Foxyy, la 04 March 2010 - 03:26 PM, a spus:
Geany, la 04 March 2010 - 03:08 PM, a spus:
Din cate imi amintesc eu eram mica pe-atunci(acu vreo 30 de ani) reteta de aluat era oarecum curgatoare,maica-mea nu-si mai aminteste deloc...a uitat...
Cred ca ies pline (nu vad cum are cum altfel,si apoi tavalite prin cioco si nuci,cred...nu stiu)
Chiar nu stiu ce sa fac cu formele astea.....oricum merci Foxy
Iesti o prietena de nadejde(pai cine te mai scoate de pe cojile de nuca in ziua de azi??)
Normal ca facea misto! Las' ca stiu o multime de personaje care tin in camara ori in balcoane, chiar si pe la subsol fel si fel de ustensile inutilizabile si inutile! Un var de-al meu a pastrat scheletu' metalic de la un fotoliu, ca deh, cine stie cand i-o mai trebui!!!!!!! Vara-mea n-are loc sa se-nvarta in subsolul casei din pricina obiectelor duse acolo! Si lista de omuleti si obiectele lor poate continua, asa ca... noi sa fim sanatosi!
Tot cautand pe net, pe-un forum despre copii, am gasit reteta urmatoare, pentru fursecuri cu forma (n-am pus link-ul, ca nu stiu daca-i voie; daca e permis, editez si inserez adresa de unde am luat reteta):
9 oua
9 linguri ulei
9 linguri faina
9 linguri zahar
un varf de lingurita amoniac stins cu lamaie
arome
Se bat ouale separat, se adauga zaharul si faina.
Intre timp tu incingi si forma si inainte de a pune prima transa, pui putin ulei pe ea iar apoi cu o lingurita (asta e masura la un fagure), pui aluat in forma. Eu aveam o forma dreptunghiulara si-mi intrau cate doua lingutite odata. Le puneam mai distantate spre exterior ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa ce le coci le umpli cu ce vrei: cu gem cu finetti cu crema facuta in casa (mai putin cremele care contin faina).
Si, la ce-s buni pretenii? Nu la scos din belele?
Multumesc tare mult foxule,daca-mi amintesc eu bine asa cred ca era compozitia mai curgatoare,dar daca mai afli ceva ma tii la curent ok.???te roogg...