Forum Culinar: Creme si mousse-uri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creme si mousse-uri

#181 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 May 2011 - 10:47 AM

Dana, ai link la tortul Padurea neagra - adica modul de preparare la blaturile fara faina? Si stratificarea?
Merci !

#182 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 08 May 2011 - 01:08 PM

Vezi postareaAllyMcBeal, la 08 May 2011 - 10:47 AM, a spus:

Dana, ai link la tortul Padurea neagra - adica modul de preparare la blaturile fara faina? Si stratificarea?
Merci !

...nu stiu daca e voie sa-l pun aici, iti trimit pe PM!!!!!!
dana

#183 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 June 2011 - 07:01 PM

Crema de unt cu ciocolata

3 oua
1/4 cup apa
1 cup zahar
2 lingurite miere
300 g unt rece taiat in cuburi si lasat 20 min la temperatura cam
120 g ciocolata, topita

Se aduce la firbere apa, zaharul si siropul si se lasa pe foc 5 min. Se freaca ouale pana devin spumoase si se adauga siropul fierbinte in fir subtire. Se amesteca continuu pana se raceste complet, cam 15 min. Se adauga untul, 1-2 bucati odata, batand pana ce amestecul devine cremos. Se incorporeaza ciocolata topita, calduta, in fir subtire. Se poate face cu 3-4 zile ininte si tinuta la frigider.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#184 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 July 2011 - 12:35 PM

Vezi postareastella, la 04 February 2010 - 11:41 AM, a spus:

Mousse de lamaie/citron

la fiecare lamaie , 1 ou, 1 lingura zahar si 1 dl smantana care devine frisca.
se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie la bain-marie
se adauga albusurile batute bine, si se continua amestecarea pe bain-marie
se adauga sucul de lamaie ( eu il dau prin strecuratoarem, sa fie limpede) si se amesteca mereu
dupa ce s-a racit bine amestecul, se bate bine frisca, si se amesteca cele 2 compozitii.

poze voi face data viitoare.


Stella, vreau sa fac mousse-ul asta sa il pun intre blaturi de tort. Fara gelatina merge? Eu ce am mai citit pe net mai toate au gelatina, mi-e teama ca nu se intareste ca lumea. Tu l-ai folosit intre blaturi? CUm se preteaza?

Multumesc, :)

#185 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 July 2011 - 07:35 PM

si mie mi-a facut cu ochiul reteta asta. Ma gandesc ca am sa o fac si eu pentru tortul de ziua mea :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#186 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 July 2011 - 10:43 PM

Armina , mea culpa, am uitat sa scriu ca pun si gelatina :) , la mine e ca o placa, si se inmoaie in apa, si apoi se adauga la compozitia calda.
deci nu am folosit-o ca o crema de tort, ci mereu ca un desert in cupa.Cred ca s-ar preta foarte bine la asa ceva.
sau poate incerci o crema pasticcera ( tip diplomat) si o parfumezi cu lamaie )

#187 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 July 2011 - 10:47 PM

Ca sa nu mai editez, doar am pus niste poze mai vechi....deci dupa ce se amesteca frisca cu compozitia de oua ,lamaie si gelatina( racite bine)
si inainte de a o servi .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-16-13106763497797.jpg
  • Imagine atasata: monthly_07_2011/post-16-13106763637505.jpg


#188 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 July 2011 - 11:03 PM

Multumesc Stellina :)
Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asa

#189 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 July 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaArmina, la 14 July 2011 - 11:03 PM, a spus:

Multumesc Stellina :)
Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asa

pai zeama de lamaiea o pui la sfarsit, cand crema e gata si racita. Ca la alba-ca-zapada.

Eu zic ca si mousse-ul asta cu lamaie merge pus in tort, mai ales daca are gelatina.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#190 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 14 July 2011 - 11:22 PM

Vezi postareaaura, la 14 July 2011 - 11:07 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 14 July 2011 - 11:03 PM, a spus:

Multumesc Stellina :)
Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asa

pai zeama de lamaiea o pui la sfarsit, cand crema e gata si racita. Ca la alba-ca-zapada.

Eu zic ca si mousse-ul asta cu lamaie merge pus in tort, mai ales daca are gelatina.


Aura, am cautat pe net acum cva retete de crema pasticcera al limone si toate au doar coaja de lamaie, niciuna zeama....

#191 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 July 2011 - 11:26 PM

Vezi postareaArmina, la 14 July 2011 - 11:22 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 14 July 2011 - 11:07 PM, a spus:

Vezi postareaArmina, la 14 July 2011 - 11:03 PM, a spus:

Multumesc Stellina :)
Mi-e teama ca daca pun zeama de lamaie in lapte se branzeste crema pasticcera...nu am mai facut asa

pai zeama de lamaiea o pui la sfarsit, cand crema e gata si racita. Ca la alba-ca-zapada.

Eu zic ca si mousse-ul asta cu lamaie merge pus in tort, mai ales daca are gelatina.


Aura, am cautat pe net acum cva retete de crema pasticcera al limone si toate au doar coaja de lamaie, niciuna zeama....

pai si mai bine :D esti sigura ca nu se mai branzeste
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#192 Useril este offline   monatibi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 15 July 2011 - 12:00 AM

Vezi postareadana3262, la 06 May 2011 - 05:52 PM, a spus:

Vezi postareasimonique, la 06 May 2011 - 12:44 PM, a spus:

Mmm, ce bine suna...dar la ce se poate folosi umplutura asta?


...la reteta postata de Kiken, Tort "Padurea Neagra", ...dupa o reteta de Heston Blumenthal:

Pentru blatul tip "madeleine":
50g unt (nesarat)
1 ou mare
30g miere
60g faina "000"
30g zahar pudra
1 lingurita (5g) praf copt
1 varf de cutit sare
15ml lapte (1-2 linguri)

Pentru blatul de cacao, fara faina:
65g ciocolata neagra
7 galbenuse(140g)
5 albuse (150g)
130g zahar tos
1 lingura (5g) cacao

Pentru jeleul de visine:
200 gr visine proaspete sau congelate
1 lingura zahar
4 gr gelatina

Pentru umplutura de visine:
300 gr visine proaspete sau congelate
1 lingura rasa amidon
2-3 linguri zahar (dupa gust)


Pentru ganache:
150 ml frisca
150 g ciocolata amaruie
1 varf de cutit sare
30g unt (nesarat)

Pentru crema kirsch (sau de nevoie visinata )
8 gr gelatina
5 galbenusuri (100g)
90g zahar tos
250ml lapte
220ml frisca
20ml kirsch (visinata)

Pentru spuma de ciocolata:
4 galbenusuri (80g)
180g zahar tos
100ml lapte
200g ciocolata amaruie
un varf de cutit sare
200ml frisca

...asa arata sectiunea si e cel mai bun tort ce l-am mancat vreodata:



super arata dar unde gasesc modul de preperare?

#193 Useril este offline   terezia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 01-March 11

Postat 11 September 2011 - 08:37 PM

Vezi postareagloxinia, la 12 February 2010 - 12:27 PM, a spus:

La cererea Monei crema de cioco a lui Carmen Spantu:

Dragelor , reteta mea de crema de ciocolata suna cam asa :

- 4 oua medii[53-63 g.]
- un praf de sare
- 2 cani cu zahar tos [cani de 250ml.]
- 4 ls. cu cacao cu varf , de foarte buna calitate [eu folosesc cacao de Zaan, olandeza]
- 250 g. unt [80% grasime] sau margarina Rama

Ouale se sparg intregi intr-un vas neaderent [folosesc un ceaun de tuci], se pune sarea si se bat bine , apoi se adauga zaharul , omogenizand bine iarasi si apoi adaugam cacaoa , pe care o incorporam usor in compozitzia de oua .
Acest melanj se pune la fiert , la focul cel mai mic , amestecand in el destul de des , pana cand se ingroasa si compozitzia devine vascoasa si curge mai greu de pe tel. Se da deoparte de pe foc , se strecoara printr-o sita deasa in alt vas si se da la rece . Separat , alifiem untul moale , la temperatura camerei , foarte bine si adaugam lingura cu lingura compozitzia rece de oua cu cacao , frecand energic .Se poate folosi atat la torturi cat si la prajituri . Se preteaza foarte bine la ornatul cu poshul cu diferite duiuri.

si eu fac aceasta crema e foarte buna dar eu mai adaug o ciocolata in amestecul de oua si pun untul cand e inca calduta sa nu se taie. incearca cacaua de la kaufland (grande)ca e super.

#194 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 05 April 2012 - 01:41 PM

UP

Poate ati uitat de topicul asta :tongue3:!
dana

#195 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 August 2012 - 12:03 PM

Crema de lapte condensat

200 ml smantana pt frisca (+1 plic intaritor frisca, sau fara),
175 g lapte condensat,
100 ml lapte,
6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid),
50 g miere=1 lg, esenta vanilie

Preparare: Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se ditrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea. Batem frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida). Turnam crema intre foi si lasam la frigider cateva ore, pana se intareste.(Crema fiind consistenta, nu este neaparat necesar sa folosim margini/inel)

Crema de mascarpone cu lapte condensat

500 gr mascarpone
170 gr lapte condensat
250 gr frisca

Tineti toate ingredientele in frigider, astfel crema va fi gata mai repede pt utilizare.
Amestecati putin mascarponele cu mixerul pentru a iesi cremos.
Adaugati cate un pic laptele condensat (cateodata e nevoie de mai putin de 170 gr lapte condensat si asta probabil datorita tipului de mascarpone) si amestecati cu mixerul. Daca observati ca amestecul de mascarpone si lapte condensat devine mai lichid, opriti-va, nu mai adaugati lapte condensat.
Bateti frisca bine si apoi cu o lingura amestecati toate ingredientele (mascarpone, lapte condensat, frisca).

Puteti folosi crema ca umplutura la torturi sau puteti decora cu ea tortul..
Atentie: in functie de fiecare tip de mascarpone, un tub de laptele condensat poate fi prea mult. Opriti-va in a mai adauga lapte condensat daca crema incepe sa fie lichida.

Crema de caramel

Daca iti este in conserva laptele condensat il pui la fiert aprox 2-4 ore la foc mic si invelit intr-un prosop, apa sa ajunga la 1 cm sub inaltimea conservei.
Iese un caramel tare dupa racire daca-l tii 4 ore la fiert.
Amesteci cu frisca batuta...si gata mousse-ul de caramel.

[b]Crema de unt si lapte condensat


250 g unt rece inca usor de lucrat, il tai bucati mici
397 g lapte condensate = o conserva

Bateti untul cu viteza cea mai mare cel putin 10 min. Untul va devein alb. Acest pas e fundamental pt reusita cremei.
Incepeti sa adaugati putin cate putin laptele condensat in timp ce robotul functioneaza.
Bateti tot timpul la viteza mare si in alte 10 min crema va fi gata pentru a o putea folosi la umplere sau la decorare.

[b]Crema Raffaello


250 g mascarpone
100 g lapte condensat
150 ml frisca neindulcita
150 g ciocolata alba
Jamate de pachet wafers cu vanilie (napolitane cu vanilie 63 gr)
Migdale taiate (facoltativ)
Fulgi de cocos

Ciocolata se topeste pe baie de aburi cu 100 ml frisca. Lasati sa se raceasca.
Mascarponele tineti-l in congelator 15 min apoi incepeti sa-l bateti incet si adaugati laptele condensat .
Adaugati ciocolata topita si racita. Amestecati. Adaugati restul de frisca batuta.
Crema o completati cu napolitanele de vanilie zdrobite (grosier), migdalele si fulgii de cocos.

#196 Useril este offline   mika1802 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 22-October 12
  • LocationCurtea de Arges

Postat 23 October 2012 - 02:10 PM

Vezi postareanatasha, la 22 November 2010 - 11:47 PM, a spus:

Fetili si de la mine o crema pe baza de unt.
Se poate folosi sub pasta de zahar,la facut trandafiri si alte flori din crema,pt scris merge si pe pdz,desenat,ornat borduri si eu o folosesc si la amandine.Se poate colora in orice nuante.
cam 250g unt
2oog zahar
cam 100g cioco(alba sau neagra)
cacao(eu o folosesc pe cea neagra dr Oetker)
arome
deci zaharul se pune cu putina apa la fiert*apa doar sa umezeasca zaharul)
Atasament 1.jpg
Atasament 3.jpg


cu o lingura se ia spuma de deasupra(daca este nevoie de citeva ori)
si cu o pensula se spala peretii vasului
Atasament 2.jpg
cind incepe sa faca asa mai multe basicute
Atasament 4.jpg

se ia proba(intre degete trebuie sa ramina asa ca un fir de ata)
Atasament 5.jpg
se presara putina sare de lamiie deasura
si se pun citeva bucatele de unt
Atasament 6.jpg
se lasa la racit
untul se spumeaza

Atasament 7.jpg
aici siropul racit care devine ca o miere mai groasa
Atasament 8.jpg
se adauga mierea asta in unt
Atasament 9.jpg
Atasament 10.jpg
apoi cioco(daca o vreti alba sau apoi sa colorati puneti cioco alba)
Atasament 11.jpg
si cacao
Atasament 12.jpg
este foarte afinata si se lucreaza frumos cu ea
Atasament 15.jpg


natasha, siropul de zahar nu poate fi inlocuit cu mierea? daca da, cam ce cantitate de miere?
Locul femeii e în bucătărie: picior peste picior, cu un pahar de vin în mână, privind soţul cum găteşte cina!
Imagine postata

#197 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 October 2012 - 10:40 PM

observ ca vre-i sa-ti faci de lucru.

parere personala: prima data fa-o cum scrie reteta apoi a doua oara poti sa o modifici cum vrei ca doar vei sti cum e necesar sa arate crema la final.

ps: zaharul e mai ieftin ca mierea
presupun ca nu intentionezi sa faci tort cu crema de unt in loc de mousse-uri care sunt mai usoare, aerate...etc

#198 Useril este offline   mika1802 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 22-October 12
  • LocationCurtea de Arges

Postat 24 October 2012 - 04:41 PM

Vezi postareayoyo, la 23 October 2012 - 10:40 PM, a spus:

observ ca vre-i sa-ti faci de lucru.

parere personala: prima data fa-o cum scrie reteta apoi a doua oara poti sa o modifici cum vrei ca doar vei sti cum e necesar sa arate crema la final.

ps: zaharul e mai ieftin ca mierea
presupun ca nu intentionezi sa faci tort cu crema de unt in loc de mousse-uri care sunt mai usoare, aerate...etc


yoyo, vreau sa fac crema pentru ornat. vad ca se comporta bine la ornat, ca aduce (ceea ce am vazut in poze) cu buttercream-ul. am de facut un tort pentru luni si incerc retete noi. :)

Locul femeii e în bucătărie: picior peste picior, cu un pahar de vin în mână, privind soţul cum găteşte cina!
Imagine postata

#199 Useril este offline   anca79 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 30-October 12

Postat 14 February 2013 - 03:55 PM

Vezi postareaMIMI, la 14 November 2010 - 03:45 PM, a spus:

CREMA DE VANILIE LISSA

2 oua,4 lg zahar ,150 g ciocolata alba,400 ml frisca,esenta de vanilie,10 g gelatina.
Ouale si zaharul se pun pe baie de abur ,cand incepe sa se ingroase se adauga ciocolata bucatele. Cand ciocolata e topita se da deoparte si se lasa la racit.
Frisca se bate nu foarte tare ,se adauga crema de oua si se amesteca ,apoi gelatina dizolvata in 3-4 lg de apa,pentru a nu face cocoloase gelatina ,se ia din crema doua lg si se amesteca cu gelatina si apoi cu toata compozitia.


am si eu o nelamurire la aceasta crema:ouale se folosesc intregi sau doar galbenusul?
Anca

#200 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 14 February 2013 - 04:05 PM

se pun intregi.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi