Forum Culinar: Zampone si/sau Cotechino - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zampone si/sau Cotechino

#1 Useril este offline   Roxana Anca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 27 November 2009 - 01:04 PM

Buna fetelor,

Imi pare bine ca revad persoane dragi mie.
Are cineva reteta de umplutura pentru zampone ?


Roxana Anca

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 November 2009 - 01:49 PM

Roxana, caut reteta daca n-ai mare graba si incerc sa te ajut, ok? :headbang:
Bine ai venit la noi.

#3 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 01 December 2009 - 01:28 PM

Ce e zampone? :shock: :hello:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 December 2009 - 01:43 PM

gloxinia a spus:

Ce e zampone? :shock: :hello:

E asta
Imagine postata
adica pielea piciorului porcului umpluta cu un amestec de carne, grasime si condimente, i se lasa si copita
spre deosebire de cotechino
care e acelasi amestec in forma de cirnat
Imagine postata
(poze luate din Internet)

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 01 December 2009 - 03:16 PM

E' arrivato Zampanò! :drool:
.
YIpmlVax6zY
.

Imi place de nu mai pot ideea!
Poti obtine, te rog, amanunte, despre cum se scot oasele, daca se afuma, coace, fierbe, etc?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   Roxana Anca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 02 December 2009 - 11:42 AM

Cred ca trebuie un macelar sa faca treaba aceasta cu scosul oaselor.
pe 12 decembrie tai porcul si as cam vrea sa fac din toaqte cate ceva

Roxana Anca

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2009 - 12:40 PM

W Mamadeus Paparotti a spus:

E' arrivato Zampanò!

Ala era saltimbac nu picior de porc :occasion14:
Din pacate n-am gasit in Internet decit ca umplutura e facuta din carne de porc macinata (obraz, cap, git, umar) impreuna cu soricul, cu adaos de sare, arome si mirodenii.
Cei cumparati de la magazin sunt sub vid intr-o punga de aluminiu si se fierb direct asa, apoi se taie aluminiul si se scoate produsul fiert, cei cumparati de la macelar sunt ca niste cirnati si trebuie fierti de 3 ori mai mult decit cei de la supermarket, nu sunt afumati.
Am o carte de retete din Emilia Romagna acasa, o sa ma uit sa vad daca gasesc ceva in ea.

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 02 December 2009 - 04:50 PM

Daca nu, poti sa le fierbi îndelung, cu ceapa, morcov, piper, cuisoare, sare si buchet de ierburi aromate, ca pentru piftie, pîna se înmoaie oasele (1h45 la oala de fiert sub presiune)
Apoi lasi sa se raceasca bine, panezi cu ou si pesmet si le pui la cuptor, sub grill, întorcînd ca sa se rumeneasca pe toate partile.
Se servesc cu mustar si piureu de mazare.

Aceasta este o reteta care are mai mult de 500 de ani, specifica orasului Ste. Menehould, lînga Reims.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2009 - 07:12 PM

In cartea despre care ziceam se povesteste despre cum se taie si transeaza porcul dar nu exista o reteta precisa. Cred ca e cam grea problema de rezolvat doar daca nu gasesc vreun macelar care sa-mi zica dar cred ca si el o sa fie la fel de ambiguu.
Am mai gasit o chestie care poate ajuta in Internet.
Amestecul prevede 60% carne slaba proaspata
- umar (polpa di spalla)
Imagine postata
- picior (gamba)
- git (collo)
Imagine postata
si asta (geretto)
Imagine postata
pozele sunt luate de aici http://www.ricettecucina.info/immagini/ ... iale/1.jpg
+ 20% soric (cotenna) + 20% git (gola), obraz (guanciale) deci carnea de la cap cred si slanina de pe burta (pancetta) adica asta
Imagine postata
Mirodeniile si aromele care se adauga sunt secret, fiecare are amestecul lui pe care nu il dezvaluie, orientativ ar putea contine, scortisoara, partea de pielita care acopera nucsoara (probabil pentru ca e mult mai ieftina), cuisoare, nucsoara si piper.
Sincer, eu nu m-as inhama la asa o chestie, nu stiu ce ar iesi dar in mod sigur ceva foarte departe de cei de aici.
Cu ocazia asta eu mut mesajul asta la Bucatariile lumii pentru ca aici se amesteca cu alte cereri de ajutor tehnic si se pierde, sper sa fiti de acord.

#10 Useril este offline   Roxana Anca 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 11 December 2009 - 10:23 AM

Multumesc mult Adriana o sa incerc sa fac de revelion

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 04:39 PM

Anul asta am luat un cotechino dintr-ala adevarat care tre sa fiarba 3 ore revin cu amanunte

#12 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 04:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 04:39 PM, a spus:

Anul asta am luat un cotechino dintr-ala adevarat care tre sa fiarba 3 ore revin cu amanunte


Eu te astept :hungry: !
Da zi tot, de unde, ce si cum!

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 04:42 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 December 2011 - 04:40 PM, a spus:

Da zi tot, de unde, ce si cum!

Din Toscana :hungry:

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 04:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 04:42 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 15 December 2011 - 04:40 PM, a spus:

Da zi tot, de unde, ce si cum!

Din Toscana :hungry:



Ohmioddio!!!!

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 15 December 2011 - 04:50 PM

pai daca stiam ... :hungry: Abia astept sa vad cum arata cel adevarat, cumparat de tine!

lasa ca la anul voi fi mult mai pregatita ... sper ... ca nu se stie daca ajung in Italia in perioada asta ... Se gasesc doar in decembrie, ca si panettonele?

Sper sa reusesc sa pozez si eu preparatul. Acu' nu stiu cand sa il fac, pt ca in chiar noaptea de Revelion nu sunt acasa si am citit azi, ca ar trebui sa mananci inainte de miezul noptii ca sa iti mearga bine, cica asa e traditia ... Aaaa 31 pica sambata, deci cred ca o sa fac pe 31 la pranz ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 06:39 PM

Asa e traditia in Italia da' tu fiind in Romania poti sa-l maninci cind vrei :tongue3: Eu l-am mincat simbata la restaurant la categoria aperitive calde, cu zabaione deasupra
Imagine postata
Acu ca am tras sus subiectul o sa-l mai imbunatatesc zilele astea, caut si poze din anii trecuti.
Aici incepe sa se gaseasca dinainte de decembrie, dar acu n-as putea sa-ti zic daca il gasesti si vara, in supermarketuri e posibil, mai ales ca cel sub vid din cutie are o data de expirare lunga.

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 06:50 PM

Eu tot te-astept cu detalii despre ala toscan sau tre' sa stau s-astept 3 ore pana fierbe :tongue3: ?
Serios, il faci acum?

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 07:02 PM

Aoleu, nu-l fierb acu, cre ca il fac de revelion, asta e
http://www.laboutiqu...ttocategoria=47
o sa-i fac o poza

#19 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2011 - 07:05 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 07:02 PM, a spus:

Aoleu, nu-l fierb acu, cre ca il fac de revelion, o sa-i fac o poza, iti trimit pe mp link de unde l-am cumparat :tongue3:


Ok, multumesc, astept :tongue3: !

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2011 - 07:05 PM

Nu astepta, uita-te sus ca am modificat mesajul :tongue3:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi