Dezastre in bucatarie!
#61
Postat 19 December 2011 - 06:58 PM
Am lucrat si cu osanza cruda si cu untura (aia care ramane dupa ce topesti jumari).
Niciodata nu a mirosit nimic dubios ,din contra .
Eu cred ca ceva nu a fost in regula cu ea.
Imi parea rau de munca ta ,ca tare faine iesisera .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#62
Postat 19 December 2011 - 09:58 PM
#63
Postat 20 December 2011 - 12:02 AM
#64
Postat 20 December 2011 - 09:43 AM
zoazorel, la 19 December 2011 - 03:22 PM, a spus:
Eu fursecurile NU le fac cu osanza, din acest motiv.Ca PUTE!
Deci, Petu, ce-ai luat tu e osanza si poti face haioasele, ca la alea le iese mirosul! Te astept!
Da-mi voie sa te contrazic.... Fursecurile facute cu osanza, nu duhnesc! Bunica asa facea intotdeauna fursecurile, cu osanza de la poarca taiata in batatura (s-a ferit sa tina porci, a avut mereu purcele / scroafe). Si n-a putit nica rau niciodata!
Poate sa puta carnea / slanina / osanza de vier.... da' in general nu are de ce sa aiba vreun miros ciudat / nasol. Nici alea ce le-am cumparat din piata n-au putit. Poate ai nimerit tu osanza nasoala.
#65
Postat 20 December 2011 - 10:16 AM
Ioana, la 20 December 2011 - 12:02 AM, a spus:
Eu am folosit numai untura,aia ce am pus poza.Posibil sa fi fost ceva in neregula cu ea,nu stiu.
#66
Postat 20 December 2011 - 04:51 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#67
Postat 20 December 2011 - 07:49 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#68
Postat 17 March 2012 - 05:42 PM
azi am folosit 4 galbenusuri la cioco crème brûlée, si imi mai ramasesera 4 albusuri, pe care m-am gindit sa le transform in macaronsi cu fistic. le-am batut bine cu zahar pudra pina au capatat consistenta de bezea, am trecut cu brio testul de intors castronul deasupra capului, am adaugat fistic macinat si le-am aranjat pe folia de silicon ...
.... dupa care brusc mi-am adus aminte ca macaronsii trebuie lasati un timp la loc cald inainte de-a fi dati la cuptor, si m-am conformat. boooon, pina aici toate bune si frumoase !
insa dupa ce-am dat tava cu turbane la cuptor, a inceput dezastrul ... macaronsii mei s-au latiiiit, nene, si s-au pleostit ca mamaliga'n ploaie !!!
... iar de scos normal de pe folia de silicon dupa ce s-au racit, nici vorba ! macaronsii mei nu s-au dat scosi decit prin razuire cu lingurita. groazniiiic !
#69
Postat 17 March 2012 - 06:34 PM
uptown girl, la 17 March 2012 - 05:42 PM, a spus:
azi am folosit 4 galbenusuri la cioco crème brûlée, si imi mai ramasesera 4 albusuri, pe care m-am gindit sa le transform in macaronsi cu fistic. le-am batut bine cu zahar pudra pina au capatat consistenta de bezea, am trecut cu brio testul de intors castronul deasupra capului, am adaugat fistic macinat si le-am aranjat pe folia de silicon ...
care brusc mi-am adus aminte ca macaronsii trebuie lasati un timp la loc cald inainte de-a fi dati la cuptor, si m-am conformat. boooon, pina aici toate bune si frumoase !
insa dupa ce-am dat tava cu turbane la cuptor, a inceput dezastrul ... macaronsii mei s-au latiiiit, nene, si s-au pleostit ca mamaliga'n ploaie !!!
... iar de scos normal de pe folia de silicon dupa ce s-au racit, nici vorba ! macaronsii mei nu s-au dat scosi decit prin razuire cu lingurita. groazniiiic !
Da, dar macar pozele ti-au iesit super, de revista!
P.S. Am deschis cu grija topicul ca mi-era frica sa nu fie Brieul pe aici. Stau cu Any pe pozitie.
#70
Postat 17 March 2012 - 06:40 PM
#71
Postat 18 March 2012 - 01:54 PM
Da nu ne-ai spus cum au fost la gust si consistenta.
Ca sa fie opera completa ,trebuiau sa fie din aia de se lipesc de dinti .
S-au lipit ?
Important ca s-au putut totusi manca .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#72
Postat 18 March 2012 - 03:38 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#74
Postat 18 March 2012 - 07:34 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#75
Postat 18 March 2012 - 08:19 PM
zoazorel, la 18 March 2012 - 07:34 PM, a spus:
, de-aia nu le ratam noi niciodata
io-s traumatizata de la niste bezele. la nunta la frate-miu, acum...hat ani,am facut bezele cu albusurile ramase de la cozonac. si stiti voi cat cozonac se face ptr o nunta de 300 persoane? ei, bezele sunt de-un milion de ori mai multe. am copt la toate vecinele din doua blocuri.
#76
Postat 18 March 2012 - 10:56 PM
Am avut ceva reticente si la un blat de tort,facut pe baza de albusuri(trauma in urma mamei ,care a patit-o data rau de tot,de i s-a pleostit toate blaturile la un alt fel de tort,de le-a aruncat cu tot cu hartia de copt),dar mi-am luat inima-n dinti si mi-a iesit.Dar nici nu era cu pretentziile macaronsilor.
Asa ca,bravo pentru curaj,dar si bravo celor care au reusit sa-i faca.
moatza, la 18 March 2012 - 08:19 PM, a spus:
zoazorel, la 18 March 2012 - 07:34 PM, a spus:
, de-aia nu le ratam noi niciodata
io-s traumatizata de la niste bezele. la nunta la frate-miu, acum...hat ani,am facut bezele cu albusurile ramase de la cozonac. si stiti voi cat cozonac se face ptr o nunta de 300 persoane? ei, bezele sunt de-un milion de ori mai multe. am copt la toate vecinele din doua blocuri.
Asa-i,sau cum se mai zice,doar cel care nu face nimic,nu face greseli!
Adica ai copt bezelele pentru vecine sau in casa la vecine?Caci daca-i ultima,pai ai avut ceva sport de facut Dar cred ca ti-au iesit pana la urma,nu?
#79
Postat 19 March 2012 - 10:37 AM
Piscotel, la 18 March 2012 - 01:54 PM, a spus:
Da nu ne-ai spus cum au fost la gust si consistenta.
Ca sa fie opera completa ,trebuiau sa fie din aia de se lipesc de dinti .
S-au lipit ?
Important ca s-au putut totusi manca .
Pisco, am gustat numai una de frica sa nu ramin cu falcile inclestate si sa ma trezesc cu ele descarcerate cu dalta si ciocanul.
la gust n-au fost rele. nici n-aveau cum ?! dulci erau de la zahar si un pic sarate de la fistic. dar la textura au iesit ceva ca o masa indefinibila si indescriptibila. ca o caramela de proasta calitate sau o ciungam de se lipeste pe talpa pantofului cind iti doresti mai putin, nu tocmai ca o ciungam, da' totusi o ciungam !!!
fiindca la un moment dat ma plictisisem sa le razuiesc de pe folie, le-am ascuns in beci sa vad cum se comporta dupa 1-2 zile de la data fabricatiei. si azi surpriza: s-au uscat si s-au desprins usurescu !
especially 4u, am mai facut niste poze de revista ozn-urilor mele; va dau voie sa le studiati si pe fatza si pe dos !
#80
Postat 19 March 2012 - 10:43 AM
Maya, la 18 March 2012 - 03:38 PM, a spus:
cind mai faci de-astea, pune aici poze de revista sa vada lumea ca nu avem chiar toate harurile: si frumoase si destepte si absolut perfecte in bucatarie ! numai pe primele doua !