Forum Culinar: Despre gradinarit - Forum Culinar

Salt la continut

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre gradinarit ...agricultura :D

#921 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 11-April 23

Postat 01 April 2025 - 10:01 PM

Noi am pus primele rasaduri in solar si dovlecei afara. Cred ca sotul meu s-a cam grabit pentru ca pentru saptamana viitoare se anunta si 1 grad noaptea. Vom vedea ce-o sa reziste.

#922 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,987
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 02 April 2025 - 04:51 PM

Ica, am văzut ca la noi vor fi chiar -1,-2 grade. Sper sa nu fie totuși chiar asa. Azi bătea un vânt de iarnă, rece.

#923 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 May 2025 - 06:25 PM

Am taiat tarhonul, e prima oara cand se prinde, l-am pus la congelator, voi cum il pastrati peste iarna? In otet?

#924 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 10 May 2025 - 06:40 PM

La mine în zonă nu se folosește, dar cuscra mea îl pune la borcan cu oțet. Eu am pus la ghiveci dar nu avea nici o aromă, sau poate nu o simțeam eu.

#925 Useril este offline   black_cat 

• crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,534
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 May 2025 - 11:01 PM

mino, la 10 May 2025 - 06:40 PM, a spus:

La mine în zonă nu se folosește, dar cuscra mea îl pune la borcan cu oțet. Eu am pus la ghiveci dar nu avea nici o aromă, sau poate nu o simțeam eu.

Mino, si eu patisem la fel cu tarhonul pana am invatat ca si asta r de 2 feluri, unul frantuzesc si unul rusesc. Unul e cu aroma foarte slaba spre deloc si unul e ala pe care il stim noi. Acum nu imi mai amintesc insa care si cum e.
Ica, eu am pastrat tarhon si uscat si la congelator. Nu imi dau seama care a fost mai bun.
PS am googalit unnpic si ala frantuzesc este cel cu aroma mai puternica.

Aceasta postare a fost editata de black_cat: 10 May 2025 - 11:05 PM

brain loading....please wait....

#926 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 11 May 2025 - 05:43 AM

Mersi de info, Blackie! Eu am luat un plic de semințe de la magazin și sigur nu m-am uitat să văd dacă scrie ca e rusesc sau franțuzesc. O să iau semințe de la cuscra, să mai fac o încercare la ghiveci.

#927 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2025 - 02:01 PM

Mino, acum imi dau seama ca nici asta al meu nu are o aroma asa puternica. Evident ca nu stiu ce scria pe plic, ma voi uita prin magazine sa vad daca gasesc frantuzesc.

#928 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2025 - 02:37 PM

Am gasit plicul in ghiveciFisier atasat  tarhon.jpg (268.83K)
Number of downloads: 0
Cred ca e rusesc.

Aceasta postare a fost editata de Ica: 11 May 2025 - 02:38 PM

#929 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 May 2025 - 03:10 PM

mie mi se pare ca modul cel mai bun de a pastra plantele aromatice e congelat, uscate nu ma satisfac si in otet nici atit ori nu stiu eu cum sa-l intrebuintez daca e la otet
tarhon am tot pus ani la rind in ghiveci dar iar nu prea il folosesc

#930 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 May 2025 - 03:57 PM

Fisier atasat  castravetisi ardei.jpg (329.69K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  mazare.jpg (479.19K)
Number of downloads: 0Fisier atasat  rosii.jpg (425.16K)

In oridinea numerelor de pe tricou, solarul cu ardei si castraveti, mazarea, solarul cu rosii si socul dragul de el!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  soc.jpg (502.57K)

Aceasta postare a fost editata de Ica: 11 May 2025 - 04:32 PM

#931 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 11 May 2025 - 10:17 PM

e splendid socul

#932 Useril este offline   mino 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationAcasa

Postat 12 May 2025 - 10:31 AM

Bravo Ica, să fiți sănătoși să vă bucurați de tot ce ai pus în solar!

#933 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 May 2025 - 01:56 PM

Multumesc, sper sa avem o recolta bogata, mai ales de rosii, ca pe asta e bataia cea mare, pe sucul de rosii, pe sosul pentru paste, zacusca, etc. De multe ori ma gandesc la cei doi copiii ai nostri, ca asta cer cand pleaca, cand noi nu vom mai fi vor manca rosii din market si suc si zacusca si de toate....

#934 Userul este online   boni 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,769
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 14 May 2025 - 07:53 AM

Ica, dar la voi e treaba serioasa acolo! Aveti de munca, nu gluma. Va doresc spor si recolta bogata Imagine postata

Am o mare invidie pe mazarea ta. Imi place mazarea mult de tot, o mananc si cruda. Anul asta nu a iesit de loc, nu stiu ce s-a intamplat. Am pus de 2 ori, prima data seminte de anul trecut si a doua oara seminte cumparate anul asta.
Am pus "frunze" de multe feluri, sunt mare amatoare de salatate cat mai amestecate, de tot felul de "frunze". Am o poza "furata", si nu prea se vede bine, dar avem asa: ceapa si usturoi, salata verde simpla si creata, salata lollo rosso (din aceea mov-maro), rucola, sfecla, mustar mov + ierburi aromatice (patrunjel, cimbru, marar, tarhon, rozmarin si busuioc)
Fisier atasat  gradina.jpg (448.87K)

Am vazut discutiile despre tarhon. Eu am primit de la cineva o planta, cu radacina, si s-a prins foarte bine si s-a inmultit muuuult. Cred ca ii place solul si locul unde l-am pus, langa un par. L-am incercuit in fotografie, sa se vada mai bine. Eu consum foarte mult tarhon acum, ca il am in gradina, crud, in toate salatele, si in multe alte preparate, nici nu stiu sa spun ceva anume. E din cel cu gust puternic.

Si apropos de sol, nu am reusit nici cum sa cresc rabarbar. Am pus de mai multe ori, in locuri diferite, de la persoane diferite. Nu a vrut nici cum sa se dezvolte. Se prinde, dar nu face decat niste amarate de tije subtiri...

Am mai pus rasaduri de castraveti, dovlecei si ardei iuti. Asteptam sa se faca putin mai cald si cumparam si niste rasaduri de rosii. Locul este deja pregatit.

#935 Useril este offline   Ica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 May 2025 - 11:09 AM

Boni, da, e treaba serioasa, e curtea mare si nu ne-am indurat s-o umplem cu gazon si atat. Ne place sa ne facem "piata" in curtea noastra, prin urmare desi iarna ne propunem sa nu mai punem unele chestii, vine primavara si intram in fibrilatii. Si de la "punem numai rosii, castraveti si ardei" ajungem la hai si doua randuri de morcovii, de gulii, de telina, de ridichi, mazare, fasole pastai si uite asa se duce pe postii promisiunea ca o lasam mai usor. Nu va ganditi ca facem asta singuri, avem om platit care ne ajuta. Si nici nu vindem nimic, tot ce pleaca de aici pleaca la rude, prieteni care stau la bloc si le daruim din ce avem in curte si in beci.

Dar sunt ani si ani, au fost ani cand puneaam mazarea si spanacul de toamna, a fost bine o vreme, apoi intr-un an a fost atat de cald pana pe la sfarsit de noiemberie incat mazarea a inflorit, apoi a venit inghetul. Spanacul si-a mai revenit in primavara, dar mazarea dusa a fost. De atunci pun doar primavara si poate sa fie plina piata de mazare noi manacam doar cand se face a noastra.
Stiu fiecare cu pasarilicile lui, dar noi avem un stol. :D

#936 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 May 2025 - 03:55 PM

boni, la 14 May 2025 - 07:53 AM, a spus:

Si apropos de sol, nu am reusit nici cum sa cresc rabarbar. Am pus de mai multe ori, in locuri diferite, de la persoane diferite. Nu a vrut nici cum sa se dezvolte. Se prinde, dar nu face decat niste amarate de tije subtiri...

la mine e fix invers l-am pus si creste in fiecare an doar ca nu l-am folosit niciodata si pina la urma cind taie Stefano buruienile il taie si pe el :rolleyes: anul asta acu citeva zile a si inflorit pentru prima data

Ica, la 14 May 2025 - 11:09 AM, a spus:

De atunci pun doar primavara si poate sa fie plina piata de mazare noi manacam doar cand se face a noastra.
Stiu fiecare cu pasarilicile lui, dar noi avem un stol. :D

Pai Ica dupa ce dai de gustul adevarat nu-ti mai vine sa maninci alta.
si mie imi place doar cea proaspata, o dezghioc si pun in congelator asa cruda si e incomparabila cu cea congelata cumparata, dar o cumpar doar de la producatorul meu de incredere
mai cumpar doar cea la borcan pentru salata boeuf
si mie imi vine primavara chef sa pun de toate dar nu am timp sa stau de ele si lui Stefano nu-i place asa ca m-am rezumat la un ghiveci cu salata, vreo 3 mi le-a rupt Mela pina acum, acu parca vazindu-le mai mari le-a lasat in pace
asa ca ma profilez doar pe flori
dar satisfactia de a culege roadele muncii tale e de nepretuit, pe linga gustul adevarat evident

Arata acest topic

• 47 Pagini +
  • « Prima
  • 45
  • 46
  • 47
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi