Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#6341
Postat 06 March 2011 - 07:14 PM
#6342
Postat 06 March 2011 - 07:56 PM
#6343
Postat 06 March 2011 - 08:01 PM

Fetelor foarte frumoase torturi ati prestat



#6344
Postat 06 March 2011 - 08:29 PM

Va felicit pe toate ,foarte frumoase torturile!
Puncticu, ai putea sa faci o reteta de pasta de zahar+ciocolata?Cam ce cantitati amesteci?Trandafirii sunt superbi!!!!

#6345
Postat 06 March 2011 - 09:26 PM
elena_antony, la 06 March 2011 - 08:29 PM, a spus:

Va felicit pe toate ,foarte frumoase torturile!
Puncticu, ai putea sa faci o reteta de pasta de zahar+ciocolata?Cam ce cantitati amesteci?Trandafirii sunt superbi!!!!

Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;
Ptr. o pasta alba insist asupra ciocolatei Festina si mierii de salcim.
Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.
#6346
Postat 06 March 2011 - 10:39 PM
#6347
Postat 06 March 2011 - 11:45 PM
Dan_IrineL, la 06 March 2011 - 06:13 PM, a spus:
Nu este " cake dummy", este chiar tort.
Sunt foarte atent cind pun stratul de baza ptr. cuvertura.
Folosesc buttercream sau chiar unt spumat cu zahar pudra pe care le netezesc foarte bine. In asta consta obtinerea une tinute curate.

#6348
Postat 07 March 2011 - 11:46 AM
CLAUDIA, la 06 March 2011 - 10:39 PM, a spus:
Toate torturile mele sunt cu aceasta pasta de ciocolate, inclusiv figurinele. Spre deosebire de pasta de zahar aceasta, chiar daca este bagata la frigider, nu prinde luciu. Se umezeste dar nu prinde luciu. Iata o comparatie intre cele doua:
Printesa si floricelele sunt din pasta de zahar, tortul suport este din pasta de ciocolata. Ambele au fost tinute in frigider.
In ultimul timp pun pasta inainte de a da torturile si nu bag figurinele in frigider.
Un mic secret daca pot spune asa. Ptr. pasta exista un zahar special, numit zahar ptr. decor. Este mult mai rezistent la umezeala dar si mult mai greu de procurat. Cantitatea minima pe care am gasit-o a fost de 5 kg. la un pret aprox. de 7 lei/kg.
#6349
Postat 07 March 2011 - 12:59 PM
Dan_IrineL, la 07 March 2011 - 11:46 AM, a spus:
CLAUDIA, la 06 March 2011 - 10:39 PM, a spus:
Toate torturile mele sunt cu aceasta pasta de ciocolate, inclusiv figurinele. Spre deosebire de pasta de zahar aceasta, chiar daca este bagata la frigider, nu prinde luciu. Se umezeste dar nu prinde luciu. Iata o comparatie intre cele doua:
Printesa si floricelele sunt din pasta de zahar, tortul suport este din pasta de ciocolata. Ambele au fost tinute in frigider.
In ultimul timp pun pasta inainte de a da torturile si nu bag figurinele in frigider.
Un mic secret daca pot spune asa. Ptr. pasta exista un zahar special, numit zahar ptr. decor. Este mult mai rezistent la umezeala dar si mult mai greu de procurat. Cantitatea minima pe care am gasit-o a fost de 5 kg. la un pret aprox. de 7 lei/kg.
Se vede bine,diferenta dintre ele.Multumesc mult pt informatii.O sa incerc si eu cat mai curand aceasta pasta.
#6350
Postat 07 March 2011 - 01:55 PM


si

#6351
Postat 07 March 2011 - 01:58 PM






cremele au fost cu fructe de padure, cocos, si ciocolata.

si

#6352
Postat 07 March 2011 - 02:35 PM
Dan_IrineL, la 06 March 2011 - 09:26 PM, a spus:
elena_antony, la 06 March 2011 - 08:29 PM, a spus:

Va felicit pe toate ,foarte frumoase torturile!
Puncticu, ai putea sa faci o reteta de pasta de zahar+ciocolata?Cam ce cantitati amesteci?Trandafirii sunt superbi!!!!

Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;
Ptr. o pasta alba insist asupra ciocolatei Festina si mierii de salcim.
Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.
Multumim pt reteta..dar este de fapt reteta de ciocolata plastica...aceeasi marie dar cu alta palarie

#6353
Postat 07 March 2011 - 02:41 PM
Domnule Dan Irinel...fii domn si gentil pana la capat si dezvaluie-ne si alte "secrete"

Spune te rog cum realizezi platourile torturilor tale...au fost multe intrebari pe aceasta tema...
Daca tot esti binevoitor si amabil...
Multumesc

#6354
Postat 07 March 2011 - 02:58 PM


edit: am uitat sa zic de interior: au fost blat de cioco si blat simplu alb, iar ca si creme: crema de cioco cu lapte, crema de visine, crema de cioco neagra si crema de piersici...din pacate nu am sectiune ca eu am plecat acasa cu bb cand s-a taiat tortul si nimeni nu a fost inspirat sa faca poze:(
#6355
Postat 07 March 2011 - 03:24 PM
dora, la 07 March 2011 - 02:41 PM, a spus:
Domnule Dan Irinel...fii domn si gentil pana la capat si dezvaluie-ne si alte "secrete"

Spune te rog cum realizezi platourile torturilor tale...au fost multe intrebari pe aceasta tema...
Daca tot esti binevoitor si amabil...
Multumesc

ha ha !! Dan Irinel...noua si proaspata victima a doamnei.. bine ai venit !
#6356
Postat 07 March 2011 - 04:01 PM
@AsMonica. Multumesc.
#6357
Postat 07 March 2011 - 04:24 PM
AsMonica, la 07 March 2011 - 03:24 PM, a spus:
dora, la 07 March 2011 - 02:41 PM, a spus:
Domnule Dan Irinel...fii domn si gentil pana la capat si dezvaluie-ne si alte "secrete"

Spune te rog cum realizezi platourile torturilor tale...au fost multe intrebari pe aceasta tema...
Daca tot esti binevoitor si amabil...
Multumesc

ha ha !! Dan Irinel...noua si proaspata victima a doamnei.. bine ai venit !
si da, Dora draga..am revenit..cu forte proaspete, dar numai ca sa te bantui..vezi tu, noi berbecii revenim la viata in martie..si lauza cum nu mai sunt de cateva luni bune..sunt pusa pe bantuit.
deci, sa vorbim...
1.. fetelor, daca ati intrebat o data, a doua si inca a treia oara..dati omului pace ca poate nu doreste sa vorbeasca despre unele sau altele.nu cred ca e bine sa punem sula-n coaste sa dea omul din casa chiar tot..
2. nu vad care e marele mister in ce priveste blaturile domnului Irinel..nu ati auzit de blaturi returnabile..asta face orice cofetarie,, ca daca ai o nunta nu cred ca pleci cu suportul acasa....si merge asa..isi mananca clientul tortuletul..si cu conditia esentiala sa nu fi mancat si blatul de lemn..in cateva zile il returneaza sa-l folositi si cu alte ocazii..
3. ( dar nu in ultimul rand, in ce o priveste strict pe Dora )...draga mea..chiar nu vad de ce ai insistat si tu la subiectul blaturi..la ritmul in care faci tu torturi..chiar nu vad cu ce te ajuta pe tine personal informatia asta..ultimul tau tort are un om de zapada pe el..e drept ca.in brasov inca ninge cu spor..dar parca in martie se poarta torturile de primavara..
si va doresc tuturor o zi usoara si o primavara minunata.
#6358
Postat 07 March 2011 - 04:28 PM
PS. bustul vrabiutei este exceptional!!! Si sexy si de bun gust ...arata cu adevarat apetisant

#6359
Postat 07 March 2011 - 04:35 PM
Dan_IrineL, la 07 March 2011 - 04:01 PM, a spus:
Dan nu sunt ironica...departe de mine intentia asta...dar chiar nu vad de ce te eschivezi atat sa vorbesti despre niste platouri in masura in care esti dispus sa impartasesti niste retete...no offense

#6360
Postat 07 March 2011 - 04:40 PM
AsMonica, la 07 March 2011 - 04:24 PM, a spus:
deci, sa vorbim...
1.. fetelor, daca ati intrebat o data, a doua si inca a treia oara..dati omului pace ca poate nu doreste sa vorbeasca despre unele sau altele.nu cred ca e bine sa punem sula-n coaste sa dea omul din casa chiar tot..
2. nu vad care e marele mister in ce priveste blaturile domnului Irinel..nu ati auzit de blaturi returnabile..asta face orice cofetarie,, ca daca ai o nunta nu cred ca pleci cu suportul acasa....si merge asa..isi mananca clientul tortuletul..si cu conditia esentiala sa nu fi mancat si blatul de lemn..in cateva zile il returneaza sa-l folositi si cu alte ocazii..
3. ( dar nu in ultimul rand, in ce o priveste strict pe Dora )...draga mea..chiar nu vad de ce ai insistat si tu la subiectul blaturi..la ritmul in care faci tu torturi..chiar nu vad cu ce te ajuta pe tine personal informatia asta..ultimul tau tort are un om de zapada pe el..e drept ca.in brasov inca ninge cu spor..dar parca in martie se poarta torturile de primavara..
si va doresc tuturor o zi usoara si o primavara minunata.
Ahahahaha


Bun de stiut!!!
Si daca tot esti tu atat de desteapta ai luat-o peste nas de data asta!!! ultimul meu tort nu e acela!!!
