Cartofi Hasselback
#1
Postat 02 February 2010 - 03:43 PM
Eu am avut cartofi cam mari si i-am taiat jumatate in lung.Cartofii curatati , se cresteaza cam 1-2 mm fara sa-i taiem pana jos.Eu m-am ajutat de doua creioane si treaba a mers mult mai repede.
I-am asezat in tava , am topit unt pe foc si am turnat deasupra cartofilor.Am copt 40 de minute la cuptor(depinde de marimea si de soiul lor), ungandu-i din 10 in 10 minute(aproximativ, eh!) cu ulei.Cand sunt gata ii presaram cu pesmet amestecat cu parmezan sau cascaval.Ii mai dam 10 minute la cuptor , grill daca aveti si gata.
Crocanti in exterior si moi in interior, sunt un deliciu.
Am vazut si varianta fara pesmet si parmezan , simpli, eventual sare.
#2
Postat 02 February 2010 - 07:07 PM
#3
Postat 02 February 2010 - 10:30 PM
#4
Postat 02 February 2010 - 10:40 PM
#5
Postat 02 February 2010 - 11:12 PM
#6
Postat 03 February 2010 - 01:28 AM
maiine-i fac si eu.
am sa-ncerc sa=i dau doar intr-un clocot,(sau sa-i tin eventual 10 min in apa clocotita) apoi sa-i crestez si sa-i dau la cuptor,sa se rumeneasca fain, as mai reduce un pic timpul si cantitatea de grasime, ce zici? o merge?
#7
Postat 03 February 2010 - 09:00 AM
Nico-Vya, la 03 February 2010 - 01:28 AM, a spus:
Tizo, eu am pus doar un pic de ulei in tava, l-am intins peste tot cu pensula, am asezat cartofii, i-am uns cu acelasi ulei din tava si cind i-am verificat o singura data, i-am reuns tot cu uleiul din tava, deci am folosit foarte putin.
Depinde ce varietate de cartofi vei folosi, cei folositi de mine erau cei cu coaja alba care se coc repede, de fapt taiati in jumatate s-au copt in jumatate de ora, am avut 4 mai mici pe care i-am lasat intregi si erau aproape copti.
#8
Postat 03 February 2010 - 09:15 AM
Adriana, la 02 February 2010 - 11:12 PM, a spus:
Wow , cata rapiditate!Ma bucur ca v-au placut!
Multumesc Taylor si Geany, sunt chiar buni , merita incercati!
Nico , incearca si asa daca vrei cu fiertul cartofilor, dar si eu am avut soi mai moale si s-au copt rapid, dar mai ales am avut efectul moale inauntru si crocant afara.
#9
Postat 03 February 2010 - 03:15 PM
multumesc mult Eataly
#10
Postat 04 February 2010 - 09:49 AM
#11
Postat 04 February 2010 - 11:24 PM
nici poza nu-i prea reusita...da`
cartofii sunt bestiali,imi place modelu de nu mai pot aseara i-am facut
alaturi de fasole lata si Saltimbocca-alla Romana.mersi de reteta
#12
Postat 08 February 2010 - 01:29 PM
#16
Postat 09 February 2010 - 08:06 AM
Adriana, la 08 February 2010 - 10:42 PM, a spus:
Adriana, pozele nu sint de actualitate. Pe weberica asta nu-l mai am in batatura de vreo 2 ani de cind il avem pe frate-sau, Summit. Insa vazind topicul mi-am amintit ca am facut cartofii Hasselback la gratar si mi-am zis ca poate o sa va prinda bine ideea cind incepe sezonul de friptane.
#17
Postat 09 February 2010 - 08:37 AM
Intrebare pentru tine si Eataly, cum de s-au deschis asa taieturile la voi si la mine au ramas lipite, poate pentru ca eu am folosit cartofii taiati in jumatate si n-au avut loc sa se desfasoare?
#18
Postat 09 February 2010 - 10:24 AM
am servit cu carnaciori
#19
Postat 09 February 2010 - 10:29 AM
Ma bucur ca ti-au placut Taylor, mie mi-au placut mai mult cu coaja , ca s-au format chipsuri.
Interesanta si varianta la gratar , poate la vara, multumim de idee, Dana!
#20
Postat 09 February 2010 - 11:19 AM