Daca aveti aparat de facut waffe e pacat sa nu incercati aceasta reteta. Veti obtine niste waffe crocante, gustoase si foarte bune de folosit pe post de suport pentru diferite pastete/creme la petreceri. Nu stiu cum se comporta in timp, caci de fiecare data s-au terminat pe loc, nu au mai apucat a doua zi. Reteta e simpla si o ador, mai ales ca nu contine praf de copt sau bicarbonat de sodiu, si nici nu are timp de asteptare cum se intampla cu alte aluaturi pentru waffe. Reteta o am de la s_tana si e una din retetele salvate in caietul meu digital cu retete - s_tana, multumesc! (am facut-o prima oara cum mult timp in urma si de atunci tot ma intorc la ea)
Noi le-am mancat cu branza cu marar si pasta de ton facuta in casa.
Ingrediente(pentru aproximativ 10 waffe): 125 gr faina, 125 gr unt, 3 oua, 60 gr branzica proaspata, sare, piper dupa gust.
Pentru crema de branza: 120 gr branza proaspata, 1/2 castravete de gradina, sare, piper,marar verde tocat (si usturoi tocat am pus noi - pentru raceala)
Pentru pasta de ton: 80 gr ton in conserva, scurs bine, 60 gr branza proaspata, 5 bucati ansoa in ulei, piper, miezul de la 5 rosii mici (scurs bine, deasemenea)
Cum se face:
0. Preincalziti aparatul de facut waffe
1. Topiti untul intr-o craticioara, fara sa il ardeti
2. Intr-un blender amestecati untul topit, faina, ouale, sarea, branzica, piperul - o sa obtineti un aluat consistent

3. Cand aparatul de waffe s-a incins (al meu are un bec care se stinge cand e gata de preparare), luati o lingura cu varf de aluat si o puneti in aparat (cantitatea difera de la aparat la aparat, al meu face doua flori cu petale, iar cantitatea este de o lingura cu varf per floare, voi ajustati in functie de aparatul pe care il aveti)

4. Lasati waffele sa se coaca pana pand aparatul va da semnalul ca sunt gata (la mine se stinge beculetul cand sunt gata), sau daca le vreti mai prajite, le puteti lasa chiar mai mult

5. Le scoateti pe o farfurie (tentatia de a le manca este foaaarte mare, atentie!) si purcedeti la urmatoarea runda, pana cand terminati aluatul

Pentru servit:
1. Crema de branza: am amestecat branza cu sare, piper, castravetele curatat si tocat cubulete, mararul tocat
2. Pasta de ton: am amestecat scurt in robotel tonul scurs de ulei, ansoa, branza, pulpa de rosie scursa, piper (ansoa-ul a avut suficienta sare si nu am mai pus) - consistenta ei e destul de moale, dara viitoare o sa experimentez cu unt ca sa obtin o consistenta mai ferma pentru a o putea sprita. O parte din pasta de ton am pus-o in rosioarele de la care am sterpelit pulpa:

Si... gata pentru a fi mancate: