Despre carnea maturata diverse intrebari
#1
Postat 08 February 2010 - 07:23 PM
Am fost la Metro, am luat carnita in vid, dar mi s-a parut ca are un miros...hm.. sa-i zicem mai special
Acum vine intrebarea: carnita maturata are un miros mai altfel, sau pur si simplu am nimerit eu ce nu trebuia?
Sarumana
#2
Postat 08 February 2010 - 07:29 PM
Bunny, la 08 February 2010 - 07:23 PM, a spus:
Am fost la Metro, am luat carnita in vid, dar mi s-a parut ca are un miros...hm.. sa-i zicem mai special
Acum vine intrebarea: carnita maturata are un miros mai altfel, sau pur si simplu am nimerit eu ce nu trebuia?
Sarumana
De cît timp e maturata?
Ce înseamna miros special?
A fost vidata bine,sau avea vreo bula de aer?
Cînd tai o bucata,si o miros în interior,miroase a carne de vita.Un miros intensiv,dar doar de carne cruda de vita.Nu miroase special...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 08 February 2010 - 07:36 PM
Bunny, la 08 February 2010 - 07:23 PM, a spus:
Am fost la Metro, am luat carnita in vid, dar mi s-a parut ca are un miros...hm.. sa-i zicem mai special
Acum vine intrebarea: carnita maturata are un miros mai altfel, sau pur si simplu am nimerit eu ce nu trebuia?
Sarumana
Bunny, e ok, isi va reveni. La noi era un afis mare de prezentare a tipului astuia de carne in vid. Scria ca dupa ce e desfacuta va avea o culoare si un miros mai neobisnuit si ca trebuie lasata la temperatura camerei 1/2 ora, timp in care isi va reveni si va primi aspectul si mirosul unei bucati proaspete de carne...Cred ca e din cauza admosferei vidate, lipsa de aer ii da acel miros o vreme.
Chiar am luat si eu o bucata de curand, inca n-am scos-o din ambalaj, ma duc sa-i fac o poza.
#4
Postat 08 February 2010 - 07:39 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 08 February 2010 - 07:40 PM
Maya, la 08 February 2010 - 07:29 PM, a spus:
Bunny, la 08 February 2010 - 07:23 PM, a spus:
Am fost la Metro, am luat carnita in vid, dar mi s-a parut ca are un miros...hm.. sa-i zicem mai special
Acum vine intrebarea: carnita maturata are un miros mai altfel, sau pur si simplu am nimerit eu ce nu trebuia?
Sarumana
De cît timp e maturata?
Ce înseamna miros special?
A fost vidata bine,sau avea vreo bula de aer?
Cînd tai o bucata,si o miros în interior,miroase a carne de vita.Un miros intensiv,dar doar de carne cruda de vita.Nu miroase special...
Maya, pe punga nu scria de cat timp era maturata, sau nu am vazut eu - m-am uitat numai la termenul de valabilitate. Eu am lasat-o o saptamana in frigi la 2 grade in vid, dupa care am desfacut-o (mai avea inca o saptamana pana la expirarea termenului)
Mirosul era "special", asa a zis nasul meu. Nu m-am uitat sa vad daca era gaurita punga, insa nu parea.
Multam de info, mi-ai confirmat ca a fost "bafta" mea - ceea ce banuiam si eu, ca era prea ciudat sa capete asa miros de la maturare in vid. Imi mai fac avant si mai incerc, dar o sa o desfac imediat ce o cumpar, sa nu mai am surprize
#6
Postat 08 February 2010 - 07:50 PM
Citeaza
Mirosul era "special", asa a zis nasul meu. Nu m-am uitat sa vad daca era gaurita punga, insa nu parea.
Multam de info, mi-ai confirmat ca a fost "bafta" mea - ceea ce banuiam si eu, ca era prea ciudat sa capete asa miros de la maturare in vid. Imi mai fac avant si mai incerc, dar o sa o desfac imediat ce o cumpar, sa nu mai am surprize
Bunny,maturata la 14 zile,este mai deschisa.La 3 saptamîni,e mai închisa,iar aproape de saptamîna a4-a,e îchisa bine la culoare(ma refer la vederea prin punga vidata si putinul lichid/umiditate care o înconjoara)Dupa 2-3 saptamîni,daca nu e tinuta corect,adica în frigider care se deschide si se închide,este posibil sa se strice.A fost cumva putin lipicioasa bucata de carne?
Tai-o felii,si lasa-le pe o farfurie la temperatura camerei vreo jumatate de ora.Cum miros?Tot asa?
Normal,carnea stricata nu miroase special,ci rau taaare!
Aici,împreuna cu carnea,în punga vidata împreuna cu bucata de carne,intra si o eticheta cu data cînd a fost sacrificat animalul si vidata carnea.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 08 February 2010 - 07:54 PM
Bunny, nu te pripi...asteapta inca putin sa vezi daca nu-si pierde mirosul. Cum spunea Maya, trebuie sa fie un miros de carne cruda, dar mult mai puternic si sa aiba o culoare vinetie, si mie mi s-a parut ”special” prima data.
#8
Postat 08 February 2010 - 10:01 PM
Maya, la 08 February 2010 - 07:50 PM, a spus:
Tai-o felii,si lasa-le pe o farfurie la temperatura camerei vreo jumatate de ora.Cum miros?Tot asa?
Normal,carnea stricata nu miroase special,ci rau taaare!
Aici,împreuna cu carnea,în punga vidata împreuna cu bucata de carne,intra si o eticheta cu data cînd a fost sacrificat animalul si vidata carnea.
Carnita nu mai e, nu am avut curaj sa fac nimic din ea. Lichidul mirosea cel mai rau, iar carnea mi s-a parut foarte legata, la fel de lipicioasa la textura cum e carnea de somon, cu o culoare rosu inchis - dar nu rosul acela de stricat, asta m-a intrigat. Maya, poate ar trebui sa mut partea asta de discutii intr-un topic separat de intrebari despre carnea maturata, la tehnici, ce zici? (asta ca sa ramana in topicul Hanei numai lucrurile delicioase)
KikenHana, la 08 February 2010 - 07:54 PM, a spus:
Hana, am retinut marca pe care ai cumparat-o tu, sarumana!
#9
Postat 08 February 2010 - 11:19 PM
si
#10
Postat 08 February 2010 - 11:21 PM
gloxinia, la 08 February 2010 - 11:19 PM, a spus:
Si saracu ciine ce vina avea?
#11
Postat 08 February 2010 - 11:28 PM
#12
Postat 08 February 2010 - 11:34 PM
raluca elena, la 08 February 2010 - 11:28 PM, a spus:
Era buna faza sa mai faca femeia 100 de km ... S-a lasat pagubasa de data asta desi ar fi vrut sa faca nitel scandal...
si
#13
Postat 08 February 2010 - 11:35 PM
raluca elena, la 08 February 2010 - 11:28 PM, a spus:
Io nu mi-s scandalagioaica dar ma doare sa arunc banul pentru care am muncit deci as fi facut acelasi lucru ca tine.
#14
Postat 08 February 2010 - 11:35 PM
Adriana, la 08 February 2010 - 11:21 PM, a spus:
gloxinia, la 08 February 2010 - 11:19 PM, a spus:
Si saracu ciine ce vina avea?
Hai ca nu o patit nimic L-am vazut eu dupa aia, si era ok
si
#15
Postat 09 February 2010 - 06:42 PM
#16
Postat 10 February 2010 - 07:17 PM
Bunny, la 09 February 2010 - 06:42 PM, a spus:
Mai nush...eu tot iau carnea asta de ceva vreme da n-am avut niciodata surprize, decat placute. Chiar azi am desfacut bucata de mai sus si am facut o mancare de sta mața-n coada. Bunny, fii atenta, s-ar putea ca, carnea ta sa fi fost ok. Cand am desfacut-o avea un miros pe care l-as putea eticheta drept ”special” daca n-as stii cu ce lucrez, dar dupa 10 minute la aer era super-ok, rozalie si cu miros doar de carne de vita.
#17
Postat 18 February 2010 - 02:13 PM
Maya, la 18 February 2010 - 12:13 PM, a spus:
Adriana, cum se matureaza carnea la voi?
Sorella mea habar n-am cine o matureaza, daca cel care taie animalu sau macelaru' care o vinde, cind ma duc la el il intreb. Ceea ce vad din masina uneori e ca macelarii primesc juma de vita atirnata de-un picior si taiata pe lung. Al meu stiu ca se duce el la cel care taie si si-o aduce el la magazin. Pe etichetele cutiutelor scrie cam in toate supermarketurile unde s-a nascut, unde a crescut si unde a fost taiat animalu. Pe bonul de la macelarul meu scrie exact unde a fost taiat, acu nu mai tin minte daca scrie si numele proprietarului.
#18
Postat 18 February 2010 - 02:27 PM
Adriana, la 18 February 2010 - 02:13 PM, a spus:
Maya, la 18 February 2010 - 12:13 PM, a spus:
Adriana, cum se matureaza carnea la voi?
Sorella mea habar n-am cine o matureaza, daca cel care taie animalu sau macelaru' care o vinde, cind ma duc la el il intreb. Ceea ce vad din masina uneori e ca macelarii primesc juma de vita atirnata de-un picior si taiata pe lung. Al meu stiu ca se duce el la cel care taie si si-o aduce el la magazin. Pe etichetele cutiutelor scrie cam in toate supermarketurile unde s-a nascut, unde a crescut si unde a fost taiat animalu. Pe bonul de la macelarul meu scrie exact unde a fost taiat, acu nu mai tin minte daca scrie si numele proprietarului.
Pai întrebam,ca sa-mi dau seama cum se matureaza..cîte o juma de vitel?
Nu se matureaza tot pe bucati in vid? Eu numai metoda asta o stiu.
Si aici scrie la fel,toate datele de care zici,si cînd a fost pusa bucata la maturat.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 18 February 2010 - 02:44 PM
Adriana, la 18 February 2010 - 09:04 AM, a spus:
Kiken cumpara carnea maturata in vid pentru ca, din cite am inteles eu, in felul acesta carnea are proprietatile celei care se vinde aici deja maturata. Din carnurile pe care vad ca le gateste Maya, nu ma indoiesc ca tu in Germania si in pirlitul tau de magazin, nu gasesti. Adica, vreau sa zic ca, eu cred, ca ceea ce gasesti tu la pirlitul tau de magazin poate fi egal cu ceea ce numeste Kiken maturata in vid. Corectati-ma daca gresesc, cele care sunteti in tema
KikenHana, la 18 February 2010 - 10:32 AM, a spus:
Adriana, la 18 February 2010 - 11:52 AM, a spus:
Maya, la 18 February 2010 - 12:13 PM, a spus:
Adriana, Kiken, Maya - va multumesc mult pentru sfaturi!
Din pacate, la magazinu' din sat nu se vinde decat carne proaspata de vita - cu os si grasime (pentru supa), muschi si rasol. A, mai e si carne tocata de vita, dar mai mereu e amestecata cu cea de porc. Iar marinat... nexam, nimic, de nici un soi. Rar mai vad ceva aripi de pui marinate, da' rar de tot. Eu am luat muschi si am facut supa - n-am fiert-o deosebit de mult, s-a fragezit repede - asta in conditiile in care eu n-am oala sub presiune aici! O sa iau tot carne de aia, sa fac friptura, cred ca iese buna! In cel mai rau caz o las mai mult la cuptor, daca mi se pare ca nu-i coapta suficient.
Singura problema e lista de cumparaturi... Am vazut atatea retete apetisante pe aici, ca nici nu stiu ce sa fac mai intai! Nici nu se pune problema sa fac n-spe feluri de mancare deodata, e absurd! Si cum suntem doar 2... cred ca voi face cantitati mici, ca sa se termine repede si sa putem incerca mai multe feluri!
#20
Postat 18 February 2010 - 03:48 PM
Adriana, la 18 February 2010 - 02:13 PM, a spus:
Maya, la 18 February 2010 - 12:13 PM, a spus:
Adriana, cum se matureaza carnea la voi?
Sorella mea habar n-am cine o matureaza, daca cel care taie animalu sau macelaru' care o vinde, cind ma duc la el il intreb. Ceea ce vad din masina uneori e ca macelarii primesc juma de vita atirnata de-un picior si taiata pe lung. Al meu stiu ca se duce el la cel care taie si si-o aduce el la magazin. Pe etichetele cutiutelor scrie cam in toate supermarketurile unde s-a nascut, unde a crescut si unde a fost taiat animalu. Pe bonul de la macelarul meu scrie exact unde a fost taiat, acu nu mai tin minte daca scrie si numele proprietarului.
Asa stiu si eu , si cum spunea Kiken , o lasa bine la scurs de sange, am vazut cand fac prosciutto crudo.In frigidere vreo 2 zile.O fi si rasa.Ceea ce cumparam noi "de-a gata" e deja buna de facut, de gatit.Si nu e in vid.
Aici si puiul sau gaina cand o taie, o tin doua trei zile in frigider(nu freezer)inainte de a o gati.
Asa ii spun si mamei, ca mama acu o jumuleste, acu-i tocana sau supa!
Daca imi iau inima in dinti i-as face macelarului meu, o poza la vitrina lui.