Forum Culinar: Chifle cu branza bulgarasi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chifle cu branza bulgarasi

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 February 2010 - 10:21 AM

Nu mai e un secret ca-mi plac aluaturile cu branza in ele, deci n-am rezistat nici la chiflele acestea pufoase si usoare ca niste bulgarasi.
Branzica e acea cu bulgarasi, cottage cheese, fiocchi di latte.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527100531.jpg

Ingrediente:200 gr branzica
12 gr drojdie proaspata
100 ml apa calda
2 linguri zahar
1 ou
1 lingurita rasa de sare
300-330 gr faina

Branzica(de preferabil la temperatura camerei), oul, apa si drojdia cu zahar se amesteca bine cu o lingura.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527124914.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527127278.jpg

Adaugam faina treptat , framantam pana bulgarasii de la branza se topesc in aluat.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527136236.jpg

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.Dupa care pe masa infainata , facem sul, si taiem din aluat bucati din care v-om forma chifle.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527145718.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527147937.jpg

Lasam iar la crescut , dupa care ii ungem cu galbenus de ou(la temperatura camerei) si-i coacem 180 de grade , cam 15 minute si o baie initiala de aburi(adica stropesc fundul cuptorului cu apa si inchid repede cuptorul.)

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527161102.jpg

Sectiune!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-9-126527164111.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 10:27 AM

Splendide! =))

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 04 February 2010 - 11:31 AM

Zici ca-s gogosi !Asa de fain arata dupa copt. :D
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 04 February 2010 - 03:58 PM

ce apetisante sunt!!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 February 2010 - 12:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2010 - 10:27 AM, a spus:

Splendide! :pupic:


Multumesc! :occasion15:

Vezi postareaPiscotel, la 04 February 2010 - 11:31 AM, a spus:

Zici ca-s gogosi !Asa de fain arata dupa copt. :floare:


Daca le pudram cu zahar , puteam foarte bine sa le dau drept gogosi. :pupic:

Vezi postareataylor, la 04 February 2010 - 03:58 PM, a spus:

ce apetisante sunt!!


Daa, si foarte pufoase niste bulgarasi moi, moi!

#6 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 19 August 2011 - 01:39 PM

Am vazut reteta inca de cand a fost postata, dar cum o perioada nu prea am avut nici timp si nici chef sa fac ceva... azi abia le-a venit randul. Succes pe toata linia, sunt intr-adevar niste bulgarasi.. aluatul este minunat dupa copt... pufosenie! Eu le-am dat putin o alta identitate umplandu-le cu chorizo si scamorza affumicata... o gustare absolut delicioasa si marturisesc, foarte apreciata de toti. Multumesc Lili!
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi