Galani di Carnevale cu doar 2 ingrediente!
#1
Postat 21 February 2010 - 07:48 PM
200 ml de frisca lichida, eu aveam vegetala
270 gr faina, aproximativ
Reteta atat de simpla ca mi-a fost rusine sa o fac in imagini.Ce sa fotografiez cum adaug treptat faina la frisca , si framant un aluat elastic si nelipicios?Cum imediat l-am intins pe masa infainata in foaie subtiire?Cum l-am taiat dretunghiuri si l-am crestat pe ici pe colo?Cum le-am prajit rapid si le-am pudrat?
Va pun doar rezultatul final, si sectiunea de rigoare.
Acum pudrate!
Sectiune:
#2
Postat 22 February 2010 - 03:35 PM
#3
Postat 22 February 2010 - 03:47 PM
#4
Postat 16 February 2012 - 09:22 PM
Reteta am vazut-o aici http://www.cookaroun...ad.php?t=111872
Galani se mananca in perioada Carnavalului, adica zilele astea.
Doar 2 ingrediente:
smantana proaspata (din aia de facut frisca) 200 de gr
faina 270 de gr
Am pus smantana in vasul robotului, apoi am adaugat incet incet faina ( cu un praf de sare), nu toata deodata.
Posibil sa intre mai putina faina.
Mie mi-au intrat fix 270 de gr.
Se framanata aluatul, apoi il punem pe un fund de lemn si terminam de framantat cu mana.
Trebuie sa obtinem un aluat compact, nelipicios.
Am taiat aluatul in felii, pe care le-am intins cu sucitorul bine de tot (in reteta originala aluatul e intins cu ajutorul masinii de facut paste, dar eu nu am, deci trebuie intins subtire de tot), asa incat sa rezulte o foaie subtire tare.
Am taiat fasii de 4 cm latime si lungi de 7, de 10, de 12 cm, dar nu mai mari. Cum vreti voi, dar sa nu fie prea lungi.
Aluatul il taiati in asa fel incat sa nu aruncati mult din el, ce taiati, etc, deci nu trebuie sa fie egale laturile, etc.
Am pus intr-o cratita ulei de arahide, l-am incalzit bine si am pus pe rand fasiile de aluat, nu multe deodata.
Imediat ce le puneti in uleiul incins ele se umfla, nu trebuie lasate mult, numai pana se coloreaza.
Se intorc pe-o parte si pe alta.
Scoatem galanii pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta, lasam la racit cat de cat, apoi ii presaram cu zahar pudra.
Foarte foarte bune!
#5
Postat 16 February 2012 - 09:28 PM
clar tre' sa ma fac ca n-am vazut.
Bravo, fata! mai ai multe de-astea?
#6
Postat 16 February 2012 - 09:34 PM
moatza, la 16 February 2012 - 09:28 PM, a spus:
clar tre' sa ma fac ca n-am vazut.
Bravo, fata! mai ai multe de-astea?
Ma duc sa consult agenda ca nici eu nu mai stiu, am 2 agende pline ochi de retete scrise de-a lungul timpului.
Merci , sa stii ca nu se compara nici macar cu cele de la patiserie, nu mai zic cu alea de la magazin.
#7
Postat 16 February 2012 - 10:23 PM
any_annette, la 16 February 2012 - 09:34 PM, a spus:
moatza, la 16 February 2012 - 09:28 PM, a spus:
clar tre' sa ma fac ca n-am vazut.
Bravo, fata! mai ai multe de-astea?
Ma duc sa consult agenda ca nici eu nu mai stiu, am 2 agende pline ochi de retete scrise de-a lungul timpului.
Merci , sa stii ca nu se compara nici macar cu cele de la patiserie, nu mai zic cu alea de la magazin.
Eu sunt in faza de micsorat stomacul asa ca ma uit si fredonz :
Of viata meaaaaaa
Of inima meaaaaaaa !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 16 February 2012 - 10:25 PM
si eu ca si Moatza, ma fac ca nu am vazut! bine ca nu e tati in zona (el a papat toata cutia ... )
sunt sigura ca ale tale nu se compara cu acelea
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#10
Postat 16 February 2012 - 11:49 PM
Piscotel, la 16 February 2012 - 10:23 PM, a spus:
any_annette, la 16 February 2012 - 09:34 PM, a spus:
moatza, la 16 February 2012 - 09:28 PM, a spus:
clar tre' sa ma fac ca n-am vazut.
Bravo, fata! mai ai multe de-astea?
Ma duc sa consult agenda ca nici eu nu mai stiu, am 2 agende pline ochi de retete scrise de-a lungul timpului.
Merci , sa stii ca nu se compara nici macar cu cele de la patiserie, nu mai zic cu alea de la magazin.
Eu sunt in faza de micsorat stomacul asa ca ma uit si fredonz :
Of viata meaaaaaa
Of inima meaaaaaaa !
Eu ar trebui sa cant asa, nu tu.
MBS .
Daniella, la 16 February 2012 - 10:25 PM, a spus:
si eu ca si Moatza, ma fac ca nu am vazut! bine ca nu e tati in zona (el a papat toata cutia ... )
sunt sigura ca ale tale nu se compara cu acelea
Bune mai sunt, au iesit o gramada dintr-o portie .
Eataly, la 16 February 2012 - 10:25 PM, a spus:
Ma bucur ca le-ai scos la suprafata, e atat de simpla si-s atat de bune, ca-i un pacat sa nu le incercati.
Nu credeam ca e reteta postata deja, n-am fost atenta!!!!!
Lili stii ce zic eu, uneste te rog eu frumos tare de tot pozele de aici la topicul tau!!!!!!!!!!
Te rog eu mult, stiu ca poti !
edit partea buna e ca avem aceleasi gusturi!
#11
Postat 17 February 2012 - 01:38 AM
Da' as putea sa le fac cu faina normala, asa pe ascuns, si sa le duc la colegele mele de la servici! Minunat arata! Imi aduc aminte de bunica.
#12
Postat 17 February 2012 - 02:08 AM
laura_lala, la 17 February 2012 - 01:38 AM, a spus:
Da' as putea sa le fac cu faina normala, asa pe ascuns, si sa le duc la colegele mele de la servici! Minunat arata! Imi aduc aminte de bunica.
Daca le faci du-le mai bine la servici, acasa sunt un pericol !
#13
Postat 17 February 2012 - 09:43 AM
Oare de ce nu pot sa vad? Stiti voi? Mai bine plec...
#14
Postat 17 February 2012 - 10:10 AM
Ma lipesc eu aici, ca tu ai propus reteta in imagini si aici are mai multa vizibilitate.Asa-i corect.
E o reteta da acu doi ani, nici eu nu eram sigura daca am pus-o sau nu.
#15
Postat 17 February 2012 - 10:21 AM
#16
Postat 17 February 2012 - 11:31 AM
sorinadaniela, la 17 February 2012 - 09:43 AM, a spus:
Oare de ce nu pot sa vad? Stiti voi? Mai bine plec...
Vezi ca la han se dau picaturi gratis !
Eataly, la 17 February 2012 - 10:10 AM, a spus:
Ma lipesc eu aici, ca tu ai propus reteta in imagini si aici are mai multa vizibilitate.Asa-i corect.
E o reteta da acu doi ani, nici eu nu eram sigura daca am pus-o sau nu.
Lili, nu, corect e sa ma lipesti pe mine la tine pentru ca reteta ai pus-o tu prima !
Angel, la 17 February 2012 - 10:21 AM, a spus:
Angel iar ai musafiri??
Nu mai fa nimic, de-le-ncolo, fa-le dupa ce nasti !
#17
Postat 17 February 2012 - 01:47 PM
sant usoare, nu-i bai
#18
Postat 17 February 2012 - 02:00 PM
[quote name='any_annette' date='16 February 2012 - 09:34 PM' timestamp='1329420843' post='130472'][Eu sunt in faza de micsorat stomacul asa ca ma uit si fredonz :
Of viata meaaaaaa
Of inima meaaaaaaa !
[/quote]
Anca, io nu vreau sa te descurajez, da' sa stii ca naravul din fire, n-are lecuire. si ce ti-e scris, in frunte ti-e pus! ti-o spune o patita.
io sunt convinsa ca tot grasa voi sfarsi
[quote name='Daniella' date='16 February 2012 - 10:25 PM' timestamp='1329423944' post='130489']
si eu ca si Moatza, ma fac ca nu am vazut! bine ca nu e tati in zona (el a papat toata cutia ... ) [/quote]
buey Dani, tu esti un monument, zau! pai eu, ca sa nu mananc nu tin nimic tentant in casa.
duc la serviciu, fac pomana, mananc si eu, dar termin repede cu tentatia. dac-as avea mereu cate ceva dulce, n-as putea sa ma abtin. daca stiu ca e, n-am pic de ambitie sa nu vad. cu asta-s defecta rau, recunosc.
de fapt, altceva voiam sa zic. azi am vorbit la serviciu despre dulciurile specifice carnavalului vostru si te anunt, draga Any, ca sefa mea va face galani-le tale.