Eataly, la 18 February 2010 - 03:48 PM, a spus:
Asa stiu si eu , si cum spunea Kiken , o lasa bine la scurs de sange, am vazut cand fac prosciutto crudo.In frigidere vreo 2 zile.O fi si rasa.Ceea ce cumparam noi "de-a gata" e deja buna de facut, de gatit.Si nu e in vid.
Pai eu asa stiam ca se face cu toata carnea..dupa sacrificare se lasa la scurs sînge,odihna etc..etc,o anumita perioada.Bineînteles ca trebuie pastrata în anumite conditii(temperatura,higiena..etc)
Apoi se taie în bucati si se matureaza în vid cel putin 2,pîna 3-4 saptamîni.Asta e carnea maturata(bineînteles ca nu toata carnea se vinde maturata

Se vinde si din cea scursa si odihnita,si de asta bucati vidate...si de toate...dar cred ca noi nu ne întelegem niciuna

Deci,ca sa ne întelegem,înca odata.Carnea pe care o cumparati voi de la macelarie(Adriana,Eataly/Italia),carnea de toate zilele...e toata maturata?Ca eu nu înteleg.Deci eu "maturat",nu spun la carnea scursa de sînge si odihnita la rece cîteva zile/o saptamîna,ci maturat numesc eu carnea aia care este în vid de cel putin 2-3 saptamîni,pastrata în conditii speciale/temperatura.