Postat 13 March 2019 - 01:56 AM
Deci... crevetii cei mai buni se fac in tigaie ci nu la cuptor sau in alt fel.
Apoi... nu cu whisky sau cognac sau mai stiu io ce alcoolica. Doar vin. Ok, eventual si ceva variante de vin, ca vermut, sherry sau porto, dar e pacat de beutura daca e altceva decat vin.
Cum se faca crevetii, am scris si in alta parte, dupa o postare de-a Dexterului. Dar daca n-am mai scris, repet.
Crevetii, curatati sau necuratati, scursi bine de apa si uscati bine in servet, se fac in tigaie, in unt, cu usturoi. Si se tin in tigaie pana aproape sa fie facuti si apoi se scot rapid. In tigaie se pune neste vin si inca o bucata de unt, ca sa ingroase sosul ce se va forma. Si se scade. Se mai pune iarasi ceva vin, se scade. Iar vin, iar se scade. Eventual se mai adauga iarasi ceva unt ca sa iasa sosul mai gros. Cand sosul ajunge inainte de grosimea dorita, se adauga crevetii in tigaie si se tot amesteca pana se patrund de sos dar nu se fierb ca sa fie tari. Deci umblat rapid si scurt.
Se scot crevetii din troc si se pun pe farfurie, se toarna sos din troc pe deasupra, se presara cu patrunjel verde cu fruntea lata tocat. Se mananca. Se bea vin din ala din care s-a facut sosul. Sau apa. Sau ce vreti voi.
Orice alta varianta de facut creveti este un afront la crevete. Ok, se poate manca dar tre sa va caiti de afront. E ca si cum ai stinge o tigare de foi in scrumiera in loc s-o lasi sa se stinga singura. Nu, tigarea de foi nu se fumeaza singura, ca sa zic asa. Iar stingerea ei in scrumiera este un afront adus celei/celui ce a facut tigarea aia de foi cu mana personala si s-a chinuit ca tigarea sa iasa perfecta.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"