Forum Culinar: Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva. - Forum Culinar

Salt la continut

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Decoratii de torturi. Simple si complicate, deopotriva.

#141 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 January 2010 - 11:24 AM

eh,pina creste fiica-mea,am timp sa ma pun la punct cu toate :laughing7: deocamdata are abia un an si aproape 4 luni,si-s pusa la punct mai mult cu McQueen&comp,pt ca baiatul face in mai 5 ani....pot sa marturisesc ca sunt o mama de baiat care devine incet-incet si mama de fetitza :love3:

Multumesc pentru aprecieri,fetelor! :pupic:

#142 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 29 January 2010 - 11:34 AM

O sa cunosti tu , pe Hanna Montana , pe Fifi , Spioanele , Hello Kitty... :pupic: si altele , care acum nu-mi vin in minte ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

#143 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 29 January 2010 - 11:40 AM

au,ma doare mintea :love3: o stiu pe Fifi ca se uita fiul meu intr-o vreme la Minimax,stiu si de Hannah Montana dar n-o suport... in rest,sunt paralela :pupic:

#144 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 29 January 2010 - 03:51 PM

Oana, interesanta ideea cu macii. si eu am crezut ca sunt cceva tablou :pupic:

Superba Angelina asta....
O cunostinta si-a facut in toamna tort la o cofe in bucuresti pt fetita de 1 an. Si i-a pus o soricioaica roz pe tort. Acu ma dumirii ca e Angelina :xxx) Deci e la moda? Pe ce canal de desene? Ca noi numa la Cartoon Network ne uitam, caci suntem mari :love3:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#145 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 29 January 2010 - 04:05 PM

uite Gloxi,ceva de genul asta :pupic:

http://www.angelinab...m/usa/games.asp

#146 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 30 January 2010 - 03:18 PM

mamistef a spus:

A auzit careva de pe aici de Angelina Ballerina?Habar n-aveam,cica e un personaj indragit.Am cautat in disperare pe net sa gasesc o poza edificatoare,dadusem doar peste niste desene puerile.In caz ca va este de folos,iata ce mi-a iesit mie:

si trasnita de blitz:
nu m-am gindit sa pozez etapele :) ,pt ca nu ma asteptam sa-mi iasa din prima,in nici un caz.
Tortul va fi gata simbata.

Mamistef superba ii Angelina ta.Eu am canalul de desene animate "JimJam",si acolo o vad dar e ...mult mai urata,sa-mi fie iertata impolitetea.Dar Angelina ta, este ...de vis!Felicitari!

#147 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 30 January 2010 - 04:14 PM

Multumesc frumos!!! :( eu am cautat poze pe net si m-am oprit la cea mai draguta poza(aia care se vede pe monitor intr-una dn poze).Si eu care ma temeam sa nu o fac prea uritica :)

#148 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2010 - 01:21 AM

Haideti sa va arat ce am mesterit ieri si azi pentru nepotelul meu care face sambata 8 ani:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-20-12653255635.jpg

Nu radeti prea tare, da? Daca nu va dati seama e Fulger, Bucsa si un ortac de-al lor :hello:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#149 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2010 - 07:48 AM

Oooo,Gloxi,cum sa ridem??Si pe mine ma asteapta un tort cu McQueen,Bucsa si King/ Chick Hicks/sau cine mi-o iesi mai bine.....Mc Queen al tau e grozav,si forma,si proportiile sunt minunate!Si Bucsa e ff usor de recunoscut,iar al treilea banuiesc ca este King fara bara aceea din spate :-h Spune-mi te rog,ti-ai luat ca modele masinutele care se vind impreuna cu revista Lumea pe roti?Ca si noi tot aceeasi colectie o avem,si mi se par cam de acea marime, sa stiu si eu sa-mi fac un plan de bataie pt luna mai :hello:
Le-ai sculptat?sau ai folosit matrite?

Felicitari,nepotelul tau va fi foarte fericit!! :-h

#150 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2010 - 09:43 AM

Mamistef, am 3 matrite pt masini de la un joc de a lui Andrei. Le-am folosit la Bucsa si Albastrosul ala. Daca zici ca seamana cu King tre sa ma documentez sa ii mai aplic ceva briz-brizuri :hello:
Pentru Fulger mi-am facut matrita :-h Dupa capacul unui pahar primit de Andrei de la sor-mea din State. Daca spui ca ai masinutele, e floare la ureche. Fa-ti matrite dupa toate si te-ai scos!

Asta e paharul de care ziceam:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-20-126535580651.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#151 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2010 - 09:52 AM

Aaa,ce fain!(scuze cu Albatrosul,se pare ca nu cunosc personajul, o sa il intreb pe Tudor)

Cit despre matrite,nu stiu daca ma lasa Tudor sa ma bag peste masinutele lui si sa i le bag in amestec din acela de silicon sanitar si amidon(cum am mai citit),imi ramine varianta "model in fatza,mama cu pasta,cutitasul si sculele incercind sa reproduca masinuta" :hello:

#152 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2010 - 09:54 AM

Dar de ce? Masinutele nu patesc nimic. Paharul l-am pozat dupa ce am luat mulajul. :hello: E intact :-h
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#153 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2010 - 09:58 AM

Mda,usor de spus,greu de facut....copilu' asta e ca un uliu cind e vorba de masinutele lui mult iubite :hello: poate il conving eu cumva,daca vrea tort cu cars in mai,sa coopereze cu mine :-h

#154 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 February 2010 - 12:03 PM

Vezi postareagloxinia, la 05 February 2010 - 01:21 AM, a spus:

Haideti sa va arat ce am mesterit ieri si azi pentru nepotelul meu care face sambata 8 ani:

Nu radeti prea tare, da? Daca nu va dati seama e Fulger, Bucsa si un ortac de-al lor :scratch:

Ioi ce faine sunt!!!!!!!!!!! Arata ca masinurile alea din desene.

#155 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 February 2010 - 12:36 PM

Fetelor, toate bune si frumoase, dar vreau si eu sa fac minunatii de astea de care faceti voi... asa ca explicati si pt mine, da' detaliat, va rog, cum se fac matritele astea... ce trebuie, doze, poze... orice, vreau si eu sa invat sa fac 'dracii' de-astea... pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Va pup! Sorina
Sorina

#156 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 05 February 2010 - 01:38 PM

Sorina,eu pina acuma n-am lucrat cu matrite ci doar am modelat pasta ca pe plastilina,stiu doar ca materialul pt asa ceva se face dintr-un amestec de silicon sanitar si amidon.Se amesteca treptat pina ajunge sa arate ca un fel de aluat,apoi se pudreaza din belsug o figurina(masinuta,bebe) cu amidon si se preseaza fff bine materialul acela peste figurina.Cind s-a uscat se taie cu mare grija, se desface in doua,se scoate jucaria si se umple matrita cu pasta de zahar,tot asa pudrind din belsug cu amidon interiorul matritei inainte.

Asta am retinut eu din ce am mai citit de la fete,daca am retinut gresit,rog fetele experimentate sa ma corecteze!

#157 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 05 February 2010 - 03:31 PM

Vezi postareagloxinia, la 05 February 2010 - 01:21 AM, a spus:

Nu radeti prea tare, da? Daca nu va dati seama e Fulger, Bucsa si un ortac de-al lor ^_^

Tu sa fugi taare, cum truda ta sa radem de tine cand nu mai putem nici sufla. Inca sunt masca la masinile astea, deci sunt superbe ... cred ca o sa-i mai cumpar si eu la Rares si ceilalti parteneri si o sa ma distrez si eu odata cu ei :scratch:
Stii ce te rog??? zi acuma asa ca la prosti cum faci matritele alea, eu am mai facut din lut, dar ma enerveaza ca se crapa si tot se vede ca-s facute cu matrite si io vreau sa nu se vada ;)
Mersi, mersi
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#158 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2010 - 05:00 PM

Fetelor, grea tehnica ce sa zic ^_^ Sa stiti ca nu am inventat-o eu. Mariana si Cris au spus-o inaintea mea, eu doar am bagat la cap si am aplicat.

Se pune amidon intr-un vas. Se unge forma de pe care se vrea luat mulajul cu ulei. Usor, nu o inecati. Doar asa putin. Apoi din tubul de silicon eu imping cu o lingura de lemn ca nu am pistol, daca aveti foarte bine, se lasa sa curga cat credeti de cuviinta peste amidon. Aruncati putin amidon peste silicon si incepeti sa il tavaliti prin amidon si sa il framantati cu grija sa nu vi se lipeasca tare de maini. Il framantam pana isi ia amidon si arata ca un aluat mai taricel. Nu foarte tare. O sa va dati seama la consistenta, ca nu mai are tendinta sa adere de maini. In clipa accea infingeti figurina in aluatul de amidon si silicon si o acoperiti presand usor pentru a se imprima toate formele. o lasati cca o juma de ora si apoi o taiati. De la caz la caz o tai in 2, doar pe o parte, depinde cat de mare e figurina si care parte a ei ma intereseaza. Scoateti figurina din mulaj si lasati sa se aeriseasca si sa iasa mirosul de otet. O zi sau doua. Cand folositi mulajul, prima data il dati bine cu amidon si apoi bagati pasta in el.
Acu sper ca am explicat bine, daca mai aveti intrebari eu astept :scratch:

Siliconul eu il iau transparent, scrie BISON pe el si e cam 8 lei si ceva un tub. Chiar azi mi s-a terminat, asa ca luni am sa merg sa ma reaprovozionez ;) Si il iau de la magazinul care vinde robineti, chiuvete, wc-uri ;) si alte cele ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#159 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 05 February 2010 - 05:58 PM

Fetelor, cred ca am inteles... va multumesc muuuuuuuuult de tot... da' o intrebare tot am pt voi: siliconul asta trebuie sa fie neaparat alimentar? In orice caz, nu am idee de unde sa-l cumpar, trebuie sa ma interesez... Siliconul simplu ii zic sotului sa-mi aduca de la munca, dar daca e un silicon mai special... dupa cum spuneam trebuie sa ma interesez... :biggrin: Sorina
Sorina

#160 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2010 - 06:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 05 February 2010 - 05:58 PM, a spus:

Fetelor, cred ca am inteles... va multumesc muuuuuuuuult de tot... da' o intrebare tot am pt voi: siliconul asta trebuie sa fie neaparat alimentar? In orice caz, nu am idee de unde sa-l cumpar, trebuie sa ma interesez... Siliconul simplu ii zic sotului sa-mi aduca de la munca, dar daca e un silicon mai special... dupa cum spuneam trebuie sa ma interesez... :biggrin: Sorina

SANITAR. Am scris mai sus de unde il cumpar. Deci nu de la farmacie :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic

• 81 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9