Forum Culinar: Cum filetam o portocala - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cum filetam o portocala

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 November 2009 - 04:46 PM

-Cum filetam o portocala-

(La fel procedam cu lamîi,grape fruit,mandarine..sau alte citrice)

Pentru o filetare usoara,
avem nevoie de un cutit subtire ,lung si bine ascutit.



Taiem partea de sus,pentru a obtine o suprafata dreapta.


Imagine postata

Asezam portocala pe aceasta parte.
Taiem coaja de sus în jos,într-o fîsie groasa ,


Imagine postata


încît sa nu mai ramîna deloc din pielita alba.


Imagine postata


Procedam asa,fîsie cu fîsie,pîna o avem complet dezbracata :D


Imagine postata


Feliile/filet-urile,le scoatem dintre pielitele albe despartitoare.
Încercam sa taiem cît mai aproape de pielita despartitoare,pentru a obtine felii frumoase.
Cu cît mai mare portocala,atît mai frumoase ies feliile.A mea a fost micuta.
Pe o parte..


Imagine postata


Pe cealalta..

Imagine postata


Asa procedam pîna scoatem toate feliile,sau cîte avem nevoie.


Imagine postata



Portocala filetata e mult mai fina.
Orice desert -tarta,înghetata/sorbet,compot,garnitura,decor pe/în creme,iaurturi..ce-o fi,este mult mai fin decît felia îmbracata în pielita alba :D

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 November 2009 - 08:30 PM

Mersi Maya,

Chiar maine am nevoie de pulpa unai portocale pentru un Sos de merisoare (creanberry).
Sosul va insoti o friptura de curcan.
Pana acum ma chiniam sa scot pulpa "despielitand" fiecare feliutza. :roll:
Munca de chinez ,ce mai. :D
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Rroxana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 November 2009 - 08:46 PM

Maya, multumim pentru lectia de feliat :D

piscotel a spus:

Mersi Maya,

Chiar maine am nevoie de pulpa unai portocale pentru un Sos de merisoare (creanberry).
Sosul va insoti o friptura de curcan.


Pisco, sarbatoresti maine Thanksgiving Day? sa aveti pofta

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 November 2009 - 09:12 PM

Rroxana a spus:

Pisco, sarbatoresti maine Thanksgiving Day? sa aveti pofta


Roxi,

Sarbatorim Sf.Andrei si 1 Decembrie. :D
Al meu,e Mircea.
Si pentru ca nu are o zi de "Sfant",am convenit cu prietenii sa-l sarbatorim de Sf.Andrei. :D

Sarbatorit e pompos spus.
Va fi o masa cu prietenii.Fara multe formalitati.
Aperitiv,friptura,prajitura :D :D ,beutura...
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Rroxana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 November 2009 - 09:30 PM

piscotel a spus:

Rroxana a spus:

Pisco, sarbatoresti maine Thanksgiving Day? sa aveti pofta


Roxi,

Sarbatorim Sf.Andrei si 1 Decembrie. :D
Al meu,e Mircea.
Si pentru ca nu are o zi de "Sfant",am convenit cu prietenii sa-l sarbatorim de Sf.Andrei. :D

Sarbatorit e pompos spus.
Va fi o masa cu prietenii.Fara multe formalitati.
Aperitiv,friptura,prajitura :D :( ,beutura...


La multi ani D-lui Piscot :D atunci si distractie placuta :(

aici curcan si sos de merisoare e specific zilei recunostiintei, a fost ieri

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 November 2009 - 11:03 PM

Stiu Roxi ca e specific Thanksgiving Day.
Noi facem un fusion. ;)
Multumesc ,transmit urarea. :lol:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 November 2009 - 12:19 PM

MAYA .draga, atunci sa-ti traiasca sarbatoritul :occasion14: :lol: si asteptam macar vreo 2 poze,,,cu ce pregatesti =))

sincer de segmentat citrice , stiam...asta dupa ce am fost tentata de multe ori sa folosesc tot fructul, (deh,,,!epoca de aur...nu se arunca nik), Dar am primit cu bucurie o lectie de foto...pe care exact asa am s-o salvez ...-prima lectie de foto -by Maya
ochiu meu beteag asa a perceput totul... =))
imi plac pozele... =))
am fost un pic si-n topic si...off...nu cred ca-i bai...eh?? :P

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 November 2009 - 09:38 PM

piscotel a spus:

Mersi Maya,

Chiar maine am nevoie de pulpa unai portocale pentru un Sos de merisoare (creanberry).
Sosul va insoti o friptura de curcan.
Pana acum ma chiniam sa scot pulpa "despielitand" fiecare feliutza. :roll:
Munca de chinez ,ce mai. :read2:


Grapefruit-urile roz si Pomello,daca sînt bine coapte,se despeliteaza usor - asa:
Decojesti citrica,apoi o desfaci felii.Cu un vîrful unui cutit întepi pielita ,undeva pe mijlocul feliei,apoi ridici putin de pielita tot cu vîrful cutitului sa intre aer între pielita si pulpa,dupa care despielitarea merge usor cu ajutorul degetlor :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 November 2009 - 09:39 PM

Rroxana a spus:

Maya, multumim pentru lectia de feliat :lol:


Cu placere,Roxana :read2:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 November 2009 - 09:43 PM

Nico-Vya a spus:

MAYA .draga, atunci sa-ti traiasca sarbatoritul :read2: :?: si asteptam macar vreo 2 poze,,,cu ce pregatesti :D

sincer de segmentat citrice , stiam...asta dupa ce am fost tentata de multe ori sa folosesc tot fructul, (deh,,,!epoca de aur...nu se arunca nik), Dar am primit cu bucurie o lectie de foto...pe care exact asa am s-o salvez ...-prima lectie de foto -by Maya
ochiu meu beteag asa a perceput totul... :D
imi plac pozele... :D
am fost un pic si-n topic si...off...nu cred ca-i bai...eh?? :D



Piscole,La Multi Ani Fursecului :D :lol:

Nico,ma gîndesc ca majoritatea stiu cum se fileteaza citricele.Initial,nici nu vroiam sa postez,dar apoi m-am gîndit ca tot mai este cîte unu care poate nu s-a împiedicat de filetarea asta ,si am postat :D
Eh,ce off topic? Noi nu sîntem pretentiosi,discutam despre orice,si oriunde :D (si eu fac de astea :D )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 December 2009 - 05:08 PM

Maya, foarte frumos explici tehnicile, pas-cu-pas!! Multumim! Chiar o sa-ncerc sa "filetez" o portocala! :pupic:

#12 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 20 January 2010 - 03:22 AM

Multumesc pentru lectia de feliat. :toothy9;
Enjoy the silence!

#13 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 16 February 2010 - 11:49 PM

Asa curat io portocala,am vazut la bucatari :hungry: ,dar de feliat nu am stiut ca merge asa usor.merci se incearca asa ,bun la copil,ca Robert[ca doar unul din ei maninca portocala]maninca felia de portocala si scuipa apoi ce ramine :thumleft:

#14 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 17 February 2010 - 02:06 AM

Cum filetăm o portocală care'a stat pe desk cam vreo săptămînă, cu un cuţit de plastic:

1.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-203-1266364718.jpg
2.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-203-126636473412.jpg
ta..daaaaa!!!!
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-203-126636475747.jpg


There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi