Forum Culinar: Friganele - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friganele o gustare simpla si buna pentru micul dejun

#1 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 February 2010 - 03:44 PM

friganelele sunt ideale pentru diminetile de duminica, cand nu am chef sa fac absolut nimic!:)) nici nu vreau sa aud de gatit! scap repede de micul dejun, avand in vedere ca pot fi si dulci si sarate; depinde de cerinte! ale mele au fost dulci!
mi-am amintit de bunica mea, care atunci cand ramanea in pana de ceva dulce, ne facea repede clatite sau gustarelele astea!

atentie maxima la silueta, sunt ... criminale!:))


Ingrediente:
felii de paine ( pot fi de o zi, e chiar mai bine)
2 oua
jumatate de cana de lapte
1 esenta de vanilie
ulei
zahar pudra

daca le vreti sarate, sa aveti la indemana felii de cascaval, sunca feliata.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727779923.jpg

oualele se bat bine, apoi se adauga laptele si esenta de vanilie...

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727781693.jpg

se inmoaie pe o parte si pe alta, nu foarte tare...

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727783283.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727784423.jpg

apoi se pun la prajit in 2-3 lingurite de ulei bine incins...

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727785917.jpg

se intorc cu grija...sa nu se arda...

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727787356.jpg

se pudreaza cu zahar...
sau se pune deasupra cascaval feliat, cu/sau sunca... buun!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727790288.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727791893.jpg

se pudreaza cu zahar...
sau se pune deasupra cascaval feliat, cu/sau sunca... buun!

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-112-126727793757.jpg
o domnnita numita alfinuta, mi-a fost de ajutor in realizarea retetei

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 February 2010 - 06:53 PM

Asta e, cred, primul fel de mincare pe care am stiut sa-l prepar singura, cred ca pe la 10 ani. Sint excelente! Sper sa fie de folos si altor... copii :)

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 February 2010 - 07:04 PM

Vai ''diamanto''ce-mi faci tu mie,iesti de-a dreptul nemiloasa cu sectiunea aia.Cand vad cate o prajitura buna peaici ma pot abtine ca si-asa nu am ingredientele juste sau timpul necesar etc motive gasesc eu,da' la astea ce sa mai zic,deabea ma abtin sa nu ma apuc,vai de mine''sa vad ce paine mai ramane dupa ce mananca''lacustele mele''si cre'ca tot o comit si pe-asta,ai sa ai silueta mea pe constiinta:''treaba ta''..... :)

#4 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 27 February 2010 - 08:27 PM

diamond , imi rascolesti amintiri din copilarie.imi amintesc ca mi le facea mami cand eram mica :)erau foarte bune!
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 February 2010 - 08:51 PM

Stralucitoareo,

La noi in Ardeal ii zice Bundas kenyer,sau paine cu ou.
Varianta sarata,se mananca simpla,sau presarata cu cascaval si cu castraveti murati sau cu salata verde.
Poate complecta foarte bine un pure de spanac sau de urzici.Imagine postata

Si da ,dimineata cand esti grabit tare,e un mic dejun rapid si satios.
Pup fata frumoasa.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 February 2010 - 09:59 PM

Vezi postareadiamond, la 27 February 2010 - 03:44 PM, a spus:

friganelele sunt ideale pentru diminetile de duminica, cand nu am chef sa fac absolut nimic!:D) nici nu vreau sa aud de gatit! scap repede de micul dejun, avand in vedere ca pot fi si dulci si sarate; depinde de cerinte! ale mele au fost dulci!
mi-am amintit de bunica mea, care atunci cand ramanea in pana de ceva dulce, ne facea repede clatite sau gustarelele astea!
atentie maxima la silueta, sunt ... criminale!:D)
o domnnita numita alfinuta, mi-a fost de ajutor in realizarea retetei


Daca pui painea-n ceva laptic, apoi azvarli repede felia in tigaie si-o prajesti, poti sa pui minunatiile rezultate alaturi de-o mancarica de mazare si-o sa-ti para rau ca n-ai vreo 2 stomacuri de rezerva! :lol:
Varianta dulce inca n-am incercat-o, da' n-o sa treaca mult timp pana-i dau de gust! :notworthy:

#7 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 March 2010 - 01:43 PM

Vezi postareaCarmella, la 27 February 2010 - 06:53 PM, a spus:

Asta e, cred, primul fel de mincare pe care am stiut sa-l prepar singura, cred ca pe la 10 ani. Sint excelente! Sper sa fie de folos si altor... copii :lol:


primul meu fel de mancare a fost o ciorbita nesarata :)) a ras maica-mea cu lacrimi! :D

#8 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 March 2010 - 01:52 PM

Vezi postareaGeany, la 27 February 2010 - 07:04 PM, a spus:

Vai ''diamanto''ce-mi faci tu mie,iesti de-a dreptul nemiloasa cu sectiunea aia.Cand vad cate o prajitura buna peaici ma pot abtine ca si-asa nu am ingredientele juste sau timpul necesar etc motive gasesc eu,da' la astea ce sa mai zic,deabea ma abtin sa nu ma apuc,vai de mine''sa vad ce paine mai ramane dupa ce mananca''lacustele mele''si cre'ca tot o comit si pe-asta,ai sa ai silueta mea pe constiinta:''treaba ta''..... :lol:


sper sa nu te am pe constiinta... dar sa mearga pe gat ca unse! sunt nemiloasa? :)

Vezi postareataylor, la 27 February 2010 - 08:27 PM, a spus:

diamond , imi rascolesti amintiri din copilarie.imi amintesc ca mi le facea mami cand eram mica :)erau foarte bune!


si eu imi amintesc cu drag cand mi le facea bunica si stateam cuminte asteptand pe cuptor! :D

#9 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 March 2010 - 01:54 PM

Vezi postareaPiscotel, la 27 February 2010 - 08:51 PM, a spus:

Stralucitoareo,

La noi in Ardeal ii zice Bundas kenyer,sau paine cu ou.
Varianta sarata,se mananca simpla,sau presarata cu cascaval si cu castraveti murati sau cu salata verde.
Poate complecta foarte bine un pure de spanac sau de urzici.Imagine postata

Si da ,dimineata cand esti grabit tare,e un mic dejun rapid si satios.
Pup fata frumoasa.Imagine postata


multumesc, Ancutza!imi plac ambele variante si dulci si sarate!:D te pup!

Vezi postareaFoxyy, la 27 February 2010 - 09:59 PM, a spus:

Vezi postareadiamond, la 27 February 2010 - 03:44 PM, a spus:

friganelele sunt ideale pentru diminetile de duminica, cand nu am chef sa fac absolut nimic!:)) nici nu vreau sa aud de gatit! scap repede de micul dejun, avand in vedere ca pot fi si dulci si sarate; depinde de cerinte! ale mele au fost dulci!
mi-am amintit de bunica mea, care atunci cand ramanea in pana de ceva dulce, ne facea repede clatite sau gustarelele astea!
atentie maxima la silueta, sunt ... criminale!:D)
o domnnita numita alfinuta, mi-a fost de ajutor in realizarea retetei


Daca pui painea-n ceva laptic, apoi azvarli repede felia in tigaie si-o prajesti, poti sa pui minunatiile rezultate alaturi de-o mancarica de mazare si-o sa-ti para rau ca n-ai vreo 2 stomacuri de rezerva! :D
Varianta dulce inca n-am incercat-o, da' n-o sa treaca mult timp pana-i dau de gust! :D


varianta dulce trebuie neaparat s-o incerci! :D

te cred pe cuvant cu mazarea... si nu numai cu mazare! :lol:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi