Pagina 1 din 1
Grisine ”spic de grâu” țepoase :)
#1
Postat 21 February 2010 - 05:17 PM
Poate unele dintre voi vă mai amintiți de pâinea mea ”spic de grâu”, ei bine, am avut chef de grisine și-am zis că încerc tehnica spicului și pe ele.
Puteți face grisinele în acest fel după orice rețetă care vă place, a mea e așa:
350 g făină de pâine (650)
25 g drojdie proaspătă
1, 1/2 linguriță sare
50 ml ulei măsline
apă călduță cât cuprinde (cam 180 ml)
Drojdia se freacă între palme cu puțină făină și se amestecă la restul cantității de făină. Se adaugă sarea, uleiul de măsline, apa și se frământă un aluat neted, elastic, care se lasă să crească până își dublează volumul. Când aluatul e dospit se unge suprafața de lucru cu puțin ulei sau se presară făină (se lucrează mai ușor cu ulei, dar eu pe negândite îmi presărasem făină, din obișnuință ). Se întinde o foaie de grosimea unui deget, din care se taie fâșiuțe, lungi cam tot cât un deget, care apoi se rulează lungi de aprox. 15-20 cm.
Cu ajutorul unui cutter sau a unui cuțit bine ascuțit se secționează marginile grisinelor, avînd grijă ca tăieturile de pe cele două margini să fie intercalate. Se prind capetele grisinelor și se trag ușor, pentru ca ”spicele” să se desfacă.
Se pun într-o tavă în care s-a așezat hârtie de copt, se ung cu ulei de măsline, se presară sare grunjoasă și se coc la 200 grade 15-20 minute, până sunt rumenite.
Sunt fantastice alături de o bere rece, iar dacă mai e și un film bun pe care să-l vedem, fac o seară perfectă .
Puteți face grisinele în acest fel după orice rețetă care vă place, a mea e așa:
350 g făină de pâine (650)
25 g drojdie proaspătă
1, 1/2 linguriță sare
50 ml ulei măsline
apă călduță cât cuprinde (cam 180 ml)
Drojdia se freacă între palme cu puțină făină și se amestecă la restul cantității de făină. Se adaugă sarea, uleiul de măsline, apa și se frământă un aluat neted, elastic, care se lasă să crească până își dublează volumul. Când aluatul e dospit se unge suprafața de lucru cu puțin ulei sau se presară făină (se lucrează mai ușor cu ulei, dar eu pe negândite îmi presărasem făină, din obișnuință ). Se întinde o foaie de grosimea unui deget, din care se taie fâșiuțe, lungi cam tot cât un deget, care apoi se rulează lungi de aprox. 15-20 cm.
Cu ajutorul unui cutter sau a unui cuțit bine ascuțit se secționează marginile grisinelor, avînd grijă ca tăieturile de pe cele două margini să fie intercalate. Se prind capetele grisinelor și se trag ușor, pentru ca ”spicele” să se desfacă.
Se pun într-o tavă în care s-a așezat hârtie de copt, se ung cu ulei de măsline, se presară sare grunjoasă și se coc la 200 grade 15-20 minute, până sunt rumenite.
Sunt fantastice alături de o bere rece, iar dacă mai e și un film bun pe care să-l vedem, fac o seară perfectă .
#4
Postat 21 February 2010 - 07:59 PM
KikenHana, la 21 February 2010 - 05:17 PM, a spus:
Cu ajutorul unui cutter sau a unui cuțit bine ascuțit se secționează marginile grisinelor, avînd grijă ca tăieturile de pe cele două margini să fie intercalate. Se prind capetele grisinelor și se trag ușor, pentru ca ”spicele” să se desfacă.
KHana, am si eu un pachet de grisine (cumparate, of course ! ). Ma'c sa le ciupesc cu foarfeca. Vreau sa rontai ca tine spice bengoase.
Merci de reteta.
#5
Postat 21 February 2010 - 09:13 PM
Eu am in camara geamanu' Danei,adica pachetul cu grisine,dar le vreau pe ale KHanei!
Arata excelent!O sa le fac negresit!
Arata excelent!O sa le fac negresit!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 21 February 2010 - 09:20 PM
KikenHana, la 21 February 2010 - 05:17 PM, a spus:
Poate unele dintre voi vă mai amintiți de pâinea mea ”spic de grâu”, ei bine, am avut chef de grisine și-am zis că încerc tehnica spicului și pe ele.
Puteți face grisinele în acest fel după orice rețetă care vă place, a mea e așa:
Sunt fantastice alături de o bere rece, iar dacă mai e și un film bun pe care să-l vedem, fac o seară perfectă .
Puteți face grisinele în acest fel după orice rețetă care vă place, a mea e așa:
Sunt fantastice alături de o bere rece, iar dacă mai e și un film bun pe care să-l vedem, fac o seară perfectă .
Daca aduc eu berea, dai tu grisinele? Foarte faine ti-au iesit! Bravo!
#7
Postat 21 February 2010 - 09:46 PM
#10
Postat 21 February 2010 - 10:11 PM
Uh, eu ador orice uscaciuni, iar grisinele nu-mi lipsesc di casa.Dar in afara de bibanezi inca nu m-am incumetat.Asa crestate sunt splendide!
#11
Postat 21 February 2010 - 10:38 PM
Hana, hai ca mi-ai facut pofta, ca nu mai facusem de ceva vreme, iar tepoasele tale chiar ma inspira!
#12
Postat 22 February 2010 - 02:12 PM
#14
Postat 22 February 2010 - 03:16 PM
merci de reteta.imi plac mult grisinile,iar ale tale arata super!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine
Arata acest topic
Pagina 1 din 1