Cum spalati si uscati salata / ele
#1
Postat 22 February 2010 - 02:43 PM
Ei, acum ma obsedeaza subiectul: cum fac aia la restaurant de e uscata frunza de salata in farfurie. Nici nu mai pot sa vad frunza uda in salata de acasa, pentru asta utilizind 2 (chiar 3) strategii:
1. cumpar salata in pachet ambalat in supermarket, daca e suficient de proaspata e si uscata. O perioada a fost ok, o luam, nu o mai spalam, o aruncam intreaga in farfurie, gindindu-ma ca a fost cultivata intr-un mediu fara praf sau noroi si, deci, e curata. Numai ca la ultima salata am observat ca dupa ce am terminat de mincat, in farfurie, in uleiul si otetul ramas erau si urme de ceva negru, probabil pamint, cazut de pe salata. Deci solutia asta cu nespalatul nu e buna;
2. spal frunzele si le sterg una cite una cu prosoape de hirtie e mai greu dar macar sint multumita si de faptul ca le-am spalat si ca sint uscate. Nu se poate aplica in cazul frunzelor marunte (rucola, valeriana etc) asa ca aplic si strategia nr.->
3. spal frunzele in strecuratoare, le las la scurs bine-bine, vinturindu-le din cind in cind, apoi le pun pe prosoape de hirtie puse pe prosoape textile de bucatarie pentru mai mare eficienta. Din cind in cind le intorc de pe o parte pe alta si schimb prosoapele de hirtie. Cam in 24 de ore se termina si operatiunea si salata e gata vestejita Ca sa nu mai zic daca ai niste musafiri carora vrei sa le servesti ceva rapid.
Avind in vedere toate cele de mai sus, va rog sa-mi spuneti si mie ce strategii aveti pentru a usca salatele, sau daca considerati ca este un lucru atit de important acest aspect
#2
Postat 22 February 2010 - 02:56 PM
si
#3
Postat 22 February 2010 - 03:00 PM
Nu stiu ce e cu filmul ala(de l-ai vazut tu),dar in restaurantul unde lucrez vindem si salate si nu am primit nici o reclamatie cum ca ar fi bai ca mai e uda salata.
O spalam,o punem la stors cam juma de ora si apoi in lazi si chiar punem peste ea un prosop ud,sa ramana frisch pana in momentul servirii,asta din cauza ca nu spalam numai cate o capatana ci vreo doua lazi pe seara.
#4
Postat 22 February 2010 - 03:20 PM
in romania asa uda o mancam, doar se uda de la ulei sau vinegreta sau ce pune fiecare, nu?
la noi salata se serveste fara vinegreta, isi pune fiecare pe farfurie, in romania faceam un castronoi cu tot ce trebuie inclusiv ulei si otet.
salate se zice sa nu o tai cu cutit ca oxideaza, doar rupta cu mana
petunie, nice to see you
#5
Postat 22 February 2010 - 03:25 PM
Io spal salata, o scutur, o rup cu mana si o trantesc in castron. Si p'orma vaz io ce mai trantesc peste ea.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#6
Postat 22 February 2010 - 03:29 PM
dark angel, la 22 February 2010 - 03:20 PM, a spus:
petunie, nice to see you
yes,nice to see you ...both of you!
Eu nu usuc salata.O spal,si o scutur usor din mîini Nu s-a plîns nimeni!
Pentru aia cu care decorez,cum zice si gloxi,pun cîteva feii pe servete de hîrtie,le tapetez usor,si basta!
Si eu fac vinegreta,dressingul sau cum i-o zice,separat.Îsi pune fiecare peste salata lui,cîta zama îi place
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 22 February 2010 - 03:29 PM
#8
Postat 22 February 2010 - 03:33 PM
#9
Postat 22 February 2010 - 03:45 PM
dark angel, la 22 February 2010 - 03:20 PM, a spus:
salate se zice sa nu o tai cu cutit ca oxideaza, doar rupta cu mana
idem!
Maya, la 22 February 2010 - 03:29 PM, a spus:
idem!
#10
Postat 22 February 2010 - 04:40 PM
Foxyy, la 22 February 2010 - 03:45 PM, a spus:
dark angel, la 22 February 2010 - 03:20 PM, a spus:
salate se zice sa nu o tai cu cutit ca oxideaza, doar rupta cu mana
idem!
Maya, la 22 February 2010 - 03:29 PM, a spus:
idem!
ibidem + ibidem = ighen!
Citeaza
si nici nu s-a râs
Offtopic:
Beneficiarul unei barbi lungi, matasoase si bine tesalate, a fost intrebat de cineva cum doarme cu barba:
Deasupra palpumii, sau cu ea sub plapuma?
Barbosul nu si-a pus niciodata problema insa cand a venit seara a incercat ba o varianta, ba celalta si nu se dumirea cum e optim.
Atat s-a framantat incat i-a sarit somnul si dupa cateva ore de fluturat barba, a pus mana pe foarfeca si ...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#11
Postat 22 February 2010 - 04:44 PM
W Mamadeus Paparotti, la 22 February 2010 - 04:40 PM, a spus:
Beneficiarul unei barbi lungi, matasoase si bine tesalate, a fost intrebat de cineva cum doarme cu barba:
Deasupra palpumii, sau cu ea sub plapuma?
Barbosul nu si-a pus niciodata problema insa cand a venit seara a incercat ba o varianta, ba celalta si nu se dumirea cum e optim.
Atat s-a framantat incat i-a sarit somnul si dupa cateva ore de fluturat barba, a pus mana pe foarfeca si ...
Sefule, am ras de nebuna singura - cred ca vecinii s-au uitat crucis peste garduri!
#12
Postat 22 February 2010 - 04:45 PM
#13
Postat 22 February 2010 - 05:15 PM
Carmella, la 22 February 2010 - 04:45 PM, a spus:
Cum am pe cineva in familie fixat cu salata uscata , o folosesc la greu.In plus a mea are si o gaura in capac .Pentru spalat salata .Prin gaura intra jetul de apa , si tot asa!
#14
Postat 22 February 2010 - 05:19 PM
Eataly, la 22 February 2010 - 05:15 PM, a spus:
Carmella, la 22 February 2010 - 04:45 PM, a spus:
Cum am pe cineva in familie fixat cu salata uscata , o folosesc la greu.In plus a mea are si o gaura in capac .Pentru spalat salata .Prin gaura intra jetul de apa , si tot asa!
Olandezii au o vorba, stergi pe jos cu robinetul deschis.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#15
Postat 22 February 2010 - 07:45 PM
#16
Postat 23 February 2010 - 03:57 AM
#17
Postat 23 February 2010 - 09:36 AM
#18
Postat 23 February 2010 - 03:56 PM
De centrifuga am auzit si am si vazut,dar mie mi-ar ocupa numai loc degeaba in bucatarie.Sunt sigura ca as folosi-o o data-de doua ori si apoi as depozita-o undeva(daca as mai gasi loc) cum am facut si cu alte obiecte pt bucatarie.
Si da,salata nu o tai nici eu cu cutitul,o rup cu mana
#19
Postat 23 February 2010 - 04:19 PM
#20
Postat 23 February 2010 - 11:42 PM
centrifuga am avut si am aruncat-o.
aici mai gasesti niste "cosuri"/ panier à salade
http://images.google...F-8&sa=N&tab=wi
se pune salata in acel cos si se zvantura. La fel de bine poti face si cu un stergar in care ai pus salata, iei colturile impreuna si il zvanturi.