Despre gradinarit ...agricultura :D
#921
Postat 01 April 2025 - 10:01 PM
#922
Postat 02 April 2025 - 04:51 PM
#923
Postat 10 May 2025 - 06:25 PM
#924
Postat 10 May 2025 - 06:40 PM
#925
Postat 10 May 2025 - 11:01 PM
mino, la 10 May 2025 - 06:40 PM, a spus:
Mino, si eu patisem la fel cu tarhonul pana am invatat ca si asta r de 2 feluri, unul frantuzesc si unul rusesc. Unul e cu aroma foarte slaba spre deloc si unul e ala pe care il stim noi. Acum nu imi mai amintesc insa care si cum e.
Ica, eu am pastrat tarhon si uscat si la congelator. Nu imi dau seama care a fost mai bun.
PS am googalit unnpic si ala frantuzesc este cel cu aroma mai puternica.
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 10 May 2025 - 11:05 PM
#926
Postat 11 May 2025 - 05:43 AM
#927
Postat 11 May 2025 - 02:01 PM
#928
Postat 11 May 2025 - 02:37 PM

Number of downloads: 0
Cred ca e rusesc.
Aceasta postare a fost editata de Ica: 11 May 2025 - 02:38 PM
#929
Postat 11 May 2025 - 03:10 PM
tarhon am tot pus ani la rind in ghiveci dar iar nu prea il folosesc
#930
Postat 11 May 2025 - 03:57 PM

Number of downloads: 0

Number of downloads: 0

Number of downloads: 0
In oridinea numerelor de pe tricou, solarul cu ardei si castraveti, mazarea, solarul cu rosii si socul dragul de el!
Fisiere atasate
-
soc.jpg (502.57K)
Number of downloads: 0
Aceasta postare a fost editata de Ica: 11 May 2025 - 04:32 PM
#932
Postat 12 May 2025 - 10:31 AM
#933
Postat 12 May 2025 - 01:56 PM
#934
Postat 14 May 2025 - 07:53 AM

Am o mare invidie pe mazarea ta. Imi place mazarea mult de tot, o mananc si cruda. Anul asta nu a iesit de loc, nu stiu ce s-a intamplat. Am pus de 2 ori, prima data seminte de anul trecut si a doua oara seminte cumparate anul asta.
Am pus "frunze" de multe feluri, sunt mare amatoare de salatate cat mai amestecate, de tot felul de "frunze". Am o poza "furata", si nu prea se vede bine, dar avem asa: ceapa si usturoi, salata verde simpla si creata, salata lollo rosso (din aceea mov-maro), rucola, sfecla, mustar mov + ierburi aromatice (patrunjel, cimbru, marar, tarhon, rozmarin si busuioc)

Number of downloads: 0
Am vazut discutiile despre tarhon. Eu am primit de la cineva o planta, cu radacina, si s-a prins foarte bine si s-a inmultit muuuult. Cred ca ii place solul si locul unde l-am pus, langa un par. L-am incercuit in fotografie, sa se vada mai bine. Eu consum foarte mult tarhon acum, ca il am in gradina, crud, in toate salatele, si in multe alte preparate, nici nu stiu sa spun ceva anume. E din cel cu gust puternic.
Si apropos de sol, nu am reusit nici cum sa cresc rabarbar. Am pus de mai multe ori, in locuri diferite, de la persoane diferite. Nu a vrut nici cum sa se dezvolte. Se prinde, dar nu face decat niste amarate de tije subtiri...
Am mai pus rasaduri de castraveti, dovlecei si ardei iuti. Asteptam sa se faca putin mai cald si cumparam si niste rasaduri de rosii. Locul este deja pregatit.
#935
Postat 14 May 2025 - 11:09 AM
Dar sunt ani si ani, au fost ani cand puneaam mazarea si spanacul de toamna, a fost bine o vreme, apoi intr-un an a fost atat de cald pana pe la sfarsit de noiemberie incat mazarea a inflorit, apoi a venit inghetul. Spanacul si-a mai revenit in primavara, dar mazarea dusa a fost. De atunci pun doar primavara si poate sa fie plina piata de mazare noi manacam doar cand se face a noastra.
Stiu fiecare cu pasarilicile lui, dar noi avem un stol.

#936
Postat 14 May 2025 - 03:55 PM
boni, la 14 May 2025 - 07:53 AM, a spus:
la mine e fix invers l-am pus si creste in fiecare an doar ca nu l-am folosit niciodata si pina la urma cind taie Stefano buruienile il taie si pe el

Ica, la 14 May 2025 - 11:09 AM, a spus:
Stiu fiecare cu pasarilicile lui, dar noi avem un stol.

Pai Ica dupa ce dai de gustul adevarat nu-ti mai vine sa maninci alta.
si mie imi place doar cea proaspata, o dezghioc si pun in congelator asa cruda si e incomparabila cu cea congelata cumparata, dar o cumpar doar de la producatorul meu de incredere
mai cumpar doar cea la borcan pentru salata boeuf
si mie imi vine primavara chef sa pun de toate dar nu am timp sa stau de ele si lui Stefano nu-i place asa ca m-am rezumat la un ghiveci cu salata, vreo 3 mi le-a rupt Mela pina acum, acu parca vazindu-le mai mari le-a lasat in pace
asa ca ma profilez doar pe flori
dar satisfactia de a culege roadele muncii tale e de nepretuit, pe linga gustul adevarat evident