Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6341 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 06 March 2011 - 07:14 PM

Dan Irinel, cred ca fetele se refera la platourile pe care iti asezi torturile... Si eu sunt curioasa cum le confectionezi.

#6342 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 March 2011 - 07:56 PM

Vezi postareapaulista, la 06 March 2011 - 06:46 PM, a spus:

buna seara !!!
sunt noua pe acest forum si nu prea stiu sa-l folosesc :-*

va rog am nevoie de ajutor :help:

paulista - bine ai venit ! imi pare rau ca nu am fost pe faza , cred ca deja este tarziu pt ajutor :) pupici si hai cu productia la noi :lol:

#6343 Useril este offline   marinaemy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 193
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationBUCURESTI

Postat 06 March 2011 - 08:01 PM

Tort papusa pentru o fetita la gradinita.Crema ganache de cioco cu lapte(reteta lui Dan_Irinel care e super :help: ) mousse de iaurt cu visine,blat alb,imbracat in frisca.Tortul a avut 3.5 kg.

Fetelor foarte frumoase torturi ati prestat

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-594-12994343833769.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-594-12994344255248.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-594-12994344598338.jpg

#6344 Useril este offline   elena_antony 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 06 March 2011 - 08:29 PM

Sunteti minunate, va urmaresc din umbra :help: !
Va felicit pe toate ,foarte frumoase torturile!

Puncticu, ai putea sa faci o reteta de pasta de zahar+ciocolata?Cam ce cantitati amesteci?Trandafirii sunt superbi!!!! :lol:

#6345 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 06 March 2011 - 09:26 PM

Vezi postareaelena_antony, la 06 March 2011 - 08:29 PM, a spus:

Sunteti minunate, va urmaresc din umbra :help: !

Puncticu, ai putea sa faci o reteta de pasta de zahar+ciocolata?Cam ce cantitati amesteci?Trandafirii sunt superbi!!!! :lol:

Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;
Ptr. o pasta alba insist asupra ciocolatei Festina si mierii de salcim.
Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.

#6346 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 06 March 2011 - 10:39 PM

Dan-Irinel poti sa dezvolti un pic subiectul "pasta de ciocolata"?Ex:se pot face figurine cu aceasta pasta,se poate baga tortul acoperit cu aceasta pasta la frigi sau e acceasi problema ca si la pdz,umiditatea?Multumesc.

#6347 Useril este offline   sorenn 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 12-January 10
  • Locationsuceava

Postat 06 March 2011 - 11:45 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 06 March 2011 - 06:13 PM, a spus:

@ Sorenn.
Nu este " cake dummy", este chiar tort.
Sunt foarte atent cind pun stratul de baza ptr. cuvertura.
Folosesc buttercream sau chiar unt spumat cu zahar pudra pe care le netezesc foarte bine. In asta consta obtinerea une tinute curate.

:D stiu ca este tort ma refeream la suportul cu panglica mov scuze cred ca nu m-am exprimat corect

#6348 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCraiova

Postat 07 March 2011 - 11:46 AM

Vezi postareaCLAUDIA, la 06 March 2011 - 10:39 PM, a spus:

Dan-Irinel poti sa dezvolti un pic subiectul "pasta de ciocolata"?Ex:se pot face figurine cu aceasta pasta,se poate baga tortul acoperit cu aceasta pasta la frigi sau e acceasi problema ca si la pdz,umiditatea?Multumesc.

Toate torturile mele sunt cu aceasta pasta de ciocolate, inclusiv figurinele. Spre deosebire de pasta de zahar aceasta, chiar daca este bagata la frigider, nu prinde luciu. Se umezeste dar nu prinde luciu. Iata o comparatie intre cele doua:
Printesa si floricelele sunt din pasta de zahar, tortul suport este din pasta de ciocolata. Ambele au fost tinute in frigider.
In ultimul timp pun pasta inainte de a da torturile si nu bag figurinele in frigider.
Un mic secret daca pot spune asa. Ptr. pasta exista un zahar special, numit zahar ptr. decor. Este mult mai rezistent la umezeala dar si mult mai greu de procurat. Cantitatea minima pe care am gasit-o a fost de 5 kg. la un pret aprox. de 7 lei/kg.

#6349 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 07 March 2011 - 12:59 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 07 March 2011 - 11:46 AM, a spus:

Vezi postareaCLAUDIA, la 06 March 2011 - 10:39 PM, a spus:

Toate torturile mele sunt cu aceasta pasta de ciocolate, inclusiv figurinele. Spre deosebire de pasta de zahar aceasta, chiar daca este bagata la frigider, nu prinde luciu. Se umezeste dar nu prinde luciu. Iata o comparatie intre cele doua:
Printesa si floricelele sunt din pasta de zahar, tortul suport este din pasta de ciocolata. Ambele au fost tinute in frigider.
In ultimul timp pun pasta inainte de a da torturile si nu bag figurinele in frigider.
Un mic secret daca pot spune asa. Ptr. pasta exista un zahar special, numit zahar ptr. decor. Este mult mai rezistent la umezeala dar si mult mai greu de procurat. Cantitatea minima pe care am gasit-o a fost de 5 kg. la un pret aprox. de 7 lei/kg.

Se vede bine,diferenta dintre ele.Multumesc mult pt informatii.O sa incerc si eu cat mai curand aceasta pasta.

#6350 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 07 March 2011 - 01:55 PM

Dane, tot nu ne spui de suportul de tort? :tongue3: Sunt curioasa, pare din pal, insa nu cred ca e economicos daca nu il mai primesti inapoi, o astfel de investitie.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6351 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 07 March 2011 - 01:58 PM

Cateva torturi din ultima vreme:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-12994989581486.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-12994989873716.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-12994990103714.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-12994990282748.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-12994994888493.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-20-12994990811264.jpg

cremele au fost cu fructe de padure, cocos, si ciocolata.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6352 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 07 March 2011 - 02:35 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 06 March 2011 - 09:26 PM, a spus:

Vezi postareaelena_antony, la 06 March 2011 - 08:29 PM, a spus:

Sunteti minunate, va urmaresc din umbra :P !

Puncticu, ai putea sa faci o reteta de pasta de zahar+ciocolata?Cam ce cantitati amesteci?Trandafirii sunt superbi!!!! :(

Reteta:
300gr ciocolata alba ; Recomand ciocolata Festina care este foarte alba.
6 linguri (mari) de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;
Ptr. o pasta alba insist asupra ciocolatei Festina si mierii de salcim.
Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca (complet dar nu la frigider) si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. De asemeni ea se intareste foarte repede daca suprafata pe care o intindeti este rece. Recomand incalzirea suprafetei de lucru ptr. 1-2 minute cu un uscator de par. Ptr intins, folositi amidon. Experimentati cu cantitati mai mici si cu siguranta veti reusi.
Spor.

Multumim pt reteta..dar este de fapt reteta de ciocolata plastica...aceeasi marie dar cu alta palarie :tongue3:

#6353 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 07 March 2011 - 02:41 PM

Ca sa nu mai dau edit...
Domnule Dan Irinel...fii domn si gentil pana la capat si dezvaluie-ne si alte "secrete" :P
Spune te rog cum realizezi platourile torturilor tale...au fost multe intrebari pe aceasta tema...
Daca tot esti binevoitor si amabil...

Multumesc :tongue3:

#6354 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 07 March 2011 - 02:58 PM

Buna tuturor! Dupa un we full si agitat cu botezul, am revenit cu pozele...nu am reusit sa recuperez din urma din cauza de lipsa de timp si oboseala dar neaparat voi studia ce ati mai facut intre timp...Pupici si sper sa va placa tortul...

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1133-12995026525356.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1133-12995027236838.jpg

edit: am uitat sa zic de interior: au fost blat de cioco si blat simplu alb, iar ca si creme: crema de cioco cu lapte, crema de visine, crema de cioco neagra si crema de piersici...din pacate nu am sectiune ca eu am plecat acasa cu bb cand s-a taiat tortul si nimeni nu a fost inspirat sa faca poze:(

#6355 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 07 March 2011 - 03:24 PM

Vezi postareadora, la 07 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

Ca sa nu mai dau edit...
Domnule Dan Irinel...fii domn si gentil pana la capat si dezvaluie-ne si alte "secrete" :P
Spune te rog cum realizezi platourile torturilor tale...au fost multe intrebari pe aceasta tema...

Multumesc :tongue3:

ha ha !! Dan Irinel...noua si proaspata victima a doamnei.. bine ai venit !

#6356 Useril este offline   Ozy 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCraiova

Postat 07 March 2011 - 04:01 PM

Doamna Dora, nu este nevoie sa fiti ironica. Faptul ca sunteti veche pe acest forum sau chiar faceti parte din membrii fondatori, nu va da acest drept.

@AsMonica. Multumesc.

#6357 Useril este offline   МарусьяЯ 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 25-August 10
  • Locationbrasov, romania

Postat 07 March 2011 - 04:24 PM

Vezi postareaAsMonica, la 07 March 2011 - 03:24 PM, a spus:

Vezi postareadora, la 07 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

Ca sa nu mai dau edit...
Domnule Dan Irinel...fii domn si gentil pana la capat si dezvaluie-ne si alte "secrete" :drool:

Multumesc :drool:

ha ha !! Dan Irinel...noua si proaspata victima a doamnei.. bine ai venit !

si da, Dora draga..am revenit..cu forte proaspete, dar numai ca sa te bantui..vezi tu, noi berbecii revenim la viata in martie..si lauza cum nu mai sunt de cateva luni bune..sunt pusa pe bantuit.
deci, sa vorbim...
1.. fetelor, daca ati intrebat o data, a doua si inca a treia oara..dati omului pace ca poate nu doreste sa vorbeasca despre unele sau altele.nu cred ca e bine sa punem sula-n coaste sa dea omul din casa chiar tot..
2. nu vad care e marele mister in ce priveste blaturile domnului Irinel..nu ati auzit de blaturi returnabile..asta face orice cofetarie,, ca daca ai o nunta nu cred ca pleci cu suportul acasa....si merge asa..isi mananca clientul tortuletul..si cu conditia esentiala sa nu fi mancat si blatul de lemn..in cateva zile il returneaza sa-l folositi si cu alte ocazii..
3. ( dar nu in ultimul rand, in ce o priveste strict pe Dora )...draga mea..chiar nu vad de ce ai insistat si tu la subiectul blaturi..la ritmul in care faci tu torturi..chiar nu vad cu ce te ajuta pe tine personal informatia asta..ultimul tau tort are un om de zapada pe el..e drept ca.in brasov inca ninge cu spor..dar parca in martie se poarta torturile de primavara..

si va doresc tuturor o zi usoara si o primavara minunata.

#6358 Useril este offline   kitty 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 24-February 11

Postat 07 March 2011 - 04:28 PM

Ma bag si eu ca musca-n lapte, dar nu va mai stresati fetelor! Este polistiren, se vad granulele in una din poze. In plus panglica este prinsa cu bolduri la colturi asa ca nu poate fi pal sau tava...Sunt convinsa ca se gaseste polistiren foaie de cumparat la magazinele de bricolaj (din acela pentru izolare - sunt grosimi diferite). Oricum, este o idee geniala pentru un tort impecabil!
PS. bustul vrabiutei este exceptional!!! Si sexy si de bun gust ...arata cu adevarat apetisant :drool:

#6359 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 07 March 2011 - 04:35 PM

Vezi postareaDan_IrineL, la 07 March 2011 - 04:01 PM, a spus:

Doamna Dora, nu este nevoie sa fiti ironica. Faptul ca sunteti veche pe acest forum sau chiar faceti parte din membrii fondatori, nu va da acest drept.

Dan nu sunt ironica...departe de mine intentia asta...dar chiar nu vad de ce te eschivezi atat sa vorbesti despre niste platouri in masura in care esti dispus sa impartasesti niste retete...no offense :drool:

#6360 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 07 March 2011 - 04:40 PM

Vezi postareaAsMonica, la 07 March 2011 - 04:24 PM, a spus:

si da, Dora draga..am revenit..cu forte proaspete, dar numai ca sa te bantui..vezi tu, noi berbecii revenim la viata in martie..si lauza cum nu mai sunt de cateva luni bune..sunt pusa pe bantuit.
deci, sa vorbim...
1.. fetelor, daca ati intrebat o data, a doua si inca a treia oara..dati omului pace ca poate nu doreste sa vorbeasca despre unele sau altele.nu cred ca e bine sa punem sula-n coaste sa dea omul din casa chiar tot..
2. nu vad care e marele mister in ce priveste blaturile domnului Irinel..nu ati auzit de blaturi returnabile..asta face orice cofetarie,, ca daca ai o nunta nu cred ca pleci cu suportul acasa....si merge asa..isi mananca clientul tortuletul..si cu conditia esentiala sa nu fi mancat si blatul de lemn..in cateva zile il returneaza sa-l folositi si cu alte ocazii..
3. ( dar nu in ultimul rand, in ce o priveste strict pe Dora )...draga mea..chiar nu vad de ce ai insistat si tu la subiectul blaturi..la ritmul in care faci tu torturi..chiar nu vad cu ce te ajuta pe tine personal informatia asta..ultimul tau tort are un om de zapada pe el..e drept ca.in brasov inca ninge cu spor..dar parca in martie se poarta torturile de primavara..

si va doresc tuturor o zi usoara si o primavara minunata.

Ahahahaha :drool:...bine ai revenit Monica draga...nu stiam ca din lauza te-ai transformat in fantoma!!! :drool:
Bun de stiut!!!
Si daca tot esti tu atat de desteapta ai luat-o peste nas de data asta!!! ultimul meu tort nu e acela!!! :lol:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul