Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6301 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 04 March 2011 - 04:26 PM

Vezi postareaMiny, la 03 March 2011 - 10:10 AM, a spus:





Foarte frumos, felicitari! :floare:

Vezi postareaortansa, la 03 March 2011 - 06:08 PM, a spus:

hello fetelor,



Tortul de nunta ti l-am mai vazut, da asta cu inimioarele nu! Super!

Vezi postareapunticu, la 04 March 2011 - 11:50 AM, a spus:



Felicitari! Faci niste torturi foarte frumoase!


Eu pentru azi o imitatie de catel! :unsure:
Mai am de lucrat la torturi sculptate! <_<
Nu dati cu pietre,urmatorul va fi mai aratos!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-366-12992487636624.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-366-1299248769956.jpg


#6302 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 March 2011 - 05:13 PM

punticu - zarurile le-am facut eu :floare:, luceste ca e pictat :D . imi place tortul tau ! e chiar reusit !
vrabiuta - e chiar frumos catelulsul ! dar ai facut doua poze din avion ;) trebuia una si mai dintr-o parte ashea , sa vedem mai bine !(deci tu esti sora mea , cand vine vorba de poze :unsure: <_< )
anasia , miny- multumesc !

#6303 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 04 March 2011 - 05:38 PM

[quote name='dani_ela' date='04 March 2011 - 05:13 PM'
vrabiuta - e chiar frumos catelulsul ! dar ai facut doua poze din avion ;) trebuia una si mai dintr-o parte ashea , sa vedem mai bine !(deci tu esti sora mea , cand vine vorba de poze ;) :unsure: )
anasia , miny- multumesc !
[/quote]


Doar acu stii ca sunt sora ta?????? :D ;)

Cit m-am chinuit sa fac poze repede sa prind lumina soarelui, e pus pe un scaun si tot sucit , repede-repede sa nu apuna (soarele!) Si... degeaba !
Multumesc frumos ! Daca tu zici ca-i cit de cit OK, ma bucur... Sper sa placa si copiilor ! De fapt e pentru un copil si un adolescent! ;) Dac-am fost in criza de inspiratie si nimeni n-a sarit c-o idee !:floare: Doi frati nascuti in aceeasi zi, iti amintesti? <_<

#6304 Useril este offline   Meda 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 03-March 11

Postat 04 March 2011 - 07:53 PM

[quote name='Dan_IrineL' date='04 March 2011 - 01:00 PM' timestamp='1299229245' post='79937']
Da este necesar un strat de buttercream sau chiar de unt frecat (spumat) cu zahar praf.

Multumesc, Dan_Irinel, am salvat reteta.

#6305 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 04 March 2011 - 10:43 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 04 March 2011 - 11:00 AM, a spus:

Multumesc, Dan_Irinel, am salvat reteta.

Cu multa placere.
Spor.

#6306 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 05 March 2011 - 08:40 AM

pe langa frumusetile voastre vin si eu cu tortul meu cu ursulet, facut in mare graba...astept sfaturi si critici desigur

Blatl a fost galben insiropat si umplut cu crema ganache.
Imagine postata

#6307 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 March 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaMiny, la 03 March 2011 - 10:10 AM, a spus:

Foarte frumoase torturi , Dan_Irinel am sa incerc si eu pasta ta, multumin. Va arat si eu tortul de azi , blat Kinder, crema de cioacolata cu lichior Tia Maria, iar in mijloc crema de mascarpone cu straciatela si imbracat in plastelina de ciocolata.
Atasament DSC03243.JPG
Atasament DSC03240.JPG
Atasament DSC03236.JPG

Foarte bine pus in valoare de decorul in care ai ales sa faci fotografiile, felicitari, Miny!

#6308 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 March 2011 - 11:12 AM

Vezi postareadani_ela, la 03 March 2011 - 12:38 PM, a spus:



Daniela, e ceva ce nu poti face? :violent1:

#6309 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 05 March 2011 - 11:12 AM

Vin si eu cu tortul facut in avans pentru mama mea , care maine isi sarbatoreste ziua de nastere.
Blat amandina , umplut cu mousse de nutella , acoperit cu glazura de ciocolata , decorat cu sticks ceva asemanatoare cu cele de la finetti , trandafirasii mei din plastelina de ciocolata facuti cu vreo saptama in urma

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-780-12993163446351.jpg

#6310 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 March 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaortansa, la 03 March 2011 - 06:08 PM, a spus:



Felicitari,Ortansa, pentru ambele torturi!

#6311 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 March 2011 - 11:16 AM

Vezi postareaizuk, la 05 March 2011 - 11:12 AM, a spus:

Vin si eu cu tortul facut in avans pentru mama mea , care maine isi sarbatoreste ziua de nastere.
Blat amandina , umplut cu mousse de nutella , acoperit cu glazura de ciocolata , decorat cu sticks ceva asemanatoare cu cele de la finetti , trandafirasii mei din plastelina de ciocolata facuti cu vreo saptama in urma

Atasament tort ciocolata.jpg

La multi ani,mamei tale!

#6312 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 March 2011 - 11:21 AM

:violent1: reusiti tranfafiri, Punticule!
Liliana si Vrabiuta, poate asteptati critici, dar eu va apreciez ca lucrati cu frisca!

#6313 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 05 March 2011 - 11:24 AM

La noi sunt foarte cautate masinile...a trebuit sa mai construiesc una, tot roz, tot cu mousseuri de ciocolata:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-12993170371766.png

#6314 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 March 2011 - 02:57 PM

cristinel- faina masina , dar cam lata , nu ? si eu plec acusi la facut una , un fulgerica :violent1:

#6315 Useril este offline   vrabiuta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 05 March 2011 - 09:04 PM

Izuk- frumos ciocolatosul tau! La multi ani mamei tale!

Cristinel - esti in trend cu fulgerica! :scratch: Ti-a iesit frumos!

Eu doar ce l-am terminat, pentru mine, blat negresa cu alune, crema de caramel
Edit: ca n-am atasat poza! :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2011/post-366-12993518971593.jpg


#6316 Useril este offline   dani_ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 March 2011 - 09:15 PM

vrabiuta- bustul este foarte reusit , ai pus pasta super fain pe sani , dar de ce ai colorat-o in rosu??? s-a ars la solar?

#6317 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 05 March 2011 - 09:50 PM

Inca un tort si de la mine.
Aceelasi blat amandina, sirop cacao cu lapte, crema ganache nebatut si crema ganache caramel. Cuvertura si decor din pasta de ciocolata.

#6318 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 05 March 2011 - 10:01 PM

bine v-am regasit fetelor! imi era tare dor de voi dar din motive tehnice, nu ne-am mai putut auzi. Am vazut asa de multe frumuseti pe aici!! Miny tortul cu crini e atat de finut si de elegant...crinii sunt foarte frumosi,felicitari!Daniela fata ,dar prolifica mai esti! Tortul acela micut cu buchetul de trandafiri imi place asa de mult!e tare delicat;papusa e biiine dar si acela cu inimioarele e frumos realizat si delicat.Presupun ca ai aplicat vopseaua rosie cu pensula,nu?Ortansa un maaare 10 pentru tortul de nunta! Felicitari,esti mare!Irinel bine ai venit printre noi! Multumim pentru retete!Punticule trandafirii tai ma fac invidioasa!Si eu fac dar nu-mi ies ca ai tai.usuci fiecare petala separat pe lingura,nu? Eu nu am atata rabdare momentan.Nici torturi nu am mai facut in ultimul timp dar ma uit la voi si va admir din tot sufletul.
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#6319 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 06 March 2011 - 12:02 AM

Vrabiuta, e frumos catelul tau! Dar ce curaj ai avut sa-l imbraci in frisca! Imi place mult si bustul.
Liliana, dragut ursulet! Nu ma intreba de sfaturi ca nu le am cu frisca deloc!
Izuk, la multi ani mamei tale! Imi place cum ai acoperit marginile tortului. Aceasi metoda o voi folosi si eu pentru tortul de saptamana viitoare.
Cristinel,frumoasa masina! Mie imi place!
Frumos tort Irinel! Simplu si elegant!
Gabrenia sa stii am facut exact cum zice Natasha (careia ii multumesc) si acum nu ma mai chinui sa asez petalele cu folie (era o metoda dupa care ii faceam inainte cu sustinutul petalelor cu folie de aluminiu). Rabdare sa stii ca nu-ti trebuie multa. Merge repede, dar nu fac mai mult de 3 odata ca nu am mai mai multe linguri. :drool:

#6320 Useril este offline   mihaela-hotea 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 06 March 2011 - 12:10 AM

Dan_Irinel , foarte frumoase torturile tale, imi place sa vad ca se lucreaza tot mai mult cu pasta de ciocolata si plastelina de ciocolata, promit ca o sa incerc si eu pasta de ciocolata, o intrebare am, daca poti sa-mi explici cum sa procedez daca vreau sa colorez pasta de ciocolata alba si ce fel de colorant sa folosesc(praf sau lichid)?
Miny, tortul tau cu crini e bestial , foarte reusit pana si numerele au un farmec anume asa cum le-ai modelat , felicitari.
dani_ela, frumoase torturi, cel cu cenusareasa e foarte frumos, si celalalt cu mikey si cel cu buchetul de flori e foarte reusit, iar inimioarele sunt superbe , ce sa mai spunem de rosul cu care l-ai pictat.
Ortansa, trandafirii de pe inimioara sunt foarte frumosi, am sa incerc si eu modelul acesta de trandafiri, cat de curand, foarte curat lucrat, iar cel de nunta e foarte reusit, buchetul este minunat.
Punticu, trandafirii sunt superbi, niciodata n-am reusit sa fac asa trandafiri, felicitari.
vrabiuta, reusit tortul tau catelus, poate parerea mea daca facei ochii putin mai mici si putin mai apropiati arata mai bine, in rest e super, iar bustul e foarte reusit, poate culoarea pielii nu e chiar potrivita , dar ai putea folosi cu alta ocazie, totusi cu ce ai pictat?
Liliana, frumos tortul, sfatul meu este sa inveti ca figurile sa le realizezi din pasta de zahar sau plastelina de ciocolata(aceasta se poate aplica direct peste frisca si nu se dizolva ramane intacta, vezi tortul meu cadou de mai jos, asa se pot diferentia mai bine figurinele de restul tortului.
izukfrumos tortul, stiksurile le-ai lipit de crema de pe margini?
Cristinel, frumoasa masina, dar asa cum scria cineva mai sus, poate trebuia cea mai ingusta, arata si mai bine.
Iar acum va arat si eu ce am realizat si eu, un tort care a fost facut cadou, iar cel mai potrivit m-i s-a parut tort in forma de cadou, reteta diplomat,(normal numa asa m-i se cere, vreau sa mai schimb, a devenit rutina continutul deja pt mine), iar fontita din plastelina de ciocolata neagra si placuta din pl de ciocolata alba, scrisa cu auriu, nu se prea vede ce scrie, sunt in criza de coloranti.Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-1299362942211.jpgImagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-12993629767972.jpg.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi