(La fel procedam cu lamîi,grape fruit,mandarine..sau alte citrice)
Pentru o filetare usoara,
avem nevoie de un cutit subtire ,lung si bine ascutit.
Asezam portocala pe aceasta parte.
Taiem coaja de sus în jos,într-o fîsie groasa ,
încît sa nu mai ramîna deloc din pielita alba.
Procedam asa,fîsie cu fîsie,pîna o avem complet dezbracata
Feliile/filet-urile,le scoatem dintre pielitele albe despartitoare.
Încercam sa taiem cît mai aproape de pielita despartitoare,pentru a obtine felii frumoase.
Cu cît mai mare portocala,atît mai frumoase ies feliile.A mea a fost micuta.
Pe o parte..
Pe cealalta..
Asa procedam pîna scoatem toate feliile,sau cîte avem nevoie.
Portocala filetata e mult mai fina.
Orice desert -tarta,înghetata/sorbet,compot,garnitura,decor pe/în creme,iaurturi..ce-o fi,este mult mai fin decît felia îmbracata în pielita alba