Forum Culinar: Ale mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ale mele aici vorbesc eu mult despre ce bucataresc

#201 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 January 2012 - 08:50 PM

am in plan o mancare de praz cu miel si supa crema de praz cu cartofi, daca as reusi sa le fac in seara asta ar fi super

#202 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 January 2012 - 07:30 PM

le-am facut si au iesit minunate. adaug pe lista permanenta si supa crema de catofi cu praz.

deseara am in plan snitele de pui fara ou, sa vad ce reusesc.

#203 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 January 2012 - 05:50 PM

Am reusit snitelele fara ou, au fost primite cu entuziasm. M-am abtinut sa mananc, prea le placeau lor.
Am servit cu un piure de cartofi pe care l-am 'imblanzit' cu smantana proaspata si cu o salata de rosii f faina.

Deseara am in plan o supa de pui si niste chestii indiene, nu mai stiu cum le zice.

#204 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 January 2012 - 10:38 PM

Maria, da' chiar in fiecare seara le gatesti?
Te admir, bravo!

Ce face puiul al mai mic?

#205 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 January 2012 - 11:45 PM

Vezi postareamoatza, la 31 January 2012 - 10:38 PM, a spus:

Maria, da' chiar in fiecare seara le gatesti?
Te admir, bravo!

Asta vroiam sa zic si eu! gatesti ca la cantina. Chiar si mancati atat?
si eu vreau sa stiu ce face piciul si ce face Cati. Mai treci si pune o poza la bubuleti :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#206 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 February 2012 - 02:39 PM

Fetelor, nu gatesc chiar in fiecare seara. de ex aseara am luat pauza ca a gatit altcineva pt noi :D
de mancat sigur ca se mananca mancarea Daniela, suntem totusi 3-4 adulti si doi copii la 3 mese pe zi :71:

Baiatul a crescut si ii merge bine. Mananca strasnic ce-i place si bea si mai acatari :floare: . Persista alergiile, dar tolereaza acum unt, smantana dulce binisor. Pielea lui nu se mai strica decat rar.

Capra cea mare face ce stie ea mai bine - imi pune creierii pe moatze hahaha

poze as pune, dar de unde timp?

#207 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 February 2012 - 06:35 PM

Am facut aseara
- supa de pui organic
- carnea fiarta am pastrat-o pentru un pui in sos de cedar
- irish stew cu porc
- mamali cu br cu la :rolleyes:

In seara asta vreau sa fac sosul de cedar si sa arunc carnea inauntru. Si as mai vrea sa fac o reteta noua de paste la cuptor cu niste legume si sos de malai(!), dar probabil ramane pe maine pt ca sunt mult prea obo...

#208 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 February 2012 - 06:26 PM

am facut:
- ciorba de fasole cu ciolan afumat - o minune!
- bucati pui bio la capac in ulei si vin; scos puiul, dezosat, separat uleiul de sosul de la fund; ingrosat sosul si pus inapoi carnea fara oase; servit cu piure de cartofi - minunat!
- paste cu legume congelate si ceva bacon romanesc, nu stiu cum sa-i zic
- porridge cu lapte, servirt cu miere de portocal :blush:

#209 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 February 2012 - 12:28 PM

Am facut in ultimele doua seri:
- pui cu legume asiatice + sos de soia + lapte de cocos + smantana dulce + curry verde (amestec) - o minunatie! servit cu orez simplu
- ciorba de oxtail mmmm :love7:

#210 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 17 February 2012 - 07:45 PM

facut in ultimele zile:
- ciorba de varza cu afumatura
- ciorbe gore (un fel de ciulama albaneza) cu carne de miel, iaurt si usturoi, absolut delicioasa
- salata de ton


am in plan:
- supa clara de pui
- puiul fiert sa il pun in tava la cuptor cu mirodenii si cartoafe
- chiftele fara ou

#211 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 20 February 2012 - 05:01 PM

Am facut in ultima vreme:
- supa clara de pui bio
- friptura de pui la cuptor
- cotlete le pork la gril
- file de pork la capac cu sos de spanac thai si orez simplu

#212 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 February 2012 - 05:22 PM

aseara am facut o placinta cu mere si mi-a iesit nu chiar asa de buna pe cat ma asteptam. am lasat foile prea groase, am avut tava prea mica si de aia. trebuie sa-mi adaptez retetele la cuptorul nou. Altfel s-a rumenit ff frumos :thumleft:

pentru deseara am in plan un stew facut la foc mic si poate un gris cu lapte.

#213 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 February 2012 - 06:27 PM

am facut si stew-ul, si grisul cu lapte.
iar intre timp am mai facut:
- ciorba de miel
- tocanita de miel (ceapa, suc de rosii, otet de casa) dupa o reteta albaneza
- tapioca
- fish&chips (totul facut de mine, absolut delicios!) cu cod
- fish pie

Am facut o boroboata: am cumparat 10kg de carne de miel de toate felurile, si cu os si fara os. am umplut un raft de la congi.

Pentru deseara am in plan o supa clara de pui, iar pentru carnea fiarta o sa fac un sos de branzica si o sa servesc cu cartofi prajiti (maine)

#214 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 March 2012 - 06:31 PM

intre timp am facut pizza, supa de pui, pui in sos de cedar. azi vreau sa iau pauza de la gatit.

#215 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 March 2012 - 07:29 PM

Vezi postareaMariaSan, la 01 March 2012 - 06:31 PM, a spus:

azi vreau sa iau pauza de la gatit.


ar fi cazul, Maria!
sa ai o primavara frumoasa! :hug:

#216 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 March 2012 - 12:12 PM

Vezi postareamoatza, la 01 March 2012 - 07:29 PM, a spus:

Vezi postareaMariaSan, la 01 March 2012 - 06:31 PM, a spus:

azi vreau sa iau pauza de la gatit.


ar fi cazul, Maria!
sa ai o primavara frumoasa! :occasion15:



Multumesc la fel! :thumleft:

Sa stii ca m-am tinut de cuvant si a fost tare bine. N-am gatit si in felul asta nu am mai fost obosita moarta la vremea pregatitului copiilor de somn (spalat, schimbat, luptat cu ei sa nu se mai certe :icon_fessee: etc)

si pentru ca n-am gatit aseara, azi am rugat-o pe bona sa faca ea cartofi prajiti. avand in vedere ca husbandul nu e acasa la ora pranzului, nimeni n-o sa simta lipsa carnii :rolleyes:


*


pentru deseara am de gand sa fac o varza cu carne, jumate calita, jumate pusa la cuptor cu zeama de la carne. o sa arunc si o mana de orez ca le place copiilor, si in felul asta o sa il nemultumesc pe husband - there is no wining for me :occasion15:

#217 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 March 2012 - 05:31 PM

Am facut varza calita cu carne, am calit-o de la cap la coada si nu-mi pare rau, a iesit delicioasa si -sa mancat toata. Si de atunci am mai gatit o gramada.

-Friptura de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
-supa de salata
-chiftele de dovlecel cu fax-seeds in loc de ou - foarte faine
-cod la cuptor cu lamaie
-doua prajituri faine, clatite japoneze cu flax-seeds in loc de oua
si nu mai stiu


de dimineata am terminat o ciorba de fasole
si mai am in plan zilele ce urmeaza
- miel cu fenicul si otet, dupa reteta albaneza
- infundata cu praz, ca mai am din cel organic
- cornuri cu flax-seeds in loc de ou

#218 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 March 2012 - 11:38 AM

am facut infundata aseara, bebul s-a infruptat, mandra nu s-a atins. eu am lins farfuria :notworthy:

am scos carne de miel la dezghetat si deseara o sa atac reteta albaneza cu miel, ceapa si otet, dar o sa pun si fenicul in el, ca am unul gras si frumos si bio pe deasupra. nu stiu ce altceva sa fac cu el.

#219 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 March 2012 - 04:59 PM

Vezi postareaMariaSan, la 14 March 2012 - 11:38 AM, a spus:

dar o sa pun si fenicul in el, ca am unul gras si frumos si bio pe deasupra. nu stiu ce altceva sa fac cu el.

poţi să îl faci salată cu portocale, supă-cremă, la grătar, gratinat sau să-l papi natur.

#220 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 March 2012 - 07:21 PM

Vezi postareaDexter, la 14 March 2012 - 04:59 PM, a spus:

Vezi postareaMariaSan, la 14 March 2012 - 11:38 AM, a spus:

dar o sa pun si fenicul in el, ca am unul gras si frumos si bio pe deasupra. nu stiu ce altceva sa fac cu el.

poţi să îl faci salată cu portocale, supă-cremă, la grătar, gratinat sau să-l papi natur.



Mersi pentru sugestie. Abia dupa ce m-am apucat sa-l curat si sa-l toc akm dat de aroma lui nemaipomenita. pentru ca il planificasem pentru tocanita, nu mi-am permis sa ma razgandesc, dar sunt determinata sa mai cumpar si sa il mananc in primul rand intr-o salata. te rog da-mi si mie detalii despre salata cu portocale :sad3:

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi