg sa aiba ) . dar daca asta e mic , stai sa-l vezi pe cel de sambata : va avea 2 kg :love7:
anca- nu m-am suparat deloc ! parol ! am glumit ! stiu ca in poza nu sunt asa fromoasa , dar sa ma vezi in realitate :love7: :love7: . vedetele de la holivud is faine in poze retusate , si in realitate is nashpa , la mine e taman pe dos :wasted:

#5327 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • LocationTulcea

Postat 20 January 2011 - 12:23 PM

Buna, superbe torturi a-ti mai facut, unul mai deosebit ca altul. Sa va arat si au ultimul de astazi, are blat kinder si crema de capsuni si visinata si acoperit cu pasta de zahar
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955187097877.jpg
si una din lateral
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-418-12955188623018.jpg

#5328 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 20 January 2011 - 01:14 PM

In primul rand, vreau sa va felicit pe toate pentru rabdarea si priceperea de care dati dovada! Sunteti speciale !:love7:

Acum tin sa ma laud :love7: ,in sfarsit mi-a iesit si mie pasta de zahar !Tin sa-i multumesc Ortansei pentru sfaturile date,mi-au fost de mare folos! :love7: Acum am vazut eu cat munciti voi si cata rabdare si indemanare trebuie sa aveti ,ca sa iasa asa torturi din mainile voastre!Ce sa va zic, eu mi-am omorat nervii :wasted: Poate pentru ca am si copii mici care ma tot cicalesc, nu stiu....
Deci azi, debutez si eu pe arta culinara si pe acest topic,cu primul meu tort imbracat in pasta de zahar .Am intampinat unele greutati,dar m-am descurcat destul de bine, zic eu .Ideea tortului am luat-o de la Gabi Cara , cu Hello Kitty...fiica mea a vrut un tort asemanator cu al ei, desi al meu ,cam lasa de dorit :lol: Saraca kitty , nu stiu de cate ori i-a cazut capul ;)
Copiilor insa le-a placut, au fost super incantati si asta m-a bucurat cel mai mult.
Si acum pozele:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-468-1295521759323.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-468-12955218122194.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-468-12955218426786.jpg

#5329 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 20 January 2011 - 01:25 PM

Vezi postareaelena_antony, la 20 January 2011 - 01:14 PM, a spus:

In primul rand, vreau sa va felicit pe toate pentru rabdarea si priceperea de care dati dovada! Sunteti speciale !:love7:

Acum tin sa ma laud :love7: ,in sfarsit mi-a iesit si mie pasta de zahar !Tin sa-i multumesc Ortansei pentru sfaturile date,mi-au fost de mare folos! :love7: Acum am vazut eu cat munciti voi si cata rabdare si indemanare trebuie sa aveti ,ca sa iasa asa torturi din mainile voastre!Ce sa va zic, eu mi-am omorat nervii :wasted: Poate pentru ca am si copii mici care ma tot cicalesc, nu stiu....
Deci azi, debutez si eu pe arta culinara si pe acest topic,cu primul meu tort imbracat in pasta de zahar .Am intampinat unele greutati,dar m-am descurcat destul de bine, zic eu .Ideea tortului am luat-o de la Gabi Cara , cu Hello Kitty...fiica mea a vrut un tort asemanator cu al ei, desi al meu ,cam lasa de dorit :lol: Saraca kitty , nu stiu de cate ori i-a cazut capul ;)
Copiilor insa le-a placut, au fost super incantati si asta m-a bucurat cel mai mult.
Si acum pozele:

elena_antony bine ai revenit!Foarte frumos tortuletzu!si eu l-am vazut pe cel al lui Gabi Cara,dar si la tau e reusit,ii lipsea puful ala roz,de la tortu' original!
Trebuia sa-i infigi capul intr-o tepusa (scobitoare) si nu mai cadea!Ce sinistru' suna ,tepusa! ;)

#5330 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 20 January 2011 - 01:30 PM

Felicitari Elena, arata fff bine. Nici nu ai spune ca e primul tort. Imi plac culorile la el, asa pastelate si vesele, imi place si Kitty. Stiu tortul dupa care te-ai inspirat, si eu vreau sa-l fac ca e tare finut, puful ala imi place mult.
Te mai asteptam pe aici :notworthy:
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5331 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 20 January 2011 - 01:30 PM

waw,Elena ,cat de fain ti-a iesit.pt. primul tau tort cu pdz este MI-NU-NAT si ma bucur ca sunt prima care te felicita.eu nu am nici un merit,eu doar te-am indrumat spre ce reteta de pdz sa te indrepti-cea a Adrianei.chiar ma intrebam ce oi fi mesterit.pt alta data,foloseste o scobitaore sau o spagheta ca sa infigi capul in ea.sau poate ai folosit deja?

te pup si abia astept sa mai vad altele si altele si altele,facute de tine:-)

#5332 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 20 January 2011 - 01:31 PM

Dupa cum va ziceam, am intampinat unele greutati si sper sa ma corectez cu timpul.
Cred ca trebuia sa ung tortul cu unt, nu cu frisca , voi ce ziceti?Apoi mi se pare ca am intins pasta de zahar prea subtire,ca parca se vedea putin prin ea pe margine :notworthy:
Mi s-a incretit si pasta jos la baza :floare: ,aveti vreo tactica de a nivela tortul sa nu se increteasca?
Voi din ce pasta faceti trandafirii?Am incercat sa fac dar nu-mi ieseau frumosi si se crepau repede.Oare trebuie sa fie mai moale pasta?
Voi cu ce lipiti floricelele de tort?
Multumesc mult! :floare:

#5333 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 20 January 2011 - 01:40 PM

Vezi postareaAnca_B, la 20 January 2011 - 01:25 PM, a spus:

elena_antony bine ai revenit!Foarte frumos tortuletzu!si eu l-am vazut pe cel al lui Gabi Cara,dar si la tau e reusit,ii lipsea puful ala roz,de la tortu' original!
Trebuia sa-i infigi capul intr-o tepusa (scobitoare) si nu mai cadea!Ce sinistru' suna ,tepusa! :D

Mama ce rapide sunteti :D Anca asa am facut, am tras-o in teapa :notworthy: .Multumesc pentru aprecieri fetelor!

Vezi postareatango, la 20 January 2011 - 01:30 PM, a spus:

Felicitari Elena, arata fff bine. Nici nu ai spune ca e primul tort. Imi plac culorile la el, asa pastelate si vesele, imi place si Kitty. Stiu tortul dupa care te-ai inspirat, si eu vreau sa-l fac ca e tare finut, puful ala imi place mult.
Te mai asteptam pe aici :pupic:

Nu am avut puf in dotare :) .Dupa aceea mi-a zis fiica mea ca trebuia sa-i fac si o mana in sus, ca asa e Hello Kitty :floare:

Vezi postareaortansa, la 20 January 2011 - 01:30 PM, a spus:

waw,Elena ,cat de fain ti-a iesit.pt. primul tau tort cu pdz este MI-NU-NAT si ma bucur ca sunt prima care te felicita.eu nu am nici un merit,eu doar te-am indrumat spre ce reteta de pdz sa te indrepti-cea a Adrianei.chiar ma intrebam ce oi fi mesterit.pt alta data,foloseste o scobitaore sau o spagheta ca sa infigi capul in ea.sau poate ai folosit deja?

te pup si abia astept sa mai vad altele si altele si altele,facute de tine:-)

Multumesc mult ,Ortansa!Sper sa mai fac cand am timp,o sa mai practic.Desi pentru mine pdz e foarte dulce,cred ca merge mai mult la ocazii decat la "dulcele de Duminica" :floare:

#5334 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2011 - 02:03 PM

Daca nu ma pricep, nu am bagat de seama ca ar trebui sa aiba o mana in sus:)
Da, ar fi trebuit dat cu unt tortul, nu frisca. Cat despre prea subtire, asta se invata cu timpul. Eu primul tort l-am imbracat atat de subtire ca se vedea blatul prin ea. Din cauza ca a fost prea subtire pasta au iesit si incretiturile pe margine, cu cat e mai groasa pasta cu atat se aseaza mai bine.
Si, da, si pentru mine pdz e prea dulce, eu nu o mananc niciodata pe tort, dar imi place cum arata torturile ornate cu ea.

#5335 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 20 January 2011 - 03:53 PM

Miny, ce misto ti-a iesit motocicleta! Imi plac si flacarile ... Sunt de mare efect!

Elena, nu pot sa zic decat bravo! Asa cum spuneau si fetele nici nu se vede ca e primul tort in pdz! Felicitari si pentru decoratii! :notworthy:

#5336 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2011 - 06:47 PM

Vin si eu cu ultimul tort facut. Imbracat in frisca =)) (da, stiu ca am spus ca ma las de frisca, dar eu insist chiar si unde nu ma pricep). De asta sunt relativ multumita, nu i-am facut un decor prea complicat, am spus ca e cazul sa o iau usor. Am batut frisca Milli de data asta, mi-a fost teama sa mai incerc cu Vian si am batut-o destul de tare zic eu. Asta e ce mi-a iesit:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12955418235076.jpg
Apoi i-am adaugat cativa fluturasi din pdz. I-am pus pe tort, am fos multumita si i-am dat jos sa nu se topeasca pana vine clientul. Bineinteles ca a doua oara nu am reusit sa-i mai asez la fel :love3: . Intre timp am mai facut si ceva modificari la frisca, mi se pareau cam rosii floricelele alea, asa ca le-am luat si am mai facut cateva cu alb.
Asa arata tortul cu fluturasi in prima varianta:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12955419516534.jpg
Si asa la final:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12955419795616.jpg

Interiorul a fost tortul winter- Gabi Cara

#5337 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 20 January 2011 - 07:15 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 19 January 2011 - 09:12 PM, a spus:

super finut si dragut cel de botez,imi plac mult pantofiorii =)) ,cea ce sclipeste pe tort e vestitul "praf de zane" al marianei ,sau e ceva praf cumparat ,imi place e de efect :love3:

Este un glitter cumparat la intamplare,din curiozitate de pe un site de specialitate,insa vad ca functioneaza.

#5338 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Locationbrescia italia

Postat 20 January 2011 - 08:07 PM

Vezi postareaAnca_B, la 19 January 2011 - 09:30 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 19 January 2011 - 12:47 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 19 January 2011 - 08:57 AM, a spus:

nuuuu, eu am o fata ! si are buletin de juma de an =))
tot dau edit pana am sa o iau la :love3:
abia acum am citit mai bine : deci cu mama ta ma confunda ?!! oh my god ! pai inseamna ca arat trecuta rau B) . diseara fac alte poze si schimb avataru` =))

Dani_ela ai spus ca pot sa spun orice ca nu te superi; B) stiam ca asta va fi reactia ta ,dar NU, nu ti-i se patriveste ceea ce ai spus;iti spun doar
ca nuantza parului si ochelarii au facut ca Rebeca sa te asemene cu maica-mea.
Sa-ti traiasaca domnisoara si sa va bucurati de ea!

Incredibil, dar in Romania exista si medici care nu conditioneaza actul medical si care se afla la propriu in slujba celui in suferinta. Un astfel de om este medicul sef de sectie de la noi, o domnisoara doctor care accepta in semn de multumire din partea pacientilor cel mult un buchet de flori. Maine va fi ziua dumneaei de nastere si, pentru ca nu stim cum altfel i-am putea arata ca ne este exemplu, i-am facut un tort cu un mesaj care i se potriveste perfect. Eu asa o vad, in mediul nostru atat de rece si rau, ca un crin printre maracini...nu pot sa o descriu mai bine, e un "inger" pt toti fie ei pacienti sau colegi...aproape ireal.

Iar despre tort sa spun ca au ales colegele mele sa fie cu blat cu nuca, sirop caramel, crema de ciocolata a la Pichi, imbracat in ganache de ciocolata cu lapte. Partea superioara am imbracat-o in plastilina de ciocolata alba.

cristinel ne bucura mesajul tau;sa aflam ca mai sunt si oamneni de valoare printre noi;felicitari d-nei doctor si multa sanatate si putere de la Dumnezeu.Sigur va ramne placut surprinsa de gestul vostru!
Si eu am pe lista 2 oamneni de bine, carora vreau sa le fac asa o surpriza :moasa mea si pediatra copiilor.

Iata si ultimele mele "creatii":

CLAUDIA bine ai revenit,vad ca nu ai venit cu mana goala.Felicitari pt. torturi!Cum e crema mars?si crema caramel?suna delicios,vreau si eu retetele, te rog!

Crema mars am luat-o de e blogul Dorei de la tortul mars iar cea caramel nu imi mai amintesc de e unde am luat-o,insa o gasesti "peste tot".Daca nu le gasesti anunta-ma ca o sa ti le dau eu.

#5339 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Locationbrescia italia

Postat 20 January 2011 - 08:10 PM

Vezi postareavrabiuta, la 19 January 2011 - 10:20 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 18 January 2011 - 09:28 PM, a spus:

pt ca am in lucru vreo patru torturi ,/IMG_1976-1.gif[/IMG]

Frumoase torturile tale ! Imi place mult rosu de la corset ! Si chiar.. unde-i celulita ?????? :love3:

Este frumos tortul,frumos lucrat,si mai frumos omul pentru care l-ai facut ! =))

Foarte frumos tortul tau! Imi plac papucei... de mor ! Si scrisul e... cool! Felicitari! =))

Multumesc.Mi-a luat ceva timp pana l-am facut,dar sunt multumita de rezultat.

#5340 Useril este offline   dia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 20 January 2011 - 08:43 PM

Bine v-am gasit doamnelor (domnilor ?).Va urmaresc cam de 2 ani (si pe forumul celalalt),iar de la inceput am admirat operele care va ies din maini.Am inceput sa citesc tot mai mult si sa imi insusesc (ca sa nu zic fur)din ideile voastre, aplicand cat de cat ce am invatat.Doresc sa va multumesc pentru faptul ca ati impartasit tuturora secretele si ideile voastre si astfel am putut invata si eu cate ceva.Vreau sa va arat cateva din torturile facute de mine (sper sa nu va plictisesc), mentionand ca inca nu dispun decat de cateva ustensile.
Primul tort imbracat in PDZ facut in noiembrie 2009.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955484917947.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955484703963.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955485644296.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955485969815.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955486464436.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955487094715.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955487620272.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955488154606.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-764-12955488680048.jpg

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima