Friptura merita si aici un locsor, Adriana, cand o aduci?O friptura care ma scoate des din incurcatura, ca e pe cat de buna, se mai face si singura acolo , in pace!Deci iti dedic caracatita mea in ulei.

Mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca si caracatita se face asa.Eu am avut de ales intre o caraacatita de un kil jumatate si una de doua kile.Am ales prima varianta.

Am spalat-o bine.Am uscat-o bine , am pus-o intr-o oala am acoperit-o cu ulei de masline, dar nu extra virgin.In ulei am pus trei , patru catei de usturoi.Oala am pus-o pe gratarul din fonta si la foc mic, neacoperita.Cand o intepati cu cutitul si cutitul intra usor e gata! La mine aproape 4 ore, ca individul era mare.


Aici era deja copt .

Eu l-am sevit intr-o salata calda cu cartofi.

Diferenta dintre unul fiert si copt asa , e mare :isi pastreaza mult mai mult gustul si culoarea, aroma de ulei si usturoi.In plus nu-mi mai umple bucataria de miros.
Usturoiul cand l-am scos era alb .Uleiul nu trebuie sa fiarba , sa clocoteasca, trebuie sa ramana calm si nemiscat!
