Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7841 Useril este offline   iuliagabriela 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 22-January 12

Postat 22 January 2012 - 03:27 PM

se poarta oitele din cate am observat in ultimul timp......fiicamea a cerut de ziua ei un tort castel cu oite.....fara printese :occasion15:......

trandafirii care imi ies cat de cat bine sunt cei facuti complet cu mana.....bilute ce le strang intre degete ca sa le subtiez.......ceilalti,cu cerculete decupate nu prea imi ies bine.....DAR mi-am achizitionat scula aceea cu bile si inca n-am avut ocazia sa o pun in practica.....poate reusesc ca imi doresc tare mult un trandafir gigant :thumleft:

#7842 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2012 - 11:42 PM

Buna seara si bine v-am regasit !
Cu multumirile de rigoare pentru amabilitatea de care m-am bucurat atunci cand am apelat la sfaturile dv, revin, modest, cu ceea ce am "copt". Desigur ca nu are nimic in comun cu minunatiile realizate de dv, dar pt mine,recunosc, a fost o incantare pt faptul ca am reusit si eu sa fac un tort, altfel decat cele obisnuite, tip, daca pot sa spun asa.
Blatul este de cacao,in 3 straturi si acoperit cu marshmallow pt ca mi s-a parut mai simplu de realizat[/size]pentru prima incercare. M-am gandit ca mai intai sa capat o oarecare indemanare si apoi sa incerc pdz,cu care am inteles ca este necesar sa lucrezi oarecum mai rapid, altfel se intareste.
Am uns cu cioco topita baza si al doilea blat (mi-ar fi placut sa fac un disc de cioco-dupa reteta Adrianei,dar n-am avut suficient "curaj",gandidu-ma ca se va intari si nu va putea fi taiat),pentru umplutura am ales un mousse de cioco si o crema de ricotta cu visine.
Sacul si simbolul lirei le-am facut din pasta de lapte praf.
Tortul,pregatit pt ziua fiului meu, se vrea a fi un trifoi cu patru foi, care impreuna cu sacul si lirele sterline sa-i aduca noroc pe drumul pe care si l-a ales, muncind pe meleaguri straine.
Va multumesc inca o data pentru incurajari si sper sa nu va dezamagesc prea tare cu "operutza" meaImagine atasata: monthly_01_2012/post-1388-13273547577328.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1388-13273547470504.jpg

#7843 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 24 January 2012 - 11:23 AM

Vin si eu cu ultimul tort pentru un vanator, am muncit mult la el dar mi-a iesit foarte bine, lumea a fost foarte impresionata, a fost si foarte gustor, am facut un blat cu nuca si ciocolata, si crema mousse de cioco alba si neagra, toata lumea adora aceste creme:)))Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273969767959.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273969919035.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273970132285.jpg


#7844 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 24 January 2012 - 11:27 AM

Intre timp am mai facut si cateva flori si lucrez la un tort de botez mai postez cate ceva,Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273971428835.jpg
Crini si orhidee florile mele preferate
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273971849329.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273972090138.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1225-13273972379318.jpg Primul meu papucel si mai am unul de facut.

#7845 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 24 January 2012 - 11:30 AM

Am o intrebare daca puteti sa ma ajutati, cand se fac buchetele de flori tot pe sarmulita invelita cu hartie se prind s-au este sarmulita ceva mai groasa, de exemplu Dan Irinel unde ai pozele de la tortul de orhidee pe ce le-ai prins?

#7846 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 January 2012 - 11:34 PM

Am facut si eu, pentru duminica, o tortura. Gateau Royal se numeste si e un tort ciocolatos nemaipomenit de bun! O sectiune pentru dumneavoastra:

Imagine postata

#7847 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 25 January 2012 - 12:10 AM

Vezi postareaMayyadah, la 23 January 2012 - 11:42 PM, a spus:

M-am gandit ca mai intai sa capat o oarecare indemanare si apoi sa incerc pdz,cu care am inteles ca este necesar sa lucrezi oarecum mai rapid, altfel se intareste.


Sa stii ca te asteptam cu tortu. Foarte reusit si imi place ca e intinsa foarte bine pasta MM-ul tau. Ai facut un tort tare frumos.

Legat de ceea ce ai zis mai sus tin sa te anunt ca e total neadevarat.....pasta de zahar nu se intareste(de ce crezi oare ca in postul meu ti-am recomandat ca sa faci pasta cu o zi inainte si sa o pui intr-o punga...?ei?).

Pasta nu se intareste imediat. Se intareste daca o tii afara in contact direct cu aerul insa asta intr-o zi , doua si evident depinde de cantitatea de pasta. Poate fi intarita la suprafata insa inaiuntru sa fie ok. In cazul in care s-a intarit si doresti sa o folosesti repede o introduci in micro pentru 5 sec la temp medie sau chiar joasa si apoi vezi daca o poti lucra , daca nu o mai pui 5 sec.

#7848 Useril este offline   Mayyadah 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-December 11
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2012 - 01:19 AM

Vezi postareayoyo, la 25 January 2012 - 12:10 AM, a spus:

Vezi postareaMayyadah, la 23 January 2012 - 11:42 PM, a spus:

M-am gandit ca mai intai sa capat o oarecare indemanare si apoi sa incerc pdz,cu care am inteles ca este necesar sa lucrezi oarecum mai rapid, altfel se intareste.


Sa stii ca te asteptam cu tortu. Foarte reusit si imi place ca e intinsa foarte bine pasta MM-ul tau. Ai facut un tort tare frumos.

Legat de ceea ce ai zis mai sus tin sa te anunt ca e total neadevarat.....pasta de zahar nu se intareste(de ce crezi oare ca in postul meu ti-am recomandat ca sa faci pasta cu o zi inainte si sa o pui intr-o punga...?ei?).

Pasta nu se intareste imediat. Se intareste daca o tii afara in contact direct cu aerul insa asta intr-o zi , doua si evident depinde de cantitatea de pasta. Poate fi intarita la suprafata insa inaiuntru sa fie ok. In cazul in care s-a intarit si doresti sa o folosesti repede o introduci in micro pentru 5 sec la temp medie sau chiar joasa si apoi vezi daca o poti lucra , daca nu o mai pui 5 sec.



Multumesc frumos pt cuvintele de apreciere, eu inca ma mai uit la poze ca la a 7 a minune :)
Citind din nou ceea ce spuneti despre pdz,parca mai prind putin curaj. Teama mea este ca in timp ce modelez pdz, se intareste, la acest aspect ma refeream,neavand indemanarea capatata in urma experientei voi fi mai inceata si pana termin eu de modelat un trandafir, spre exemplu... Am incercat din pasta de lapte praf sa fac un trandafir si un boboc de trandafir, am fost surprinsa de cat de usor se fac,fara a avea ustensile, dar desigur ca si la acest capitol mai am multe de invatat.Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1388-13274468236691.jpg
Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1388-13274468607437.jpg
Va multumesc inca odata si va sunt recunoscatoare pt sfaturile si recomandarile dv. :pupic:

#7849 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 27 January 2012 - 06:42 PM

De cand va citesc pe culinar tot vreau sa incerc si eu torturi imbracate in pasta si nu am curaj. Ei bine am testat si am supravietuit. Nu a iesit ca minunile voatre, evident, pentru ca trebuie muncit mult dar ca si prima experienta sunt multumita. Va las si voua poze si va rog sa il tratati cu ingaduinta.
Mii de multumiti pentru tot ce ati scris din experientele voastre. Blatul este inspiratie de la liss, crema adaptata de la tiramisu (galbenuse, mascarpone si frisca), insiropat cu lapte indulcit cu zahar vanilat

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1420-13276822542796.jpg

Si o sectiune de multumire pentru voi:

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1420-13276822641212.jpg

#7850 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 27 January 2012 - 09:07 PM

Azi m-am indeletnicit cu un tort in forma de tabla de sah. Interior bavareza cu 3 feluri de ciocolata, exterior ciocolata plastica.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-44-13276911493161.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#7851 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 27 January 2012 - 10:00 PM

felicitari penrtu tot ce ati realizat ,sint foarte frumoase :thumleft:

#7852 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 January 2012 - 11:32 PM

Fetelor, realizati adevarate opere de arta! Felicitari si jos palaria! :thumleft:

#7853 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 28 January 2012 - 08:30 AM

buna dimineata, am facut si eu un tort de botez, problema e ca trebuie sa le dau o hartie care sa certifice calitatea tortului pt restaurant nu ma puteti ajuta sa imi spuneti ce sa scriu? Plss.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1257-13277322136024.jpg


#7854 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 28 January 2012 - 09:00 AM

Vezi postareaReny, la 28 January 2012 - 08:30 AM, a spus:

buna dimineata, am facut si eu un tort de botez, problema e ca trebuie sa le dau o hartie care sa certifice calitatea tortului pt restaurant nu ma puteti ajuta sa imi spuneti ce sa scriu? Plss.


Iti trebuie o declaratie de conformitate, dar o poti da doar in calitate de PFA sau SRL.

Asta e textul pe care il folosesc eu, daca te ajuta cu ceva...

"SC.COFETARIA ARTIZAN.SRL, identificată prin datele din antet, prin prezenta garantăm și declarăm pe propria răspundere ca produsele evidențiate pe bonul de casă atașat nu pun in pericol viața sau sănătatea, nu produc un impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu normele tehnice ale produselor.
Termen de valabilitate: 48 ore de la livrare. "
Take a walk on the wild side...

artizan

#7855 Useril este offline   Reny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 114
  • Inregistrat: 09-August 11
  • LocationCLUJ-NAPOCA

Postat 28 January 2012 - 10:21 AM

Iti trebuie o declaratie de conformitate, dar o poti da doar in calitate de PFA sau SRL.

Asta e textul pe care il folosesc eu, daca te ajuta cu ceva...

"SC.COFETARIA ARTIZAN.SRL, identificată prin datele din antet, prin prezenta garantăm și declarăm pe propria răspundere ca produsele evidențiate pe bonul de casă atașat nu pun in pericol viața sau sănătatea, nu produc un impact negativ asupra mediului și sunt în conformitate cu normele tehnice ale produselor.
Termen de valabilitate: 48 ore de la livrare. "
[/quote]
Multumesc...

#7856 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 28 January 2012 - 08:36 PM

Ultimul meu tort pt nepotul meu.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1067-13277756934748.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1067-1327775773835.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1067-1327775793689.jpg


#7857 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 January 2012 - 02:27 AM

Tre sa-mi fac drum la Targu Mures :thumleft: ...ce-mi faci tu mie Andrada.

Mayyadah vreau sa-ti dau un sfat pentru trandafiri de la Chiu Georgeta care ne-a fost profesor multora dintre fetele de aici:

"bobocul" este cu mult mai simplu si rapid decit trandafirul "inflorit deja".

1 - intinzi pasta (cu sucitorul cit poti de subtire), si tai din el cerculete mai plate pe o parte, sau chiar "cerculete incomplete" (adica nu trebuie sa fie cercuri perfecte, dar sa aiba o parte rotunda totusi).

2 - iei o bucatica de pasta (Plastelina), si faci din ea un con (exact ca un con), pe care il asezi pe masa.

3 - iei apoi din cerculetele acelea cite unul, si il mai subtiezi inspre partea rotunjita, intre degetele tale, care pina la urma va semana cumva cu o petala.

4 - iei conul in mina stinga si cu mina dreapta pui acea "petala" si o infasori in jurul conului; petala o pui putin mai inalt decit conul, deci sa nu i se vada virful (conului), dupa ce petala a fost infasurata in jurul lui. Se vede doar o deschidere foarte mica, care te face sa "ghicesti" ca este ceva inauntru, dar nu poti sa vezi exact CE ANUME?

5 - mai iei alt cerculet si il subtiezi si pe acela la o parte ca pe o petala, si apoi il infasori in jurul primei petale, incepind de unde ai terminat cu prima, doar putin petrecuta peste prima petala.
Aceasta a 2-a petala, o poti rasfringe putin (intoarsa in afara) la capatul care este cel de la sfirsitul ei (dupa infasurare), daca nu mai adaugi alte petale.

Cam atit!

Deci TE POTI OPRI AICI , daca vrei, sau POTI SA CONTINUI inca una sau doua petale, dar nu prea multe,ca atunci faci aproape tot trandafirul.

Cind te opresti, presezi putin pe partea mai mare care a fost baza conului, si o tai cu un cutit sau o foarfeca, exact pe la baza "petalelor" pe care le-ai pus (pentru ca in procesul cind pui pe petalele acea baza a conului devine EXTRA, si trebuie eliminata). Cu alte cuvinte, tai din ea si ii dai forma de trandafir, putin rotunjita ca un capat de ou exact cum arata o floare de trandafir daca o tai la baza ei !!!

Cu acea bucatica pe care o tai, poti incepe alt trandafir, si asa mai departe...

explicatia suna tare complicata, dar crede-ma ca nu este chiar de loc.
sunt sigura ca faci florile faine, si m-as bucura daca ti-au iesit bine.

La un trandafir nu se vede niciodata conul.

#7858 Useril este offline   bpaula 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 20-January 12

Postat 06 February 2012 - 02:01 PM

Ieri am sarbatorit ziua baietelului meu si cu aceasta ocazie i-am facut un tort...cu trenulete, as fi pus numai unul dar el le-a vrut pe ambele asa ca am incercat sa le integrez cumva deoarece nu prea se potriveau culorile de la unul la altul. E primul tort cu figurine facute de mine.
Si asta e ce mi-a iesit:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1420-1328529486817.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1420-13285296556224.jpg

#7859 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 06 February 2012 - 02:35 PM

Minunat pentru prima incercare!Astept cu drag urmatoarele creatii si progresul tau. :occasion14:
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7860 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 06 February 2012 - 05:43 PM

chiar reusit,felicitari!primul meu tort arata super urat.

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 395
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi