Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5941 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 15 February 2011 - 08:42 PM

Vezi postareaCrisu, la 15 February 2011 - 10:01 AM, a spus:

Dragele mele, va prezint ultima creatie in materie de pantofi a casei Chanel :floare:
[

Foarte frumos tortul tau, felicitari! Si pantoful si cutia sunt foarte reusite si scrisul este de invidiat! :pupic:

#5942 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 15 February 2011 - 08:44 PM

Vezi postareasnej, la 15 February 2011 - 02:12 PM, a spus:

Pun si eu cateva din torturile la care am lucrat in ultima vreme. Facute marea majotitate cu crema de iaurt si cateva cu ciocolata. Compozitia nu a variat deloc.

Superbe ! S-a deschis sezonul la pantofi ?????? :floare:

#5943 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 15 February 2011 - 08:44 PM

Va multumesc mult la toate pentru incurajari si va urez si voua multa inspiratie si mana buna in continuare.

#5944 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 15 February 2011 - 09:11 PM

Liliana, Anasia, Vrabiuta, va multumesc mult pentru cuvintele frumoase!

#5945 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 15 February 2011 - 09:41 PM

Va multumesc la toate pentru aprecieri si sfaturi, o sa tin cont de ele :lol:
Crisu, am facut si pdz a Adrianei dar MMF mi se pare mult mai bun la gust.As fi facut trandafirii de alta culoare, dar am folosit marshmellows roz ,ca numai asa am gasit, si mi s-a colorat pasta roz.
Data viitoare sper sa-mi iasa mai bine :pupic:

Felicitari la toate pentru torturi,sunt superbe!Mama mia dar ce spor aveti :floare:

#5946 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 15 February 2011 - 09:47 PM

As vrea sa incerc si eu Ri,dar mi-e cam frica cu oua crude...Am auzit ca se poate bate albusul de ou pe baie de aburi, ce parere aveti?

#5947 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 February 2011 - 09:58 PM

Vin si io repede cu torturile promise;scuzee calitatea pozelor,nu am stiu deloc cu poaztul,iar ap.foto ma dispera:tot isi muta data;nu stiu de ce!si nu am verificat nici acum si asa ca mi-i se imprima dat ade 2006!
Torturile sunt facute in 3 zile,si toate sunt ....diplomat! :occasion14: altfel nu am inhamam la asa ceva.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977997487123.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977997583392.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977997732635.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-1297799794169.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977998108631.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977998255373.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977998456438.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977998586201.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977998715823.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977998883383.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-181-12977999109889.jpg

#5948 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 February 2011 - 10:24 PM

Buna fetelor, stiu ca a-ti discutat undeva cum se lipeste o poza comestibila pe un tort, am cotrobait pe forum dar nu am dat de urma. Am de facut un tren al vietii pentru o doamna care doreste sa-i faca o surpriza tatalui ei, lipindu-i pe fiecare locomotiva o poza din fiecare etapa a vietii lui. Pupici si va multumesc din suflet. :occasion14: :floare: :floare:

#5949 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 February 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaDoriana, la 14 February 2011 - 09:09 PM, a spus:

Multumesc fetele , de aprecieri .

Anca , sa-ti traiasca Matei , sa fie sanatos . Ma bucur ca ati rezolvat la comisie , stiu ca-ti statea pe cap treaba asta . Macar acum inca un an esti linistita , apoi mai vezi tu ce faci . Abia atept sa vad ce ai mesterit . Uau , 9 torturi ?!

Doriana draga,multumesc mult!De-ai stii ce ma bucur sa te mai vad pe-aici!

Vezi postareaAlinus, la 14 February 2011 - 11:07 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 14 February 2011 - 08:49 PM, a spus:

...9 torturi in 3 zile...

Waw Anca, dar esti Speedy -Tortales, nu alta...abia astept sa vad pozele :floare:

Alinusule daca nu era cererea la toate,diplomat,nici nu ma bagam,stai linistita,ca cu 3 piticii....

Vezi postareaLuminis, la 15 February 2011 - 12:18 AM, a spus:

Anca, la multi ani lui Matei! Abia astept sa vad tortul.

Luminis ce frumuseti de torturi ai...si pe mine asa ma chinuie pasta de lp.nu stiu de ce!

Vezi postareaCrisu, la 15 February 2011 - 01:05 AM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 14 February 2011 - 08:49 PM, a spus:

Azi e ziua lui Matei ,implineste 2 ani.Deci acu' 2 ani de Valentine's Day eu...impingeam. :floare:

La multi ani puiutului tau! Sa creasca mare si sa fie sanatos si norocos!

crisule multumesc mult pt tot....ce n-as da sa-ti fiu eu cumnata...asa un tort!

Vezi postareapunticu, la 15 February 2011 - 06:45 AM, a spus:

Ce expozitie de torturi ati pus, fetelor! Ati fost harnicute foc!

[color="#8B0000"]Anca, la multi ani puiului tau!

Punticule multumesc mult,sa-ti tariasca si tie piciu'.ai mei cand il vad,ma tot intreaba"da' unde-i mama lui?de ce e singur in carucior"

Vezi postareamarinaemy, la 15 February 2011 - 10:22 AM, a spus:

Anca_B ma bucur ca ai reusit sa rezolvi la comosie sa iti traiasca puiul .
Fetelor felecitari la toate pentru minunatele creatii!

marinaemy multumesc mult!asa il mai tin acasa,ferit de colectivitate si sper sa ii treaca si astm-ul si alergodermmiile astea pacatoase.

Vezi postareaLiliana, la 15 February 2011 - 11:18 AM, a spus:

ce de torturi frumoase...super!!!
Anca la multi ani baiatului!!!

[b]Liliana
multumesc!Doamne ajuta la toata lumea!

Acum e randul meu la "puricat" de torturi si mia intru' sa va mai felicit sau critic, :occasion14: dupa caz .Astept si io critici constructive,nu ma supar!
V-am pupat!

#5950 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 15 February 2011 - 10:40 PM

Anca sunt reusite torturile tale. Daca ma gandesc ca ai facut atatea in 3 zile ma ia cu fiori! Nici nu vreau sa-mi imaginez. Eu sunt mai lenta :D !
La copii tai sa le zici ca mama copilului din carucior e urata si de aia nu apare in poza! :floare:
Of, si am uitat sa va zic ca si eu sunt incantata de cum am reusit sa intind frisca (bine, nu ma compar cu Mimi :occasion14: ), dar sa scot model cu duiul nu am reusit. Adica de iesit a iesit, dar urat rau de tot. :floare:

#5951 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 11:03 PM

Vezi postareaelena_antony, la 15 February 2011 - 09:41 PM, a spus:

Crisu, am facut si pdz a Adrianei dar MMF mi se pare mult mai bun la gust.As fi facut trandafirii de alta culoare, dar am folosit marshmellows roz ,ca numai asa am gasit, si mi s-a colorat pasta roz.
Data viitoare sper sa-mi iasa mai bine :occasion14:

Eu mai pun si o lingurita de esenta de vanilie la reteta Adrianei si iese bun.

#5952 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 11:06 PM

Vezi postareaelena_antony, la 15 February 2011 - 09:47 PM, a spus:

As vrea sa incerc si eu Ri,dar mi-e cam frica cu oua crude...Am auzit ca se poate bate albusul de ou pe baie de aburi, ce parere aveti?

Cred ca nu e o problema, dar... tu cum faci Tiramisu sau maioneza?...

#5953 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 15 February 2011 - 11:20 PM

Anca, mii de felicitari pentru viteza cu care ai facut atatea torturi frumoase! Esti nemaipomenita! Toate sunt minunate, dar imi plac cel mai mult tortul cu Kitty... si cel cu coronita... parca as avea 5 ani, nu 30... :occasion14:
Si mie mi-ar placea sa-mi fii cumnata si, desi eu am un cumnat neinsurat, cred ca tu nu mai esti disponibila :floare: Oricum, tortul a fost pentru fina :floare: dar nici asta nu cred ca se mai poate hihihi

#5954 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 16 February 2011 - 08:39 AM

Anca...superbe...toate...acela este un minimartian? imi place tare mult....La multi ani lui Matei! sa fie sanatos!

#5955 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 February 2011 - 09:43 AM

Vezi postareaAnca_B, la 15 February 2011 - 09:58 PM, a spus:

Vin si io repede cu torturile promise;scuzee calitatea pozelor,nu am stiu deloc cu poaztul,iar ap.foto ma dispera:tot isi muta data;nu stiu de ce!si nu am verificat nici acum si asa ca mi-i se imprima dat ade 2006!
Torturile sunt facute in 3 zile,si toate sunt ....diplomat! :occasion14: altfel nu am inhamam la asa ceva.

Anca_B super torturi,cred ca ai muncit la ele foarte mult.Si eu cand am mai multe de facut in aceiasi zi folosesc aceiasi crema si blat. :floare:

#5956 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 February 2011 - 10:04 AM

Vezi postareaSimona, la 15 February 2011 - 10:24 PM, a spus:

Buna fetelor, stiu ca a-ti discutat undeva cum se lipeste o poza comestibila pe un tort, am cotrobait pe forum dar nu am dat de urma. Am de facut un tren al vietii pentru o doamna care doreste sa-i faca o surpriza tatalui ei, lipindu-i pe fiecare locomotiva o poza din fiecare etapa a vietii lui. Pupici si va multumesc din suflet. :rolleyes: :rolleyes: :floare:

Uite cum fac eu:
cumpar poza comestibila de la cofetarie,bine ar fi sa fie foaie de orez nu de zahar pentru ca e mai rezistenta,eu folosesc gelfix si il prepar cu apa si cateva lingurite de zahar pe foc,il las putin sa se racoreasca si torn pe tort cu o lingura ca sa il distribui uniform pe toata suprafata,sa ai grija sa nu curga pe margini lasi putin la rece sa se inchege bine apoi pui poza comestibila dintr-o singura miscare ferma dupa nu o mai poti ridica si aseza,ai sa vezi ca pe margine o sa stea putin mai ridicata apesi putin sa se lipeasca de gelfix si dupa ce este intinsa perfect torni din nou gel peste cu o lingura fara sa atingi poza ,sa te misti repejor ca se incheaga imediat.Pe suprafata unde pui poza trebuie sa lasi un chenar de 1 cm pe fiecare latura.Eu am pus poza comestibila doar pe tort imbracat in frisca,pe pasta as face la fel dar sa iti mai spuna si fetele mai experte,acum depinde cu ce ornezi tu tortul.Daca te mai tot ajuta cu ceva intreaba-ma.Iti urez mult spor si abia astept sa vad cum iti iese ,pare o idee frumoasa ! :pupic:

#5957 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 16 February 2011 - 11:33 AM

Marina iti multumesc din suflet pentru intructiuni, m-a sunat doamna si a zis ca-l vrea pt Duminica, reactia a fost Poftim.....??? Cam cu cate zile inainte trebuie sa cumpar poza printata? O sa intreb pe la cofetariile din zona daca-mi printeaza, sper sa reusesc, pe tine cam cat te costa poza?
Doamne incep sa ma panichez vrea 5 vagoane + locomativa ar fi ceva compozitie dar il doreste mic, asa ca o sa fac cateva vagoane tort fals, alta solutie nu am...

#5958 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 16 February 2011 - 02:29 PM

Fetelor va cer si eu ajutorul pentru inspiratie. Trebuei sa fac un tort pentru un baietel de 1 an de zile care imi este drag:0 As vrea sa-i dau o forma mai altfel tortuletului. Ma gandeam la un munte ceva, cu o cascada si multe personaje de desen pe langa. Nu vrea insa sa fie imbracat in pasta, deci trebui sa-i pun piele de cioco. Aveti cumva vre-o poza salvata?

#5959 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBUCURESTI

Postat 16 February 2011 - 03:47 PM

Vezi postareaSimona, la 16 February 2011 - 11:33 AM, a spus:

Marina iti multumesc din suflet pentru intructiuni, m-a sunat doamna si a zis ca-l vrea pt Duminica, reactia a fost Poftim.....??? Cam cu cate zile inainte trebuie sa cumpar poza printata? O sa intreb pe la cofetariile din zona daca-mi printeaza, sper sa reusesc, pe tine cam cat te costa poza?
Doamne incep sa ma panichez vrea 5 vagoane + locomativa ar fi ceva compozitie dar il doreste mic, asa ca o sa fac cateva vagoane tort fals, alta solutie nu am...

Simona nu te agita ca ai timp de facut poza.
Eu am langa mine o cofetarie unde au posibilitatea sa faca poze comestibile(fie imi arata ei niste poze fie merg eu cu un stik),daca merg dimineata pana la ora 16 e gata (sau de seara pana dimineata),pot face 2 dimensiuni a4 si a5 zic ei care este jumatate din a4 si fiecare costa 15 lei.Eu cred ca sunt prea mari pentru vagoanele de la trenuletul care vrei tu sa il faci.Cate poze vrei sa folosesti,nu o sa te coste prea mult? Apropo cofetaria se numeste Georgi si cred ca sunt in fiecare cartier asta ca am vazut ca esti din Bucuresti,incearca poate te ajuta ei sau la cofetaria Piticot dar aici nu stiu cat costa si daca iti da fara sa faci tortul la ei.

#5960 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 16 February 2011 - 05:08 PM

Vezi postareaAmorasa, la 16 February 2011 - 02:29 PM, a spus:

Fetelor va cer si eu ajutorul pentru inspiratie. Trebuei sa fac un tort pentru un baietel de 1 an de zile care imi este drag:0 As vrea sa-i dau o forma mai altfel tortuletului. Ma gandeam la un munte ceva, cu o cascada si multe personaje de desen pe langa. Nu vrea insa sa fie imbracat in pasta, deci trebui sa-i pun piele de cioco. Aveti cumva vre-o poza salvata?

vezi la torturi de pe internet
nu se poate inlocui pasta de zahar cu pasta din marshmallow sau de lapte praf?
fiica dacilor

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic