Slowcooker
#1
Postat 01 February 2010 - 12:10 AM
Deocamdata aseara am facut pentru prima data sarmale, cu riscul de a o speria pe mama dar a fost cuminte si a acceptat experimentul (pe linga rabdarea la facut poze, ba mi-a si zis la un moment dat: Asteapta ca nu le-am asezat frumos in oala ) iar rezultatul a fost mai mult decit satisfacator.
Si aici urmeaza lista cu retete:
1. Morcovi
2. Slowragu
3. Friptura slow de miel
4. Rulada din carne de pui cu sos de lapte
5. Tocanita de mistret
6. Ghiveci de legume
#2
Postat 01 February 2010 - 12:13 AM
Eu am folosit niste morcovi mici si subtiri, foarte gustosi.
Am curatat morcovii si i-am taiat rondele, am amestecat cu un picut de ulei si un picut de apa si am sarat, copt pe low 3.30 h.
#3
Postat 01 February 2010 - 12:21 AM
Am topit in putin ulei cubulete de telina, ceapa si morcov (soffritto) si le-am pus in slow
In aceeasi tigaie am inabusit apoi un chilogram de carne macinata de vitel pe care am pus-o in slow deasupra legumelor adaugind si o cutie de 420 de gr mi se pare de rosii micute si tot atita sos de rosii.
Am pus oala de ceramica in slow si am aprins-o pe terasa, cred ca am lasat-o vreo 5 ore.
Cind arata astfel
Si ragu-ul gata, foarte bun si foarte usor
si gata de pus pe niste tagliatelle
#4
Postat 02 February 2010 - 12:55 PM
Am luat o pulpita de miel de circa un chilogram, am facut incizii in carne si am pus in ele bucatele de usturoi, apoi am prajit-o in putin ulei intr-o tigaie, pe ambele parti, impreuna cu 2 ramurele de rozmarin
Am transferat carnea in slow cooker
si in tigaie am pus un pahar de vin alb sec, am amestecat bine si sosuletul l-am varsat peste carne in slow, am lasat sa fiarba la slow 4 ore
rezultatul a fost exceptional, o carne molicica si bunuta
Meritul pozelor frumoase e a lui Peter, care daca a fost servit cu friptura a trebuit sa munceasca facind poze ca sa o merite.
#5
Postat 02 February 2010 - 02:30 PM
Adriana, la 01 February 2010 - 12:10 AM, a spus:
Deocamdata aseara am facut pentru prima data sarmale, cu riscul de a o speria pe mama dar a fost cuminte si a acceptat experimentul (pe linga rabdarea la facut poze, ba mi-a si zis la un moment dat: Asteapta ca nu le-am asezat frumos in oala ) iar rezultatul a fost mai mult decit satisfacator.
Adriana, poti sa detaliezi nitel aparatu'? N-am auzit / vazut pana acum asa ceva (cred..... ) si m-ar interesa sa stiu mai multe: cat costa, din ce e facut, cum se lucreaza cu el... Multumiri!
#6
Postat 02 February 2010 - 07:00 PM
#7
Postat 02 February 2010 - 09:30 PM
Adriana, la 02 February 2010 - 07:00 PM, a spus:
Am inteles. Multumesc frumos, Adriana!
#8
Postat 04 February 2010 - 12:24 PM
In slowcooker am facut cel mai bun gulas mancat vreodata (fiert 8 ore), sarmale mi-nu-na-te, orez, fasole cu ciolan afumat, linte, naut si multe alete.
Am cumparat-o din Ro, de la un magazin on-line si am platit cu tot cu transport 120 lei.
Imagini atasate
#9
Postat 04 February 2010 - 01:22 PM
Issis, la 04 February 2010 - 12:24 PM, a spus:
In slowcooker am facut cel mai bun gulas mancat vreodata (fiert 8 ore), sarmale mi-nu-na-te, orez, fasole cu ciolan afumat, linte, naut si multe alete.
Am cumparat-o din Ro, de la un magazin on-line si am platit cu tot cu transport 120 lei.
Oau!!!!! Inseamna ca tre' sa-ncep sa bat niscaiva apropouri pe aici, poate-poate o pricepe careva.
#10
Postat 04 February 2010 - 01:44 PM
Foxyy, la 04 February 2010 - 01:22 PM, a spus:
Oau!!!!! Inseamna ca tre' sa-ncep sa bat niscaiva apropouri pe aici, poate-poate o pricepe careva.
Strategia mea in astfel de cazuri:
Incep sa povestesc despre lucrul respectiv, subliniind ca este indispensabil pentru eficientizarea muncii in bucatarie -”ca doar sunt de 3Xfemeie f. ocupata”;
apoi ii arat poze de pe site-uri, poze cu preparare de pe bloguri, pana se obisnuieste cu ideea;
apoi comand si imi vine pachetul acasa, sau merg in oras si cumpar produsul.
Al meu sot este oricum f. receptiv la tot ce vreau eu pentru bucatarie, ca si el e un gurmand
#11
Postat 04 February 2010 - 01:48 PM
#12
Postat 05 February 2010 - 07:13 PM
L-am pus la slow de 3 h si a ajuns la 56C....oare cit o mai dura?
#13
Postat 05 February 2010 - 07:59 PM
Sper ca n-am ajuns prea tirziu
#14
Postat 05 February 2010 - 08:28 PM
Adriana, la 05 February 2010 - 07:59 PM, a spus:
Sper ca n-am ajuns prea tirziu
Atunci e bine,ca ea asa a si zis c-o scoate la 77,deci o sa potriveasca
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 05 February 2010 - 09:06 PM
#16
Postat 05 February 2010 - 09:23 PM
Issis, la 04 February 2010 - 01:44 PM, a spus:
Foxyy, la 04 February 2010 - 01:22 PM, a spus:
Strategia mea in astfel de cazuri:
Incep sa povestesc despre lucrul respectiv, subliniind ca este indispensabil pentru eficientizarea muncii in bucatarie -”ca doar sunt de 3Xfemeie f. ocupata”;
apoi ii arat poze de pe site-uri, poze cu preparare de pe bloguri, pana se obisnuieste cu ideea;
apoi comand si imi vine pachetul acasa, sau merg in oras si cumpar produsul.
Al meu sot este oricum f. receptiv la tot ce vreau eu pentru bucatarie, ca si el e un gurmand
Adriana, la 04 February 2010 - 01:48 PM, a spus:
De-ar fi asa usor si la mine... Da' io nelucrand am vreme sa fac mancare, deci nu prea merge faza cu "sunt foarte ocupata", ca am toata ziua la dispozitie sa bucataresc. Si nici varianta cu dusu' in targ si venitu' acasa cu cutia nu mere, ca el are banii Plus ca targu' asta e la 15 km de sat si noi avem o singura masina, pe care o foloseste jupanu' ca sa se duca la scarbiciu. De asta ziceam ca tre' sa bat apropouri...
Io sper sa gasesc ceva de lucru curand, ca sa am motiv sa-l toc mai des... Si daca nu si nu si nu, asta e, imi iau singurica si lui nu-i dau nici macar sa guste mancarea!
#17
Postat 05 February 2010 - 10:40 PM
raluca elena, la 05 February 2010 - 09:06 PM, a spus:
Din pacate, Raluca, eu cind fac chestiile astea programez sa le maninc a doua zi, asa sunt sigura ca le maninc coapte
Lasind gluma la o parte, retetele in slow pentru mine sunt la faza de experimente, stiu cind incep dar nu stiu cind le termin, asta vroiam sa zic
#18
Postat 05 February 2010 - 11:04 PM
Eu la ora asta nu mai manic, insa el a declarat cea mai buna miala de anul asta , asa ca, multam fain de reteta!
Cind le-am oprit:
La odihna, scurta dar concisa
Si rozalie si minunata, conform remarcilor:
#19
Postat 05 February 2010 - 11:09 PM
A mea, dupa cum ai vazut era deja despicata deci probabil ca s-a copt mai usor.
#20
Postat 06 February 2010 - 06:31 PM
Am facut asa: am calit vreo 4 catei de usturoi, taiati evantai, pina s-au maronit, apoi am pus niste crengute proaspete d erozmarin si menta, pina s-au rumenit si ele, am fript putin pulpele, apoi am deglasat cu un pahar de vin alb, am filtrat si am bagat la slow. 7 short hours later , era gata. Le-am oprit la 74 C, si erau gata. De mincat insa, le-a venit rindul astazi, asa ca:
Aici alaturi de o felie de chec de pui si salata de varza alba.
Fara exagerare, mielul a iesit minunat, aromat si moale, iar culoarea....
Sar'na Adriana!