Forum Culinar: Creveti cu vermut - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Creveti cu vermut

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2010 - 08:58 AM

Simbata seara vroiam sa fac crevetii intr-un mod rapid, nu cu sosul cocktail pe care il fac de obicei, am luat 2 carti cu retete de peste, le-am rasfoit dupa care m-am dus in bucatarie si am "aruncat" :) in putin ulei fierbinte crevetii curatati, cind incepeau sa devina roz am pus un pic de vermut alb
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126682175872.jpg
I-am lasat sa se fiarba la foc mic pina cind s-au inmuiat, citeva minute, am scos crevetii si i-am pus in farfurie, iar in tigaie, dupa ce am stins focul am pus in sos unt cit o nuca si cind acesta s-a topit am varsat sosuletul peste creveti, in afara de faptul ca erau foarte buni calitativ crevetii, sosuletul ne-a placut foarte mult, un pic amar si un pic dulce in acelasi timp, foarte buni si se fac foarte repede
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126682177747.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,679
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 February 2010 - 03:19 PM

Cu whisky sau cognac i-am facut si eu.De ce nu si cu vermuth!Trebuie sa-mi imbogatesc barul cu o noua achizitie! :-h

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 February 2010 - 08:31 PM

Si eu i-am facut si cu whisky si cu cognac dar sunt mai putin "gustoase" ca sa zic asa decit vermutul, dupa ce se evapora nu mai ramine un gust pregnant ca in cazul asta.

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 09:00 AM

Am facut un nou mesaj despre cum se curata crevetii.

#5 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 23 February 2010 - 02:17 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 February 2010 - 09:00 AM, a spus:

Am facut un nou mesaj despre cum se curata crevetii.


bravo, Adriana, "cordon bleu", ca de obicei, felicitari
eu ii fac , cum ti-am spus, asemanatori, doar ca pun vin alb in loc de vermut, dar uite o noua idee!

si ce bine ca ati facut un subiect separat pentru peste si fructe de mare! felicitari cui a avut ideea(n-am apucat sa ma uit :) )

#6 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 23 February 2010 - 02:19 PM

aoleo! ma vad advanced member!! n-ati gresit?

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 06:55 PM

Vezi postarearedivivus, la 23 February 2010 - 02:17 PM, a spus:

felicitari cui a avut ideea(n-am apucat sa ma uit :drool: )

eu :scratch:
dar "vina" iti apartine pe jumatate, pentru ca amindoua am gatit peste simbata seara si vazind atitea mesaje cu pesti mi-a venit ideea :drool:

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 February 2010 - 07:01 PM

Vezi postarearedivivus, la 23 February 2010 - 02:19 PM, a spus:

aoleo! ma vad advanced member!! n-ati gresit?

cred ca e automat dupa un anumit numar de mesaje, asa ca stai linistita :scratch:

#9 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,195
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 March 2010 - 12:06 AM

Adriana multi pupici iti trimit pentru reteta foarte rapida si mai ales delicioasa.

Eu am pus in sosul rezultat putin suc de lamaie. Era o nebunie de gusturi...dulce, acrisor = deliciu!

:scratch: :notworthy:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2010/post-64-126938200806.jpg


#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 March 2010 - 12:54 AM

Ma bucur ca ti-a placut :)

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,456
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 March 2010 - 08:34 AM

Draga Adriana eu i-am mancat asa cu vermut(martini) in Italia serviti intr-o jumate de gref roz scobita...erau tare de efect...

#12 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 27 March 2010 - 06:06 AM

mi-a placut reteta ta adriana.am retinut-o
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 12:48 AM

Trag sus mesajul asta pentru ca virgula cam pe acelasi principiu i-am facut in seara asta, amestecati cu un picut de sare si un rest de mandarinetto pe care il aveam in frigider si i-am pus in cuptor pina cind s-au facut roz (ca erau gri)
Imagine atasata: monthly_03_2019/post-4-0-87649900-1552430877.jpg

#14 Userul este online   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,232
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 March 2019 - 01:56 AM

Deci... crevetii cei mai buni se fac in tigaie ci nu la cuptor sau in alt fel.

Apoi... nu cu whisky sau cognac sau mai stiu io ce alcoolica. Doar vin. Ok, eventual si ceva variante de vin, ca vermut, sherry sau porto, dar e pacat de beutura daca e altceva decat vin.

Cum se faca crevetii, am scris si in alta parte, dupa o postare de-a Dexterului. Dar daca n-am mai scris, repet.

Crevetii, curatati sau necuratati, scursi bine de apa si uscati bine in servet, se fac in tigaie, in unt, cu usturoi. Si se tin in tigaie pana aproape sa fie facuti si apoi se scot rapid. In tigaie se pune neste vin si inca o bucata de unt, ca sa ingroase sosul ce se va forma. Si se scade. Se mai pune iarasi ceva vin, se scade. Iar vin, iar se scade. Eventual se mai adauga iarasi ceva unt ca sa iasa sosul mai gros. Cand sosul ajunge inainte de grosimea dorita, se adauga crevetii in tigaie si se tot amesteca pana se patrund de sos dar nu se fierb ca sa fie tari. Deci umblat rapid si scurt.
Se scot crevetii din troc si se pun pe farfurie, se toarna sos din troc pe deasupra, se presara cu patrunjel verde cu fruntea lata tocat. Se mananca. Se bea vin din ala din care s-a facut sosul. Sau apa. Sau ce vreti voi.

Orice alta varianta de facut creveti este un afront la crevete. Ok, se poate manca dar tre sa va caiti de afront. E ca si cum ai stinge o tigare de foi in scrumiera in loc s-o lasi sa se stinga singura. Nu, tigarea de foi nu se fumeaza singura, ca sa zic asa. Iar stingerea ei in scrumiera este un afront adus celei/celui ce a facut tigarea aia de foi cu mana personala si s-a chinuit ca tigarea sa iasa perfecta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#15 Userul este online   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,232
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 March 2019 - 02:03 AM

Iar acu mai trag un whisky fara creveti :rolleyes:)



Imagine atasata: monthly_03_2019/post-102-0-51821500-1552435385.jpg
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#16 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,220
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 13 March 2019 - 05:56 AM

Da' n-o fi un afront adus ăluia de-a făcut whisky-ul să-l bei tu din pahar de plastic? :rolleyes:

Eu îi pun întregi pe tabla neunsă cu nimic, doar presărată puțină sare, apoi cînd se înroșesc și se coace puțin coaja, ca să ia aromă de tablă, îi scot pe o farfurie și torn ulei de măsline pe ei, un fir doar. Și îi mîncăm cu un sos sau fără, dar mai bine cu :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 13 March 2019 - 06:04 AM


#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 08:04 AM

Și eu m-am simțit afrontata cînd am văzut ca bei vin în pahar de apă😂
Paharul de plastic poate fi iertat, Carmella, fincă și deoarece este la hotel și n-are. Deși eu am furat la miezul nopții pahare din bucătăria hotelului ca să nu-i dau lu Peter să bea vin din pahar de plastic. Dimineață am mărturisit și restituit 😏

#18 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,560
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 March 2019 - 08:16 AM

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2019 - 08:04 AM, a spus:

Și eu m-am simțit afrontata cînd am văzut ca bei vin în pahar de apă😂
Paharul de plastic poate fi iertat, Carmella, fincă și deoarece este la hotel și n-are. Deși eu am furat la miezul nopții pahare din bucătăria hotelului ca să nu-i dau lu Peter să bea vin din pahar de plastic. Dimineață am mărturisit și restituit 😏


Waaaaaaaas? Ia te uita ce descoperim noi despre doamna cu facaletu' dupa aproape doua decenii Imagine postata Mai zi, mai zi!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#19 Userul este online   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,232
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 13 March 2019 - 09:23 AM

Vezi postareaCarmella, la 13 March 2019 - 05:56 AM, a spus:

Da' n-o fi un afront adus ăluia de-a făcut whisky-ul să-l bei tu din pahar de plastic? :rolleyes:


Curat afront, cucoana Joițico! Deja am facut reclamatie la receptie. Data trecuta am avut pahare de sticla in camera.

Aceasta postare a fost editata de dragos: 13 March 2019 - 03:47 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucatar sef
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,807
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 March 2019 - 12:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 March 2019 - 08:16 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2019 - 08:04 AM, a spus:

Și eu m-am simțit afrontata cînd am văzut ca bei vin în pahar de apă😂
Paharul de plastic poate fi iertat, Carmella, fincă și deoarece este la hotel și n-are. Deși eu am furat la miezul nopții pahare din bucătăria hotelului ca să nu-i dau lu Peter să bea vin din pahar de plastic. Dimineață am mărturisit și restituit 😏


Waaaaaaaas? Ia te uita ce descoperim noi despre doamna cu facaletu' dupa aproape doua decenii Imagine postata Mai zi, mai zi!

Pai na, ce nu fac eu pentru Peter =))
sau pentru producatorul de vin caruia ii fac un afront daca nu-l beau asa cum trebuie :rolleyes:
da' credeam ca o marturisisem al'data :rolleyes:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi