Tarta umpluta cu marmelada
#1
Postat 28 February 2010 - 11:31 PM
500 gr faina
200 gr zahar
15 gr praf de copt
2 oua
1 lingura de coaja de portocala rasa
190 gr unt la temperatura camerei
Am amestecat pina ce s-a facut aluatul si apoi am facut bila de aluat
Pe care l-am intins si pus in tava
Apoi am intins marmelada
Iar deasupra am inchis tarta cu alta bucata de aluat intins pe care l-am gaurit ca sa nu se umfle
Am copt-o la 180°C pentru circa 45 de minute
Si gata de a fi gustata
#2
Postat 28 February 2010 - 11:39 PM
#3
Postat 01 March 2010 - 11:18 AM
#4
Postat 24 September 2010 - 04:15 PM
Nu mai fac niciodata! E prea buna!!! Am mancat-o toata!
Multumesc pentru retetele delicioase, Adriana! si te rog sa ma ierti ca nu am salvat macar o poza cu bunatatea de tarta!
#5
Postat 24 September 2010 - 05:11 PM
Puteai s-o faci toata, o bagai bucati la congelator si cind aveai o pofta iti scoteai o bucata si mincai
#6
Postat 24 September 2010 - 09:20 PM
#7
Postat 24 September 2010 - 09:35 PM
Cristinica, la 24 September 2010 - 09:20 PM, a spus:
Stres sau BB?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 24 September 2010 - 11:50 PM
#10
Postat 25 September 2010 - 11:50 AM
#11
Postat 25 September 2010 - 02:25 PM
Il impart in doua.
Pun marmelada sau gem.
Si mai pun samburi de nuca tocati grob.
A doua foaie o fac suluri si din ea construiesc un grilaj.
Fiind o variatiune pe aceeasi tema,pun si eu o poza.
Adriana marmelada e o specialitate de contrabanda.
Ferice de tine ca ai asa ceva.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 25 September 2010 - 02:34 PM
Am o multime de marfa de contrabanda din anii in care aveam sau primeam fructe gratis si nu reusesc sa le "elimin".
Am refacut-o acum, am reusit sa consum un borcan mare de marmelada de prune din 2002 si unul de pepene galben din 2001
#13
Postat 25 September 2010 - 07:37 PM
Adriana, la 25 September 2010 - 11:50 AM, a spus:
A iesit racoroasa, desi aici a plouat toata ziua, se potriveste de minune si miroase bine. Am avut prune marisoare care erau cam acre. Le-am tras intai cu zaharul in tigaie pana s-au inmuiat. Am intins foaia, pus un strat de gris si apoi prunele. A iesit buna, nu dulce, acrisoara si racoritoare, cum ziceam. MIe imi place fie rece rece, dupa ce o tin la frigider o zi sau incalzita la micro cu inghetata.
Merci, Adriana!
#14
Postat 25 September 2010 - 08:21 PM
Adriana, la 25 September 2010 - 02:34 PM, a spus:
E intradevar o deosebire.Aluatul meu nu are praf de copt.Acuma ,cand am cautat prin
strafundurile istoriei mele culinare am vazut.
E- Aluatul nisipos.
La voi se spune- Pasta Frola.
E cam la fel.
Uite reteta mea :
500 g faina
200 g zahar
3-4 oua
250 g unt
Daca ouale sunt mici pun 4,sau pun si putina apa.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 25 September 2010 - 10:17 PM
Da, Pisco, e o frolla cu praf de copt. La crostata merge fara praf de copt dar la o tarta ca asta, cu aluat deasupra si dedesubt mie imi place mai mult asa pentru ca e mai pufoasa.
Eu am gustat-o la cafeluta
Am congelat o bucata, de curiozitate, ca sa vad cum se comporta.
#16
Postat 26 September 2010 - 08:58 AM
Adriana, la 25 September 2010 - 10:17 PM, a spus:
Am congelat o bucata, de curiozitate, ca sa vad cum se comporta.
Bine ai facut.
Sa ne spui si noua cum se comporta.
http://povesticulinare.blogspot.com/