Nu mai e un secret ca-mi plac aluaturile cu branza in ele, deci n-am rezistat nici la chiflele acestea pufoase si usoare ca niste bulgarasi.
Branzica e acea cu bulgarasi, cottage cheese, fiocchi di latte.
Ingrediente:200 gr branzica
12 gr drojdie proaspata
100 ml apa calda
2 linguri zahar
1 ou
1 lingurita rasa de sare
300-330 gr faina
Branzica(de preferabil la temperatura camerei), oul, apa si drojdia cu zahar se amesteca bine cu o lingura.
Adaugam faina treptat , framantam pana bulgarasii de la branza se topesc in aluat.
Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.Dupa care pe masa infainata , facem sul, si taiem din aluat bucati din care v-om forma chifle.
Lasam iar la crescut , dupa care ii ungem cu galbenus de ou(la temperatura camerei) si-i coacem 180 de grade , cam 15 minute si o baie initiala de aburi(adica stropesc fundul cuptorului cu apa si inchid repede cuptorul.)
Sectiune!
Pagina 1 din 1
Chifle cu branza bulgarasi
#3
Postat 04 February 2010 - 11:31 AM
Zici ca-s gogosi !Asa de fain arata dupa copt.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 04 February 2010 - 03:58 PM
ce apetisante sunt!!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine
#5
Postat 08 February 2010 - 12:16 PM
Adriana, la 04 February 2010 - 10:27 AM, a spus:
Splendide!
Multumesc!
Piscotel, la 04 February 2010 - 11:31 AM, a spus:
Zici ca-s gogosi !Asa de fain arata dupa copt.
Daca le pudram cu zahar , puteam foarte bine sa le dau drept gogosi.
taylor, la 04 February 2010 - 03:58 PM, a spus:
ce apetisante sunt!!
Daa, si foarte pufoase niste bulgarasi moi, moi!
#6
Postat 19 August 2011 - 01:39 PM
Am vazut reteta inca de cand a fost postata, dar cum o perioada nu prea am avut nici timp si nici chef sa fac ceva... azi abia le-a venit randul. Succes pe toata linia, sunt intr-adevar niste bulgarasi.. aluatul este minunat dupa copt... pufosenie! Eu le-am dat putin o alta identitate umplandu-le cu chorizo si scamorza affumicata... o gustare absolut delicioasa si marturisesc, foarte apreciata de toti. Multumesc Lili!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1