isav, la 11 May 2011 - 04:08 PM, a spus:
am ramas cu gura cascata!! suntei tare talentate! am incercat si eu sa fac pasta de zahar,dar nu prea m-am descurcat la modelat flori....

se inmuia si in loc sa stea si ele mai batoase se lasau.... nu stiu unde am gresit dar imi doresc sa reusesc macar o floare..... felicitari!!!! aveti maini magice!
e musai sa o lasi minim 24 de ore la frigider, apoi o scoti, o framanti,daca o colorezi o mai lasi o ora la frigider. am observat ca lasata mai mult timp la rece, pasta se lucreaza mai bine, pentru modelaj. pentru petale trebuie sa presari amidon, ai nevoie de o ustensila de bucatarie cu capatul manerului rotunjit, ca o jumatate de bila. improvizeaza, nu trebuie sa cumnperi ustensile speciale care sunt f scumpe si urmareste tutoriale pe net. daca esti pasionata e imposibil sa nu iasa ceva!
ah si ajuta-te si lasa-le la uscat intr-un carton de oua pana a doua zi, ca sa nu se lase petalele. poti pune petalele individuale 10 minute pe linguri pentru a lua forma dorita, si apoi sa le asamblezi la floare.
Cristinel, imi pare rau ca ai ajuns la spital. Eu din curiozitate m-am dus la o cofetarie renumita in Bucuresti, sa stau o zi normala de lucru si sa prestez...am stat 9 ore in picioare, fara pauza ( singura pauza de 10 minute a fost pauza de masa pe care am petrecut-o tot in picioare, langa masa de lucru)Programul era zilnic , sambata inclusiv si se lucreaza ca pe banda...ma uitam la fetele care lucrau de peste 20 de ani in domeniu si toate aveau niste varice pe picioare, mama mama! a doua zi am zacut toata ziua...dupa 13 ani petrecuti la birou sa incep sa lucrez intr-o cofetarie, in o saptamana as fi si eu la spital. Dar pasiunea, e boala grea

si de asta nu o sa ma vindec niciodata! saptamana asta pana vineri am de facut 200 de decoratiuni pe tema Alice in tara minunilor, pt 150 de briose ( briose pe care le coc, decorez tot eu)mini cescute de ceai, miniceasuri de buzunar, carti de joc, palarii,inimioare, floricele etc..iubesc provocarile si vreau sa le duc la bun sfarsit plus ca imi doresc ca rezultatul final sa fie pe placul tuturor . Spor la torturarit gagici!