Forum Culinar: Cartofi Hasselback - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofi Hasselback

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 February 2010 - 03:43 PM

Foarte populari in Suedia , isi iau numele de la restaurantul unde au fost serviti prima oara.

Eu am avut cartofi cam mari si i-am taiat jumatate in lung.Cartofii curatati , se cresteaza cam 1-2 mm fara sa-i taiem pana jos.Eu m-am ajutat de doua creioane si treaba a mers mult mai repede.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511771002.jpg

I-am asezat in tava , am topit unt pe foc si am turnat deasupra cartofilor.Am copt 40 de minute la cuptor(depinde de marimea si de soiul lor), ungandu-i din 10 in 10 minute(aproximativ, eh!) cu ulei.Cand sunt gata ii presaram cu pesmet amestecat cu parmezan sau cascaval.Ii mai dam 10 minute la cuptor , grill daca aveti si gata.
Crocanti in exterior si moi in interior, sunt un deliciu.

Am vazut si varianta fara pesmet si parmezan , simpli, eventual sare.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511803302.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511805309.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126511807713.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2010 - 07:07 PM

In seara asta n-am de gind sa pornesc cuptorul dar la urmatoarea ocazie ii fac, sigur sunt nemaipomenit de buni. :angryfire:

#3 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 02 February 2010 - 10:30 PM

pacat ca nu am vazut mai repede :D cuptorul meu era deja deschis.imi plac cum arata si sigur ii voi incerca.
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 02 February 2010 - 10:40 PM

Etaly,arata f.pe gustul meu trebuie musai sa-i fac,copii mei sint fani cartofi de tot felul ,o sa revin cu impresii http://artaculinara....tyle_emoticons/default/6.gif/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt=':D' /><' />

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2010 - 11:12 PM

Eu in schimb le-am facut pentru ca am facut muschiuletul umplut si cuptorul era aprins asa ca am profitat, foarte buni :D
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514511704.jpg

#6 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 03 February 2010 - 01:28 AM

arata super! :D
maiine-i fac si eu.
am sa-ncerc sa=i dau doar intr-un clocot,(sau sa-i tin eventual 10 min in apa clocotita) apoi sa-i crestez si sa-i dau la cuptor,sa se rumeneasca fain, as mai reduce un pic timpul si cantitatea de grasime, ce zici? o merge? :mad:

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2010 - 09:00 AM

Vezi postareaNico-Vya, la 03 February 2010 - 01:28 AM, a spus:

as mai reduce un pic timpul si cantitatea de grasime, ce zici? o merge? :thumleft:

Tizo, eu am pus doar un pic de ulei in tava, l-am intins peste tot cu pensula, am asezat cartofii, i-am uns cu acelasi ulei din tava si cind i-am verificat o singura data, i-am reuns tot cu uleiul din tava, deci am folosit foarte putin.
Depinde ce varietate de cartofi vei folosi, cei folositi de mine erau cei cu coaja alba care se coc repede, de fapt taiati in jumatate s-au copt in jumatate de ora, am avut 4 mai mici pe care i-am lasat intregi si erau aproape copti.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 February 2010 - 09:15 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 February 2010 - 11:12 PM, a spus:

Eu in schimb le-am facut pentru ca am facut muschiuletul umplut si cuptorul era aprins asa ca am profitat, foarte buni :thumleft:



Wow , cata rapiditate!Ma bucur ca v-au placut!

Multumesc Taylor si Geany, sunt chiar buni , merita incercati!

Nico , incearca si asa daca vrei cu fiertul cartofilor, dar si eu am avut soi mai moale si s-au copt rapid, dar mai ales am avut efectul moale inauntru si crocant afara.

#9 Useril este offline   cricket 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 49
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationIasi

Postat 03 February 2010 - 03:15 PM

I-am facut si eu aseara, au fost perfecti pt cina! eu am mai pus in untul topit usturoi granulat si un praf de condimente de Provence.

multumesc mult Eataly =))

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2010 - 09:49 AM

Cu placere ,Criket.La usturoi nu m-am gandit.Multumesc de idee. =))

#11 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 04 February 2010 - 11:24 PM

Eataly, am facut asa cum am promis , da n-o fo time sa arat :D
nici poza nu-i prea reusita...da`
cartofii sunt bestiali,imi place modelu de nu mai pot :tongue3: aseara i-am facut
alaturi de fasole lata si Saltimbocca-alla Romana.mersi de reteta :occasion15:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-119-126532571786.jpg

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 February 2010 - 01:29 PM

Si pe mine m-au atras de cum i-am vazut.I-am refacut , cu coaja si un "solz" de unt pe fiecare si unsi cu ulei, si sare aromata. Buni rau , am desprins chips-urile unul cate unul, crocanti si moi in interior.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126562837327.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126562838859.jpg

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2010 - 01:33 PM

Arata superb cu tot cu coaja.

#14 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 08 February 2010 - 07:18 PM

Sint buni cartofii astia. Merg facuti si la gratar, in acelasi timp cit frigeti carnea. Cartofii se ung bine cu ulei doar la inceput, se condimenteaza cu sare grunjoasa si optional ii presarati cu french fries spice sau hazelnuts fin tocate.


Imagine postata

Imagine postata


#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2010 - 10:42 PM

Dana, l-ai scos pe Mr. Weber de sub nameti? :pupic:

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 February 2010 - 08:06 AM

Vezi postareaAdriana, la 08 February 2010 - 10:42 PM, a spus:

Dana, l-ai scos pe Mr. Weber de sub nameti? :salut:


Adriana, pozele nu sint de actualitate. Pe weberica asta nu-l mai am in batatura de vreo 2 ani de cind il avem pe frate-sau, Summit. Insa vazind topicul mi-am amintit ca am facut cartofii Hasselback la gratar si mi-am zis ca poate o sa va prinda bine ideea cind incepe sezonul de friptane. :-*

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 08:37 AM

Pai ne prinde foarte bine, tre sa ma straduiesc data viitoare sa-i tai si eu asa subtirei.
Intrebare pentru tine si Eataly, cum de s-au deschis asa taieturile la voi si la mine au ramas lipite, poate pentru ca eu am folosit cartofii taiati in jumatate si n-au avut loc sa se desfasoare?

#18 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 09 February 2010 - 10:24 AM

Eataly,aseara i-am facut juma cu coarja si juma fara coarja.sunt foarte buni in ambele variante.merci de reteta :tongue3:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-144-126570301862.jpg
am servit cu carnaciori :((
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-144-126570381033.jpg
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 February 2010 - 10:29 AM

Eu i-am separat solzii de fiecare data cand am uns cu ulei , asigurandu-ma ca si sarea a patruns intre , cat de cat.

Ma bucur ca ti-au placut Taylor, mie mi-au placut mai mult cu coaja , ca s-au format chipsuri.

Interesanta si varianta la gratar , poate la vara, multumim de idee, Dana!

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 11:19 AM

Vezi postareaEataly, la 09 February 2010 - 10:29 AM, a spus:

Eu i-am separat solzii de fiecare data cand am uns cu ulei , asigurandu-ma ca si sarea a patruns intre , cat de cat.

Am inteles, mersi, fac si eu asa data viitoare.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi