O mai postez,ca mie mi-o place
![:pupic:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/pupic.gif)
- avocado
- usturoi
- sare
- zeama de lamîie
- jalapeno(fac.)
Crema de avocado,o face fiecare in functie de gust.
La trei avocado de marime medie,
eu folosesc 3 catei mari de usturoi,
sucul de la o lamîie de marime medie,si sare dupa gust.
Cui îi place,poate adauga si un jalapeno.
Mie îmi place,dar cum Denise a "reînceput" sa-l manînce,
îl fac pe gustul ei...adica usturoiat si multa lamîie.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687142419.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687142419.jpg)
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687147029.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687147029.jpg)
Maruntim usturoiul.Nu trebuie,dar eu asa fac.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687149885.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687149885.jpg)
Taiem un avocado pe jumatate,îndepartam sîmburele,
apoi se scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri.
O punem peste usturoi si facem piure cu mixerul bat.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687151423.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687151423.jpg)
Stoarcem lamîie peste pasta de avocado.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687153661.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687153661.jpg)
Mixam mai departe,apoi adaugam si pulpa celui de-al 2-lea avocado,
saram,mai stoarcem ceva zeama de lamîie,mixam mai departe.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687167847.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687167847.jpg)
Continuam asa cu fiecare avocado.
Nu îi despicam pe toti deodata!
Daca e cald,si nu ne miscam destul de repede,
riscam sa avem o crema de o culoare...nu asa frumoasa.
Avocado oxideaza foarte repede,
de aceea adaugam dupa fiecare tura de pulpa,zeama de lamîie.
Acidicul citric împiedica oxidarea.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687174681.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687174681.jpg)
Eu ador crema asta.Este simpla,foarte gustoasa si "pufoasa".
Merge perfect cu pîine prajita,sau ca dip pentru legume,
pe crackers...etc.
![Imagine atasata: monthly_02_2010/post-5-126687177277.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2010/post-5-126687177277.jpg)