Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • 399
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#7921 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 01 March 2012 - 06:24 PM

Dia , Ella - torturile voastre sunt foarte frumoase!!!
Spor!!
Pentru ziua de 1 Martie am facut si eu un tort micut pentru colegii mei de servici. Am incercat pentru prima data sa fac un cosulet cu floricele...Blat pufos, mouse branza mascarpone si mouse portocale, ornamente pasta de zahar
Nu stiu de ce dar nu incarca. Am sa incerc mai tarziu....

Am reusit.... :hug:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1438-13306325642053.jpg


#7922 Useril este offline   paulll12 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 02-March 12

Postat 02 March 2012 - 01:01 AM

Vezi postareayoyo, la 18 January 2012 - 11:17 PM, a spus:

Eu iti recomand sa faci pasta de zahar pentru ca putin mai usor de facut dpdv al meu si mai ieftina.

-5 g gelatina , hidratata in 30 ml apa apoi pe baie de aburi sau in micro o faci lichida
-50 de grame de glucoza lichida ori miere sau energizant. Torni gelatina topita peste energizantul amestecat deja cu aroma de migdale.Daca iti colorezi pasta adauga colorantul peste energizant pentru ca astfel se amesteca mai bine si nici nu-ti afecteaza asa mult consistenta pastei in cazul in care trebuie sa adaugi mult colorant.

- 450 de grame de zahar pudra cumparat (pune in vasul in care faci pasta doar 250 gr zahar si asta pentru ca umiditatea influenteaza absorbtia zaharului)

Amesteci ingredientele cu o lingura de lemn si tot mai adaugi zahar pana cand pasta are o consistenta usor de modelat.

Nu adauga amidon in zahar pentru ca poate contine deja si daca adaugi amidon prea mult tinzi sa-ti strici pasta.Daca esti din Ro si folosesti unul din tipurile de zahar existente pe piata incearca sa-l macini inainte daca nu da-l printr-o sita si asta pentru ca nu e macinat tare bine cel din Romania.

Ce diametru are tava?
Secret: daca pui pasta mai groasa pe tort nu se vad imperfectiunile blatului umplut.

Recomandare: fa blatul cu o zi inainte de ornare si umple-l seara ca sa aibe timp (noaptea) sa se aseze si sa fie stabila si intarita crema dintre blaturi.

Daca pasta ti-o colorezi atunci fa-o cu o seara inainte si astfel o tii intr-o punga..

Vezi ca are dora o crema de ricotta cu caise care am inteles ca e tare buna.

250 gr ricotta
75 gr zahar pudra
8 foi gelatina
5 bucati de caise din compot (in reteta lui dora apar 520 gr caise insa ea a folosit si la blat)
2 lingurite suc de lamaie
3 lingurite lichior de caise sau brandy
400 ml frisca

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.
Caisele le transformi in pure si adaugati ricotta si zaharul pudra.
Gelatina o topiti pe baie de aburi, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.
La sfarsit adaugati frisca batuta si se amesteca usor cu lingura de lemn

Bafta.

Si la trandafirii din zahar praf trebuie amidon? ma refer la acei trandafiri facuti din zahar normal dar macinat, ca stiu ca cel gata macinat (zaharul praf din comert) contine deja amidon; si cat anume? ce cantitate de amidon trebuie pusa - la cata cantitate de zahar? multumesc mult de tot.

#7923 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 02 March 2012 - 02:03 PM

cora este foarte frumos tortul tau felicitari!!!!am sa postez si eu doua torturi "cosulete"pe care le-am facut acum cateva luniImagine atasata: monthly_03_2012/post-1369-13306902956769.jpgImagine atasata: monthly_03_2012/post-1369-13306902650377.jpgImagine atasata: monthly_03_2012/post-1369-13306903154791.jpg
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

#7924 Useril este offline   marina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 03 March 2012 - 01:11 PM

Felicitari tuturor pt torturile realizate .
Iata si ultimul meu tort sper sa apara pozele nu stiu de ce dar la mine nu apar.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1067-13307729864224.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1067-13307730518639.jpg

#7925 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 03 March 2012 - 01:55 PM

Busturi gemene, pentru gemeni, la majorat.CUMNATII MEI.lA MULTI ANI! :-* Blaturi pandispan cu crema tiramisu/ vanilie, celalalt cu crema cu visine/ cu caise..
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1031-13307756099075.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1031-13307756334318.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1031-13307755902663.jpg
Sa aveti parte...! :-*
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7926 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 03 March 2012 - 04:23 PM

Vezi postareasce76, la 03 March 2012 - 01:55 PM, a spus:

Busturi gemene, pentru gemeni, la majorat.CUMNATII MEI.lA MULTI ANI! :-* Blaturi pandispan cu crema tiramisu/ vanilie, celalalt cu crema cu visine/ cu caise..



Vai ce bine dotate sunt busturile...Cred ca s-au infruptat din ele cumnatii tai.La multi ani!

#7927 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 03 March 2012 - 04:50 PM

Vezi postareadia, la 03 March 2012 - 04:23 PM, a spus:

Vezi postareasce76, la 03 March 2012 - 01:55 PM, a spus:

Busturi gemene, pentru gemeni, la majorat.CUMNATII MEI.lA MULTI ANI! :-* Blaturi pandispan cu crema tiramisu/ vanilie, celalalt cu crema cu visine/ cu caise..



Vai ce bine dotate sunt busturile...Cred ca s-au infruptat din ele cumnatii tai.La multi ani!


Inca nu !Deseara...
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7928 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 05 March 2012 - 02:48 PM

Felicitari tuturor pentru minunatiile pe care l-e faceti sunt multe fete noi, bine ati venit si spooor la cat mai multe torturi vin si eu cu niste martiosare pentru mama si soacra si cateva colege de ale lui sotul.Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309517169471.jpg

#7929 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 05 March 2012 - 03:04 PM

Mai postez cateva torturi pe care le-am facut, tort Playstation 3 asortata cu maneta si telefon cel pentru care l-am facut a fost asa incantat, asta ma bucura cel mai mult cand fac un tort reactia celor care il primesc.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309525951902.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309526098632.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309526217753.jpg
Baltul a fost pandispan de vanilie cu crema de tiramisu cu mascalpone.

#7930 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 05 March 2012 - 03:07 PM

Am facut si un tort pentru o pictorita cel mai mult mi-a placut fantanita dar si tabloul doamna chiar m-a felicitat pentru pictura.
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309527507324.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309527616175.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-1330952778449.jpg
Acest tort a fost blat de vanilie cu crema de ciocolata alba si ciocolata neagra cu capsuni caramelizate.

#7931 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 05 March 2012 - 03:10 PM

Urmeaza un tort de botez pentru o prietena a fost pentru 60 de persoane la acest tort am avut cele mai mari emotii dar a iesit bine
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-1330952924859.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309529358236.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13309529528854.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-133095297748.jpg
Blatul a fost ceva ce nu am mai facut niciodata, cu vanilie si fres de minole, iar cremele de pirsici si lamaie, un deliciu.

#7932 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 05 March 2012 - 03:20 PM

Niste retete , ceva?Ca imginile ...sunt mai mult decat apetisante! :(
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7933 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 05 March 2012 - 03:29 PM

Ce pot sa spun de retete e ca am furat putin de ici putin de colo si le-am adaptat si de obicei imi ies din prima dar am mai si aruncat creme si blaturi catelul se bucura cel mai mult cand experimentez ceva :()))
Spune-mi la ce anume doresti reteta si ti-o dau cu placere.

#7934 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 05 March 2012 - 07:15 PM

Blatul...
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7935 Useril este offline   ella87 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-December 11
  • Locationsibiu

Postat 06 March 2012 - 09:07 AM

Mica83 torturile sunt minunate,de vis.FELICITARI!Se vede ca aveti multa experienta si indemanare!
pentru a reusi trebuie sa ai incredere in propriile forte!!!!!!

#7936 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 06 March 2012 - 10:29 AM

Ella ce pot sa iti spun ca experienta nu prea am nu am nici un an de cand fac torturi dar am citit mult si chiar imi place mult si in fiecare tort pun suflet. Sunt putin perfectionista si nu ma las pana nu imi place mie mult pentru ca asa ma sigur ca celor care il fac vor fii multumiti.

#7937 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 06 March 2012 - 10:32 AM

Sce 76 imi notez reteta si ti-o scriu maine, poti sa iti imiaginezi ca inca nu o stiu pe de rost si am facut-o pentru 1 ou pana la 7 oua, e o reteta clasica la care eu adaug in functie de preferinta, mac, nuca macinata, lapte de cocos sau fulgi de cocos, ciocolata rasa, fres de portocale si asa mai departe dupa cum te duce imaginatia.

#7938 Useril este offline   Cora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 29-January 12
  • LocationIasi

Postat 08 March 2012 - 12:20 AM

Mica- frumoase torturile. M-am indragostit de fantanita, ghioceii sunt superbi...am incercat sa fac si eu dar au iesit fff uriti :love7:
Ella- torturile cosulet sunt frumoase, am sa folosesc si eu ideea la tortul pentru mama soacra :71:
Sce- ai avut de lucru la cele doua busturi si ai facut treaba buna. Sunt reusite!!! Multi si sanatosi :love3:

#7939 Useril este offline   sce76 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 16-January 11
  • LocationGherla

Postat 08 March 2012 - 08:00 AM

LA MULTI ANI, MAMA!
Ma inchin in fata celor ce dau viata si o preaslavesc....Ma inchin in fata mamei mele pentru ca si-a schimbat corpul frumos cu o burta mare, linia ochilor frumosi cu cearcanele, serile de distractie cu noptile de nesomn, geanta unei doamne cu o geanta plina de scutece. Ma inchin in fata acelor mame care nu dau importanta schimbarii majore din viata lor, ci se bucura de dragostea primita in schimb. Sa vedem cati copii mandrii de mamele lor o sa copieze acest mesaj. Eu am facut-o pentru ca o iubesc si o voi iubi mereu pe mama meaSmile
Imagine postataImagine postata
Imagine postataImagine postata

#7940 Useril este offline   Mica83 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 30-June 11
  • LocationBaia Mare

Postat 08 March 2012 - 09:10 AM

Va doresc mamicilor ca azi sa fiti iubite si rasfatate de tatici si copii, pentru ca e ziua cand suntem in centrul atentiei, La Multi Ani!Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1225-13311906300437.jpg

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 395
  • 396
  • 397
  • 398
  • 399
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi